אוקיי שתי שאלות-

orangeada

New member
אוקיי שתי שאלות-

א. אני חייבת הסבר על איך להשאיר את המוט הילוכים: במישור, עלייה וירידה. (אפשרויות- ניוטרל או ראשון) ב. מישהו עשה פעם טסט לבד? כלומר לא בזוג? תודה!!

orangeada

New member
אוף

לא הקפצתי טובבבבבבבבבבבבבבב

Krishi

New member
אמממ....

כרגע אין פה אנשים כל כך אז לא תקבלי עזרה כל כך מהר.. אני יכול להגיד שבהכל שמים ניוטרל מלבד בעליה או ירידה ששם שמים ראשון (לא זוכר איזה מהם, נדמה לי בעליה) ואני לא שמעתי על מקרה של מישהו שעשה טסט לבד.. למה השאלה?

OMRI666

New member
כשהמנוע כבוי?

במישור ועלייה מכניסים לניוטראל, מכבים מנוע ואז מכנסים לראשון. בירידה- ניוטראל, כיבוי, רוורס. הטסט הראשון שלי היה לבד- סיוט! יותר מחצי שעה, שירדו לטמיון ב-5 דק' האחרונות על מהירות מופרזת (נכנסתי למחלף על 80 במקום 50 ולך תסביר לטסטר המקובע, ש-50= מכונית מאחורה תקועה בתחת שלנו ואופציה לתאונת שרשרת.)

Krishi

New member
למה להכניס במישור לראשון?

ואיך זה שהיה לך טסט לבד?

OMRI666

New member
לא יודע את הסיבה המדוייקת...

אבל לימדו אותי, שעדיף להשאיר את האוטו בהילוך. למה הייתי לבד? כי זה היה טסט, שהמורה שלי סידר לי תוך יום והוא לא הספיק לארגן עוד תלמיד...

orangeada

New member
ומה עוד?

מה מיוחד בטסט לבד? יותר קל? יותר קשה? יותר ארוך? יותר קרוב למשרד הרשוי? חצי שעה??? עצות? חברה שלי ממש לחוצה ואני מנסה להרגיע אותה :)

OMRI666

New member
אז ככה...

1. מבחינת זמן, זה יותר קצר מטסט של שני אנשים, אבל התלמיד נבחן במשך יותר זמן, ממה שהוא היה נבחן אם היה איתו עוד מישהו. 2. לדעתי זה יותר קשה, אבל זה בערך כמו להגיד, שעדיף להיות ראשון בטסט מאשר שני, אין תשובה חד-משמעית וההבדלים זניחים. 3. מכיוון שהזמן של הטסט יותר קצר, מתרחקים פחות ממשרד הרישוי.. 4. זה היה אפילו קצת יותר מחצי שעה... כמעט 35 דק' וגם אמרתי למורה שלי, שזה היה ארוך לאללה, אז הוא אמר לי, שדווקא זה היה קצר, כי עובדה, שהמכוניות שיצאו במקביל אלי לטסט, לא חזרו, אז אמרתי לו "מן הסתם! הרי הם בזוגות! לא לבד!" עצות? פשוט לא להילחץ ולעשות הרבה הצגות הסתכלות (וגם להסתכל לכל הכיוונים, כשאת חוצה רמזורים, זה עושה עליהם רושם שאתה רציני ולא סומך על החוליגאנים, שבכביש).....

אוקיי אורן , תשובה ../images/Emo13.gif

אני רואה שהתכוונת להבטחת רכב . כאשר את במישור , מעבירה לניוטרל , מרימה ארמברקס , מכבה את האוטו ומעבירה לראשון כנל בעלייה . בירידה - במקום להעביר לראשון , את מעבירה לרוורס . אגב , את מב"ש ? כי השם שלך נורא מוכר לי .

Krishi

New member
שמישהו יסביר לי...

למה לעזאזל צריך להעביר לראשון במישור?????

תורה כתובה מאלוהים ../images/Emo13.gif

ניסיתי לחשוב עכשיו על סיבה בראש , לא עלה לי הסבר כלשהו . מבטיח לברר .

yelly

New member
תשובה לשאלה שלך

כדי להוריד עומס . כלומר לחלק את משקל האוטו בין כמה שיותר גורמים מה הכוונה: בעיקרון במישור איך הכרח לשלב להילוך ראשון, אך דבר זה עדיף, כיוון שזה מקל על האוטו ומאבטח אותו יותר טוב. בירידה. הצורך לשלב הילוך רוורס זה בכדי לאבטח את האוטו ומלנוע ממנו התדרדרות. בעליה. אותו דבר- שילוב להילוך ראשון בשביל לאבטח את האוטו יותר טוב במידה והאוטו ירצה להתדרדר הוא לא יוכל כי הוא משולב להילוך הנגדי .

Krishi

New member
אבל...

איך זה שאני מעביר לראשון מחלק את משקל האוטו בין כמה שיותר גורמים? ואיך זה משקל האוטו שמחולק לכמה שיותר גורמים תורם יותר לאבטחתו?

פשוט ...

אם משקל האוטו יהיה מרוכז מחלק הקדמי , אתה לא חושב שזה יתרום לתזוזה מסויימת ? כנ"ל אחורי .

Krishi

New member
לא כל כך הבנתי...

יש מצב אתה מסביר את זה קצת יותר טוב?

be_roo

New member
../images/Emo41.gif סיבה פשוטה

גם כשאתה חונה במישור, יתכן שרכב אחר יתנגש במכוניתך, וההילוך ימנע תזוזה. זוהי אבטחה נוספת לבלם היד, שאינו תמיד מספיק.

Krishi

New member
אווו.. עכשיו הכל הרבה יותר מובן..

למרות שמוזר שבלם היד לא תמיד מספיק...

be_roo

New member
בלם יד לא כזה חזק

ישנם סיפורים רבים על אנשים שהצליחו לנסוע קילומטרים רבים עם בלם יד משוך (וריח שרוף חזק)

Krishi

New member
וואלה.. נכון...

עכשיו שאמרת את זה נזכרתי איך נסעתי עם ידידה שלי פעם אחת... ואנחנו נוסעים ונוסעים והיא כזה לא מבינה איך האוטו בקושי זז... ואז היא קלטה שהיא נסעה עם הבלם יד מורם... חחחחחחחח

למעלה