אוקיי חברים יקרים

untitled

New member
אוקיי חברים יקרים

פנו אלי בקשר לזה שאני לא נמצא מספיק בפורום. והגעתי למסקנה שאתם צודקים. פשוט אין לי מספיק זמן בכדי להקדיש לפורום כמו שהוא ראוי שיקדישו לו. ועל כן אני בצער רב מתפטר מתפקידי כמנהל, לטובתו של הפורום ושל חבריו. אשמח אם מנהל חדש לא יבחר שרירותית ע"י ההנהלה, אלא ע"י הצבעה שאני מבקש שתערך כאן בפורום, כך שתשמר הקהילה הקיימת ולא תופרע ע"י גורם חיצוני וזר. תודה ולהתראות צור וילמן (untitled)

יש לי חשד שאני יודע מי בפונים

המועמד המועדף עלי הוא זאב פוקס, כיוון שיש לו נסיון מוכח בניהול פורום (ניהל ביואל ז"ל). באם אינו מעוניין בתפקיד, אני מציע את דוד. מישהו בכלל רוצה את התפקיד?

aiki-freak

New member
מסכים!!!!!!!!!!

דלית הקדמת אותי בשברירי שנייה! זו הייתה גם הבחירה שלי. זאב, דוד....מה אתם אומרים?

קוזושי

New member
בהחלט !!!!!!!!

מסכים עם כל מלה אם במקרה זאב ודוד לא יוכלו אני חושב שיש כאן בפורום עוד כמה שמתאימים מאד לתפקיד.

זאב / דוד - הבחירה המובנת מאליה!!!

המממ.... ובכן, חברים???? מוכנים לקחת את זה על עצמכם???? זה יהיה נפלא...

איך צריך להתנהל הפורום?

מה אנחנו רוצים ממנהל הפורום? מה צריך לשנות/להוסיף? מתי צריך להפעיל צנזורה? האם בכלל צריך להפעיל צנזורה? האם המנהל בכלל צריך להתערב בדיונים? מה דעתכם?

פוקס = GO FOR IT

הכי מתאים זאב פוקס, תמיד שומר על נייטרליות, הוגן ובעל ידע. בהצלחה, ז. ארליך

מנהל = אדם!

אתה צריך לעשות הכל... :):) וצריך להתערב בדיונים לגבי השאר אני לא יודע

המנהל.

א. כן, המנהל צריך להפעיל צנזורה. למשל במקרים של שפה מלוכלכת, או דברים שעוברים על החוק (נגיד חוק ההסתה). וכמובן פרסומות וכאלה. ב. אני מאד בעד שהמנהל יתערב בצורה מאסיבית, אולי עם איזשהי מגבלה ש"אין מוחקין אלא אם כן מזהירין". דוד, אני לפחות מאד אם תיקח על עצמך את התפקיד.

מסכים.

א. צנזורה- בהחלט, במקרים של פרסומות (spam). כל השאר ידאג לעצמו (אם מישהו סתם מנבל פיו, סביר שלא רבים יתייחסו גם להודעותיו האחרות ברצינות). ב. המנהל גם הוא משתמש. אם יש לו דעה בנושא הדיון, שיהיה פעיל כמו כל אדם אחר. מסכים שעדיף להזהיר, ומספר פעמים, לפני מחיקה. אלא אם מדובר בSPAM.

Zeev Foux

New member
על ניהול פורום והתנהלות פורום

ראשית אני רוצה להביע את הערכתי למר וילמן (untiteled) שעושה לדעתי עבודה טובה מאד. להוכחה אנו יכולים להביא את מספר הכותבים בפורום ולהכפיל ב 12 (מספר הקוראים שאינם כותבים, לפי סטטיסטיקות מקובלות בחו"ל), או את עומק הדיונים שהתנהלו ומתנהלים. איני רואה את עצמי בשום פנים מחליף אותו ואני מבקש ומפציר מצור לשקול את המשך עיסוקו בפורום בחיוב. אבל אם כבר מדברים על כך - להלן משנתי להתנהלות הפורום. ישנו הבדל בין מה שקרוי "פורום מומחה" לבין פורום שהוא רב שיח. פורום מומחה – כשמו כן הוא. הגולשים שואלים שאלות ומקבלים תשובות – לעתים מהמומחה המנהל את הפורום, ולעתים מגולשים אחרים. בכל מקרה מנהל הפואום אחראי מקצועית לתכנים שבפורום, ולפיכך ניהולו הפעיל חיוני. את פורום הרב שיח, כמו הפורום הנוכחי, לא צריך "לנהל", לדעתי, אלא הפורום צריך להתנהל מעצמו. זוהי תרבות דיבור באינטרנט שמנהלת את את הפורום מהבבחינה האתית והידע הכללי של הגולשים הנכנסים שמנהל את הפורום מבחינה מקצועית. קורה שמישהו שם את אותה הודעה פעמיים – אז מה? קורה שמישהו מפרסם את שירותיו/מרכולתו בפורום – אז מה? קורה שמישהו "מלכלך" על מישהו אחר – אז מה? האם השיח היומיומי שלנו נקי וחף מכל סובייקטיביות וביקורת? האם אנו דוברים כה רהוטים שאיננו חוזרים על דברינו פעמיים, שאיננו שוגים בדקדוק או בתחביר? האינטרנט אינו עולם אידאלי מכיון שאין עולם אידאלי (לפחות עד בא המשיח), ומכיון שהאינטרנט מורכב מאנשים אמיתיים. זה גם יופיו וסוד משיכתו של האינטרנט – לפחות לטעמי. היו בפורום הודעות – שחלק אולי היו יכולים לצנזרם – שלמדתי מהן ובעיקר מהתגובות עליהן לא מעט. אל לו למנהל להוריד אותם. אל למנהל להתיימר לדעת מה מפריע לציבור הגולשים אלא לתת לציבור הבוגר לשקול את הכתובים בעצמו. זהו אינו אתר פרטי של מישהו! בקיצור – לא למחוק, לא לצנזר, לא להתערב, לא לנהל – לתת לפורום להתנהל לבד.

לא מסכים

לגבי הפעלה יעילה של הפורום, אני ממליץ לכולם להכנס לפורום שמבאלה, בניהולו בן טל-שחר, פשוט בשביל לראות את הניצול היעיל של פונקציות כמו מאמרים, קישורים, לוחות, סקרים וכו´ - כלים שמנהל-פורום פעיל יכול לנצל לשימוש כל חברי הפורום. לגבי מחיקות וצנזורה, זאב כותב: "קורה שמישהו שם את אותה הודעה פעמיים – אז מה? קורה שמישהו מפרסם את שירותיו/מרכולתו בפורום – אז מה? קורה שמישהו "מלכלך" על מישהו אחר – אז מה?" אז לדעתי, צריך למחוק הודעות כפולות (כי הן מיותרות), למחוק הודעות פרסומיות (אם אינן בתחום הפורום - אז להשאיר), ולקבוע כללים של מותר ואסור בקשר לצורת ההתבטאות בפורום. אני יכול להביא כדוגמא הודעה (מיותרת לחלוטין, וסליחה שאני מושך אליה תשומת-לב) המפונית אל סלבו, שכל תוכנה אינו ראוי לדפוס. זאב כותב: "האינטרנט אינו עולם אידאלי מכיון שאין עולם אידאלי (לפחות עד בא המשיח), ומכיון שהאינטרנט מורכב מאנשים אמיתיים. זה גם יופיו וסוד משיכתו של האינטרנט – לפחות לטעמי." ולטעמי לא. לדעתי יש מקום ליצור שיחה יותר מנומסת משיחת-הרחוב המלאה בצעקות וקללות. אמנות-לחימה מלמדת שליטה, וראוי לאדם ללמוד לשלוט גם על צורת הדיבור שלו, אם לא בעל-פה אז לפחות בכתב. אני לא נגד ביקורת - אבל יש דרכים להביע ביקורת בצורה מנומסת ולגיטימית. את כללי המותר והאסור מן הראוי להביא לידיעתו של כותב ההודעה, והוא יכול לכתוב את הודעתו שוב - מנוסחת באותה הצורה, או בצורה מנומסת יותר. אם אדם חושב שהתעודות של מורה X מזויפות, הוא יכול לכתוב "כל התעודות שלו מזויפות, הוא רמאי ושרלטן וצריך לשלוח אותו לבית-הסוהר!" - והוא יכול גם לכתוב "לפי מקורות X,Y,Z, התעודות שלו מזויפות, לדעתי הוא רמאי ושרלטן, ולדעתי הוא צריך להיות בבית-סוהר". מי קובע את הכללים? לדעתי הם צריכים להיקבע ע"י רוב החברים בפורום. יש מקום להבעות-דיעה שיוצרות חילוקי-דיעות, ואם המנהל אינו בטוח שהוא צריך למחוק אפשר להשאיר את ההודעה למשך 24 שעות לשיקול נוסף; אפשר גם למחוק את ההודעה, ולהשאיר לכותב הודעה שהודעתו נמחקה ומה הסיבות לכך, עם הזמנה לכתוב שוב בנוסח אחר. אפשרות נוספת לגבי הצנזורה, אם יש יותר ממנהל אחד, היא שכל הודעה שמנהל אחד יימצא לנכון למחקה, הוא ימחוק - אבל ישלח את תכנה אל שאר המנהלים, ואם לא יהיה קונצנזוס לגבי המחיקה - ההודעה חוזרת. אפשר להביא דוגמאות מפורומים אחרים (דלית - פורום מד"ב?), או להציע הצעות שייראו לכם יותר מתאימות לכאן. מה דעתכם?

Funakoshi

New member
צנזורה היא בעיתית

ידידי, צנזורה היא בעיתית. במידה וכותבים דברים שהם לא מעניינה של "פורום" אמנויות הלחימה, ניתן לא להעלות אותה, כי היא לא שייכת (כמו החולה שמגדף את סלבו). לגבי רכילויות, לשון הרע וכו´ נראה לי כי החברים בוגרים ומסוגלים להתגבר, להתנגד ולהביאה דיעה ברוה במקרה הצורך. אני מאמין, כי יש כאן פרופיל לחברה כולה, מיני סוגים ומינים, אין בכוחינו לשנות את פני החברה בעזרת צנזורה. לטוב ולרע זה מה יש. ממבט כללי, נראה כי החברים כאן בהחלט מבדילים בין טוב לרע ואם מישהו "מתלכלך" מעמידים אותו "במקום". בברכה - חיים

untitled

New member
דעתי בנושא

אני הבאתי את הנושא של ניהול הפורום לדיון כאן מכיוון שבאמת האמנתי שזה מסוג הפורומים, שבהיותו לא מוגדר כפורום מומחה, צריך לתת לעצמו להתנהל לבד, וזו הסיבה שכנראה אני עדיין בניהול למרות שבקושי יצא לי להכנס לפורום או לכתוב בו. כאשר קיבלתי פניות בנושא הבנתי שאם הגולשים חשים אחרת, הם כנראה צודקים (אפשר להשתמש בביטוי "הלקוח תמיד צודק" למרות שכאן אין מדובר בלקוחות) בקשר לשימוש בכלים אני נאלץ להסכים עם דוד. ישנם כלים רבים שנוספו בזמן האחרון לתפוז, כמו סקרים, גלריות, מאמרים ועוד, אשא לא השתמשתי בהם כיאות (למעשה כמעט ולא השתמשתי בכלל.) זוהי נקודה לחובתי, וזהו דבר חשוב בפורום. כמובן לא כמו הדיונים אולם אלו כלים שיכולים להעשיר את הדיון. בקשר להודעות לא הולמות, זהו מתפקידו של מנהל הפורום לדאוג שהודעות "לא מתאימות" ימחקו. בעיקרון כשנפגשתי לראשונה עם הנהלת תפוז בהעלותי את הרעיון להקמת הפורום (זה היה דרך אגב לפני פירוק אי.או.אל, בלי שידעתי שעד כזה עומד לקרות ולהוסיף לשורות הפורום אנשים רבים) בכל חזרה לנושא, שפגשתי לראשונה בהנהלת תפוז נאמר לי (אז עוד לא היו קיימים כל הכלים שדובר עליהם בסעיף למעלה) שתפקידי הוא בין היתר לדאוג לטעם טוב בפורום. טעם טוב שכזה הוא למחוק הודעות הכוללות קללות ואף להגביל במקרה הצורך (יש נוהל דיי מוסכם למחיקה והגבלה). נאמר לי גם לדאוג שהפורום לא יהיה מוקד לפרסום, אבל כשחושבים על זה למעשה כל אחד הנמצא כאן בפורום הוא פרסומת למועדון שלו במובן מסויים. בכל אופן את סעיף זה אני מאמין שלא ביצעתי על הצד הטוב ביותר, וזה גם לחובתי. לסיכום אני חושב שעליי להתפטר. למרות שאני מודע כרגע לחסרונותי ואוכל לשפרם ולתקנם, אבל פשוט בזמן האחרון והעתיד לבוא לא רק שלא ייצא לי לכתוב, אני למעשה בקושי אוכל להכנס לאינטרנט. ואני חושב שמנהל צריך לעשות טיפה, לא יותר מידי, אבל טיפה מעל זה. בכדי שלא יקרה פה מה שקרה בהרבה פורומים אחרים, שבהם המנהל התפטר, ומונה מנהל זר ע"י ההנהלה, דבר שפגע בקהילת בפורום (ואף פרק אותה במקרים מסויימים) רציתי שכל התהליך הזה יתבצע על ידיכם בלבד. ועל כן העלתי את הנושא הזה, ועל כן רואים אותי בפורום בימים האחרונים יותר מבד"כ, כי אני רוצה לוודא שהפורום ישאר (יותר נכון יעבור) לידים טובות.

Yin

New member
אני מסכים עם דוד, ושואל

האם צריך או כדאי לצור קוים מנחים / קודים אתים לפורום? לדעתי, קווים מנחים יכולים לפתור דילמות ולמנוע יצירת אוירה בעייתית כמו זו שנחה על הפורום בימים אלו. שלכם, Yin

למעלה