אורז מלא זה בריא?

THE BATMAN

New member
אורז מלא מכיל יותר סיבים תזונתיים מאורז "רגיל" ומכיוון שלרבים מאיתנו מחסור בסיבים, מועיל לנו לאכול אורז מלא במקום רגיל, זה מאזן את המחסור בסיבים. אורז מלא מכיל יותר קלוריות מאורז "רגיל", לכן אם המטרה היא ירידה במשקל, אורז מלא לא יעזור. למי שאוכל מספיק סיבים, לא משנה אם יאכל אורז מלא או "רגיל".
ומהו האורז הנכון אם המטרה היא חיים כמה שיותר ארוכים?

תלוי אם אתה אוכל מספיק סיבים או לא. אם לא, אורז מלא, אם כן, לא משנה.
אורז מלא הוא לא רק מקור לסיבים. יש בו גם יותר ויטמינים ומינרלים מאורז רגיל, אז בכל מקרה אורז מלא הוא הנכון, כל עוד אנחנו מצליחים לנטרל/לצמצם את נוכחות הארסן. כלומר, נראה לי.

משתפרת1

Well-known member
לא קראת על האיש הכי מלוכלך חי עד גיל 94, לא טוב לחיות עד גיל 94 בראש צלול?
אני משתתפת בחוג שמפעיל את המוח (אנחנו קוראות ספרות צרפתית ודנות עליה- בצרפתית). אתמול נפגשנו בבית של אחת מאיתנו, בת 92. אני הסעתי משתתפת אחרת כדי שלא תצטרך להזיז את הרכב שלה מהרחוב שלה בו כמעט ואין חניה. אה, היא בת 98. מבטיחה לך ששתיהן מתקלחות בתכיפות, חופפות את שערן, לובשות בגדים נקיים לגמרי. צלולות וערניות להפליא. החברה בת ה- 98 שאני מסיעה לחוג עדיין נוהגת, היום הוא יום ההתנדבות שלה במרכז יום לקשישים, שם היא עוזרת לקשישים אחרים להסתדר עם המחשב.
לדעתי מי שנורא דואג כל הזמן וחושב מה מסכן את חייו- מקצר כך את חייו. מי שדואג להפעיל את הגוף ואת המוח- מעולה.

פולגאר

Well-known member
אני משתתפת בחוג שמפעיל את המוח (אנחנו קוראות ספרות צרפתית ודנות עליה- בצרפתית). אתמול נפגשנו בבית של אחת מאיתנו, בת 92. אני הסעתי משתתפת אחרת כדי שלא תצטרך להזיז את הרכב שלה מהרחוב שלה בו כמעט ואין חניה. אה, היא בת 98. מבטיחה לך ששתיהן מתקלחות בתכיפות, חופפות את שערן, לובשות בגדים נקיים לגמרי. צלולות וערניות להפליא. החברה בת ה- 98 שאני מסיעה לחוג עדיין נוהגת, היום הוא יום ההתנדבות שלה במרכז יום לקשישים, שם היא עוזרת לקשישים אחרים להסתדר עם המחשב.
לדעתי מי שנורא דואג כל הזמן וחושב מה מסכן את חייו- מקצר כך את חייו. מי שדואג להפעיל את הגוף ואת המוח- מעולה.
מה שקובע את תוחלת החיים של כ"א הוא הגנטיקה ולהתנהלות חיינו יש רק השפעה על סטיית התקן של מה שנקבע עפ"י הגנטיקה, בהנחה שלא יהיה מוות שלא קשור לאלמנט בריאותי, כמו תאונה/פיגוע/מלחמה.
לטעמי, סטיית התקן היא כעשירית ממה שנגזר עלייך עפ"י הגנטיקה, כמובן להוציא את הקיצוניים, כמו אלו שמעשנים כמו קטר או משתמשים בסמים מסוכנים שאז סטיית התקן תעלה ויכולה גם להגיע לחצי (50%) ממה שהיה צפוי, אילולא היה מעשן.

מקסים 45

Well-known member
הטיפ ללמוד צרפתית?

משתפרת1

Well-known member
הטיפ- להעסיק את המוח. ללמוד משהו, לפתור חידוני טריוויה, לקרוא על דברים שמענינים את האדם, להשתתף בחוג ויכוחים, משהו.
ולהעסיק את הגוף. התעמלות שמותאמת לגיל ולמצב, הליכה, שחיה.
ו-כן, לאכול נכון.
הכי חשוב, לא לבלות את הזמן בדאגות.

דיברגנט חדש

Well-known member
הטיפ- להעסיק את המוח. ללמוד משהו, לפתור חידוני טריוויה, לקרוא על דברים שמענינים את האדם, להשתתף בחוג ויכוחים, משהו.
ולהעסיק את הגוף. התעמלות שמותאמת לגיל ולמצב, הליכה, שחיה.
ו-כן, לאכול נכון.
הכי חשוב, לא לבלות את הזמן בדאגות.
גם דאגות נכנס תחת קטגוריה של "להעסיק את המוח" ;)

מקסים 45

Well-known member
באותה רוח- המקום הכי מסוכן הוא המיטה. הרוב המכריע של בני האדם מת במיטה. אז אל תיכנס למיטה ;)
אכן האיש מת במערה כשהוא על האדמה!
יש לנו מה ללמוד מהאיש שהיה הכי מלוכלך בעולם ומת הגיל 94.
באותה רוח- המקום הכי מסוכן הוא המיטה. הרוב המכריע של בני האדם מת במיטה. אז אל תיכנס למיטה ;)

משתפרת1

Well-known member
למרות שהאורז המלא מכיל ויטמינים, מינרלים וסיבים בכמות גדולה הרבה יותר לעומת האורז הלבן, בצריכה גבוהה של אורז, ראוי לעבור לאורז בסמטי לבן, לאור כמות הארסן באורז המלא.
לבסמטי יתרון נוסף: האינדקס הגליקמי שלו נמוך. בשפה של בני אדם: הפחמימות שבו מתפרקות לאט ומשחררות בהדרגה את הסוכר ממנו הן מורכבות. לכן אין קפיצה פתאומית של הסוכר בדם.

למעלה