אופס! סכמ"ש

giri

New member
אופס! סכמ"ש

השבוע שלי מבולבל לגמרי ופתאום קלטתי שסופ"ש!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
השבוע טס לי!

והדבר המרכזי שקרה בו: קבילתי כלב לאומנה. הוא כנראה בורדר קולי מעורב בפיטבול. יש לו ראש של פיטבול (אני ממש אוהבת, אני מרגישה מוגנת להסתובב איתו ברחוב כי אף אחד לא יתקרב...) ואופי של בורדר קולי.
הייתי איתו בחווה פעמיים, והוא הסתדר ממש ממש יפה! בפעם השניה הוא כבר היה משוחרר והתרוצץ עם הכלבים. בתמימותי חשבתי שזה יעייף אותו היטב, אבל כשהגעתי אח"כ להורים, הוא שיחק עם הכלב שלהם עוד שעתיים בערך.
אפילו עם החתול בדירה הוא מסתדר די טוב. החתול מפחד ממנו, אבל הוא ממש לא מנסה לפגוע בו ואפילו מתעלם ממנו רוב הזמן
הוא ממש חכם ולומד מהר, אבל הוא קצת דומיננטי, אז הוא מסמן טריטוריה בתות הבית
אני מקווה שתוך כמה ימים הוא יפסיק עם זה כי חוץ מזה הוא ממש מושלם

hanyou12

New member
בהצלחה!

גם אני ממש רציתי כלב אומנה אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב כי אנחנו כמעט לא בבית. הוא נראה ממש חמוד!

SNTQ

New member
מעטות העמותות שיש בהם פיטים, מהיכן הוא?

ו.. אנרגיות של פיטבול לא מביישות אף בורדר קולי... צריך לתעל להם את האנרגיה בחיפושים, גישושים והרבה עבודה..

fliperit

New member
הוא מב"ש אוהבת חיות

ובעיני השילוב הזה (פיטבול+בורדר קולי) ממש מוצלח!

SNTQ

New member
מפתיעה העמותה, בד"כ לא משאירים אצלהם פיטים

תעלי עוד תמונות שלו

fliperit

New member
המצלמה בפלאפון שלי לא להיט...

אבל הנה

אני עוד מעט אעלה תמונות מהמצלה הטובה...

השבוע שלי

ביום שני היה לי שיעור נחמד.
רכבתי כמה דקות בלי ארכובות (זאת כבר התקדמות כי בעבר לא היה לי אומץ לנסות בכלל, בטח לא יותר מכמה צעדים) ואח"כ כשהחזרתי אותן לא האמנתי כמה שזה שיפר לי בצורה משמעותית את הישיבה.

חוץ מענייני סוסים - השבוע איבחנו אצל הכלב שלי (בן 15.5) קושינג (תסלחו לי אבל אין לי כוח להסביר מה זה אז אני שולחת את מי שלא יודע לגגל "קושינג בכלבים").
לקח המון זמן לאבחן אותו כי אין לו סימנים קלאסיים של המחלה ("לא קרא את הספר") ורוצים גם לעשות עוד בדיקה כדי לאשש בוודאות את האבחנה.
יש טיפול יעיל מאוד וכמעט נטול תופעות לוואי למחלה בכדורים, רק שהם יקרים להחריד (ואני עוד עובדת במרפאה וטרינרית ומשיגה במחיר עלות, שלצערי לא מאוד רחוק מהמחיר לצרכן, למקרה שחשבתם שוטרינרים מרויחים מזה משהו...).
יש תחליף זול אבל עם תופעות לוואי מסוכנות, לא מוכנה בכלל לשקול את האופציה הזאת...
ואם לא מטפלים יכולים להיות סיבוכים מפחידים, מה גם שכרגע איכות החיים שלו ירדה (העור והפרווה במצב מחריד וגם מבחינה קוגנטיבית הוא הידרדר מאוד).
שלא תבינו לא נכון - הוא לא סובל ולא במצב של חלילה להרדים אותו.
הוא פשוט במצב פיזי ומנטלי פחות טוב מבעבר והוא אמור להשתפר עם תרופות.

קיים גם סיכוי נמוך שזה לא קושינג ואז אני בכלל בבעיה כי זה אומר שעשו לו את כל הבדיקות בעולם ולא יודעים מה יש לו.

בקיצור אני קצת במלכוד. שום אפשרות לא טובה.
אוף

הכלב הזה הוא החיים שלי. אנחנו ביחד כבר יותר מ15 שנה.
אני רק רוצה שהוא יהיה בסדר...

jgut

New member
אני ממש מבינה אותך

הכלבים האלה הופכים להיות חלק מאיתנו...

popi199

New member
מצטערת לשמוע

מצד אחד אנחנו רוצים ללוות את בעלי החיים שלנו עד יומם האחרון ומצד שני זה לא פשוט לראות אותם מזדקנים ולהתמודד עם ״ תופעות הלוואי" של הזיקנה.
מקווה שירגיש טוב.

hanyou12

New member
רק בריאות

אני מקווה שבעזרת הטיפול ירגיש טוב יותר. הכלבה שלי הייתה איתי עד גיל 17 מגיל 0 והיא הייתה כמו אחות בשבילי... אני עד היום לפעמים מוצאת את עצמי שוקעת בגעגועים אליה למרות שכבר עברו 10 חודשים מאז הלכה מאיתנו.
את כותבת שמצבו לא רע שצריך להרדים - חשוב להיות עם היד על הדופק בקטע הזה. שיהיה לו רק טוב!

giri

New member
בהצלחה עם הטיפול

מקווה שמצאתם את הבעיה... ומבינה לליבך.

jgut

New member
השבוע שלי

היה לי שיעור דראסז' באמצע השבוע על סוסת ב"ס. זה היה ביום עם הרבה רוחות והפרעות. היה שיעור טוב. אני שמחה שהתמודדתי גם כשהסוסה לא היתה לגמרי איתי.
יש משהו שעדיין קשה לי איתו וזה ירידת מקצבים. במקום לעשות אותם עם תנועה קדימה, אני מאיטה עם הגוף כמו בווסטרן. בפועל מה שקורה זה שאני מלמדת את הסוסים לעצור במקום לרדת מקצב. יש לי עוד הרבה עבודה בנושא.

השבוע סוף סוף דו פורזלה בפרזול החדש. כך שביום שישי רכבתי עליה בציוד אינגליש. היא לא צלעה שזה כבר דבר טוב. היא היתה עם הרבה תנועה קדימה וזה היה נחמד. החלק החלש יותר היה זה שהיא לא באה למתג. דרשתי ממנה להשתפר ואני מניחה שיקח עוד כמה רכיבות מסודרות עד שהעניין הזה יסתדר. גם לא רציתי להעמיס עליה ברכיבה הראשונה המסודרת מזה זמן מה...

hanyou12

New member
קצת מידע

מה מיוחד בפרזול החדש של דו? במה הוא שונה מהישן והאם זה אומר שעכשיו אפשר לעבוד עליה רק בצורה אחת או שאפשר גם באותה צורה שהיית רגילה עד עכשיו?

jgut

New member
ברמה העקרונית

כל פרזול מותאם ספציפית לסוס לפי כמה שיקולים.
מה שנלקח בחשבון זה מבנה הפרסה, מבנה ומצב הרגליים ואופי העבודה.
ההשפעה של פרזול נכון לא מסתיימת רק בפרסה והשפעתה על רגליי הסוס. לצורך הדוגמא בעבר הרחוק דו סבלה מכאבי גב שנוצרו מבעיה ברגליים. הדרך לתיקון הבעיה היתה באמצעות שינוי פרזול.
כך שסביר ששני סוסים לא יהיו מפורזלים באופן זהה ומעבר לכך בגלל השינויים של גיל\עבודה\ארועים בחיים, הפרזול של כל סוס ספציפי משתנה עם הזמן.

ספציפית במקרה המדובר הוספנו לדו תמיכה בעקב (ע"י הוספת ברים בחלק האחורי של הפרסה). זה מוריד לחץ מהגידים. דפנות פרסת המתכת שויפו כך שצורת הנחת המשקל על הפרסות הקדמיות ישתנה.
הרכיבה עליה תהיה כרגיל. אולי נצטרך לשים לה פעמונים כדי שהיא לא תתלוש פרסה. גם זה לא בטוח.

hanyou12

New member
רגע

בשביל שאני אבין בוודאות - הוספתם לה את זה בגלל הבעיה שיש לה? או כי אולי בדרסאז' יש הפעלה של יותר לחץ על הגידים?

את נושא הפרזול טחנו לנו בקורס אז ידוע לי שלא כולם מפורזלים אותו דבר ושזה מאוד אינדיווידואלי, אבל שאלה - האם יכולים להיות לסוס כמה פרזולים שונים שיהיו טובים לו לצורך עבודות שונות? אני זוכרת שפעם giri כתבה על ברגים וכו' שאפשר להוסיף, אבל האם נוהגים ממש לשנות לסוס פרזול לצורך עבודה שונה? להוריד פרסות ולשים אחרות שונות? זה כבר באופן כללי, לא ספציפית לגבי דו.

למעלה