אוקי..

• פותח הנושא L337T
  • פורסם בתאריך

L337T

New member
אוקי..

הצבתי לעצמי מטרה אני כאחד שמטורף על כל העולם של המבוכים והדרקונים (למרות ששנים לא שחקתי בזה אלא רק בRPGS ובMMORPGS באיטרנט) לא ממש קראתי הרבה ספרים ואני רוצה עכשיו לקרוא ספרים (למרות שקראתי דיי הרבה ספרי משחק ואת הסדרה חרב האופל זה מה שאני זוכר =P) אני רוצה להתחיל עם רומח הדרקון הבנתי שיש את רשומות רומח הדרקון שזה בעצם הספרים עצמם ואז יש את ספרים משניים ואני רוצה לדעת מה אני צריך לקרוא לפי הסדר מי נגד מי ובעצם תנו לי עוד רשימות של ספרים שכדאי לי לקרוא..בבקשה =] דרך אגב בינתיים מה שאני רוצה לקרוא זה סדרת רומח הדרקון חולית ואז שר הטבעות ואחרי זה..מה שתתנו לי =P תודה

nedisrael

New member
תסתכל בהודעות הנבחרות לסדר

הקריאה. בכל מקרה, עדיף לך להתחיל עם רשומות רומח הדרקון ואחרי זה אגדות רומח הדרקון. סדרה טובה אחרת, שיר של אש ושל קרח, פשוט מדהים!

D gitaL

New member
*נופל* - סיגנון סייברי

קבל בדף הראשי בהודעות נבחרות יש את סדר הכתיבה פרי מקלדתו של KNIGHT OF DARKNESS (סייברי) זה הסדר.... במקומך לא הייתי קורה שר"הט לא בגלל שזה ספר לא טוב... קראתי ולא אהבתי.... אומרים ששר"הט זו פנטזיה מתקדמת לאנשים שקראו מלא פנטזיה... אז אני ממליץ לך קודם לקרוא מלא ואז לקרוא את שר"הט י חבל להרוס ככה... יכול להיות שזה אחלה ספר... אבל זה פשוט לא זה בשבילי מקווה שהבנת אותי

ShadowFlash

New member
נסה גם את

מחזור שער המוות לא יצא לי לקרוא את זה עדיין אבל זה צריכה ליהיות סידרה ממש טובה... וחולית?!?!?! אתה עד כדי כך משעומם... כאילו זה בסדר והכל עלילה לא רעה אבל תאכלס... משעמם!!!!!

laorana

New member
כן, כן אני יודעת שיש טעות כתיב, רצי

קראתי, ולא פעם אחת,את מחזור שער המוות מעולה הדמויות שם בחלקן מצחיקות, בחלקן מפחידות, בחלקן מוסריות לדוגמה, האפלו הוא מושא לתשוקה נצחית... חוצמזה שפיזבן מופיע שם גם הוא בכמה קטעים הזויים וקורעים לחלוטין אז זה שווה בכל קנה מידה תהנה

laorana

New member
../images/Emo13.gif

חדשה בפורום אבל בטח שלא בתחום שמחתי לראות את העניין של כולם, והדעות שיש על הדמויות שאני כ"כ אוהבת

Palass

New member
כמובן שיש גם את

(גם מד"ב) הרואים למרחק שער המוות אמבר וחולית סדרה מציוינת אל תשמע למה שאחרים אומרים לך את הספרים של אדינגס כל הספרים שלממלכות נשכחות כמובן (ד"א טרילוגיית אלף אפל יצאה מחדש מבית אופוס)

ספרים:

דבר ראשון, אתה רוצה לקרוא ספרים שנכתבו לפי משחק תפקידים או בכלל ספרי פנטזיה (קח את האפשרות השנייה)? ספרים מומלצים: ברומח הדרקון אתה צריך קודם כל לקרוא את הרשומות, ואח"כ את האגדות. לדעתי אלה החשובים ואחרי זה אתה יכול להמשיך לפי הספרים שאתה רוצה, למרות שאני בטוח שהרבה יתנגדו לי, ויגידו שהספרים הבסיסיים כוללים הרבה יותר. בכל מקרה, אל תצפה לקרוא את כל הסדרה, כי יש יותר ממאה ספרים בסך הכל, רובם באנגלית, וקשה לי להאמין שחוץ מהעורכים של טי אס אר (ואולי אפילו לא הם) עוד מישהו קרא את כל הספרים. חולית: זה כבר יותר לכיוון המד"ב, למרות שאפשר להגיד שזו פנטזיה שנכתבה בעולם מד"בי. ספר מצוין, למרות שלדעתי כדאי לחכות ולקרוא כמה סדרות לפני שמתחילים לקרוא את זה. שר הטבעות: טוב, מה כבר אני יכול לחדש? תקרא, תקרא ושוב פעם תקרא. יש אנשים שחושבים שהספר משעמם, יש שחושבים שהוא שיא היצירה בתחום, לא תדע עד שתנסה לקרוא (תנסה לפחות לסיים את הספר הראשון לפני שתחליט). הבלגריאד: זאתי חמישיית ספרים של דיוויד אדינגס, שההמשך שלה הוא חמישיית הספרים "המלוריאן", ואחריהן באים שני ספרי השלמה. פנטזיה קלילה וחביבה, ונחמד לקרוא אותה כאחת מהסדרות הראשונות. הייתי מציע לך לקרוא אותה אחרי הרומח. שיר של אש ושל קרח: סדרה אמורה להיות מדהימה, מופלאה ומה לא. כמה חבל שעדיין לא קראתי (חייב להשיג את הספרים), אבל המלצה חמה, לפי מה ששמעתי. אני יכול לתת עוד הרבה, אבל אין עכשיו ממש זמן, אז תתחיל לקרוא את אלו, נדבר כשתסיים סדרה או שתיים. נ.ב. תחזור לפורום רק אחרי שלפחות תסיים את הרשומות, עדיף גם אחרי שתסיים את האגדות, כי על שתי הטרילוגיות האלו מתעופפים פה ספויילרים חופשי.

D gitaL

New member
שרה"ט

הספר הראשון הוא ההכי משעמם!!! אם אתה קורא קרא את כולם

ספרים מצוינים נוספים

שלא נאמרו עד עתה הם ספריו של גאי גבריאל קיי- טרילוגיית מארד פיונובאר וספרי טיגאנה.

תגובה:

על מארג פיונאבאר התלבטתי אם להמליץ, אני חושב שלא כדאי לו להתחיל בזה. טיגאנה עד כמה שלא הבנתי עדיין לא הסתיימה להיכתב.

Time & Death

New member
טיגאנה הסתיימה,

קיים רק ספר אחד שחולק בעברית לשניים. ספר חמוד, הסוף פתוח מדי (כמו בשבט דוב המערות, הרג אותי הסוף, ובביוגרפיה של הסופרת היה כתוב שאמור היה להיות המשך, חבל שהיא לא המשיכה אותו...) בכל מקרה, כישור הזמן, סאגה שעדיין נמצאת בתהליכי כתיבה, סדרה מאד ובה לדעתי, עלילה מאד מורכבת, צריך לזכור דיי הרבה פרטים אבל בכלליות אחת הסדרות היפות ביותר שקראתי. ואם יש נטייה למד"ב אז אני ממליצה גם על הסאגה של אנדר- אורוסון סקוט קארד, אני אהבתי במיוחד את שני הספרים הראשונים- "המשחק של אנדר" ו-"קול למתים" ואת הספרים המקבילים שמדברים על בין שנקראים "הצל של אנדר" ו-"צל ההגמון" הסדרה המקבילה עדין בשלבי כתיבה. ואת הקמיע של סטיבן קינג, ספר מדהים! כנ"ל לגבי ההמשך שלו- "בית שחור", בכלל, כל ספרי סטיבן קינג מומלצים בחום (למרות הריבוי בקללות, תאורי הסקס המפורטים למדי בחלקם-דוגמא, "זה" עמוד 942... זוועות פשוט- השפה היחסית מאד קלה, גם באנגלית ותאורי האלימות), אל תסתמך על הסרטים בקטע הזה... כמו תמיד, הסרט הורס (קח את ה"פ למשל, זוועות מה שהולך בסרט ה-1). אני יכולה לתת לך עוד רשימה ארוכה למדיי, אבל אני אשאיר אותך עם מה שיש פה ורק בתור סיום אמליץ על ספר אנונימי למדיי שנקרא "חיי נער" בהוצאת אופוס, ספר מאד נחמד שככל שידוע לי יים רק במרתפיה מעלי האבק של ספריתנו הקטנה (לפחות רק שם ראיתי אותו).

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo32.gif"שבט דוב המערות"

יש לו 3 ספרי-המשך שיצאו, וחמישי שיצא לאחרונה (אם איני טועה) באנגלית, אך טרם תורגם. ו
לסטיבן קינג! סופר ענק שבענקים.

Time & Death

New member
ככל שידוע לי מעולם לא יצא עוד ספר

בסדרה לאחר ערבות המעבר, דבר מצער למדיי כי הסוף נורא פתוח. אם אכן יצא חמישי אני בהחלט אשמח לקרוא אותו, את יכולה בקשה לתת לי את השם שלו? וסטיבן קינג הוא הסופר המועדף עלי, למרות שהוא הכריז שהוא מפסיק לכתוב, חבל.... באמת חבל...

Arana

Well-known member
מנהל
2 תגובות

1. הספר הבא אחרי "ערבות המעבר" הוא "מחסה האבן" - Shelter of Stone - שכפי שאמרתי, טרם תורגם לעברית. הסוף של "ערבות המעבר" היה פתוח בכוונה, כדי ליצור ציפייה להמשך, אבל הסופרת הזו ממש לא ממהרת... לקח המון זמן עד שהספר החמישי יצא. 2. סטיבן קינג לא פורש, ולראיה - מענה על השמועה הזו מהאתר הרשמי של קינג.

למעלה