הקשר להתאמה לתבניות ברור
אלא שבדיוק לכן צריך לברר איך ולמה ובמה האוטיסטים שונים ולא להסתפק באמירה כמו "אוטיסטים הם שונים כי הם שונים"
בשביל למצוא את התבניות המתאימות לאוטיסטים צריך לברר את שונותם
ממש לא מצליח להבין למה כל כך קשה לך להבין את זה
וההתנייה שאתה עושה כאן היא פשוט שטות ממדרגה ראשונה
אבל אופיינית לאנשים קונפורמסטים שכמו שאמרתי מעולם לא ירצו לדון בתבניות הקיימות והאפשרויות אלא פשוט יחכו שמישהו יעשה להם את העובדה ויביא להם את הכל מהמוכן
אני,בדומה להרבה אוטיסטים אחרים,ובניגוד מוחלט לכל מה שהמומחים כותבים וחושבים,אדם מאוד הדדי,מבחינתי את הדברים עושים ביחד,חושבים ביחד,מנסים להבין ביחד
אבל הבעייה שרוב האנשים הם כמוך ולכן הם פוסלים מראש את הנסיון לקיים כיוון כזה
מבחינת אנשים שמעריצים רק סמכויות תמיד יש רק פתרון אחד
זה שמונחת מלמעלה
אני לא יודע להביא תבנית
אני יודע לנסות לדון באפשרות ובצורה לתבנית טובה יותר
אבל כיוון שאתה ואנשים נורמטיבים אחרים פוסלים מראש כל מחשבה שלא הגיע ממקור סמכותי ,עטור תארים ונפוח פוזות,אז גם עצם הנסיון לדיון כזה אינו אפשרי
למשל
על סמך מה אתה קובע שהקשרים שאני חושף הם חסרי ביסוס ,האם זה מקרי שמעולם לא שמעתי אותך טורח לנמק את קביעותיך אלה ? ומה רע בתוצרים של מח קודח ? הרבה אוטיסטים הם קודחים,אובססיבים,חושפים קשרים מקוריים וחדשניים,זה מה שטוב ויפה בהם,ובדיוק בגלל זה אתה והסמכויות מנסות לדכא את זה.
התבנית שאני מביא אינה מימסדית,אינה מוסדית,אינה ארגונית,היא מבוססת על הציפיה שאנשים יחשבו בעצמם ויסתכלו בעצמם וינסו לגרד תובנות מקוריות מהתנסותם במקום לקרוא את כל מה שקורה להם רק דרך הפרשנות הכי ממוסדת
ולפי התבנית הזאת לאוטיסטים יש כישורים חברתיים מופלאים,יכולת וצורך ורצון לאיזון פחות פרדוקסלי ואלים בין יחודיות הפרט להכללת יחוד זה בסביבה
וזה ניכר מכל כך הרבה תופעות וביטויים שיגרתיים וברורים לכולם אלא שהמומחים והחוקרים אפילו לא טורחים לחבר ביניהם לזהות משמעותית בדיוק בגלל שהם בדומה לך לא מסוגלים לעשות הקשרים וקשרים אלא בדרך מאוד מסויימת ומאוד מוגבלת ואז נוצר המצב שבמקום נסיון לאתר ולתאר זהות אנחנו מקבלים תמונה של אוסף תסמינים נפרדים,זה לא מדע וזה לא רפואה,זה בדיחה
אני לא מומחה,אבל אני יודע לחבר את הדברים האלה ביחד לזהות,איני כופה את דעתי,וגם לא מחליט על אף אחד וגם לא מתנה שום שירות או עזרה בכך שיקבלו את דעתי(שזה מה שהמומחים והרופאים עושים ורק על זה מגיעה להם בעיטה הגונה בתחת)
אבל יודע לנסות לאסוף מהתנסותי ומעדויות של אחרים את הנסיון האופייני לאוטיזם לאיזון אחר,נסיון שנתקל כל הזמן ביחס שאין מעצבן ממנו מצד הסביבה,מה שגורם לאוטיסטים לחיי סבל ומצוקה מחרידים
והנסיון הזה,למרות שאתה והדומים לך מכחישים אותו,הוא עמוק ומעוגן ומשמעותי מאוד לקיום האנושי,ולא אוסף של לקויות
גם מבין לחלוטין למה כל כך חשוב לאנשים נורמטיבים לתאר אוטיזם רק כאוסף של לקויות,זה מאוד שימושי ומאוד נח להם מצד אחד,כי זה לא דורש מהם להתבונן באמת בעצמם ולהתמודד באמת עם החיים,ומצד שני זה מאפשר לנצל את כל מה שיפה וטוב באוטיסטים בזול,ללא אחריות וללא צורך לשלם על זה בהדדיות
הגינות ויושר אינטלקטואלי ורגשי בוודאי שאין כאן
בדיוק ההפך
אני לא מסרב לקרוא אוטיסטים,אני מסרב להבין את כל מה שאוטיסטים כותבים כפשוטו,רובם נשברו כבר מזמן לרסיסים,ואני לא מאשים אותם,אף אדם לא יכול לעמוד בכמות הלחצים והעוולות והכיעור האין סופי שמופנה כלפי אוטיסטים כל הזמן
רוב האוטיסטים הם שבויים של תסמונת שטוקהולם
ועדיין,גם מבין מה שהם כותבים
גם כשהם משתמשים במונחים והגדרות שהם לא יותר מציטוטים מדוייקים של דברים שהם שמעו מהאדם האחרון שעינה אותם
אפשר לדלות לא מעט אמת
צריך רק להקשיב ממש טוב