אופנוע מול פחית

wavelet

New member
וזה העניין...

גולף GTI לא יקרה יותר לאחזקה מגולף רגילה (אולי הצמיגים קצת יותר); אנחנו לא מדברםי על פרארי עם 12 צילינדרים.

godanubis

New member
אני מניח שלא טרחת לבדוק אפילו ..

אם אתה חושב שאחזקה של גולף GTI היא בדיוק כמו גולף רגילה, אתה חי בסרט.

אני לא מדבר רק על שמנים, טיפולים תכופים יותר, תקלות רבות יותר עקב בלאי \ תוספת כוח, אני מדבר גם על ביטוח, ועל הצריכת דלק, ועל כל דבר שמתלווה למושג "טורבו" ברכב.

והצמיגים לא קצת יותר, יש הבדל בין צמיג ב 250 שקל לצמיג טויופרוקס ב 700 שקל לצמיג.

ההבדל בין גולף 1.6 לגולף 1.8T הוא עצום.

+ משהוא קטן שנוהגים לפעמים לתדלק אוקטן 98

משהוא בדק את מחירו של זה לאחרונה?

וכן, יש כאלה שכל השבוע שמים 95 ורק בסופו מפנקים את הרכב בנוזל היקר יותר.

gray

New member
700 ש"ח נשמע כמו אחלה מציאה

אני בזמנו הייתי משלם 5000 ש"ח כל 15K ק"מ רק על צמיגים. לא בגולף GTI, אבל ממש לא פררי.

AVNER XR

New member
קודם כל אתה די סותר את עצמך,איך לנסוע מהר

באופנוע ,לעומת סיכוי נמוך למהירות תלת סיפרתית ברכבים שציינת
שהם כשלעצמם מגיעים למהירות הנ"ל די בקלות.
גם לא הבנתי איך אחזקה של אופנוע ספורט טהור עלתה לך פחות מגולף
GTI

godanubis

New member
אסביר לך ..

אני לא סותר את עצמי כי באופנוע הדרך למהירות תלת ספרתית שהשתיקה יפה לה, גם אפשרית במקומות שרכב עם 4 גלגלים לא יכול, וגם קלה יותר עקב כוח ואפשרויות מיקום בכביש.

אוטו לא יכול לנסוע במהירויות כאלו באופן קבוע למעט כבישים פתוחים וללא תנועה יותר מדי (לפחות מבלי לסכן אותי או אחרים)

עם ה R6 אולי באמת היה לי מזל ואולי לא, סה"כ האחזקה שלי הסתכמה בטיפולים כל 10 אלף, החלפת צמיגים וגג"ש. לא היה לי שום בעיות אמינות, ולא היה לי שום הוצאה נוספת מלבד דלק.

חבר לעומת זאת הוציא על ה GTI שלו סכום שהיה מכסה כמעט את עלות ה R6 שלי. גם ביקור באתר CARSFORUM השכן מראה עלויות דומות מבעלי רכבים מסוג זה.

אני חושש שאתה מפספס את העיקר

אני עברתי לאופנוע לפני כ 4 שנים והיום לא סובל לנהוג ברכב.

השאלה היא שאלה של הלב.
ברציונל יש שני יתרונות לאופנוע - פקקים וחנייה.
על יתרונות של רכב אין טעם לחזור.

אבל:
העיקר בעיני נמצא כאן:
http://motobike.ifeel.co.il/article/7789.aspx

כתבה מעולה

מי יתן ואשאר ילד ברוחי עד היום שאחזור להיות ילד בגופי (מתלכלך,עם טיטול,ומישהי שמנגבת לי ת'תחת
)

redVESPA

New member
וואוו איזה מאמר מדהים

כלכך התחברתי כלכך אמיתי. כל מילה בסלע לבבי!!
וכלכך באלי לקחת ולשלוח לכל אותם חוכמולוגים שאמרים לי "אבל זה מסוכן!!!"

lazybones

New member
השאלה שלך היא חילול הקודש, ברור שאופנוע!!!

אם תקנה אוטו אתה בסוף תתחרט.

בפקק הראשון כשיעבור אופנוע לידך אתה תתחרט בגדול.

בנסיעה באיילון במהירות 60 קמ"ש אחרי איזה סבתא אתה תראה בחורה על אופנוע רוכבת על הרוח, אתה תתחרט.

בעמידה ברמזור בעיר כששליח על 125 סמ"ק חבוט יעקוף אותך כאילו אתה אוויר באימפרזה\סיאט\פורשה\פרארי שלך, אתה תתחרט.

ברור לי שמי שרוצה אדרנלין, ריגוש וכדומה אין לו מה לעשות בתוך מכונית בכבישי ישראל.

תקנה אופנוע.

גיקסר

New member
קצת קשה לסתור טענות כאלו אבל...........

אין ספק שכל מה שכתבת נכון כמעט עד הסוף למעט הקטע של אדרנלין.

תתפלא כמה אדרנלין אפשר לקבל בכמה ק"מ בין צומת נחשון לשמשון ברכב שיש לו 260 כ"ס +- בעל מתלים והגה תואמי שטח זה.

תתפלא כמה החיוך והאדרנלין שזורם לך בגוף בזמן שהפנייה הופכת למשטח החלקה ונעילת הגה נגדית וכל זה במהירות מקסימלית של גדלנוע 600.

כמבון שאין ספק שדו גלגלי האדרנלין רציף בכל רגע נתון, אבל תתפלאו כמה ריגוש יש גם ב4 גלגלים בדרך כלל בימי שישי

למעלה