דעתי בנושא
אני הבאתי את הנושא של ניהול הפורום לדיון כאן מכיוון שבאמת האמנתי שזה מסוג הפורומים, שבהיותו לא מוגדר כפורום מומחה, צריך לתת לעצמו להתנהל לבד, וזו הסיבה שכנראה אני עדיין בניהול למרות שבקושי יצא לי להכנס לפורום או לכתוב בו. כאשר קיבלתי פניות בנושא הבנתי שאם הגולשים חשים אחרת, הם כנראה צודקים (אפשר להשתמש בביטוי "הלקוח תמיד צודק" למרות שכאן אין מדובר בלקוחות) בקשר לשימוש בכלים אני נאלץ להסכים עם דוד. ישנם כלים רבים שנוספו בזמן האחרון לתפוז, כמו סקרים, גלריות, מאמרים ועוד, אשא לא השתמשתי בהם כיאות (למעשה כמעט ולא השתמשתי בכלל.) זוהי נקודה לחובתי, וזהו דבר חשוב בפורום. כמובן לא כמו הדיונים אולם אלו כלים שיכולים להעשיר את הדיון. בקשר להודעות לא הולמות, זהו מתפקידו של מנהל הפורום לדאוג שהודעות "לא מתאימות" ימחקו. בעיקרון כשנפגשתי לראשונה עם הנהלת תפוז בהעלותי את הרעיון להקמת הפורום (זה היה דרך אגב לפני פירוק אי.או.אל, בלי שידעתי שעד כזה עומד לקרות ולהוסיף לשורות הפורום אנשים רבים) בכל חזרה לנושא, שפגשתי לראשונה בהנהלת תפוז נאמר לי (אז עוד לא היו קיימים כל הכלים שדובר עליהם בסעיף למעלה) שתפקידי הוא בין היתר לדאוג לטעם טוב בפורום. טעם טוב שכזה הוא למחוק הודעות הכוללות קללות ואף להגביל במקרה הצורך (יש נוהל דיי מוסכם למחיקה והגבלה). נאמר לי גם לדאוג שהפורום לא יהיה מוקד לפרסום, אבל כשחושבים על זה למעשה כל אחד הנמצא כאן בפורום הוא פרסומת למועדון שלו במובן מסויים. בכל אופן את סעיף זה אני מאמין שלא ביצעתי על הצד הטוב ביותר, וזה גם לחובתי. לסיכום אני חושב שעליי להתפטר. למרות שאני מודע כרגע לחסרונותי ואוכל לשפרם ולתקנם, אבל פשוט בזמן האחרון והעתיד לבוא לא רק שלא ייצא לי לכתוב, אני למעשה בקושי אוכל להכנס לאינטרנט. ואני חושב שמנהל צריך לעשות טיפה, לא יותר מידי, אבל טיפה מעל זה. בכדי שלא יקרה פה מה שקרה בהרבה פורומים אחרים, שבהם המנהל התפטר, ומונה מנהל זר ע"י ההנהלה, דבר שפגע בקהילת בפורום (ואף פרק אותה במקרים מסויימים) רציתי שכל התהליך הזה יתבצע על ידיכם בלבד. ועל כן העלתי את הנושא הזה, ועל כן רואים אותי בפורום בימים האחרונים יותר מבד"כ, כי אני רוצה לוודא שהפורום ישאר (יותר נכון יעבור) לידים טובות.