טאי צ'י, צ'י ובלה בלה אין כותרת...
(לא אני לא מבקר פה בדר"כ ולא מאמין במאגיה, אבל קופץ מדי פעם כי יש פה נושאים שמעניינים אותי פה ושם, כמו זה
) טוב, ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן שנעשה פה בקשר לאומנויות לחימה סיניות, צ'י, וכול מיני שטויות אחרות ולתקן דברים שאנשים כתבו. "צ'י היא "האמא" של הטאי צ'י." - צ'י אינה "האמא" של הטאי צ'י (והדרך הנכונה לבטא את זה היא בכלל "טאי ג'י", אבל לא ניכנס לזה כרגע) וממש לא תמיד מקשרים בין אחד לשני. טאי צ'י צ'ואן (צ'ואן= אגרוף) הינה אומנות לחימה. היא הומצאה סביב המאה ה12 בסין ועם הזמן גם התפתחו זרמים אחרים בה (רק מה שעולה לי בראש- צ'ן, יאנג, וו, סון, וסביר להניח שקיימים עוד) שחלקם שמו דגשים על אספקטים שונים בשיטה, שינו דברים, וכ'ו. "כלומר התורה שקדמה לטאי צ'י ועל איפיונה היא מבוססת. אם למדת פעם טאי צ'י ,היית מבין למה הכוונה לתיעול אנרגיה." - מה לעזעזל..? תירגול טאי צ'י טהור אינו בהכרח תירגול של תיעול הדם והצ'י בגוף. רוצה תירגול כזה? תלמד צ'י-קונג (צ'י-גונג). "אבל למי שלמד טאי צ'י יודע שבעבר היא הייתה מה שמוגדר בז'רגון המקצועי "פול קונטקט"" - אני מניח שבפול קונטאקט, אתה מתכוון לקרבות מגע מלא? יפה, מישהו אמר שהדבר לא קיים כיום בטאי צ'י? תופתע לגלות שקיימים לא מעט בתי ספר שעניין הקרבות והאספקטים של ההגנה עצמית אצלם
מאוד מודגש. נכון, אני מסכים עם העובדה שכיום זה לא כמו בעבר ולצערי הרב מאוד, הרבה אנשים בעולם לומדים כיום טאי צ'י ואומנויות לחימה פנימיות אחרות (כמו שינג אי, בה-גוואה, ועוד) בעיקר בשביל הבריאות הטובה שמתלווה לתירגול של השיטות. בזמנים עברו כאשר היו קרבות פתוחים ללא שום חוקים וללא שום מיגון או כפפות או משהו כזה בסין ולוחמים יצאו מהקרבות הללו עם שברים, נכים, ואף מתים. לוחמים של אז העמידו את עצמם לקרבות ולאתגרים בכול הזדמנות שרק יכלו. והמנצחים ד"א, היו בעיקר משיטות סיניות "פנימיות" (כמו טאי צ'י) נכון, אז קרבות כאלה הינם מחוץ לחוק כבר ברוב המדינות כולל סין, אבל עדיין נערכים קרבות מגע מלא. ורק שתדע, שבקנדה קיים ביה"ס לטאי צ'י (נדמה לי סגנון יאנג, למרות שאני לא בטוח בכלל) שהתלמידים בו לוקחים תארים יפים בתחרויות MMA (ואם אתה לא יודע מה זה הפירוש הוא Mixed Martial Arts, תחרויות של כמעט הכול הולך) מקומיות. הסינים לא מדברים על הצ'י כאנרגיה, לא ממש כמו שאנחנו המערביים מפרשים את המילה "אנרגיה". אני לא יודע איך להסביר, אבל הצ'י הוא פשוט משהו קיים, כמו שלכול בנאדם יש דם זורם בתוכו, ככה גם יש צ'י. זה לא בהכרח "אנרגיה" במלוא מובן המילה ולא, אי אפשר לירות קרני צ'י מהעיניים או כדורי אש מהתחת בעזרת צ'י. גם כול שיטות הדימ-מאק, במבוק צהוב, וכול מיני כאלה - שרלטנים אחד אחד שלצערי מצליחים לעשות כסף על גב של אנשים תמימים שלא מבינים בנושא הזה. מוזר מאוד שהמורה מצליח לעשות תרגיל של דחיפה ללא מגע על תלמיד שלו, ועל מישהו שלא תלמיד שלו הוא לא מצליח. עד לכאן החפירה.