אוקי, פישלתי

yotamstei

New member
אוקי, פישלתי

שלום. היום הלכתי לחנות אלקטרוניקה וקניתי סוויטש און\אוף עם שני מקומות לחבר חוטים. הגעתי הביתה, פתחתי את הסטרטוקסטר שלי, חתכתי את אחד החוטים שהולך מהג'ק לאלקטרוניקה (השחור לצורך העניין), חיברתי את שני החצאים שלו בשני החיבורים של הסוויטש ואמרתי "והרי לנו קיל-סוויטש"....רק שמשום מה כשהסוויטש במצב "אוף", יש מין האם כזה (חברו למגבר כאבל בלי גיטרה בקצה ותגעו עם החיבור שלו בברזל....זה מה ששומעים עכשיו) ושמתי לב גם שכשהסוויטש במצב "אוף" ואני משחק עם הכאבל בתוך הג'ק של הגיטרה, מגיע סיגנל חלש למגבר. למישהו יש רעיונות איפה פישלתי ואיך אני מתקן את זה? תודה :)

Ultra Spidey

New member
<<<>>>

קודם כל לא הייתי ממליץ סתם לחתוך כבלים ולחווט מחדש אם אתה לא יודע עם מה אתה מתעסק.. הכבל השחור הוא ההארקה. מה שעשית זה בעצם לשים סוויץ' שמצב אחד שלו הוא "רגיל" ומצב אחר מנתק את ההארקה (ואז יש גם האם). סיגנל חלש כשהסוויץ' כבוי כנראה אומר שיש לך שם חיבור רופף או הלחמה כושלת.

Ultra Spidey

New member
זאת אומרת שהיית צריך להתייעץ עם מישהו שמבין..

אבל כן, החוט שיוצא מהTIP הוא של הסיגנל.

peergo

New member
סדר בבלאגן

זה נכון כאשר המתג כבוי אתה מנתק את הארקה מהפיקאפ. התוצאה היא סיגנל חלש והרבה האם תמיד, ללא קשר להלחמה. למה זה קורה, זה כבר להכנס קצת לחשמל/פיזיקה ואם תתעקש תקבל תשובה. גם אם תחבר מחדש את החוט השחור ותעשה את אותו דבר על החוט השני תקבל האם(פחות חזק) כי זה בדיוק כמו לשלוף את הקאבל מהגיטרה בזמן שהמגבר פועל, אז לפחות במגברי מנורות שומעים האם, במגבר טראנזיסטורים אני כבר לא זוכר...סביר להניח שכן. מה שאתה כן צריך לעשות, זה לחבר חזרה באופן רגיל את החוטים של הגיטרה, ולחבר את הסוויטש כך שיחבר את שתי החוטים שהולכים לג'ק ביחד. ברגע שתפעיל אותו, הוא יחבר את ה hot lead(לבן?) לארקה(שחור), שזה בדיוק כמו להוריד ווליום לאפס.

yotamstei

New member
רגע רגע

אתה מתכוון שאני אחבר לסוויטש את החוט השחור מצד אחד והלבן מהצד השני? ואז לאן הקצוות האחרים שלהם מתחברים? או שאני אמור לקצר אותם אחד עם השני ולחבר אותם משני הצדדים של הסוויטש?

peergo

New member
הקצוות האחרים שלהם מתחברים גם לסוויטש

שני החוטים מחוברים רגיל, כמו שהיה לפני שנגעת בגיטרה. עכשיו אתה עושה "גשר" בין שתי החוטים האלו, ובמרכז הגשר נמצא הסוויטש, שברגע שהוא ON, הגשר רצוף והלבן ממש מחובר לשחור. ברגע שהסוויטש OFF, השחור לא מכיר את הלבן. -------------------------------------------לבן------------------ | | | סוויטש | | -----------------------------------------שחור--------------------

למעלה