אוקטן 98

sfadm

New member
אוקטן 98

ערב טוב לפורום המכובד, אני יודע שרצו כאן לאורך השנים לא מעט דיונים בנושא, אבל לצערי לא מצאתי משהו קונקרטי. האם בשביל אופנוע סופר-ספורט (600 כמובן :)), בדגש על ZX6R מודלים 98-2000, אצטרך לתדלק ב-98 בלבד? שמעתי לא מעט צדדים לסוגיה הזו - "98 מעלה הספק מנוע" / "לא מעלה הספק" / "מונע בלאי" / "לא מונע בלאי" / "רק מוסיף הרגשה של ס"מ נוספים" ( ;) ) וכד'. אשמח אם מישהו יענה לי על השאלה, או לפחות יתן לי לינק לדיון בעברית/אנגלית שיתן לי מענה נורמלי לסוגיה. כמובן רצוי מבעל ניסיון. תודה רבה וחג שמח!

JackR1

New member
חיפוש בפורום ייתן לך ים לינקים. בקצרה -

98 לא נדרש לשום דבר חוץ מדגם-שניים בודדים, ואלה לא יפניים (K1200R ממה שאני מכיר, מיצו יכול להרחיב).

sfadm

New member
תודה, ועוד

התשובה ללא ספק עוזרת, אבל בנוגע ללינקים - רצתי על מלא צירופים אפשריים לסוגיה בחיפושים בפורום, אבל שוב - בלי משהו קונקרטי (אני לא הרבה בפורום).
אודה לך מאוד אם תיתן לי את הלינקים שמצאת.

מיצו

New member
אכן, ואצלי לפחות ב- K שמתי לב לשינוי משמעותי

בהתנהגות כשמילאתי 95 לניסיון. מצד שני אני גם יודע שה- CBR1000RR החדש מחייב (לפחות זה מה שאומרים לנו פה בארץ) תדלוק ב- 98. אז להאמין להם או לא?

JackR1

New member
עוד לא הסתכלתי על נתונים של יחס דחיסה

נדמה לי, באופנועים, בקוטר הצילינדרים האופייני (הבדלים של כמה מ"מ בין דגמים לא ממש קריטיים), הגבול נמצא באזור ה-13:1. אם יחס הדחיסה של ה-CBR החדש שם או מעל - אז כנראה שבאמת יחייב 98. אם לא - כנראה שלא. ב-K1200R יש עוד 200 סמ"ק, המתורגמים לעוד קוטר של הצילינדרים, ולכן הוא יותר רגיש מהיפניים. הייתי אומר ששווה לעשות ניסוי בהרצה על דיינו, עם 95 מול 98, אבל אם נחכה לזה, כנראה שייקח שנים.

JackR1

New member
ויש עוד משהו להסתכל עליו

אם ל-CBR החדש יש knock sensor, אז הסבירות שהוא מיועד ל-98 גבוהה יותר.

NeeD 4 SpeeD

New member
לאיזה שינוי בדיוק שמת לב?

אני לא מכיר מנוע סדרתי באופנוע עם יחס דחיסה כזה גבוהה שמצריך 98 . אולי כל מני מנועים שצורת תא השריפה כל כך גרועה וגורמת לדטונצייה עם 95 או טמפ עבודה גבוהה מאוד. לא מכיר BMW , אבל אם להסתכל על יחס דחיסה ,ל600 הספורטיביים יש יחס דחיסה יותר גבוהה מהCBR1000 , אין טעם לשים בו 98 ,לא יוסיף כלום , להיפך. אם אין דטונציה עם 95 הכל טוב (אפילו יותר טוב מ98).

JackR1

New member
זה לא ממש נכון

יחס דחיסה הוא לא הפרמטר היחיד ביצירת דטונציה, יש גם את הפרמטר של קוטר\מבנה הצילינדר. בקוטר צילינדר יותר גדול, יחס דחיסה הנדרש ליצירת דטונציה יותר קטן. לכן במכוניות יחס דחיסה של 11:1 הוא כבר גבולי, לעומת זאת, באופנועים זה מגיע ל-13:1. וגם באופנועי 600 הגבול הוא יותר רחוק מהליטרים, מאותה סיבה. ב-K1200R יש knock sensor, והוא עם יחס של 13:1 בנפח 1200 (משליך על קוטר הצילינדרים) - מה שיכול מאוד להביא אותו להיות גבולי. אני חושב שפעם בדקתי, והוא אכן דווח כגבולי והוציא על דיינו קצת יותר עם 98 - לא בטוח, כדאי לבדוק עוד פעם.

NeeD 4 SpeeD

New member
קראת שורה שנייה?

הרבה דברים משפיעים על דטונציה יחס דחיסה מבנה תא השריפה (על זה אפשר להרחיב יומיים, קוטר הבוכנה הוא חלק קטן) חום סוג פלאג מכונית זאת דוגמא למבנה תא שריפה גרוע. קוטר הבוכנה באופנועי ה 600 של היום לא רחוק מקוטר הבוכנה של אופנועי ליטר מהראשונים שיצאו (בתקופה שעוד היה להם מומנט) ועדיין , יחס הדחיסה שלהם מאוד גבוהה (של ה600).

הדארמה

New member
תגובת המצערת ב-98 מעט חלקה יותר

זה מה שלימדה אותי ההשוואה ביניהם. צריך לזכור שהלוואי ש-95 היה 95 ו-98 היה 98 איכות הבנזין בארץ מחורבנת. לכן לא מעט מכוניות שורפות שסתומים, בלי שהמומחים שמוזעקים מחו"ל מצליחים להבין את הסיבה. מה שכן, זה יקר.

רומן ט

New member
מחייב תדלוק ב-98? ../images/Emo12.gif מה פתאום?

לא אמרו לי שום דבר כזה. להיפך, אמרו לי (בהונדה) למלא 95 אם אני לא טועה. ובכלל, ספר הרכב נמצא לפני ורשום שם במפורש למלא דלק נטול עופרת באוקטן 95 ומעלה:
"Use unleaded petrol with a research octane number of 95 or higher."​
אז מי אמר לך שחובה למלא 98?

מיצו

New member
כשלקחתי את האופנוע לפני חודשיים זה מה שאמרו

אולי משהו השתנה בנתיים. בכל מקרה, האופנוע לא שלי, ולכן עשיתי מה שביקשו. לא התעמקתי ב"למה".

רומן ט

New member
אני תדלקתי עד היום ב-95 ולא הרגשתי

בשום בעיה. סתם סיקרן אותי לדעת מי שם אמר לך את זה..

מיצו

New member
מי שהוציא לי את האופנוע, לא זוכר אם יוסי או

מישהו אחר. אתה אומר שב- CBR1000RR החדש (מודל 2008) לא צריך לתדלק 98?

למעלה