בהנחה שאנחנו מדברים על כלים הבנויים לפי השיטה המוסיקלית "המסורתית המערבית" של חצאי-תווים ( ו 12 מהם בכל אוקטבה .... ) , אז לגיטרה עם צוואר של 24 פרטים יש 2 אוקטבות . אם יש גיטרה של 36 פרטים ( אני חושב שמייצרים לפעמים באסים כאלה לפי דרישה מאוד מיוחדת ) אז יש לה 3 אוקטבות וכך הלאה ....
גיטרה עם 12 סריגים תתן 3 אוקטבות, כמובן בהנחה שיש לה 6 מיתרים. מה-מי הנמוך ל-מי הגבוה שתי אוקטבות, ועד סוף המיתר הראשון(מי גבוה) עוד אחת. ככה זה פועל, בבס זה אחרת בגלל שלבס פחות מיתרים... מקווה שהבהרתי קצת את הדברים
אוקטבה היא הכפלה של תדירויות ( 440HZ מול 880HZ , ו 1000HZ מול 2000HZ הם כולם אוקטבה אחת .... ) . טווח התדירויות שבו "חיה" גיטרה עם 24 פרטים וחלוקת התדרים לפי 12 חצאי תווים בכל אוקטבה מביאה לזה שמקסימום האוקטבות האפשריות בטווח הן שתיים . זה בדוק מבחינתי ב"ספרים" . ואין שום קשר למספר המיתרים . אם אתה רוצה להוכיח את טענתך אנא תן הסבר טוב יותר ממה שנתת קודם
ואענה על באס... בבאס ממוצעת (21-24 פרטים)יש במינימום (כאילו ב21) 3 אוקטבות בדיוק (לא כולל המי הנוסף, כלומר, כמו דו רה מי פה סול לה סי בלי הדו החדש שעכשיו...), וב24 יש 3 אורטבות ועוד 2 טון...
אוקטבות נספרות לאורך , אי אפשר לספור אוקטבות יחסיות "ברוחב" ( בגיטרה .... ) . בפסנתר עם 88 קלידים טווח הצלילים אמור להיות מ 27.5HZ עד לבערך 4.2KHZ . בטווח הזה נקבל 7 אוקטבות - תדירות של 27.5 ל 55 , תדירות של 55 ל 110 וכך הלאה ( בגלל זה פסנתרנים די מזלזלים בגיטרסטים
לאורכה של הגיטרה יש לרוב בין אוקטבה וחצי ל-2 אוקטבות (3 במקרים מיוחדים). אבל! אל תפסלו את האפשרות שניתן לספור אוקטבות גם באלכסון וגם בצורה אנכית וכך אפשר לשחק ולהגיע ל-7 אוקטבות תנסו ותראו...
אוקטבה היא מרווח כמותי שנמצא בין תו X לתו X הקרוב אליו ביותר (או מרווח של 7 סריגים) האוקטבה היא קוסננס (הכוונה היא שאפשר לנגן למשל מי ומי בבת אחת וזה לא ישמע צורם) וניתן לספור אותה לאורך, לרוחב ובאלכסון. אני ברימון אז קיבלתי את זה באחד הביקורים שלי