שלי מאד בלטו מהסיפור על אוקסנה: ידיה לא נחות לרגע בזמן השיחה. היא עובדת קשה, 10-12 שעות ביום, כל יום, אבל אחר כך היא נוסעת אליו, לחבר שלה ומתפנקת. הוא יודע לפנק. אישה כלל לא פרזיטית,ההפך הוא הנכון ואם הוא מפנק אותה בדרכו שלו,שתהנה.
ייתכן שחשוב לאישה כסף. כן, היא רוצה בן זוג אמיד. האם זה פוסל את אהבתה? האם היא אוהבת אותו פחות? האם כל העשירים ימצאו חן בעיניה? האם היא רוצה לחיות על חשבונו? לא מסכימה. אני רואה בכך תנאי לגטימי כמו כל תנאי אחר.
כן יוצא דופן ... וכשזה קיים זה לרוב בגלל נוחות. אני אשמח לשמוע על הרבה מקרים סותרים. זכותי לקבוע דעה התרשמותית לפי נורמות חברתיות שאני מכירה וזה לא שיפוטיות לגבי מישהו באופן אישי, אלא לשם דיון.
יש מקרים. בהם האישה מוצאת בגבר מעבר לשנותיו. מקרים בהם התקשורת מצויינת ויש הבנה ושיתוף וחמלה והומור וסקס מושלם. אז הפרש הגילאים מאבד משמעות. ייתכן ולאלה על הכורסא האדומה יהיה מה לומר ייתכן והסביבה תצקצק בלשונה ותרים גבה. אני קוראת לזה אהבה.
ממש לא היה כאן נסיון לשפוט את אוקסנה (למרות שרבים מהכותבים אכן עשו זאת) היתה כאן תהייה שלי האם יש הבדל מהותי בין אהבה שמניעיה רגשיים לאהבה שמניעיה חומריים, כלומר נסיון לצאת מהסיפור האישי לכללי. לפחות חלק מהאנשים אכן התייחסו לזה בהיבט הכללי והדיון לגיטימי. מסכימה איתך לגמרי שלאף אחד מאיתנו אין מנדט על מהי אהבה ואין מקום לשפוט או להתנשא. דולה (
יקירתי, רבות הפנים לאהבה, נכון? אני הייתי בטוחה שאהבתי את בעלי דאז. ואז בא אחר שטרף את הקלפים והראה לי מה זאת אהבה. אז חשבתי שאת בעלי לא אהבתי בכלל. והיום אני יודעת שאהבתי את שניהם. כל אחד אחרת כל אחד מילא אצלי כנראה צורך אחר כי הייתי במקום אחר עם כל אחד מהם. אני לא מאמינה שיש אהבה רק על בסיס החומר כמו שקשה לנתק אהבה אמיתית מהחומר (משהו בסגנון " כשהכסף איננו האהבה בורחת דרך החלון"). נשיקות לך.