אוקיי

TiPx1

New member
אוקיי

זהו לא אכפת לי אני מוכן להשקיע כמה שקשה לי אני מוכן הדפסתי כמה מאמרים על כדורי אנרגיה [ תרגילים ] ודמיון פרחים זה טוב להתחלה? אתם יכולים לתת לי עוד עצות? תודה.

IBP1

New member
אתה מנסה ללמוד צ'י ?!

צ'י היא אומנות לחימה המשלבת אנרגיה בתוכה ,אומנות זו אינה משמשת רק כאומנות לחימה ,אלא גם לריפוי ועוד אפשריות שונות. אם תרצה ללמוד זאת ,אמליץ לך לפנות לפורום מיסטיקה בנענע ולפנות לתלמידה שלי בשם Eila . אם תצליח לשכנע אותה שאתה מתאים לנושא היא תסכים לקבל אותך כתלמיד שלה.

EvilFlame

New member
צ'י זה בכלל לא אומנות לחימה!

איך הגעתה לזה? צפיה בדרגון בול? גם שם צ'י זו אינה אומנות לחימה. צ'י זאת אנרגית החיים של כל בנאדם,שהיא בעצם גם בהילה שלך או אפילו ההילה שלך והצ'י כמובן זה האנרגיה שלך במאגיה. לבנאדם מת אין כמובן צ'י. שמות נוספים ל צ'י זה קי CHAKRA אנרגיה וכו'...

TiPx1

New member
wtf?

אני לא מנסה ללמוד צ'י אני אפילו לא יודע קצת על הנושא :|

TiPx1

New member
ועכשיו

סיימתי לקרוא את כל המאמרים בקורס בסיסי במאגיה

IBP1

New member
צ'י אומנות לחימה ולא הכוונה .....

כפי שאתה מבין אומנות לחימה ,כי אם בצורה של ריכוז ותיעול האנרגיות הפנימיות... כגון מודעות של האנרגיה הפנימית שלך בכל נושא לחימתי. צ'י היא "האמא" של הטאי צ'י .כלומר התורה שקדמה לטאי צ'י ועל איפיונה היא מבוססת. אם למדת פעם טאי צ'י ,היית מבין למה הכוונה לתיעול אנרגיה. מדיטציה היא סוג של תורה המלמדת לתעל את האנרגיות הפנימיות .אבל למי שלמד טאי צ'י יודע שבעבר היא הייתה מה שמוגדר בז'רגון המקצועי "פול קונטקט" .אתה באומנות זו לא "יורה" כדורי אש כמו בטלביזיה .אלא ממקד את האנרגיה שלך לנקודה מסויימת על מנת לרפא ,לחוש את זרימת האנרגיה בך ,להבין מה קורה איתך ומה קורה אם אחרים.בטאי צ'י לדוגמא ,כל תנועה שאתה עושה ,אתה חייב להרגיש ולהניע את האנרגיה ולאזן את האנרגיות כי כשהאנרגיות בגוף מאוזנות ,אתה מאוזן עם עצמך, עם הטבע ואם הסביבה בה אתה חי. אני מקווה שסיכום זה מובן מספיק.

Wing Chan

New member
טאי צ'י, צ'י ובלה בלה אין כותרת...

(לא אני לא מבקר פה בדר"כ ולא מאמין במאגיה, אבל קופץ מדי פעם כי יש פה נושאים שמעניינים אותי פה ושם, כמו זה
) טוב, ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן שנעשה פה בקשר לאומנויות לחימה סיניות, צ'י, וכול מיני שטויות אחרות ולתקן דברים שאנשים כתבו. "צ'י היא "האמא" של הטאי צ'י." - צ'י אינה "האמא" של הטאי צ'י (והדרך הנכונה לבטא את זה היא בכלל "טאי ג'י", אבל לא ניכנס לזה כרגע) וממש לא תמיד מקשרים בין אחד לשני. טאי צ'י צ'ואן (צ'ואן= אגרוף) הינה אומנות לחימה. היא הומצאה סביב המאה ה12 בסין ועם הזמן גם התפתחו זרמים אחרים בה (רק מה שעולה לי בראש- צ'ן, יאנג, וו, סון, וסביר להניח שקיימים עוד) שחלקם שמו דגשים על אספקטים שונים בשיטה, שינו דברים, וכ'ו. "כלומר התורה שקדמה לטאי צ'י ועל איפיונה היא מבוססת. אם למדת פעם טאי צ'י ,היית מבין למה הכוונה לתיעול אנרגיה." - מה לעזעזל..? תירגול טאי צ'י טהור אינו בהכרח תירגול של תיעול הדם והצ'י בגוף. רוצה תירגול כזה? תלמד צ'י-קונג (צ'י-גונג). "אבל למי שלמד טאי צ'י יודע שבעבר היא הייתה מה שמוגדר בז'רגון המקצועי "פול קונטקט"" - אני מניח שבפול קונטאקט, אתה מתכוון לקרבות מגע מלא? יפה, מישהו אמר שהדבר לא קיים כיום בטאי צ'י? תופתע לגלות שקיימים לא מעט בתי ספר שעניין הקרבות והאספקטים של ההגנה עצמית אצלם מאוד מודגש. נכון, אני מסכים עם העובדה שכיום זה לא כמו בעבר ולצערי הרב מאוד, הרבה אנשים בעולם לומדים כיום טאי צ'י ואומנויות לחימה פנימיות אחרות (כמו שינג אי, בה-גוואה, ועוד) בעיקר בשביל הבריאות הטובה שמתלווה לתירגול של השיטות. בזמנים עברו כאשר היו קרבות פתוחים ללא שום חוקים וללא שום מיגון או כפפות או משהו כזה בסין ולוחמים יצאו מהקרבות הללו עם שברים, נכים, ואף מתים. לוחמים של אז העמידו את עצמם לקרבות ולאתגרים בכול הזדמנות שרק יכלו. והמנצחים ד"א, היו בעיקר משיטות סיניות "פנימיות" (כמו טאי צ'י) נכון, אז קרבות כאלה הינם מחוץ לחוק כבר ברוב המדינות כולל סין, אבל עדיין נערכים קרבות מגע מלא. ורק שתדע, שבקנדה קיים ביה"ס לטאי צ'י (נדמה לי סגנון יאנג, למרות שאני לא בטוח בכלל) שהתלמידים בו לוקחים תארים יפים בתחרויות MMA (ואם אתה לא יודע מה זה הפירוש הוא Mixed Martial Arts, תחרויות של כמעט הכול הולך) מקומיות. הסינים לא מדברים על הצ'י כאנרגיה, לא ממש כמו שאנחנו המערביים מפרשים את המילה "אנרגיה". אני לא יודע איך להסביר, אבל הצ'י הוא פשוט משהו קיים, כמו שלכול בנאדם יש דם זורם בתוכו, ככה גם יש צ'י. זה לא בהכרח "אנרגיה" במלוא מובן המילה ולא, אי אפשר לירות קרני צ'י מהעיניים או כדורי אש מהתחת בעזרת צ'י. גם כול שיטות הדימ-מאק, במבוק צהוב, וכול מיני כאלה - שרלטנים אחד אחד שלצערי מצליחים לעשות כסף על גב של אנשים תמימים שלא מבינים בנושא הזה. מוזר מאוד שהמורה מצליח לעשות תרגיל של דחיפה ללא מגע על תלמיד שלו, ועל מישהו שלא תלמיד שלו הוא לא מצליח. עד לכאן החפירה.

Wing Chan

New member
הממ.

"אם תרצה ללמוד זאת ,אמליץ לך לפנות לפורום מיסטיקה בנענע ולפנות לתלמידה שלי בשם Eila . אם תצליח לשכנע אותה שאתה מתאים לנושא היא תסכים לקבל אותך כתלמיד שלה." מי היא? מה ההסמכה שלה? תחת איזה מורה היא למדה? כתלמיד שיטת לחימה מסויימת (שהיא טיבטית במקורה ועברה לדרום סין) שתמיד מעוניין לראות וללמוד דברים, אני מאוד סקרן בקשר למי שמלמדת "אנרגיה" בטאי צ'י ואיך להוציא אותה או משהו כזה. בעיקר, ובלי להעליב, כי אנשים כאלה, שמדברים על זה כלכך הרבה, הם בדר"כ שרלטנים ותו לא.

TiPx1

New member
אממ יש לי שאלה

כשרשום בהסברים לתרגילים שאני צריך לעשות מדיטצה אז לאיזה סוג זה מכוון ואיך אני עושה את זה? תודה

IBP1

New member
כמה דברים.

א.זה בחינם!!!! . ב. הנושא לשכנע אותה.הוא בעניין רצינותו. ג. השיטה אינה! מתעסקת בלוחמה כנגד אף אחד .היא לא עוסקת בקרב מגע מכל סוג שהוא. היא יותר רייקי והילינג מאשר קאראטה .האויב כאן הוא אתה ! היא נקראת כך כי יהיה לך קשה להביס את עצמך מאשר את יריבך בחיים.

IBP1

New member
שכחתי את ד.

ד. כשאתה עושה משהו כשאתה מרוכז .הפעילות שלך יעילה יותר. תורה זו מסבירה לך איך לייעל את עצמך.כעת שלב זאת בכל אומנות לחימה ותבין למה היא מחזקת .

Wing Chan

New member
בכול האומנויות לחימה שקיימות

האויב הכי גדול הוא המתרגל עצמו. בין אם השיטה מצהירה על כך (כמו איאיידו למשל), או בין אם לא. רייקי? הילינג? דיייייי כבר!!! למה מנסים לדחוף את הניו אייג' הזה לכול נושא קיים ? רבאק, לפחות את הא"ל הסיניות המסורתיות תעזבו בשקט. ולא ענית לי על השאלות ששאלתי.

למעלה