אוקיי.........מממממ...

טובי21

New member
אוקיי.........מממממ...

טופ חבר'ה, מה אם הכל פסיכולוגי וזה המוח מתעתע בכם, לא שאני לא אומרת שלא קורים לי דברים בלתי מובנים ובלי הסבר מדעי, אך....אולי זה המוח מתעתע בי ואני סתם מטורפת חסרת תכלית? זה כיף להאמין שמשהו קיים, כוחות , אלוהים, מכשפים וכדומה....ככה יודעים שיש לנו תכלית... אבל אם זה לא נכון?...מה לעזאזל אנחנו עושים פה? למה אנחנו קיימים? זו אחת ההתלבטויות שלי בחיים. נ.ב- אם התורה נכונה זה אומר שגם יש כשפים...כי תמיד מזהירים בתנ"ך לא להתעסק בזה....אם לא היה בזה אמת לא היו מזהירים.....אבל נא להיזהר...אנחנו בני האדם שברירים וקטנים לעומת העולם האדיר אז לפני שאנחנו מתעסקים עם משהו שאנחנו לא מבינים בו כל כך רק בגלל שזה נשמע מגניב כדאי לחשוב פעמיים! אהבו את עצמכם ואת הטבע........וואי אני מתוסבכת.

stige

New member
יש לי אולי תשובה שיכולה לספק...

כשריפרפתי על הפורום, לא היה לי רצון לכתוב פה כלום- סתם רציתי לראות דעות של אנשים רעיונות וכו'... אבל את הבעייה הזאת אני מכיר היטב. ואני יודע כמה היא מציקה. בהרבה מהתחומים שאני עוסק בהם אני תהיתי ואני עדיין תוהה לעיתים אם אני סתם משוגע...זה ממש עיצבן אותי בעבר, העובדה שאני לעולם לא יכול לדעת. הרי אם אני ימשיך להאמין במה שאני האמין אני תמיד יכול להיות אותו משוגע שלא מסוגל להתנתק מדבר שכביכול הוא "לא מציאותי". יש לי מספיק הוכחות היום בשביל לחסל את את הרעיון המציק שקופץ מידי פעם- אבל הוא תמיד ימשיך להעיק במידה מסויימת. החלטתי ללכת בדרך מאד פשוטה: החיים שלי לא מבוססים על האמונות שלי. אני אני. אני לא חיי בשבילן אני חיי בשביל עצמי. אם יום אחד אני יגלה שזה לא נכון הרי אני ישתנה את אמונותי. מכך החלטתי שאני לא אתן לאותם אמונות שגורמות לי לספקות לפגוע לי בחיים ה"מציאותיים". מה יצא רע מזה? מקסימום אני משחק עם הדמיון ונהנה. שום דבר רע לא יצא מזה.

האפור

New member
אבל...

מה אם יום אחד תגלה שמה שאתה מאמין בו נגיד כבר 10 שנים פתאום ידברר לך כשטות וחוסר אמת לגביך, אתה באמת מאמין שיהיו לך מספיק כוחות נפשיים לקום ולהגיד שכל מה שהשקעתה בו את ה10 שנים אחרונות שלך היה שטויות? לי זה הרבה יותר מעיק, פחות חשובה לי העובדה אם האמונה מבוססת או הגיונית אני מקווה לא להפוך לאחד שכלכך יאמין באומנה שלו עד שכשאפילו הוא יבין שהיא כבר לא מתאימה אני לא אצליח לרדת מצורת המחשבה שלה.. מדאיג, במיוחד בתחום הזה.

stige

New member
אני..

אני אהיה מספיק חזק בשביל להתמודד עם זה... אני מאמין באמונה שלי כבר יותר מ10 שנים...איתה גם פיתחתי יכולת התמודדות חזקה מאד עם רגשות ושליטה עצמית. יכול להיות שכדאי גם לך לפתח את היכולות האלה. אל תהפוך את האמונה שלך לחיים שלך...זה כל מה שאתה צריך. אתה לא חי בשביל האמונה. ברגע שאתה יודע את זה אתה מסוגל להתעלות על כל צורת מחשבה עם זמן ועם רצון. אני נמצא במצב מאד דומה לשלך מבחינת האמונה...זאת אמונה שאני מאמין בה מגיל 4.. זה נמצא חזק בתוכי. כל חיי השתמשתי באמונה לדברים שונים. יהיה לי מאד קשה להיפרד ממנה אם אני אמצא אותה כשגויה. אבל יש עוד דברים לעשות. יש חברים, עבודה, אהבה, הנאות למינהן...זה לא שאני אשאר חסר כלום. רק מאוכזב לזמן מה.

טובי21

New member
תודה על התגובה

תודה על התגובה, אודה לך שפעם הבאה תפנה אליי בלשון נקבה...תודה.

stige

New member
אין בעיה

התגובה השניה הייתה יותר מופנית ל"אפור" לכן השתמשתי בלשון זכר.

Envenom

New member
כן.

את באמת מטורפת חסרת תכלית.

stige

New member
תקרא לה מטורפת

היא רק חושבת כמה צעדים לפנייך... יש לה פשוט תבונה מפותחת.

האפור

New member
אני...

חושב שאתה חושב על זה בקלות ראש. אמונה חזקה היא לעיתים מסוגלת להתעלות על כל הדברים שהזכרתה ובמידה מסויימת זה באמת לא טוב אבל מצד שני אמונה חזקה יכולה לפתח הרבה דברים. ועוד עובדה היא שהרבה אנשים ישימו את האמונה שלהם והאידאולוגיה שלהם אפילו לפני החיים שלהם. אני פשוט מקווה שכשאני אמצא משהו יותר "אמיתי" בשבילי אני לא התעלם ממנו בגלל ששקעתי כלכך חזק באמונה מסויימת, אולי באמת צריך לדבוק בדרך קצת יותר אתאיסטית, או משהו בדומה לכאוס מג'יק בעולם הזה ולא לצלול עמוק לתוך אמונות של מסדרים הרמטיים למיניהם. אבל אם אין סכנה אז מה כיף בכלל?:)

stige

New member
טוב...

זה לא ממש בקלות ראש... האמונה שלי חזקה מאד, אבל ככה גם אני. יכול להיות אפילו שאני מעמיד את האמונה שלי באותו מעמד של החיים שלי אבל אני אהיה מספיק חזק לעשות סוויץ'... חחח... זה קצת מבדר. חלק מהאמונה שלי היא זאתי שדואגת לכך שאני היום אדם חזק, זה יהיה מצחיק מאד אם האמונה עצמה עזרה לי להיפטר ממנה.

stige

New member
וולטין

הטענה המרכזית שלה. היא שהכל מורכב מאותו מרכיב בסופו שלו שנקרא וולטין(אנרגיה). לכן ברמה במסויימת שלשליטה אתה יכול לשלוט ולאלתר כל דבר שמורכב ממנו...שזה בעצם הכל. גם דברים שאינם מוחשיים. יש 3 עקרונות בדרך חיים של האמונה. אני בחרי בדרך של עוצמה...כמובן שזה יותר מורכב מסתם איך שזה נשמע...חח מה כבר לא היום...?! הדרך של עוצמה כוללת בתוכה שאיפה בלתי מוגבלת להתקדמות בידע, תוך כדי זה היא מעודדת שליטה ברגשות שהן מרכיב חיוני להתפתחות מהירה. זה פחות או יותר הקו המנחה אני חושב...

אני לא מסכימה עם המשפט הזה שלך.

"אם התורה נכונה". לא מסכימה לחלוטין. התורה בפרט והיהדות בכלל מבחינתי היא פילוסופיה יפהפיה, דרך חיים, עשרות דרכים שונות שאוכל לבחור בהן, ולא ספר שתפקידו ומהותו להכתיב לי את חיי. לדעתי התורה מעודדת את חופש האדם לבחור איך לחיות ובמה להאמין. אנחנו שבריריים וקטנים -ע"פ המיסטיקה. כוחנו כמעט ואפסי והדרך היחידה להשתמש בו כשורה היא לדעת לנתב אותו כראוי. כל העניין מבחינתי, כל הסוד, כל מה שאני רוצה ללמוד ולדעת ולהבין היא הדרך בה לנתב את הכוח, האנרגיה.

טובי21

New member
זה לא רק פילוסופיה

התורה היא אינה רק פילוסופיה...אני מאמינה שהדברים האלו קרו איכשהו....בצורה זו או אחרת....אבל אכן היה משהו.....לא התכוונתי שהתורה כולה נכונה אך בכל זאת יש בה משהו מיסטי ומיוחד...אני יודעת...הייתה תקופה שמישהו לימד אותי חלק מהזוהר....בגלל זה אני כל-כך מפחדת וגם יש את הספרים האסורים...(אני מצטערת אם לא הבנת נכון),כוונתי היא שאם מה שחשתי וראיתי זה נכון אז גם תכלית האיסור להתעסק כשפים שחורים ו"לא" שחורים נכונה ואכן יש סיבה לכך שמזהירים בצורה בוטה לא להתעסק עם זה במיוחד ילדים שמתלהבים מכישופים ו"וואו אני מאגניב...אני מכשף" דברים כאלה שורפים אנשים, בגלל זה אני מודעת לזה שאני ממש לא חכמה גדולה בעסק ולא מתעסקת עם זה ואכן רק אנשים מיוחדים עם שנים של אימונים ולימודים ואפילו רק חלקם הקטן יודע להשתמש בידע הזה בצורה הנכונה בלי לפגוע בעצמם ובלי שזה יחזור אליהם או/ולמישהו אהוב

P o M i K i

New member
אני לא ממש מבין

את הנקודה שלך בהודעה הזאת, את מוכנה להסביר את עצמך?

למעלה