אוקי..

• פותח הנושא L337T
  • פורסם בתאריך

nedisrael

New member
עוד ספר מומלץ

למרות שהוא ספר מד"ב ולא פנטסיה, הוא "המשחק של אנדר"- פשוט קלאסיקה!!

L337T

New member
תודה לכולם

דרך אגב אני אוהב הכל (פנטזיה ומדע בידיוני וגם סיפורים שלקוחים מעולם התפקידים) טוב..קראתי את סדר הקריאה ואני הולך להתחיל לפי מה שהסופרים רצו יאללה לרשומות רומח הדרקון נתראה שאני אגמור לקרוא אותם (זה הולך לקחת דיי הרבה זמן) עד הפעם הבאה

Geladriel

New member
אני גפ מציעה לך לקרוא את

הטרילוגייה של אן מקאפרי, דברי הימים של פרן (מעוף הדרקון, מסע הדרקון והדרקון הלבן). ספרי פנטזיה נחמדים וקלילים שמשלבים גם קצת מד"ב (זה מתחיל לקראת סוף הספר הראשון).

Geladriel

New member
סטיבן קינג! כן! הכל!

הראשון שלי היה עיני דרקון... מומלץ ביותר!

Time & Death

New member
לא!! עיני דרקון הוא הבספר הכי מעצבן

שלו! הוא חמוד כזה, אבל הוא לא ספר נורמלי של סטיבן קינג, הוא... לילדים מדיי... אני אישית מעדיפה את "זה", "הקמיע", "בית שחור", המגדל האפל על חלקיו השונים.... הספרים הנורמליים שלו.

Geladriel

New member
הדביקו לסטיבן קינג סטיגמה לא נכונה!

הגיעו למסקנה שהספרים היחידים שהוא יכול לכתוב הם סיפרי אימה אבל אני חושבת שזה לא נכון. זה לא נכון להגיד שזה ספר "לא נורמלי של סטיבן קינג" בגלל שלדעתי זה אחד הספרים הטובים שלו ואני גם חושבת שכל סופר שמעוניין יכול לכתוב בכל ז'אנר, לא משנה איזה, אם הוא רק רוצה גם אם לפני הוא כתב בעיקר בז'אנר ספרותי אחר. אולי, אתה מעדיף את סגנון הכתיבה שלו בספרים סטייל "הקמיע" אבל אני חושבת ש"עיני דרקון" הוא ספר מצוין שבו הוא כתב בצורה מצוינת ואסור לעשת "אפליות" רק בגלל הסטיגמה שהדביקו לו. כולם מתייחסים אליו כאל "סטיפן קינג, סופר של סיפרי מתח ואימה" ולדעתי זה ממש לא טוב. ידעת שהוא הגיש לתחרות ספרותית ספר (שאני לא זוכרת את שמו כרגע) פנטזיה תחת שם בדוי? אני חושבת שהוא רצה שלא ישפטו את הספר רק בגללו ו... בסוף הוא זכה! זה לא אומר משהו?

Time & Death

New member
תראי,

זה לא שאני צמודה לסטיגמה שהדביקו לו, להפך- לא ממש אכפת לי מסיטיגמות שנוגעות לספרים וסופרים. פשוט את הספר הספציפי הזה אני לא ממש סבלתי, וכאן יש אולי קשר לסטיגמה, אבל פשוט בכלליות לא אהבתי את הספר, שלא כמו שאר הספרים שלו אל תוך הספר הזה לא נכנסתי, ולא נקשרתי לדמויות. למה? אני לא יודעת, באמת שלא. זה באמת ספר חמוד, אולי בגלל זה לא נקשרתי אליו. מעולם לא טענתי שהוא לא יכול לכתוב גם פנטזיה נורמלית ולא פנטזיה אפלה או ספרי מתח-אימה או איך שלא תרצי לקרוא לז'אנר שהוא בדרך כלל כותב, אני פשוט טוענת שהוא כתוב את הז'אנר הזה ממש טוב, אז למה לעבור לז'אנרים אחרים. הספר אכן כתוב בצורה מצוינת, מעולם לא טענתי אחרת, כל מה שאמרתי הוא שזה הספר הכי גרוע שלו, והנה אני אוסיף עכשיו את מה שהשמטתי- לדעתי. והקשר תמיד קיים, בכל ספר שלו יש רמיזה לספרים אחרים- בית שחור והקמיע מתקשרים למגדל האפל, כנ"ל לגבי נדודי שינה. דולורס משהו (אני לא זוכרת את השם והספר לר תורגם לעברית מעולם) מתקשר למשחקים של ג'ראלד. האנפורה של הדמות הרעה שמתחילה באות פ' שחוזרת בהרבה מאד ספרים, כנ"ל לגבי האנפורה של דרי. יש תמיד קשר כלשהו בין ספר אחד שלו לספר אחר, ולמרות שבהתחלה מצאתי את זה מאד נחמד, בשלב מסוים זה כבר התחיל לחרפן אותי.

Arana

Well-known member
מנהל
"עיני הדרקון" הוא הספר הכי טוב

של קינג (פרט ל"מגדל האפל", כמובן...) הוא קצת "שובר ציפיות", אבל לדעתי הוא כלל לא לילדים (את מתכוונת להסביר לילד את עניין ה"אלה המלכותית שצריך להתיך אותה בכור"? בהצלחה...) מה שקינג עשה כאן הוא לקחת תבנית קלאסית של אגדה ולעשות לה twist קטן. אני חושבת שזה ספר מבריק - יש בו הומור מושחז, תובנות פסיכולוגיות (תמיד מדברים רק על יורשי העצר, ומה באמת מרגיש הנסיך הצעיר? מה מרגיש הבן הפחות-מוצלח?) ויש בו קישור נבון גם לשאר היצירה של קינג - פלאג ("העמדה"). זה כבר נעשה משחק טריוויה משעשע לחפש את הדמויות החוזרות שלו...

Geladriel

New member
אני מסכימה איתך!

חוץ מזה... אני לא זוכרת שאמרתי שזה ספר לילדים. באמת זה יהיה קשה מאוד להתחיל להסביר לילדים את כל מה שקורה שם. למה זה קורה, איך זה קורה... פשוט מאוד, זה ל-א (!!!) ספר לילדים
אני חושבת שזה ספר מצוין שכתוב מצוין עם רעיון מצוין! חובה לקרוא!!

Arana

Well-known member
מנהל
Time & Death אמרה שזה לילדים

אני אומרת שלא... וזה הספר שלו שהכי אהבתי (חוץ מ"המגדל האפל").

Palass

New member
ברור

המשחק של אנדר וכל סדרת ההמשך היא מעולה! וממולצת בחום!

למעלה