אופס, טעות בפלנטה

allafish

New member
אופס, טעות בפלנטה

חיפשתי סרט דוקומנטרי על תסמונת אספרגר עם כתוביות בעברית ומצאתי סרט של שנקרא
הנה קישור
http://www.videoweed.es/file/jo3ox17c2ak26
(אורך 55 דקות)

מה דעתכם?
אני לא כ"כ אהבתי, אם כי קשה לי להגדיר למה.

arana1

New member
הלגיטימציה לשונות עוברת דרך ה"הצלחה"

מפרטים שם רשימה של אנשים מפורסמים ומוצלחים שכביכול לקו באוטיזם
הבעייה שסוג כזה של לגיטימציה חותרת בעצם תחת עצמה
לפחות במובן מסויים
כי היא שמה את המודל החברתי המקובל והמדדים החברתיים המקובלים להשתלבות ותרומה כאינדיקציה עיקרית ובכך שוללת את המהות העיקרית של קבלת שונות

זה מאוד אופייני לכל מנגנוני "הקבלה" הנורמטיבים
אוטיסטים הם בסדר כי חלק מהם יכולים להיות טובים ומוצלחים ומפורסמים ממש כמו אנשים נורמטיבים ואפילו יותר
שזה נכון
ואפילו מאוד נכון
אבל לא זאת הדרך להעביר לבסס לגיטימציה לשונות
להפך
זאת הדרך לדכא אותה

arana1

New member
איינשטיין נפטר אתמול,האם היה בו משהו אוטיסטי?

" יש דברים שאתה יכול לעשות, שזה באופי שלך, אתה בנוי לזה ויש כאלה שלא. הלוואי והייתי יכול לקחת גיטרה, לבוא מול העשרים אלף איש ולצרוח ולשמוח ולרקוד. אבל זה לא באופי שלי, אז אני לא יכול. עד גיל ארבעים ומשהו הופעתי, אבל זה היה לי קשה. באיזשהו מקום הייתי...זה מצלצל אבסורד אבל זה הביך אותי קצת. הקטע הזה שאומרים את השם שלך ואתה עולה, מסתכלים...".

יש את הקטע הזה והרבה קטעים אחרים שהוא אמר שהציגו בצד היכולות המאוד מדהימות שלו גם נטייה מאוד חזקה להסתגרות וביישנות וחרדה חברתית
לדעתי הדברים קשורים
בסופו של דבר הנה אדם שכולם כל הזמן לחצו עליו שיופיע ויכל לעשות המון כסף ולהצליח עוד ועוד אבל בעשרות השנים האחרונות של חייו הוא בקושי יצא מהבית

וכמו שמופיע בציטוט למעלה ובדברים אחרים שהוא כתב אז ברור שבניגוד למה שאומרים כל הזמן בפורום הזה הדברים האלה אינם אופציה,זה לא עניין של נתינת כלים ובחירה חופשית,כל אדם מעוצב בצורה מסויימת,עם רגישות לאיכות הקול והביטוי יתכן מאוד שתבוא למשל גם ביישנות(מטעמים מובנים לחלוטין) ולכן במקום לסווג כל דבר כהפרעה צריך ללמוד לכבד ולהבין את הבחירות שאדם כפוי לעשות כחלק מהחופש שלו להיות עצמו
שזה החופש האבסולוטי
בניגוד לאיך שמתואר כאן חופש,כאילו היה מילוי חסר סייגים של ציפיות הסביבה

arana1

New member
לגמרי

ומה שמזעזע בזה במיוחד זה שאנשים שונים יודעים ויכולים להצליח בדרך שונה,שלא פעם היא מהותית ותורמת יותר,אלא שבדיוק לכן היא שקופה לחלוטין למדדים המקובלים ולכן לא רק שהם לא מקבלים עזרה ותמיכה בדרכם אלא נאלצים להנות רק מיריקות לפנים
ואחרי זה שואלים למה אוטיסטים הם כל כך מתוזזים

dina199

New member
כן. לפרופסור למשל מותר להיות 'מוזר' יותר

מאשר למישהו עם 10 שנות לימוד בלבד

אם לאותו אחד היו קוראים תשובה למשל

גם הוא יכול היה להיות מזור...
שלא לדבר על הווארד יוז

dina199

New member
נכון. לעשיר מותר מה שלעני אסור.

אני תמיד סולד מהקטע של יחוס

האוטיזם לחוסר הבנה חברתית. לא שאין דבר כזה, אבל הניסיון שלי מצביע שגם בין אוטיסטים יש חוסר הבנה וגם בין אוטיסטים יש כאלה שמציקים לאחרים ופוגעים בהם... כי גם הם אוטיסטים הם בני אדם....
אין לנו פלנטה אחרת ומי שחושב שהאוטיזם היה נעלם בפלנטה אחרת שיבושם לו...אני לא מאמין בזה....
מעבר לעובדה שכל נסיון לאבחן אנשים רק על סמך קווי אישיות חיצוניים מתעלם משאלת המפתח שיש לשאול והיא עד כמה התכונות הללו הפריעו להם בתפקוד היום יומי.
לא כל מי שמוזר ושונה וחריג הוא אוטיסט.

arana1

New member
לא חושב שמייחסים אוטיזם לחוסר הבנה חברתית

עד כמה שאני מבין אז אחת מתופעות הלוואי של אוטיזם מתבטאת גם כאי התאמה לתבניות חברתיות מקובלות

יתכן שדרך אי ההתאמה הזאת,שהיא גם אי התאמה תקשורתית,יהיה אפשר ללמוד משהו על טיבו וטבעו של האוטיזם

ברור שחוסר התאמה לתבניות חברתיות שנחשבות היום נורמטיביות תיצור הפרעה מאוד קשה לתפקוד יומיומי ולהשתלבות בחברה
אם התבנית שאתה צריך היא שונה מהממוצע אז אין לך שום דרך להתחבר ולהשתלב איתו
זה לפחות המצב כיום
אני מאמין שבעתיד זה ישתנה

גם זה לא בהכרח נכון

כי יש אוטיסטים שתבניות מסוימות כן מתאימות אבל לא אחרות ויש אוטיסטים ששום תבנית לא תתאים להם....החיים מורכבים מאין ספור תבניות ואין התאמה בין כולם...

arana1

New member
מה זה "מסויימות"?

אוטיסטים לא היו נתפשים ככאלה,כשונים וחריגים,אם לא היו חורגים במידה כזאת או אחרת מהתבנית שנחשבת כמקובלת,כנורמטיבית.

יש הרבה תבניות אבל אין ספק שיש הבדל מאוד ניכר ומוכר בין אלה שמתאימות ומשרתות את הזרם המרכזי בחברה לאלה שלא,וההבדל הזה יכול להתבטא בצורה מאוד קשה,טרגית ןאכזרית לעיתים,אפילו קרובות מאוד.

אין ספק שאוטיסטים יכולים להתאים בצורה הכי נפלאה ומקסימה לתבניות,גם אלה החברתיות,בדיוק כשם שאין שמץ של ספק שהם לא מתאימים לאלה הנוכחיות.

אוטיסטים שונים כי הם שונים

ומי שחושב שהם יכולים להתאים לתבניות שימציא כאלה....
אחרי זה נדבר...
הנסיון שלי אומר שלא משנה איזו תבנית, יהיו אוטיסטים שתמיד לא יתאימו לה.. ודווקא יתאימו לחלק מהתבניות הקיימות

arana1

New member
וואו,פתרת את כל הבעיות שלי בחיים

ולא רק זה אלא שבמחי משפט אחד ייתרת לחלוטין את המדע והרפואה והתרבות ואת כל מה שמניע את הסנטימנטים היותר טובים של המין האנושי
ממש מרשים,
שח ומט במהלך אחד.

הדברים הם כאלה כי הם כאלה
ואין לדרוש ולחשוב ולחקור ולחפש מנגנונים וסיבות כי הפחדנים והנגררים מאמינים רק במה שכבר קיים ועל מה שעדיין לא ידוע אסור לנסות לדבר או לנסות לברר
כשהוא יהיה אז תקפוץ על העגלה
בינתיים כל מה שצריך לדעת זה ש"אנשים שונים בגלל שהם שונים",נקודה

הנסיון להמציא ולמצוא תבניות לא מתקיים דרך הישענות על המוכן,על הקיים,אלא גם דרך נסיון לאתר את פגמיו של הקיים,את חוסר התאמתו לאנושי,ואת זה אפשר לעשות גם דרך נסיון לבחון מה עומד מאחורי השונות,למה אנשים ומאפיינים מסויימים מתאימים למסגרת הנוכחית ולמה אחרים לא
לי יש מושג ברור להפליא ולהכאיב למה אנשים מסויימים מאוד לא מעוניינים בסוג כזה של בירור
ומה שמעצבן שזה תמיד בדיוק האנשים שנהנים מגישה למשאבים וממעמד סמכותי שמאפשר להם לכפות החלטות ולנצב תקציבים ומקומות ונגישות בדיוק מתוקף התחזותם לחוקרים ולמומחים ולמטפלים

וכל קשר ביתן התגובה למציאות הוא מקרי בהחלט

אבל יש לי מושג ברור למה אנשים מסוימים מעדיפים תמיד להאשים אחרים בתוקף היותם מומחים בעיני עצמם שלא מסוגלים להתייחס למה שהזולת כותב ואומר.

arana1

New member
ואיך נפרש "אוטיסטים הם שונים כי הם שונים" ?

בבקשה,אם אתה מוכן או מסוגל להתייחס למה שאתה כותב(לא אעיק עליך בדרישה להתייחסות לזולת) תתכבד ותסביר בבקשה איך אדם אמור לפרש קביעה כמו "אוטיסטים הם שונים כי הם שונים" ?
האם כשאתה אומר שדבר מסויים "הוא כזה כי הוא כזה" אינך מייתר לחלוטין כל צורך בחקירה והסבר ?

ולי ברור למה אנשים שמוכנים להישען רק על התפישות הכי עבשות ומכשילות ונכשלות של המומחים הסמכותיים לא יהיו מעולם מסוגלים לקבל ולהבין שעל כל אדם לחקור ולחשוב בעצמו ואת עצמו גם בלי ללא התקשטות בתואר שיעניק לו יוקרה או כסף
האחד נובע מהשני
אני לא טוען להיות מומחה
איני רוצה להיות מומחה
אני מנסה לחשוב,להציג את ההקשרים שאני חושף,בעצמי ובסביבה,בניגוד לך ולאנשים שאתה מעריץ איני עסוק מבוקר ועד ערב בהתקוטטות קטנונית על המעמד והפוזה דרך הפוליטיקה המאוסה של העולם הנורמטיבי
זו גם הסיבה שאוטיסטים כמוני לא מסוגלים להשתלב בחברה
איני מומחה בעיני עצמי ואיני שואף למעמד של מומחה
רק מנסה לחשוב ולספר מה אני חושב ורואה
אבל בשבילך ובשביל שכמותך גם זה יותר מדי
כי חס וחלילה שאדם שלא קיבל רשיון מהמדינה יחשוב וירגיש ויתאר את תחושותיו

אלא שלצערנו אין ברירה
כי אלה המוסמכים,בעיניך ובעיני העדר השוטה הנוהה אחריהם, אפילו לא שווים לתחת

אז מצד אחד מתלוננים שאין מסגרות אבל מצד שני כל נסיון לתיאור שמגיע מחוץ למסגרת נתקל באלימות מבזה

קצת צניעות הייתה מגלה לך שזה שאינך רואה קשר לא אומר שאין קשר
הקשר הוא ברור ומובהק למי שמסוגל מדי פעם גם לחשוב לבד ולא רק לקנות בעיניים פעורות את כל השטויות שזורקים לו

הנסיון לתאר את הנזקים של המנגנונים המסורתיים והמאובנים תמיד נתקל בתגובה השטחית שטופלת נסיון להאשים אחרים כתחליף להתמודדות
ואלה שעושים את זה אחרי זה מייבבים למה אין אלטנרטיבה
התמודדות אמיתית כוללת גם נסיון לקריאה ביקורתית של הקיים
עובדה שמוציאה מדעתם את כל הפשיסטים והקונפורמיסטים ואת אלה שזיקתם לערכים ולמקומם החשוב בקיום מתבטלת לחלוטין בפני הצורך "להסתדר בחיים"
הבעייה שבלי בירור יסודי ולא נח גם של הדברים האלה אי אפשר להסתדר בחיים באמת
וזה לא מקרי שאספים,אמיתיים,פשוט לא אוהבים שקרים

למעלה