אופנוע סלחן

פשוטיפש

New member
אופנוע סלחן

מה זה אומר סלחן, מה הכוונה במילה הזו שמשתמשים בה לתיאור האופנוע ? האם הכוונה לכוח/מומנט המנוע ולאופי העברתו, או שמא לחדות ועוצמת הבלמים ? קשיחות המתלים, או קשיחות השלדה ותחושה שהיא משדרת ? ואילו תכונות בדיוק הופכות אופנוע לסלחן ? ואם אפשר דוגמה לאופנוע חוקי כביש שהוא אינו סלחן, ומדוע .

ixmix

New member
אופנוע סלחן = שקל לטעות איתו בלי להיפגע.

הכוונה בד"כ לאופנוע לא ספורטיבי, על כל המשתמע מכך.

פרסאוס

New member
אני לא קונה את השטות הזו

אנשים נדרסים על אופניים ומצד שני אתה יכול לרכב על 1000RRRRRR בזהירות. שטויות וטעוית אפשר לעשות בכל כלי, ולא חסרים הולכי רגל שמתפרצים לכביש ואז גם הרגל היא לא סלחנית. כל כלי צריך ללמוד. אין דבר כזה סלחן. אם יש חיבור לכלי והרוכב הגיוני יש לו סיכוי הרבה יותר טוב על CBRRRRR מאשר על TMAX כאשר הוא מדבר בטלפון, מעשן סיגריה וקורץ לבנות. ומי שחושב שיותר קל לעשות שטויות בכלי אחד מאשר אחר פשוט טועה. זה עניין של בנאדם, לא של כלי. כמאמר צה"ל: הרוכב שבכלי ינצח.

kramberg

New member
תקנה, תקנה

יש כלים שמפצים על טעויות רוכב, או שנותנים לך את האופציה לפצות על הטעות שלך ויש כלים כל כך חדים שאם אתה עושה טעות אחת, אתה פוגש את האספלט או את האדמה. ממליץ לך לחוות קצת משני העולמות לפני שאתה מחווה דיעה כזו מלומדת.

פרסאוס

New member
זה הכל הרוכב. לא קונה בריבוע (הכחול)

כלי שלרוכב קל איתו יותר הוא יתפקד יותר טוב בסיבובים. וכל פעם מזכירים ליטר ספורטיבי, כאילו אי אפשר למות על 600. למי שלוקח פנייה על ליטר ולקח את הזמן ללמוד אותו ולא ישר קופץ ל 200 יש לא פחות סיכויים ממי שלוקח את הפנייה על ER. ויותר מזה. באופנועי הקצה בד"כ יש גם מכלולי קצה. נכון שצריך לדעת לתפעל, אבל ההנחה שלי היא שאם יש את הידע הנחוץ חדות האופנוע והמכלולים באופנועים חזקים יותר אל מול מהירות תגובה נמוכה יותר באחרים תתקזז בתנאי בסיסי שהרוכב למד לתפעל את הכלי כראוי. זה הכל.

נכון, זה בעיקר הרוכב, ועדיין ישנם כלים

שהתגובות שלהם פחות סלחניות מכלים אחרים באותה קטגוריה. קח CBR900 מהמודלים 93-94 וסע לרכיבה ספורטיבית מתונה. אח"כ תעשה את אותו הדבר עם CBR900 מודל 98 נניח. תחזור לספר רשמים.

kramberg

New member
עוד פעם התחלת עם הרוכב? תחליף כדורים.

בוא נצא מנקודת הנחה שאתה הרוכב הטוב בעולם וכולם צריכים ללמוד ממך אחרי שיצאנו מנקודת ההנחה הזו, תקח שני רוכבים שרוכבים פחות טוב ממך (זה קל, יש מלא כאלו) ותשים אותו על אופנוע שטח, נגיד DRZ400, ואת השני תשים על אופנוע שטח יותר מקצועי, נניח KTM530. הרוכב שרוכב על ה-DRZ נהנה מאופנוע סלחני יותר, מה זה אומר? שכל טעות הכי קטנה של הרוכב לפעמים מגוהצת או נענית בלי בעיה, נכנסת לסיבוב חזק מדי ואתה יורד על הבלמים חזק, המתלים הרכים ידאגו להודיע לך מראש שאתה בא מהר מדי ואם אתה באמת קשוב גם תוכל לנצל את הרכות הזו בסיבוב בצורה האופטימלית. בKTM לעומת זאת, אין דבר כזה מהר מדי לסיבוב, והאופנוע יגיב כמו שכל אופנוע קצה מגיב שנכנסים איתו לסיבוב חזק, אבל ברגע שתטעה טעות אחת קטנה בהעברות משקל או בסיבוב, אתה על הרצפה בעוד שעל ה-DRZ נהנית ממתלים שלא נותנים לך להכנס מהר מדי ואם כבר נכנסת הם ינדנדו אותך בעדינות החוצה מהסיבוב, כמו גם בסטופי, ווילי, ברקס וגז. האמן לי, שאתה שומע מכל מיני מקומות את המונח אופנוע סלחני, יש לזה סיבה ולפעמים יותר מאחת. ממליץ לך פשוט לשתוק ולהקשיב, במיוחד אם זה מגיע מבוחנים שעושים רכיבות יום יום. זה מה שאני עושה.

פרסאוס

New member
אני עם הרוכב והיכרותו עם האופנוע.

ואם תגיד לי ששני אופנועים בעלי אותם נתונים ואחד יתרסק ואחד לא, השני לא יותר סלחן, הוא יותר טוב. אבל- היות וזו קצת בעייה חייב להיות איזשהו טרייד בינם. כל פעם אני שומע את אותה דוגמא על כניסה לסיבוב חד בלה בלה בלה. קודם כל - כניסה לסיבוב היא בחירה. מי שנכנס מהר, כבר לא נשמע בחירה טובה. זה כבר הרוכב. אז הנה מצב הפוך: מה קורה שאתה לכוד במצב שבו אתה חייב לפתח מהירות כדי להחלץ ממצב חרום- נניח מישהו חותך מהנתיב הנגדי לשלך כאשר אין אפשרות עצירה בצד ומה שיציל אותך זו פתיחה מהירה ומעבר בינו לבין מי שהיה מאחוריו? אז דווקא האופנוע המהיר יותר עם התגובה ה"לא סלחנית" זה מה שיוציא אותך בחיים. וזו דוגמא, שהיא לא טעות רוכב, אלא מצב חירום שקשה לתכנן

פרסאוס

New member
אני עם הרוכב והיכרותו עם האופנוע.

ואם תגיד לי ששני אופנועים בעלי אותם נתונים ואחד יתרסק ואחד לא, השני לא יותר סלחן, הוא יותר טוב. אבל- היות וזו קצת בעייה חייב להיות איזשהו טרייד בינם. כל פעם אני שומע את אותה דוגמא על כניסה לסיבוב חד בלה בלה בלה. קודם כל - כניסה לסיבוב היא בחירה. מי שנכנס מהר, כבר לא נשמע בחירה טובה. זה כבר הרוכב. אז הנה מצב הפוך: מה קורה שאתה לכוד במצב שבו אתה חייב לפתח מהירות כדי להחלץ ממצב חרום- נניח מישהו חותך מהנתיב הנגדי לשלך כאשר אין אפשרות עצירה בצד ומה שיציל אותך זו פתיחה מהירה ומעבר בינו לבין מי שהיה מאחוריו? אז דווקא האופנוע המהיר יותר עם התגובה ה"לא סלחנית" זה מה שיוציא אותך בחיים. וזו דוגמא, שהיא לא טעות רוכב, אלא מצב חירום שקשה לתכנן

TShavit

New member
אתה חי בסטריאוטיפים

או שסתם בעולם של שחור ולבן. זה שאופנוע יותר סלחן לא עושה אותו יותר טוב, בהכרח, בכל המצבים. זה אומר שהוא יותר סלחן. דוגמה קלסית מתקופת השתי-פעימות בג"פ. ה-NSR שהונדה ייצרו לעונת 1989 היה מפלצת עצבנית. היחיד שהצליח להתמודד איתה היה ויין גרדנר. התמודד, ולקח את אליפות העולם. כל שאר הרוכבים אכלו קש כי האופנוע לא היה סלחן. הי-סיידים על ימין ועל שמאל. כמה שנים אחר כך יצאה הונדה עם מנוע ה"ביג באנג". הרעיון הבסיסי שלו היה יותר סלחנות, כשהמחיר היה קצת פחות הספק, תגובה קצת פחות חדה ומהירה לגז. עבור הרוב המכריע של הרוכבים הוא היה מהיר יותר בהקפה שלמה סביב מסלול, או שמהיר יותר על פני מירוץ שלם. מכלולי השלדה שלו לא היו פחות טובים משל האופנועים האחרים. אבל הוא היה יותר סלחן, וניצח מירוצים. וזה עבור הרוכבים הטובים ביותר בעולם, עם תגובות ודיוק שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם. טל

ixmix

New member
השוואה מופרכת לחלוטין.

בוודאי שרוכב מיומן וזהיר על אופנוע קיצוני יהיה בסיכון פחות מאידיוט מוחלט, חסר אחריות ורודף סיכונים על רולר בליידס. בוודאי שמדובר בהשוואה מופרכת - תשווה אותו אדם, אותו רוכב, על שני סוגי כלים. האם אתה ברצינות חושב שרוכב מתחיל על אופנוע ליטר ספורטיבי יהיה באותה רמת סיכון כמו על סינגל שטח רגוע? האם אתה באמת חושב שדביל מוחלט יהיה באותה רמת סיכון על כלי שמגיע ל 200, כמו על כלי שמגיע ל 50?

גיZמו

New member
אופנוע סלחן?

אופנוע סלחן זה אופנוע שלא מעניש אותך על טעויות שאתה עושה אלא סופג אותן וממשיך הלאה. לדוגמא ניקח סיבוב חד שאתה מגיע אליו די במהירות, בולם לפני ואז כשאתה נכנס לסיבוב אתה פותח גז... בגלל שאתה טמבל אז פתחת יותר מדי, אופנוע סלחן יספוג את הנדנוד והעברת המשקל היותר מדי מהירה לגלגל האחורי וימשיך לקחת את הסיבוב, אתה תצטרך להטות את האופוע יותא ואם תנסה אז תוכל לצאת מהסיבוב בחיים. אופנוע לא סלחן למשל יתנדנד פעם אחת.. המשקל לא יעבור בצורה מבוקרת והגלגל האחורי יפרפר ואתה תמצא את עצמך בדרך למעקה בטיחות.

רמי בר1

New member
אופנוע סלחן= אופנוע חונה, או לחילופין

אופנוע שמישהו אחר רוכב עליו. לא כדאי לבנות על סלחנותו של האופנוע. תשאל אותו, תראה שהאופנוע לא מבין על מה אתה מדבר.

kramberg

New member
רמי, למה להפגין בורות ברבים

אז מה, כל הבוחנים שאומרים שה-DRZ למשל הוא אופנוע סלחן טועים?

למעלה