אורחים כפויים

גלישר

New member
אורחים כפויים

הי. זו לא פעם ראשונה, אמא שלי הזמינה אותי ואת בעלי לצהריים בחג. הוא מרחם על אמא שלו - אז הזמין גם אותה. היא לא רוצה לבוא בלי אחותו (שהיא כבר נשואה ואם לשלושה) אז הוא הזמין גם אותה. עכשיו צריך להתקשר לאמא שלי ו"לשאול" אותה לאחר מעשה אם זה בסדר שכולם יגיעו אליה. אני משתגעת איך זה קורה כל פעם מחדש. כל פעם נקלעים למצב לא נעים. וזה אחרי שכל פעם אומרים - זה לא יקרה שוב... דרך אגב - קראתי כל מיני הודעות בפורום ואני קצת בשוק מהשפה (הקללות) והארס של הכותבות. אני מקווה שלא אגיע למצב כזה.

קודמים כל יפה שלי , אל תבהלי

הפורום הזה קיים לשם כך. קללות? איפה? כלבה זה קללה?????????????? כאילו הלוואי שתהיי כלבה? זו הקללה? לא!!!!!!!!!! כלבה זה כינוי, שם, אופי, תואר או איך שתבחרי. אז תרגעי ותרגיעי מותק כי כלבה זה עוד יפה לעומת מה שמרגישים פנימה. ארס? כולנו (וכולל את כמובן) תוצר נלווה של תסמונת גן עדן. ועכשיו אעזור לך ולו במעט, תלמדי את בעלך שהאמא שלך אינה משרתת של אף אחד מבני משפחתו ומקובל (ובמיוחד היום לאור מצב הכלכלי העגום של המדינה) להודיע ולשאול לפני שמנחיתים חמולה אצלה בבית.

mariana

New member
אל תדאגי לאט לאט

כן תגיעי למצב כזה בקשר לחמולה גם אצלינו זה קורה כל פעם מחדש זה קרה לי בחינה שעשינו בבית וזה קרה בעוד המון מקומות, אני חושבת שסיגל אמרה את הדבר הנכון פשוט להגיד לבעלך שאמא שלך היא לא שיפחה שתכין לכל העולם. סך הכל אמו הוזמנה וזהו, היא לא תמות אם יום אחד היא תיהיה בלי הילדה שלה

sovlanit

New member
מה דעתך

לעשות את אותו דבר??? הזמיני את עצמך ואת בעלך לבית של חמותך וברגע האחרון תיידעי את בן הזוג בקשר לזה שגם משפחתך המורחבת הוזמנה[אימך,אחים,גיסים,וכו'].
[[זה לא בהכרח חייב להיות נכון...]] כשהוא יגיב תבחני את תגובתו ואז תחזירי לו באותו מטבע. לפעמים המחשה קטנה טובה מאלף מילים ממריבות מהסברים ומכל דרך אחרת שבה נקטת עד כה. בהצלחה וחג ש מ ח...

אולי תציעי לחמתך ולגיסתך שכל אחד

יבשל משהו כדי לא להכביד על אמך.אולי זה לא נהוג אצלכם ובהתחלה יעשו פרצוף, אבל ככה הם יבינו שקשה לאמך לבשל להרבה אנשים ומקסימום יסרבו להזמנה.

coral30

New member
פוצי צודקת הדרך הטובה היא לשתף את

כולם. אצלנו במשפחה מקובל לעשות מפגשים גדולים ואז כל אחד מביא מאכל או שניים, בסופו של דבר יש מגוון גדול ומבחר עשיר ואף אחד לא עובד קשה. מקלים על המבוגרים מאוד או נשים שבהריון - הם מביאים משקאות פירות ופיצוחים, דברים שלא כרורים בעבודה. כולנו מרוצים ושמחים ולבעלי הבית לא נגרמת הוצאה גדולה ועייפות שמוציאים את החשק להזמין אורחים.

שש שבע

New member
אורח מזמין אורח בעל הבית בורח

אני חושבת שאורח שמזמין אורח הוא חצוף גם אם זה בעלך.

מה זה ההתעלקות הזו../images/Emo2.gif

תרגיעי מיד את בעלך ובאותה נשימה תסבירי לי למה הוא צריך מלווים צמודים? משהו לא מסתדר לי עם הענין הזה... יפה שהוא חושב על אמא שלו אבל בהחלט אין צורך בפמליה צמודה. עצתי לך היא לתפוס שיחה עם בעלך ולהבהיר לו שזה מאוד לא מנומס להזמין אנשים לבית של מישהו אחר על אחת כמה וכמה שלא מדובר באדם אחד אלא בשישה והדבר שצרם לי הכי הרבה זה שהוא הזמין מבלי לשאול את אמא שלך והוא שם אותך במצב לא נעים. בהצלחה

snowhite1064

New member
גם אצלי זה התחיל ככה. יותר נכון

בעלי היה רומז לאמא שלי שאנחנו לא נבוא בחג כי הוא לא רוצה להשאיר את אמא שלו ואחותו לבד. אז אמא שלי בעל כורחה הייתה מציעה שיבואו. מאז כל שנה כמו שעון אמא שלי מתקשרת מראש (לפני שיעלה העניין) לאימו ואביו ומזמינה אותם לחג (אומנם הוריו גרושים אבל הם בקשר ידידותי. את האמת זה כל מה שיש להם. כל אחד מהם גרוש פעמיים והם מסוכסכים עם האחים שלהם, אז מה נשאר להם? רק אחד את השניה. הענין הוא שהם לא מסוגלים לחיות יחד אפילו דקה). בכל אופן, הם מתייצבים כל שנה פעמיים בשנה לארוחת חג אצל הוריי שלא הייתה מביישת בית מלון. אצלנו נהוג שיש בכל ארוחת חג מנה ראשונה מנה עיקרית ומנה אחרונה. עם צלחות מהודרות וסכו"ם מכסף שהוריי קיבלו מתנות לחתונה שלהם (אימי אמרקאית וכך נהוג בארה"ב. לא נותנים כסף אבל נותנים כלי אוכל יוקרתיים) בהתחלה חמי וחמותי היו די בהלם. אמנם כל אחד מהם מעדה אחרת אבל הם רגילים לכך שקודם כל אוכלים את כל המנות בקערת מרק עם כף, אחרי שבעלת הבית "העמיסה" את הצלחת. ודבר שני שהאשה אוכלת אחרונה - ובדר"כ לבד. אצלנו זה לא כך. אנחנו שמים בקערות הגשה וכל אחד לוקח לעצמו ומחכים שבעלת הבית תסיים לשים את כל האוכל על השולחן ואז מתחילים לאכול. ומתוך נימוס גם לא קמים מהשולחן עד שהאחרון שבאורחים סיימו. אז לא רק שחמי, חמותי ואחותו של בעלי (היא חצי אחות) התלוננו על צורת ההגשה ועל אורך זמן הארוחה הם אפילו לא טרחו (ועד היום לא טורחים) לעזור לפנות מהשולחן או להציע להביא משהו לארוחה. והם יודעים שהוריי מנהלים חנות פרחים עצמאית. אתם לא חושבים שזו חוצפה? בקושי תודה הם אומרים. פעם עוד אימי הייתה מזמינה אותם גם ערב חג וגם למחרת לארוחת צהריים. עד שאמרתי לה שהיא לא חייבת להם כלום. הם לא מעריכים את מה שעושים בשבילם, ותמיד יש להם טענות אז שיבואו רק לארוחת ערב חג. כמובן שהם באו בתלונות לבעלי. גם 2 הסבתות של בעלי נפטרו לפני מספר שנים (גם מצד האבא וגם מצד האמא) הוריי הגיעו להלוויות והביאו לשבעה עוגות, מתוך מחשבה שתמיד יש אורחים ואולי הם צריכים על מנת לארח (ולא, הוריי לא חשבו כך על עצמם שיהיה להם מה לאכול שהם באים להתארח פשוט כי שני ההורים שלי חולי סוכרת כך שאסור להם עוגות). יצא גם שדודה של בעלי ודוד שלו נפטרו ממחלות קשות (כל אחד מצד אחר של המשפחה) והוריי עשו את אותה מחווה. בפורים השנה, סבי נפטר. אתם חושבים שאחד מהם הגיע להלוויה? לשבעה? הרים טלפון או שלח מברק לתנחומים? כלום. נאדה. אפילו לא טרחו להגיד לי שהם משתתפים בצערי. וברוב חוצפתם כאשר הם הגיעו לארוחת ליל הסדר הם גם לא טרחו להגיד דבר לאבא שלי. כאשר ציינתי את העובדות האלה לפני בעלי הוא התגונן ואמר:"מה אני יכול לעשות? הם לא היו מוכנים לבוא להורים שלך עד שאני לא אבוא לקחת אותך ואני הייתי באמצע פרוייקט חשוב ". צודק. בפוקס הוא הצליח להגיע להלוויה ולשבעה פעם אחת. אבל שהוא הגיע לא היה נוח להם. זה גועל נפש. תנסי להסביר לבעלך שבמקום ל"רחם" על אמא שלו שינסה גם ל"רחם" קצת על אמא שלך שצריכה בעל כורחה לארח עוד 6 אנשים מבלי שהיא רצתה בכך. אח, גברים....ואני בטוחה שאמא שלו לא חושבת הרבה עליו כשצריך.

ניני5

New member
שלגי, גם בעלי בא ממשפחה אמריקאית.

וגם אצל חמותי היה שולחן ערוך למופת עם כלים והכל. והארוחה הייתה נמשכת לפחות שעתיים. זה היה ממש נחמד, מאוד אהבתי את זה. אפילו אהבתי את שני הסדרים. היום אני לא מסדרת את השולחן כך,למרות שיש לנו את כל הכלים הדרושים. כי מי שמגיע להתארח אצלינו, הוא ממש ברברי בעניין אוכל ומנהגי ארוחות. הנה הסיפור בלילה ראש השנה, היו אצלי הילדים והנכדים המחותנים והאחות של כלתי, והדודה האלמנה של כלתי ובנה. לא יכולתי להזמין את אחי כי הוא היה צריך להביא את כל המשפחה של גיסתי, וזה היה יותר מדי לדירה שלנו. אז למחרת הזמנתי את אחי גיסתי והוריה. נחזור לארוחת ערב ראש השנה. התחלתי לחלק את המנה הראשונה. אז האחרים רצו את שאר המנות, כי זה לא אוכל את זה, וההוא לא אוכל את ההוא, וחלק הגיעו רעבים כמו זאבים למרות שהתחלנו בשש וחצי בגלל התינוקות. אז שמתי הכל על השולחן, וכולם אכלו את כל האוכל ברבע שעה. לא מנה ראשונה לא שניה כלום נאדה, הכל מישמש. כאילו מה רודף אחריהם? למה צריך לבלוע בטירוף? מה זה התבאסתי...איזה מין חג זה. עבדתי כל כך קשה. בחג הבא-פסח, אני מכינה מזנון. נשב חלק על הרצפה וחלק על הספה, נקרא את ההגדה, ונאכל מכלים של פלסטיק עם סכו"ם מפלסטיק. שיחשבו שהם בקאטמנדו נאפל, בסדר פסח של החבדניקים. וכמובן שאקנה אוכל מוכן, ככה אלמד אותם לקח. באשר למשפחה של בעלך. הם פשוט ברברים. לא צריך לטרוח יותר מדי. החג כמו שאמא שלך מכינה לפי המסורת האמריקאית, הוא ממש יפה. ותעודדי אותה להמשיך כך. אני חושבת שבמשך הזמן הורי בעלך לא ירצו לבוא כי הוא נמשך הרבה זמן. לישראלים אין סבלנות לארוחות ארוכות, שיש בהם כל כך הרבה צלחות והרבה מיני סכומים וכוסות, ולא הררי אוכל כמו במזנון של בית מלון. כמו שאמא שלי אמרה פעם, שאם יש הרבה צלחות זה אומר שיש מעט אוכל.

coral30

New member
גלישר מסכימה אתך בקשר לרמת השפה

בפורום , יש כאן כמה "כלות" ("פריכות") וחבל, כי זה מוריד את הרמה של הפורום למרות שהנושאים מענינים ומעלים כאן בעיות שכל אחת ואחד יכולים ללמוד מהן. הן משתמשות בשפת שוק ובביטויים זולים שמלבים את השנאה במשפחה הן מסיתות בעצות המגדילות את הפירוד בין בני המשפחה, אולי כדאי לפנות למנהלת הפורום שתעדן את שפת החברות בפורום, אני בטוחה שהיא לא תפרסם את תגובתי כי יש בה ביקורת על כמה מידידותיה. נחמתן יכולה להיות שבבוא היום גם הן תהיה "חמות" ותזכנה ליחס דומה.

סליחה ??? למי את קוראת פריחות?

לפחות אל תעשי טעויות כתיב ממש יפה שאיזה טרולית שנכנסת לפה פעם ראשונה תביע ביקורת על האחרות - זכותנו להתבטא איך שאנחנו רוצות ויש פה גם בנות שיספרו לך איך החמות שלהם מתבטאות כלפיהם - שיעמדו לך השערות ולא רק פריחות הן אלה אמא של הפריחות אז אל תבלבלי לנו במח - לא נאה לך שלום !!! יש עוד אלף כמוך!

coral30

New member
לנטלי - זכותך להתבטא כרצונך וזכותי

להיות בפורום שווה לזכותך. וזכותי היא גם למתוח ביקורת ולהביע דעה בדיוק כזכותך. אין לך מונופול על הפורום ולא על תוכנו. חבל שאינך מוכנה לשמוע ביקורת ולהגיב ברמה סבירה אלא מתפרצת בצורה מכוערת שמעידה על חולשה. חוצפה בדרך כלל מעידה על חולשה ולא על חוכמה. אנשים חכמים אינם מתחצפים הם יודעים להסביר את עצמם בשפת בני-אדם. טעות בידך אינני כאן פעם ראשונה. את לא מכירה אותי אז איך את יודעת שיש עוד אלף כמוני. את טועה אני אחת ויחידה וכל אחת היא אחת ויחידה אף פעם אין אלף אותו דבר, אפילו מגעילה וחוצפנית כמוך אם נתאמץ לא נמצא עוד אחת בכל המדינה. "לא בכח - רק במוח"

ניני5

New member
קורל, יש משפחות שככה נהוג לדבר אצלם

ואנחנו בפורום כבר התרגלנו לשפה. מי שלא גדל במשפחות מהסוג הזה, מקבל שוק בהתחלה מהשפה הבוטה ומהקללות. אבל אחר כך מתרגלים לזה, וזה באמת לא אומר שהן כאלה בחיים. ואגב יש גם בוגרות אוניברסיטה ביניהן. אני בחיים לא מדברת כך. אבל בהחלט מסוגלת לעצבן פה כמה נשמות טובות גם בשפה תיקנית.

coral30

New member
ניני - לצערי הרב יש הרבה משפחות

שמדברות כך, אבל, זה לא אומר שאסור להעיר על כך. ולא כל מה שיש הרבה - זה טוב ומוכרחים לקבל. אולי אנשים כמוך יעלו קצת את הרמה התרבותית בפורום. אני מבינה שהכלות הנחמדות שמתבטאות כאן הן חסרות נסיון ושמתי לב שאת מנסה להדריך אותן, אני עוקבת אחריך מאז שעלית לפורום לא תמיד אני מגיבה אבל קוראת ונכנסת לפורום כל יום ומכירה את דעותיך - אבל אנחנו לא בשוק .

ניני5

New member
קוראל, קודם כל תודה שאת קוראת אותי

כי לפעמים אם אין תגובות אני חשה שאני זורה מילים ברוח. לפעמים אני מקבלת יותר תגובות כי אני נעשית פרובוקטיבית בכוונה. תראי קוראל, ממה שאני מבינה, זה פורום תמיכה של כלות. אני נכנסת לכאן בתור חמות, כדי לאזן קצת את התמונה. כדי שתראינה שחמות היא גם בן אדם לרוב די פגוע, ולא מין יצור חצי אמא שמטרתו להרוס את הכלה. לי יש בת ובן. ולכן אני יכולה להשוות. כשבת מתחתנת היא לא עוזבת את אמה. כשהבן מתחתן הוא עוזב את אמו ועובר לאשתו. נוצר מצב שהתקשורת בין האם לבן משתבשת בגלל נוכחות הכלה. הקשר כבר לא זורם כמו שהיה פעם. יש פה בהחלט אובדן לאם-חמות. לפעמים אני מקבלת כל מיני תשובות מבני שנשמעות לי מוזרות. ואני יודעת שהן באות מכלתי. למשל אתמול היא עשתה משהו, והבן שלי התקשר ודברנו קצת ואני אמרתי משהו ואז הוא ענה ש"לא נפתח פה לשטן". אני יודעת בפירוש שזה לא מאיתנו. הוא אף פעם לא התבטא כך ואף פעם לא האמין בזה. זה בפירוש מגיע מכלתי. יש חמות שעוברות את המשוכה הזאת במינימום כאב, כי נוצר קשר טוב בין הכלה לחמות. אולי בגלל שהן מתאימות ריגשית. אבל מי שנמצאת פה, זה אומר שהחמות שלהן לא מסתדרת עם ה"אובדן" של בנה. וכל כלה מקבלת על הראש בגלל זה. יש כאן כלות שמותקפות ללא סיבה ע"י החמות. רק בגלל שהבן שלהן "עזב" אותן והן אינן משלימות עם זה. האמת שבאמת הכלה "אשמה". אם היא לא הייתה שם הבן היה עדיין דבוק לאימו. אבל זה דרכו של עולם, למרות זאת קשה מאוד לאם שגידלה את בנה ודאגה לו שפתאום הוא מפסיק להיות רק שלה והולך להיות של מישהי אחרת שלא כל כך מנוסה כמוה. יחסים מאוד יפים בין חמות לכלות מתוארים במגילת רות. הלואי עלינו.

../images/Emo24.gifהשיחה הזו בינכן חשובה ונכונה

יש כאן כלות במצוקה וגם הן וגם החמות לא משכילות או לא נותנות כבוד זו לזו. כן מותר לומר הכל אבל דרך ארץ קדמה לתורה. השפה הבוטה ברמה נמוכה ואי קבלת ביקורת ממש לא מתאימות לכלות פה שהן נשים משכילות טובןת וחושבות. ושיהיה לכולנו חג שמח וסובלני

נוני, אני מזדהה כמעט עם כל מה

שאת כותבת ואני מייצגת גם את הכלה וגם את החמות. לחמותי אין בנות להשוואה וגם לי אין, כך שזה כל ההבדל בינינו. אני מסתדרת יפה מאד עם חמותי, למרות שהיא לא מסתדרת בכלל עם שתי הכלות האחרות -הם לא בקשר שנים, רק עם הבנים שלה - הם באים לבקר אותה מדי פעם, אחד יותר ואחד פחות. חמותי היא אשה מאד אינטיליגנטית - בת 89 - אבל קשה מאד, היא היתה הדמות הדומיננטית בחיי בעלה ז'ל והילדים. תארו לכם שהיא קיבלה רשיון נהיגה וקנתה רכב לפני בעלה והילדים, ואני מדברת לפני למעלה מ-40 שנה והיא נהגה עד לפני כ-5 שנים. אני חונכתי לא להתחצף לאנשים מבוגרים ממני ואני אף פעם לא עונה לה בחוצפה, אני מבליגה ושותקת, שומעת את כל הקיטורים שלה ועושה מה שאני רוצה. למעשה אני מאד מרחמת עליה, כי היא אלמנה כבר 25 שנה - לאחר מות בעלה היא חיה עם גבר במשך כמה שנים,אבל גם הוא נפטר. היא מרגישה מאד בודדה עכשיו, אבל אין מה לעשות כי אני לא יכולה לקחת על עצמי הכל. בכל ארוחה משפחתית עם הילדים שלי היא מתארחת אצלי לסוף שבוע - וזה בערך כל שבועיים.אני משתדלת לתת דוגמא לכלות שלי - כי אני פוחדת שמצבי יהיה כשלה. אמנם הכלות והחברות שלי מרגיעות אותי שאני לא יכולה להיות במצבה, כי אני לא קשה כמוה, אבל מי יודע?. יש לי כלות נהדרות, עם אחת מהן אני ממש חברה, אבל בכל זאת, אני מרגישה שהן מושכות יותר לצד שלהן - מדברות עם האמא שלהן כמה פעמים ביום ואלי מתקשרות כל יומיים שלושה. אני מתקשרת יותר - לפעמים אני עושה להן בוחן. אני לא מתקשרת כמה ימים לראות מתי יתקשרו אלי. אני גם לומדת מהנסיון של חמותי ומשכנעת את עצמי לא לצפות ליותר מדי מהכלות. אם לפעמים אני כועסת על משהו, אני אומרת לעצמי שאם אני אעשה מזה ענין רק אני אפסיד ואני בולעת את גאוותי ומעבירה אותה. לכן אני גם מציעה לכל אותן 'כלות' שמקטרות שיחשבו גם על הצד השני, וימשיכו להוציא את כל הקיטור בפורום הזה. חג שמח לכולכן.

snowhite1064

New member
putzi היקרה ולכל שאר הבנות שחושבות

שיש כאן כאלה שסתם מלכלכות או מקטרות על החמות שלהן רציתי שתדעו שאף אחת לא מתחתנת ומחליטה שהיא תשנא את חמותה עד סוף חייה ותקטר עליה בכל הזדמנות שיש לה. אני בטוחה שכולן היו רוצות חמות שאפשר להסתדר איתן, ואפשר להיות איתן ביחסים טובים. לי אישית זה מאוד קשה. קודם כל חמותי מאוד פרימטיבית וקשה לי להסתדר עם הדיעות שלה. וחוץ מזה לא נעים לי לשמוע כל שבוע במשך 4 שעות עד כמה אני אמא רעה ולא אחראית בגלל שאני לא היסטרית ואני נותנת להם לבכות (הכוונה שלי היא לבכי של פינוק, כלומר, בתי בת ה-4 יכולה להכנס להיסטריה של בכי בגלל ששמנו לה לאכול בצלחת עם דובים ולא עם פילים. אני אומרת לה זה מה יש עכשיו. ואז היא מתחילה לבכות. חמותי מתעצבנת שאני נותנת לה לבכות. היא צועקת עלי שאני אחליף לילדה צלחת העיקר שלא תבכה.) כאשר הילדים משחקים יחד בתופסת היא ישר צועקת עליי: "מה את נותנת להם לרוץ ככה ? מישהו עוד יכול ליפול ולהיפצע" תקראו לי מטומטמת אבל אני לא מבינה מה הלחץ. מה אף פעם לא נפלתן באמצע משחקי ילדים ? אני אף פעם לא מתחצפת לחמותי. גם משום שחינכו אותי שלא מתחצפים לאף אחד וגם בגלל שהיא אמא של בעלי וזה יכול לגרום לי לעימותים איתו, אז למה אני צריכה את זה. אבל שלפני חודשיים היא צעקה עליי שוב איך אני נותנת לילדים לבכות (כי אמרתי להם שאני לא מרשה להם לשחק עם השלט של הטלוויזיה והם ישר התחילו לבכות ) אז היא אמרה לי : בואי אני אסביר לך למה אסור שילד יבכה. קודם כל זה עושה אותם עצבניים. ודבר שני זה יכול "לדפוק" להם את המוח וחס וחלילה הם יהיו מבוגרים "קצת לא בסדר". אז אני בתגובה אמרתי לה :"כנראה שאת בכית הרבה שהיית קטנה". בעלי צחק כי הוא יודע שאמא שלו מגזימה עם האמונות שלה ומאמא שלי קיבלתי צעקות (עם חיוך מתחת לשפם) איך אני מדברת ככה. "ככה חינכנו אותך?" כמעט עם כל דבר הבכי של הילדים שלי עוזר חוץ מאתמול. היא באה אלינו לארוחת צהריים ובערב היינו צריכים לנסוע להוריי. גמרתי לשטוף כלים, ואת הרצפה. קילחתי את הקטן וכאשר הגיע התור לקלח את הגדולה בתי אמרה לחמותי שהיא רוצה שהיא תקלח אותה (כל פעם שאנחנו אצל הוריי או הוריי באים אלינו הם מקלחים את הילדים אז כנראה היא חשבה שזה אותו הדבר). חמותי אמרה לה : "אני לא יודעת איך לקלח אותך" (הילדה בת 4) בתי אמרה לה :"זה לא קשה. אני אראה לך את לקלח אותי". בעלי אמר לה: איך קילחת אותי ואת אחותי. ומה התשובה שלה הייתה:"זה היה לפני הרבה שנים" (חמותי כולה בת 55ובתה הקטנה בת 19 . מה יש לדעת?) בתי התחילה לבכות וחמותי אמרה לה: "בשביל זה יש את אמא. סבתא תקנה לך מתנה." זה קצת הרתיח אותי. מה יש גם לעזור לי קצת (אני עכשיו בהריון והיא כל הזמן אומרת שאני צריכה לנוח כי אחרת יצא לי תינוק "לא בסדר" אבל אם אני אומרת לידה לבעלי שיעשה משהו היא צועקת עליי שאסור להעביד את הגברים הם עובדים מספיק קשה בעבודה. ומה אני זבל?) וגם לרצות את הילדה במקרה הזה. ככה שאני חושבת שאני לא סתם מקטרת.

ניני5

New member
שילגי, את לא ממש מקטרת, אבל

את בטח היית רסרית בצבא. כמה דברים בכדי להבין את חמותך הפרימיטיבית. לצערך אני בכמה מקרים חושבת שהיא צודקת. למשל בעניין הבכי. מצאו במחקרים שלא טוב לתת לילדים לבכות הרבה זמן כי זה משחרר המון הורמוני סטרס-הורמוני מצוקה, שהם מאוד לא טובים לגוף. זה באמת יכול לשנות את המוח. חמותך צודקת בעניין זה. המחקרים הוכיחו זאת. ובתך לא מפונקת משום שהיא רוצה דוקא צלחת מסויימת. אם היא לא תקבל את מה שהיא רוצה, היא תגדל להיות אדם מבוגר שלא יבקש כלום כי הוא יודע שהוא לא יקבל הוא יגדל להיות אדם מוגבל. אם את לא נותנת לה מה שהיא מבקשת את מסרסת את הרצון שלה, ובעצם אומרת לה שרצונה הוא לא דבר חשוב ושתשתוק. מזל שבתך היא מרדנית והיא לא שותקת. לגבי החשש שילדים יפלו תוך כדי משחק. הפעם היא גם צודקת, מה לעשות. יש לי מכרה שבגיל 5 תוך כדי משחק נפלה על הראש ומגיל זה יש לה אפילפסיה-זאת מחלה שפתאום נופלים ויוצא רוק מהשפתיים והגוף מפרקס. ואחר כך מתעוררים המומים. אין לזה ריפוי. זאת מחלה לכל החיים. מיליוני ילדים גדלים בלי להשתולל, ולא קורה להם כלום. לגבי המקלחת. גם אני לא הייתי מקלחת את הנכד שלי. והוא כבר בן 5. כי אף פעם לא עשיתי את זה בעצמי לבד. אני לא רוצה לקחת אחריות שהוא פתאום ישתולל ואולי יתחלק. אני לא מכירה איך הוא מתנהג באמבטיה. חמותך מעולם לא קילחה את בתך. לעומת זאת הוריך כל הזמן עושים את זה והם מכירים את ההתנהגות שלה במקלחת. לכל ילד יש את ההתנהגות שלו, וצריך להכיר אותו. אני חושבת שאת רואה את חמותך כאדם מפונק ופרימיטיבי ללא הצדקה. את שופטת אותה בהשוואה לעצמך ולהוריך, וזה לא פייר. מסכנה חמותך, לא רק שהבן שלה השתנה, אפילו הוא צוחק על העקיצה שלך (שהיא באמת מצחיקה למי ששומע מבחוץ אבל לא למי שזה מופנה נגדו) בעניין חוסר השכל שלה כי אולי בכתה הרבה בילדותה. אלא שאת גם משווה אותה להוריך וזה כמובן לשלילה. אם היית כלתי לא הייתי מזמינה אותך לביתי, כי אני לא יכולה לראות התנהגות פראית של הנכדים בעידודךהמלא מתוך תירוץ מפוקפק שלא יהיו מפונקים. בעניין הגברים היא באמת פרימיטיבית. כלתי ובני כשהם באים כל שבת לצהרים, שמתחילת ב10 ומסתיימת באחת אחת וחצי, שזה בערך 3 שעות. עם שלושת הנכדים ( 3 בנים בן 5 בן שנתיים ובן 10 חודשים) הם משחקים בשקט. היא לא מרשה להם להשתולל, לא מרשה להם להתקוטט, לא נותנת להם לבכות, הכל בנועם בלי צעקות. לפני שהם עוזבים בני וכלתי אוספים את הצעצועים שהילדים פיזרו. הבן שלי שותף מלא בחינוך הילדים, כלתי יכולה ללכת לעשות דברים לעצמה בלב שקט כי הבן שלי לוקח פיקוד מלא על הילדים. יורד למגרש המשחקים עם כולם, מאכיל, מקלח ומשכיב לישון בלי בעיות. ואחר כך הוא רואה כדורגל בערוץ 5 עד שהיא חוזרת. ואני מה-זה גאה בו. כי כשהיה צעיר הוא לא רצה להביט על תינוקות. הוא אבא מדהים. יש לכלתי הרבה כבוד אלי. היא בחיים לא תגיד לי משהו כמו שאת אמרת לחמותך. כי מייד זה היה עובר להוריה, בשיחה מלב אל לב שאני מנהלת איתם. יש לי קשר טוב איתם. פעם אחת בתחילת הנישואים היא צעקה עלי, ואני התקשרתי לאמא שלה לשאול איך להתנהג איתה. כי האמת, הייתי מופתעת ממנה, כי היא לא באה מבית פרימיטיבי. מאז היא מתנהגת למופת. גם הבן שלי ממש השתפר מאז שהיא חינכה אותו לכבד אותי. בקיצור לפעמים צריך לחנך גם את הכלה. תמורת זה היא מקבלת ממני דירה. בגדים לילדים, עזרה פיזית מידי פעם. מסעדה פה ושם, מתנות שוות לחגים ולימי ההולדת. ובכלל ליחס הוגן. ואף פעם אני לא נכנסת להם לנשמה. לא מתערבת בחינוך של הנכדים. כי אני מסכימה איתה. היא מחנכת בסדר גמור. יש לי תלונות עליה, אבל אני אף פעם לא אומרת לה את זה. מעדיפה לדסקס זאת איתכם כאן בפורום. חומר למחשבה. חג שמח.

למעלה