אופניים על הרכבת

Michalz70

New member
אופניים על הרכבת

האם כולם חתמו כבר על העצומה לאפשר להעלות אופניים לרכבת? למה שלא נוכל לרכב ואז לעלות על הרכבת ולרדת בתחנה אחרת ולעלות שוב על האופניים? שילוב נפלא כזה של ספורט וטיול או סתם דרך ידידותית לסביבה ולגוף כדי להגיע לעבודה - כיום בלתי אפשרי עבורנו בישראל. אולי בעזרת מספיק חותמים על העצומה, נוכל לשנות את המצב. קישור לעצומה: http://my.azuma.co.il/433

yosi53

New member
אין סיכוי בשלב זה

בעבר פניתי מספר פעמים בדוא"ל להנהלת רכבת ישראל ולהפתעתי ענו לי. אלא שהתשובה הייתה מאכזבת ועיקרה היה שאין סיכוי בשלב זה לקרונות מיוחדים לאופנים מחוסר תקציב. בעבר ניסיתי להכנס לקישור כדי לחתום על העצומה ולא הצלחתי. אם רבים כמוני ניסו ולא הצליחו אז חבל על חתימות שהלכו לאיבוד מסיבות טכניות. בכל אופן אנסה היום שנית. רק רכבת...תתתת

Michalz70

New member
לא להתייאש!

כל הכבוד שיזמת פנייה אליהם. אני יודעת שעד היום הם היו מאוד שליליים בקשר לזה אבל אולי אפשר למצוא דרכים אחרות אם יש ראש פתוח מלבד רכישת קרונות מיוחדים.

Tweenies

New member
כאחד שנוסע כל יום ברכבת כבר 3 שנים

נקודות למחשבה: 1. הרכבת אינה ערוכה כלל וכלל להוביל את האופניים שלנו כמטען (לצערי פעמים רבות אין מקומות ישיבה, אז כמובן גם לא מקומות חניה ...). 2. נראה לי שהתשובה שקיבלתה היא מאד הגיונית מכיוון שאין לכך הצדקה כלכלית ולכן גם אני כלקוח (שהיה רוצה להוביל את האופניים) מעדיף שהם יפעלו מתוך מניע כלכלי כך שניתן יהיה להגיע לעבודה במהירות, ביעילות וכו'. שישקיעו את הכסף ברכישת רכבות חדשות, תשתית וכו' (נראה לי קצת יותר חשוב...). 3. באופן כללי על שאלת הלמה, למה, למה: למה שלא יוסיפו מתקני נשיאה לאוטובוסים, למה שלא יוסיפו גם למוניות וכיוב'. בלתי אפשרי ואין לכך הצדקה כלכלית מכיוון שכל תחביב, ספורט ידרוש את הצרכים שלו מאותם גופים. בכל אופן בהצלחה והמשך רכיבה מהנה. 3.

לא מסכים - יש הצדקה כלכלית !

בניגוד לתחביבים אחרים, אופניים הם לא רק ספורט, אלא גם שירות משלים לרכבת - מאפשר תנועה עירונית ביעד, לאחר נסיעה בין עירונית ברכבת. אני לא נוסע ברכבת כלל, אבל הייתי עושה זאת 2-3 פעמים בשבוע אילו יכולתי לנצל את האופניים לנסיעה מביתי לרכבת, ומהרכבת לעבודה.

fensterh

New member
נקודה הפוכה למחשבה

א.כאשר רכבת ישראל קנתה את הקרונות האירופאים החביבים האלו בהם אתה (ואני) נוסעים בהם הם הכילו אזור מטען לתיקים גדולים ואופניים (בכל קרון !) הם פשוט ביצעו בהם שינויים והתקינו מושבים נוספים במקומם ואני כבר נסעתי ברכבת ישראל למרות האיסור עם אופניים בתוך תיק נסיעה לאופניים- הבעיה היחידה היא זמן פירוק והרכבה גדולים ואין בכל מקום שמירת חפצים לנעול את התיק וכדי לסחוב אותו זקוקים לעוד תיק גב. ב. באוטובוסים שמים בתא המטען (בכל אוטובוס בין עירוני !) ג. במוניות פרטיות שמים בתא המטען במוניות שרות לפעמים יש להם גומחה מאחורי דלתות הפתיחה האחוריות לבין המושבים לפעמים לא עניין של מזל ונכונות הנהג.

schwinnie

New member
../images/Emo149.gifהפוך על הפוך...

הרכבת היא מוביל לאומי ומונופול בשירות המאד מסויים שהיא מספקת, למרות מידה מסויימת של תחליפיות בינה לבין סוגי התחבורה הציבורית האחרים. ככזו אינה יכולה לשקול רק שיקולים כלכליים עצמיים ולכן הייתי מציע להשמיט נקודה זו מהטיעון או לפחות לא לתת לה חשיבות מכרעת. כפי שלא הייתם מצפים שהרכבת תחליט אם להפעיל את הקו לראש העין, או אם לעשות סידורים מיוחדים לנכים, לפי אמות מידה כלכליות. לרוכבי האופניים יש זכויות, גם אם אינם דווקא חלכאים ונדכאים, עליהם לעמוד על זכויות אלה ולהתעקש לקבלן. ככל שיהיה לחץ גדול יותר על הרכבת+לובינג+איזה שר תחבורה שיחשוב שזה יעזור לו להיבחר בקדנציה הבאה כך יגדל הסיכוי לקבל את מבוקשנו. למי שלא זוכר איך מתנהלים הדברים במדינתנו, אזכיר רק שלחץ ציבורי במקומות הנכונים (הכי טוב זה יד על השלטר, אבל את זה כנראה אין לנו) +שיקולי כדאיות אלקטורליים הם שמכתיבים את סדר היום ולאו דווקא שיקולי צדק וכלכליות. אם מצטרף לכך אינטרס לאומי רצוי וראוי, כמו הפחתת השימוש ברכב במרכזי הערים, על כל המפגעים הנלווים לכך, זה כמובן רק יכול להועיל. חיזקו ואימצו ! (איפה חותמים?).

Tweenies

New member
../images/Emo185.gifסליחה אבל אם

אתה מוכן לרוץ לכנסת כנציג רוכבי האופניים אז אני בוחר בך, אבל עד אז כמה דברים: נכון הם מונופול ולכן שרק יתרכזו בהוספת רכבות מסילות וכו' ולא במציאת פתרון למקסימום 50 אנשים על עשרות אלפים שנוסעים כל יום. כמו שאמרתי בשעות העבודה כמעט ואין מקומות ישיבה ולכן אנשים נאלצים לעמוד (זאת הסיבה להורדת מתקני הנשיאה). אני מאד מאד מאד רוצה שהם יהיו רווחיים או לפחות מאוזנים כדי שאני ואתה ורבים אחרים לא נממן גם את הגרעונות שלהם. האם אתה באמת אבל באמת חושב ש-50 עד 100 רוכבים שמגיעים מהצפון והדרום יפתרו את בעיית הזיהום וכו', אם כן לך הפתרונים. המשך רכיבה מהנה

schwinnie

New member
יש דינמיקה

הרכבת עצמה לא התפתחה שנים, כי סברו שבשביל כ"כ מעט נוסעים לא שווה להשקיע. אבל בעשור האחרון חלה תפנית מפתיעה וככל שהרכבת הופכת נגישה ונוחה יותר, כך עולה מספר המשתמשים. יעיד על כך מספר קנסות החנייה שצברתי בגלל העדר מקום בחניון של תחנת בנימינה למרות ההרחבות התכופות שלו. ומן הכלל אל הפרט- כיום הביקוש לנסיעה עם אופניים נמוך, כיוון שהאפשרות לא קיימת (אלא בראשיהם של כמה נודניקים בלתי נלאים....). כשה"נודניקים" הנ"ל יפתחו את השער לכולם, התור כבר יהיה ארוך.......

Tweenies

New member
דינמיקה נוספת

אני שמח שאנחנו חולקים את אותה הבעיה הקשה מכולן בעולם, פרנסתה של משטרת ישראל. אני מוכן להמר ולא בשמחה שאני קיבלתי יותר דוחות בחניה של בינימינה. ללא הצדקה מכיוון שאת כולם קיבלתי בתוך החניה לא יאמן. לענין שלנו, הלוואי שיוסיפו קווי רכבת וכו'.

mmor

New member
כל רעיון חדש.../images/Emo182.gif

מתחיל ב50 ו100 איש\ה.אים הרעיון מצליח השמיים הם הגבול,ואים לא מצליח מקסימום 50 עד 100 איש הפסידו.איפה חותמים על עצומה?לכתובת הקודמת לא הצלחתי להיכנס!!

johny r

New member
יד על השלטר

מדברים על זה שהספורט הזה בהיותו ספורט היי-טק הופך לחלק מסדר היום של מנכ"לים, גנרלים ועוד מני מכובדים. אך לפני שבוע יצא לי לחלוק רכיבה עם אנשים רמי דרג (דווקא מהצבא) אבל אני מניח שמדובר בכל תחומי המשק. זה אולי המקום להזכיר שהמועמד החדש לראשות עריית ירושלים הוא רוכב אופניים. (מישהו זוכר את שמו?) אם להמשיך את הדימוי - נכון, באופן כללי אלו לא האנשים שנוהגים לשים את ידם על השלטר כדי לסחוט את המדינה, אלא אלו שעובדים מאחורה בחדר המכונות כדי שיהיה בכלל משהו שיזרום בשלטר. עדיין, מרוכזת כאן עוצמה גדולה שכדאי לחשוב על להפעיל אותה לטובת מטרות נעלות כמו זו. איפה חותמים ?

hindeer

New member
ועוד בעניין הכדאיות הכלכלית

דווקא הנהלת הרכבת יכולה להיות מופתעת ולגלות שיש רבים שאינם נוסעים ברכבת כי בארצנו הקטנטונת אין מדובר על "מטרו" מרושת היטב אלא על רכבת עם מספר תחנות מוגבל. בדר"כ המרחק מהבית לתחנה דורש נסיעה ולכך נזקק הנוסע (שהוא שוחר איכות הסביבה ונוחיות וגם שונא פקקים) לרכב כלשהו: רכב פרטי, אוטובוס או ...אופניים. וכנ"ל לגבי המרחק מהרכבת למקום העבודה. אז ראו מה קורה: מי שאין לו רכב בכלל - יעדיף לנסוע באוטובוס אחד ודי במקום לשלב אוטובוס ורכבת. מי שיש לו רכב ומקום עבודתו מרוחק מתחנת הרכבת - כנ"ל (שהרי זה שיא השיאים לנסוע לרכבת וממנה לקחת עוד אוטובוס) לשני המקרים הנ"ל אופניים יהוו פתרון מושלם להגיע לרכבת ולהמשיך עליהם ממנה - תארו לעצמכם כמה אנשים יחשבו פעמיים לפני שיקחו את רכבם למסע תענוגות בין עשן, פקקים ודוחות חניה...זה יכול להסתכם בתוספת של המון נוסעים וכסף לרכבת (ואל תגידו 50...כי ככה זה רק מתחיל)...

zvook

New member
נראה לי שהעצומה הזאת נזנחה

חתמתי עליה לפני מספר חודשים, ואף ניסיתי לעורר ענין בפורומים, מאז נוספו רק חתימות בודדות. האתר עצמו, azuma.co.il, מייצר קושי אמיתי למבקשים לחתום. אני בטוח שעצומה דומה, אם היתה מתפרסמת בפורום הזה,ומנוהלת באסרטיביות, היתה מצליחה יותר.

Michalz70

New member
העצומה לא נזנחה

לפעמים לוקח לאתר קצת זמן לעלות זה הכל. אל תתיאשו, תנו לו זמן ותחתמו! אני רוצה לאסוף מספר גדול של חתימות. בינתיים אנחנו עם 400 חתימות וזה יפה אבל עוד לא מספיק כדי להתחיל להיות אפקטיבי. אז חיתמו בבקשה: http://my.azuma.co.il/433 תודה!

zvook

New member
קודם כל...

כל הכבוד על היוזמה ההבדל בין מספר המבקרים למספר החותמים מעיד על בעיה כלשהי אני חושב שבסוף שבוע אחד מוצלח אפשר לאסוף כאן, בתפוז, פי כמה חתימות כמובן שצריך הסכמה ושיתוף פעולה של פרנסי האתר חזקי ואמצי

idonoach

New member
רעיון למתוסכלי הרכבת!!!

אני יכול להציע לכם על משהו שפעם עשיתי פרקתי את הגלגלים של האופניים ושמתי את השלדה פלוס הגלגלים במזוודה מן המניין בסיום הנסיעה החזרתי את אופניי לצורתם הנורמלית ורכבתי בדהרה ליערות הכרמל! ה"קיפול" זה עניין של 2 דקות אם מדובר בשחרור מהיר

flitzeR1000

New member
ומה עושים עם המזוודה בזמן הרכיבה../images/Emo35.gif

כי אם אפשר להכניס לתוכה את השילדה והגלגלים אז היא גדולה
אז איםה שמים אותה

hindeer

New member
בוחרים מסלול מעגלי ומחביאים

אותה על עץ או שזה בכלל תיק מבד דק שאפשר לקפל

למעלה