כללים צריכים להיות ברורים, או
לא להיות - אחרת נזקם יהיה מרובה מתועלתם. אביא לדוגמא, בתרגום חופשי שלי, את כללי "סייברקוון", פורום אמנויות לחימה באנגלית שאני פוקד כשיש לי זמן: 1. אל תחזיק מספר "זהויות". 2. שמור על הנימוס. מותר להתלהב ולהתלהם, רק אם המטרה אינה רק להרגיז. 3. התייחס לאחרים כפי שהיית רוצה שיתייחסו אליך. כבד את דעותיהם, גם אם אינך מסכים איתן. אם דיון נעשה אישי, נהל אותו באי-מייל או דרך מערכת המסרים של
. 4. בלי "הצתות" (=FLAMING), כלומר קללות, העלבות וכו´ (ראה סעיף 3). 5. היצמד לנושא שעליו אתה מגיב. נושא חדש = הודעה חדשה. 6. אם זה לא קשור לאמנויות לחימה, אל תכתוב זאת כאן. 7. אל תשאל שאלות "טעונות" שעליהן כל תשובה שלא תהיה רק תצית ויכוח שאין לו תכלית. דוגמא: "נכון שהמורה שלי הכי טוב?" 8. אם אתה נתקל בהודעה החורגת מהכללים, או פוגעת/מעליבה אותך, אישית - אל תשיב עליה, אלא פנה למנהל-הפורום באי-מייל או דרך מערכת המסרים של
9. אל תפרסם - אין בעיה לספק מידע (איפה ומתי מורה X מלמד סגנון Y), אבל פרסומת בוטה לא תתקבל (דוגמא: "בוא ללמוד בבית-הספר הגדול בארץ לשיטה...!!" (ב"סייברקוון" יש 11 כללים, חלקם לא רלוונטיים כי שם יש כמה פורומים) מה דעתכם?
לא להיות - אחרת נזקם יהיה מרובה מתועלתם. אביא לדוגמא, בתרגום חופשי שלי, את כללי "סייברקוון", פורום אמנויות לחימה באנגלית שאני פוקד כשיש לי זמן: 1. אל תחזיק מספר "זהויות". 2. שמור על הנימוס. מותר להתלהב ולהתלהם, רק אם המטרה אינה רק להרגיז. 3. התייחס לאחרים כפי שהיית רוצה שיתייחסו אליך. כבד את דעותיהם, גם אם אינך מסכים איתן. אם דיון נעשה אישי, נהל אותו באי-מייל או דרך מערכת המסרים של