אופניים... לא מה שחשבתם

אופניים... לא מה שחשבתם

א. תקנה 158 (א) לתקנות התעבורה תשכ"א 1961 קובעת: לא יתאמן אדם בדרך, לא יתרגל ולא יתעמל בה, ולא ישתתף במשחקים, בתחרויות ספורט, במרוצי אופניים וכד', אלא אם ניתן לו או לקבוצת בני אדם שהוא נמנה עמה, היתר לכך ע"י קצין משטרה ובהתאם לתנאי ההיתר.

ב. בהתאם להוראת תקנה 158 לתקנות התעבורה, קצין משטרה המאשר את הפעילות מוסמך לקבוע תנאים, בהתקיימם תותר הפעילות.

ג. הפרת התנאים בהיתר קצין המשטרה לאישור הפעילות הספורטיבית בדרך מהווה עבירה פלילית לפי סעיף 287 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 של הפרת הוראה חוקית, אשר דינה שנתיים מאסר.

ד. מסעות אופניים ומרוצי אופניים הם ענפי ספורט מוכרים, אשר חלים עליהם הוראות חוק
הספורט, תשמ"ח 1988 והתקנות שהותקנו על פיו.

ה. על פעילות ספורטיבית לסוגיה השונים חלים, בנוסף לכך, הוראות חוק הספורט תשמ"ח 1988 ותקנות שונות שתוקנו על פיו בנושאים כמו ביטוח, חובת מדריך / מאמן ספורט מוסמך, כוח אדם רפואי וציוד עזרה ראשונה, שיש הצטייד בו לפני תחרויות והוראות נוספות, החלות על הספורטאים.

ו. חובות רוכב אופניים:
במסגרת מסע אופניים חלות על רוכב אופניים הוראות תקנות התעבורה ובמיוחד תקנות 123-136 לסימן ג' בתקנות התעבורה, המסדירות את הרכיבה על אופניים.

enigo

New member
משמע כל רכיבת אופניים שלא לצורכי תחבורה, משמע הגעה

מנקודה א' לנקודה ב', ללא אישור קצין משטרה - היא לא חוקית...

המחשמל 64

New member
מנהל
לא הבנתי על פי המצ"ב שזו כוונת המחוקק, לדעתי.

כן מתכוון לנושא תחרותי, מסעות ,ארוע מאורגן כך אני מבין, גם באופניים.
לפי סעיף א' אני לא מתעמל לא מתאמן עם האופניים וכו' אני רוכב לצורך הדוגמא ,שלא לכך.
לפי השאר למיטב הבנתי החלות על מסעות, תחרויות.
סעף ד' מדגיש להבנתי את הנושא הנ"ל. יש בהחלט הגיון לחוקיות בכל הקשור לדו-גלגלי גם לא ממונע.

enigo

New member
אם אתה לא רוכב על אופניים כדי להגיע מנקודה א' ל-ב',

אתה בהכרח עוסק בזה בשביל הספורט - משמע מתאמן או מתעמל.

המחשמל 64

New member
מנהל
נאמר שאני הגעתי עם הרכב לנקודה א' תחילת סינגל X

במקום מסוים ואני רוכב בסינגל של היער שאפילו הכשירה קק"ל לצורך הדיון ומגיע למצפור בנקודה ב' אז
למה זה שונה ולא מוגדר מתאמן ,מתעמל? הרי זה גם סוג של ספורט . בכל מקרה זה יכול להחשב ספורט.
אם אני מחליט לנסוע לעבודה מהבית למשרד נאמר מרחק של 15 ק"מ קרי מנקודה א' ל ב' לפי ראות עיני
אז במקרה הזה איך זה יחשב ספורט? אני מתעמל או מתאמן?
סתם נקודה למחשבה

enigo

New member
ברגע שהאופניים שירתו גם אלמנט תחבורתי - משמע הגעה

מנקודה לנקודה, הרי שאתה יכול להתלות בכך, ולטעון שעניין ההתעמלות הוא ערך נלווה, ולא עיקר הנסיעה.
אולם כאשר אתה עושה מסלול מעגלי, שמתחיל ומסתיים ברכב, ברור שאין שום מרכיב תחבורתי ברכיבה.

hananlv

New member
מה שמוכיח שוב שהמציאות הרבה יותר חזקה מחוקים

נותר רק לקוות שחוק הספורט המוטורי יסיים את חייו באותו פח זבל שגרים
בו החוקים שציטטת להלן.

בדיוק כמו בכל מקום נורמלי בעולם שבו אין חוק. צורת המחשבה

העקומה הזו, כאילו אנחנו צריכים חוק שלא קיים בשום מקום אחר, היא זו שהשאירה אותנו עם החוק המטומטם הזה.

enigo

New member
כי בשום מקום אחר אין את ביטוח החובה כפי שהוא מוגדר אצלנו

זה מה שהתחיל את הבעיה, ובמקום לקבוע שבעת מרוץ ביטוח החובה לא נדרש, המציאו את כל החוק...

אז בזה צריך לטפל. כל השאר - ברכה לבטלה. בזבוז זמן מוחלט.

לא צריך לדעת שום דבר. לא צריך המון ידע ולא צריך שום חוכמה מיוחדת. צריך להחריג את החובה בביטוח חובה בספורט מוטורי.
כמה קצר ככה פשוט.
&nbsp
היישום של זה יהיה אולי מלחמת עולם ואולי לא יקרה לעולם, אבל עד שזה לא יקרה והחוק יבוטל - שום דבר לא יזוז.

enigo

New member
אם לא הבנת את זה מההודעה שלי - זו גם דעתי

ואני חושב שגם הבעתי אותה בפורום לאורך השנים.

החוק בא לטפל בשני עיוותים, עיוות הביטוח ועיוות היבוא

(והבנייה העצמית)

אם לא היו הבעיות הללו, לא היה צורך בחוק.

enigo

New member
רכב בבניה עצמית ניתן היה לרשיין גם בעבר,

אתה, יותר מהרוב, אמור לדעת את זה.
המיסוי לא עצר את המרוצים בעבר, ולמרות שנחמד שאפשר לקנות כלי בלי מס לטובת תחרויות, בחשבון הסופי ההשפעה של המס על עלות ההשתתפות במרוצים היא לא קריטית.

לא היה ניתן לרשיין רכב מבניה עצמית למירוצים

אני יודע.
אם היית רוצה לרשיין רכב הוא היה אמור לעבור תקינת כביש
מה שהופך את העניין לבלתי אפשרי.

השפעת המס אפסית. אין קשר בין הנחת מס לספורט מוטורי והמס המופחת הוא ממש לא תנאי הכרחי לקיום אירועים
יש הטוענים שהשפעת המס שלילית, כשהיה הרבה מס היו הרבה מירוצים, כפחת המס פחתו המירוצים...

enigo

New member
ועובדה שכלי רכב מבניה עצמית התחרו במרוצים רבים...

אבל היו צפויים להחרמה והשמדה במידה ונתפסו

בדיוק כמו אופנועי מוטוקרוס.

enigo

New member
בתאוריה. במעשי - אני לא מכיר כלים כאלו שהושמדו

גם במקרים בהם הגיעה משטרה לארועים מסיבה כזו או אחרת.
המקרה היחיד שזכור לי שהוחרמו כלים, ואולי חלק גם הושמדו, היה אותו סוכות מוטורי זכור לשמצה שכבר הזכרתי בהודעה אחרת. אבל שם באמת לא ברור מה קרה, ומה הדליק את המשטרה.

למעלה