תראי,
זה לא שאני צמודה לסטיגמה שהדביקו לו, להפך- לא ממש אכפת לי מסיטיגמות שנוגעות לספרים וסופרים. פשוט את הספר הספציפי הזה אני לא ממש סבלתי, וכאן יש אולי קשר לסטיגמה, אבל פשוט בכלליות לא אהבתי את הספר, שלא כמו שאר הספרים שלו אל תוך הספר הזה לא נכנסתי, ולא נקשרתי לדמויות. למה? אני לא יודעת, באמת שלא. זה באמת ספר חמוד, אולי בגלל זה לא נקשרתי אליו. מעולם לא טענתי שהוא לא יכול לכתוב גם פנטזיה נורמלית ולא פנטזיה אפלה או ספרי מתח-אימה או איך שלא תרצי לקרוא לז'אנר שהוא בדרך כלל כותב, אני פשוט טוענת שהוא כתוב את הז'אנר הזה ממש טוב, אז למה לעבור לז'אנרים אחרים. הספר אכן כתוב בצורה מצוינת, מעולם לא טענתי אחרת, כל מה שאמרתי הוא שזה הספר הכי גרוע שלו, והנה אני אוסיף עכשיו את מה שהשמטתי- לדעתי. והקשר תמיד קיים, בכל ספר שלו יש רמיזה לספרים אחרים- בית שחור והקמיע מתקשרים למגדל האפל, כנ"ל לגבי נדודי שינה. דולורס משהו (אני לא זוכרת את השם והספר לר תורגם לעברית מעולם) מתקשר למשחקים של ג'ראלד. האנפורה של הדמות הרעה שמתחילה באות פ' שחוזרת בהרבה מאד ספרים, כנ"ל לגבי האנפורה של דרי. יש תמיד קשר כלשהו בין ספר אחד שלו לספר אחר, ולמרות שבהתחלה מצאתי את זה מאד נחמד, בשלב מסוים זה כבר התחיל לחרפן אותי.