אוקיי חברים יקרים

כללים צריכים להיות ברורים, או

לא להיות - אחרת נזקם יהיה מרובה מתועלתם. אביא לדוגמא, בתרגום חופשי שלי, את כללי "סייברקוון", פורום אמנויות לחימה באנגלית שאני פוקד כשיש לי זמן: 1. אל תחזיק מספר "זהויות". 2. שמור על הנימוס. מותר להתלהב ולהתלהם, רק אם המטרה אינה רק להרגיז. 3. התייחס לאחרים כפי שהיית רוצה שיתייחסו אליך. כבד את דעותיהם, גם אם אינך מסכים איתן. אם דיון נעשה אישי, נהל אותו באי-מייל או דרך מערכת המסרים של
. 4. בלי "הצתות" (=FLAMING), כלומר קללות, העלבות וכו´ (ראה סעיף 3). 5. היצמד לנושא שעליו אתה מגיב. נושא חדש = הודעה חדשה. 6. אם זה לא קשור לאמנויות לחימה, אל תכתוב זאת כאן. 7. אל תשאל שאלות "טעונות" שעליהן כל תשובה שלא תהיה רק תצית ויכוח שאין לו תכלית. דוגמא: "נכון שהמורה שלי הכי טוב?" 8. אם אתה נתקל בהודעה החורגת מהכללים, או פוגעת/מעליבה אותך, אישית - אל תשיב עליה, אלא פנה למנהל-הפורום באי-מייל או דרך מערכת המסרים של
9. אל תפרסם - אין בעיה לספק מידע (איפה ומתי מורה X מלמד סגנון Y), אבל פרסומת בוטה לא תתקבל (דוגמא: "בוא ללמוד בבית-הספר הגדול בארץ לשיטה...!!" (ב"סייברקוון" יש 11 כללים, חלקם לא רלוונטיים כי שם יש כמה פורומים) מה דעתכם?
 

amir_aikido

New member
אני נוטה יותר לכיוון של דויד

אני חושב שכן רצוי שיהיו מספר כללים ושמנהל הפורום יראה את נוכחותו גם במחיקה של הודעות כפולות והעברת הודעות לתוך שירשור כשצריך. הייתי מאוד נזהר בנושא של כללי צנזורה, בין השאר לאחר שנתקלתי במצבים בהם הודעות של שאלה "טעונה" הביאו דווקא לשירשור מעניין וגם ראיתי כבר הודעות שהעליבו חבר פורום כזה או אחר בלי "להראות" מעליבות ובחלק מהמקרים גם מהתגובה לאותה הודעה למדתי משהו. עד כדי הסתיגות זו, ובציפיה שמי שינהל את הפורום יטרח גם באמת לנצל את הכלים הנוספים (אני משתתף גם בפורומים אחרים בתפוז ורואה שם שימוש מאוד נחמד בכלים האלה - שבפירוש מעשירים את הפורום) למשל אפשר להחליט ליצור "לוח מורים" שבו כל אחד יכתוב על המורה שלו וכך נצמצם את רצונם של האנשים לפרסם. זו דעתי אני מקווה שמי שלא יחליט לנהל את הפורום יעשה זאת על הצד הטוב ביותר ומאחל גם ל untitled - וילמן הרבה הצלחה בהמשך דרכו אמיר
 

החתול.

New member
דוד, ../images/Emo45.gif../images/Emo54.gif

כללים מסוג זה חיוביים בעיני, וניתן לחיות עמם, ללא תחושת מחנק.
 

Zeev Foux

New member
למה לא להחזיק מספר זהויות?

אני רציתי מספר פעמים להשתמש בזהות אחרת ולנצל את היכולת של האנונימיןת שבאינטרנט, והאמן לי דוד, לא על מנת להעליב או להלל. אלא על מנת להביא אינפורמציה (כולל מראי מקום וציטוטים) שלא בשמי. מה כל כך רע באנונימיות? ממה מפחדים? ולגבי שאר כללי התנהגות - הם בהחלט טובים ונכונים אך הם לא לעצם שאלת ניהול הפורום. אין לי בעיה שישנם כללי התנהגות (כפי שהיו IOL, כפי שיש ביום-יום). יש לי בעיה עם החלטת מנהל הפורום "לאפס" את הגולשים ולכן אני סבור שניהול טוב הוא התנהלות עצמית - אמנם לפי כללי התנהגות, אך ללא "יד מכוונת". ולא, אין סתירה בין השניים. ישנם מספיק מערכות בטבע, באדם וביחסי אנוש שמתנהלות על הצד הטוב ביותר "כך מעצמן". זה לדעתי המודל הנכון לפורום אינטרנט.
 
מסכים עם הרוב.

לדעתי הפורום לא צריך מנהל מומחה אלא moderator - מישהו שימחק הודעות שהן spam טהור ותו לא. אבל אני מצפה ממנהל הפורום שיהיה מעורה ופעיל (לפחות מבחינת כמות ההודעות. מנהל שמהסתכלות בשלושה דפים אחרונים של הפורום לא ניתן לדעת שהוא קיים כמשתתף פעיל, יכול להיות בעייתי). הכללים שדוד הביא לדעתי צריכים להיות רוח הפורום - לא כללי ברזל שיש לאכוף ביד רמה, אלא משהו שכל משתתף אמור לשאוף אליו אישית. לגבי כניסה במספר זהויות - אין עם זה בעיה, הבעיה מתחילה כאשר בכוונה תחילה "שואלים" זהות של משתתף פעיל ללא הסכמתו/ידיעתו. בפורום הזה זה קשה יותר לביצוע, ולכן סביר פחות שיקרה.
 
זהויות וצנזורה

(כל הכתוב כאן הוא דעתי האישית והלא-מחייבת) 1. זהויות אם תעבור על הודעות הימים האחרונים (בעיקר מאז החל הדיון המיותר על הלגיטימיות של רוני קלוגר) בפורום, תראה שמספר הודעות נכתבו ע"י משתמשים שאין להם שום היסטוריה, לא רק בפורום שלנו, אלא ב
בכלל: לא אי-מייל, לא פרטים אישיים, לא "10 הודעות אחרונות" - כלום! ובד"כ דוקא אלה הכותבים שהודעותיהם חורגות בצורה בוטה מהמקובל כאן, החל מהתקפות אישיות ללא ביסוס (או ביסוס שקרי!) וכלה בקללות שהוטחו בסלבו. מה רע באנונימיות? שלרוב משתמשים בה כדי לפגוע ולברוח, בלי לקחת אחריות. בפורום סייברקוון, כשמשתמש חורג באופן בוטה מכללי הפורום, ואחרי אזהרות ממשיך בכך, נמנעת ממנו האפשרות לכתוב בפורום (הוא עדין יכול לקרוא). הבעיה היא, שהוא יכול להירשם מחדש תחת זהות אחרת, ולהמשיך בהתנהגות שבגללה הוגבל. כדי למנוע דבר זה, יש למנהל הפורום בסייברקוון אפשרות לבדוק מהו מספר ה-IP של משתמשים, ואם יש מספר זהה לכמה זהויות - המשתמש מוזהר לבחור באחת מהן או שמספר ה-IP שלו ייחסם, והוא לא יכול לכתוב באתר כלל. האמת היא שאין לי מושג אם יש ב
אפשרות לשימוש בכלים כאלה (סייברקוון הוא אתר פרטי, ול-Ffab, המייסד והבעלים, יש כלים רבים), אבל השימוש באנונימיות כדי לפגוע ולברוח לא מקובל עלי. לדעתי, אם יש לך מה להגיד, קום ואמור זאת בשמך. 2. צנזורה מקובל עלי הכלל ש"אין עונשין אלא אם מזהירין". מקובל עלי גם הכלל ש"אם יש ספק, אין ספק - משאירים." אבל, למה צריך להשאיר הודעות כפולות, שמורידות הודעות אחרות לדף הקודם? למה הודעה כמו הקללות שהופנו אל סלבו צריכה להישאר על דף הפורום? למה הודעות בסגנון "תיכנסו לאתר שלי, הוא מגניב!" צריכות להישאר בפורום, (אם האתר אינו קשור לאמנויות לחימה - אם הוא כן קשור, צריך להעלות אותו כקישור קבוע בעמוד הקישורים המצורף לפורום. גם זה מתפקידיו של מנהל הפורום)? בהחלט יש מקום להודעות "שנויות במחלוקת", אבל גם אותן אפשר לכתוב בנימוס - וכשמאשימים מישהו, אפשר לדרוש מן המאשים הוכחות; אם הוא ממשיך להאשים בלי להוכיח, והדיון גולש לפסים אישיים, העלבות וקללות - רק אז מוחקים. כאמור זו דעתי, ואין איש חייב להסכים.
 

הלומדת

New member
בנושא צנזורה וחופש הדיון-

ה"פורום" אינו שונה מה"עולם". כצופה קצת מהצד, נאמר, פחות מעורבת בלהט הדיונים ברגע התרחשותם, הרושם הוא שהפורום מאופיין ברוב המקרים בדיון ענייני (וגם דיון בוטה יכול להיות ענייני). אני מסכימה בעקרון עם זאב, יש הרבה יתרונות ועניין בדינמיות וב"נזילות" של הזהות בפורום ודברים צריכים להיבחן בהקשרם, דהיינו תוכן ההודעה של כל בעל זהות. ההודעות החריגות שנכתבו בפורום בזמן האחרון, בולטות בחריגותן כי הן אינן חלק מהנורמות ששוררות כאן. יש כל מיני צורות תגובה לפני שמשתמשים בצנזורה, ואלה, בעיקר, תגובות המשתתפים האחרים בפורום. יש רמה מסויימת של דיון שכשמגיעים אליה, פשוט אין טעם להגיב. כללי התהנגות ראויים, הם אכן רצויים, אבל אנשים צריכים לקבל אותם על עצמם. כדי להדגיש יש טעם בצנזורה במקרים חריגים ביותר, כגון בדוגמא שדוד נתן- כאשר ברור מעל לכל ספק שמדובר פשוט במפגע. מעל לכל ספק פירושו הספק של מנהל הפורום,שבידיו הכוח להפעיל צנזורה. לכן חשוב לסמוך על השכל הישר והיושר של מי שינהל את הפורום. מבחינה זו, לטעמי לפחות, הן דוד והן זאב מתאימים. אני מרשה לעצמי לנסח כלל התנהגות שאני הייתי מקבלת על עצמי-בכל דיון רצוי לדבר לגופם של דברים ולא לגופם של אנשים.
 
פורום באינטרנט מאד שונה משיחה

בין חברים. הרבה יותר דומה לרב-שיח ברדיו, לפחות במובן שאין לך שליטה למי יגיעו הדברים. בשיחה בין חברים גם לא יקרה כלום אם תשחרר הצהרות כגון "מוות לאנשי המאדים" או "כל הסרדינים מניאקים". בפורום ציבורי אסור שדברים כאלה יעברו. הפורום הוא מדיה פתוחה לקהל הרחב, ולכן כל כללי ההתבטאות בציבור חלים עליו.
 
תלוי בין איזה חברים.

אני מכיר כמה סרדינים שיעשו ממך פילה אם תגידי את זה לידם. אגב, ראיתי את שרה, הסרט. בצורה בה נדחף החץ לעין, לא צריכה להיות בעיה, אבל דבר אחד נראה שייך יותר, וקרוב לנושא דיון אחר כאן (ברזל מלובן) - בורומיר, לאחר שנפגע אנושות מחצים, עדיין ממשיך להילחם. אחרי שהיה צריך למות לדעת רופא בקהל. האם זהו אותו סוג של כוח רצון הנחוץ לתפיסת ברזל מלובן?
 
רופאים תמיד חושבים שאתה

צריך כבר למות. עד כמה שאני זוכרת הפגיעות שלו היו בבטן ובחזה. אם הלב לא נפגע אז אין סיבה שהוא ימות מייד. בזמן שנותר עד שימות מאובדן דם הוא בהחלט יכול להילחם, הפדלאה! אני מניחה שזה אותו כוח רצון: זה הדרוש כדי להמשיך במה שאתה עושה למרות הכאב. אבל מצד שני, איזה עוד סוגים יש?
 
דלית ואני מאד אוהבים להחביא

את הדיונים שלנו במקומות בלתי צפויים. אם אתה רוצה להתערב, תצטרך לקחת על עצמך את ניהול הפורום
דלית, אתה רוצה לפתוח פתיל חדש?
 
באמת? ואני חשבתי שמיתרנדיר

דווקא היה טוב בלמצוא דברים... ואני אפתח פתיל כשאת תעני להודעות.
 
לא עניתי. ניסיתי, אבל המחשב

האשים אותי בנסיון פריצה, אז נעלבתי והלכתי. האי-מייל שלי לא חסוי. אכפת לך לשלוח לי איזה משהו קטן, שאוכל לענות לך כמו בת אדם תרבותית??
 

avima

New member
שרה

הפגיעות היו בבטן ובכתף - ואני מסכים עם מיתר שלוקח זמן למות מזה. לעומת זאת העובדה שארגורן קורע לבדו לא פחות מחמישה רפאי טבעת אומרת שהם מה זה חלשלושים. בכלל - נשלח אליהם איזה לוחם צעיר ונחסל אותם לגמרי.
 
בכתף? אני ראיתי חזה. אם בכתף

איך הוא הצליח להזיז את אותה יד? והוא הניף את החרב עם שתי הידיים.
 

elendil

New member
לא מדויק, החיצים פגעו בצד השמאלי

בזמן שבורומיר החזיק את החרב ביד ימין. כמובן שנשאלות שאלות: אם קודם הוא נאלץ להחזיק את החרב בשתי ידיים, איך הוא מסתדר עכשיו עם אחת? אחד או שניים מהחיצים בבירור פגעו בריאות. כל הנפה של יד שמאל רק תקרע את הריאה יותר. ראית את העובי של החיצים??? משהו פה בהחלט לא הגיוני או הרואי לחלוטין.. לסיכום, סצנת מוות לא הכי הגיונית אבל...מרשימה. ואגב חיצים, יש סצינה בה לגולאס יורה שלושה חיצים אחד אחרי השני בצורה חלקה ומתמשכת. לא יודע כמה זמן הוא התאמן על כך, אבל אפילו דוד כפרי יאלץ להוריד את הכובע...
 

untitled

New member
ישנם כללים מסויימים

וקבועים שהמנהלים מקבלים מההנהלה. (יש רשימה קבועה ומסודרת, שאני לא אפרסם אותה כאן כי אני מאמין שהיא מיועדת רק למנהלים בקשר לזכויותיים לגבי שימוש בכלים כמו הגבלה ומחיקה וכיוצא בזה) אבל אני לא בטוח בזה, ומחמת הספק לא ארשום אותה
 
למעלה