בתור אופרית
בתור מישהי שעובדת בתור אופרית כרגע (בסטמפורד, קונטיקט), יש לי מספר דברים לומר: יש אופריות, ויש אופריות. קודם כל, יש הבדל משמעותי בין בנות שבאות דרך חברה, ובין בנות שבאות בצורה לא חוקית. אני פה דרך חברה (אופר אין אמריקה), שזאת החברה הכי גדולה בארה"ב לאופריות, והיא מביאה כל שנה כמעט 5000 בנות מ-40 מדינות. החברה קיימת כבר מאמצע שנות השמונים, ועובדת ביחד עם ה-state department כך שלכל מי שמגיעה דרכם יש ויזת עבודה. כדי להתקבל לתוכנית הייתי צריכה להביא המלצות אופי והמלצות טיפול בילדים, כולל מספרי טלפון וכתובות של הממליצים, מאחר שגם המשרד בתל-אביב התקשר לממליצים, וגם המשרד בלונדון (שם נמצאים המשרדים הראשיים). הייתי צריכה להביא תעודת יושר מהמשטרה, את קורות החיים שלי, לפרט את כל הניסיון שיש לי בטיפול בילדים, בצורה פרטנית ביותר (עד כדי מספר שעות). נכון, יש בנות שמגיעות יותר בשביל החוויה, אבל בנות שמגיעות ולא עושות את עבודתן נשלחות בחזרה הבייתה. בסך הכל אני חושבת שהתוכנית הזאת היא ממש טובה, Coltural exchange. בשביל אמריקאים-יהודים למשל, שהילדים שלהם לומדים עברית בבית-ספר, להביא מישהי מישראל זה נהדר. וכמובן לכל מדינה יש את היתרונות שלה. בכל מקרה, אני אוהבת את העבודה שלי, אני אוהבת את הילדים, ובוודאי שלגור בארה"ב במשך שנה זה לא רע בכלל... כולם מרוויחים!