אופנוע מול פחית

godanubis

New member
אופנוע מול פחית

שלום לכולם, בפני החלטה מאוד קשה, זקוק לעזרתכם (למרות שאתם משוחדים .. אבל תנסו)

אני בן 28, אין לי ילדים או משפחה, ולכן ההתלבטות - אני גר בפ"ת, ועובד באיזור רמת החייל, בעל ניסיון על R6 כשנתיים ורישיון על אופנוע באופן כללי כ 4 וחצי שנים.

יש בידי 50 אש"ח.

רכב - טורבו ספורטיבי (כנראה איביזה \ קופרה \ לאון \ גולף GTI \ כל דבר אחר מעניין מספיק שיכנס בתקציב מלבד אימפרזה טורבו כי זה כבר היה)
אופנוע - R6 \ CBR600RR שנתון 2005-6-7

מצד אחד - רכב - כי פרקטי, כי אפשר לקחת את הכלבה בסופ"ש לים ולפארק, כי דייט עם בחורה יותר קל, כי קניות, כי מזגן, כי בטיחותי יותר, כי סיכוי נמוך יותר שימצאו אותי טס במהירות תלת סיפרתית ויבואו לבקר אותי בבית.

מצד שני - אופנוע - כי אין פקקים ואפשר להגיע מהר לעבודה, כי כיף#%@$@!@#$! , כי טיולים , כי נוסע מהר (בעניין הכיף ?), כי חתיך !! , כי זול יותר לאחזקה \ פחות דלק.

אני כבר שנה עם רכב חברה, בקושי נוסע.. הנסועה שלי החודשית הפרטית מסתכמת ב כ 500 ק"מ בחודש .. (הרכב חברה חוזר לחברה - לא ניתן לויכוח הוא מבוזבז אצלי)

אשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן.

אם פחית ..

אז תוריד קצת בתקציב, שישאר כסף לפסיכיאטר .
ברצינות, כשאני הייתי מסתובב עם פחית ... הייתי מטפס על הקירות בפקקים ..

רק דו"ג .. בעיקר אם אתה מסתובב הרבה במרכז .

דורון

sv4ever

New member
היתרון היחידי של אופנוע על רכב הוא

אופנוע לא עומד בפקקים. זהו היתרון היחידי, כאשר מוציאים פקקים מהמשוואה רכב תמיד עדיף. אופנוע זה פאן זה לא כלי לתחבורה, זה לא כלי לעשות קניות, סידורים וכיוצא בזה. אם אתה חושב שאופנוע זה דבר חסכוני וזול לאחזקה יותר מרכב אז אין מה להשוות. במחיר של צמיג אחד של אופנוע כביש בסדר גודל שדיברת עליו אפשר לקנות 4 צמיגים לרכב. שמנים לרכב זולים עד פי 4 משמנים לאופנועים, חלפים זולים, ביטוח זול ובכלל הכל זול לעומת אופנוע. אבל שמגיעים לפקקים אפילו פרארי תעמוד כמו ילדה טובה. זו אחת הסיבה שבארה"ב תראה אופנועים בני 30 שנים ויותר פחות מ 10K מייל. אופנוע זה לפאן נטו ולא יותר מזה.
גילוי נאות: רוכב על אופנועים מגיל 16 ומוצא את עצמי לא מעט פעמים שואל את אותה השאלה.

seaking

New member
בתור דקדקן בנושא העלויות

בחנתי את הנושא עד דק ומה שאתה אומר תלוי מאוד בכמות הקילומטרים לחודש...

אני למשל נוסע הרבה, האופנוע הנוכחי שלי עושה 17ל1, וכולל כל ההוצאות צמיגים, טיפולים, אגרה, כבישי אגרה, טסט וכו... זה עדיין יוצא כ 500 שח יותר זול לחודש מהרכב אנחנו מחזיקים.
לצורך העניין קילומטר הפער בעלות לקילומטר על פי כמות הנסיעה שלי הוא סביבות ה 25 אגורות לקילומטר... שזה לא מעט (ולא כולל את פאקטור הזמן)

עם מתאימים את הכלי לקילומטרז' אפשר תמיד להיות בצד החסכוני של המטבע.

דבר נוסף, שזה מאוד תלוי במה אדם עובד למחיותו. אני יכול לומר לך שאצלי לפחות הפקטור של הזמן הוא קריטי ואני חוסך כשעתיים ביום שזה הרבה כסף...

לגבי הסכנה - זה מסוכן נקודה.

gray

New member
תבדוק שוב, החשבון שלך שגוי לגמרי

אתה משווה משפחטומטית לאופנוע ספורט, העלויות במכונית ספורטיבית מזנקות ועוברות את האופנוע (שעדיין יש לו ביצועים עדיפים).
שב בצד ותשנן-אם לא יודעים-לא עונים.

seaking

New member
שלא לדבר על הבעסה שב:

להיות במכונית סופר ספורטיבית ... בפקק

l coyote l

New member
לא הבנתי את השאלה.

אתה רוצה שנביע דעה בין הגיון לרגש? בין פרקטיקה לכיף?
זה פורום אופנועים, כן?

אופנוע ספורט לא בהכרח זול יותר מרכב בתחזוקה ובצריכת דלק.

מה לא ברור ?

כל דבר אפשר להוון. גם להנאה יש מחיר. גם לסבל. אפשר, למשל, לחשב כמה שווה בוהן רגל שמאל, ואפשר, למשל, לתמחר את הפוזה של "תראו אותי, אני על אופנוע". כל החיים מחירון.
נכון, זה פורום אופנועים. זה אומר שצריך לוותר על היכולת לחשוב ?

השורה האחרונה שלך נכונה. אבל אם מוסיפים את זמן הפקקים והחניות - נניח שעה נטו כל יום (תלוי מאיפה באים, ולאיזה מבוך רוצים להגיע) - ממש לא בטוח מה יותר זול.
ואם מוסיפים את שכר הפסיכיאטר עבור טיפול בקלסטרופוביה הקופסתית - בכלל שוברים את השוק (זה כמובן Far-Fetched, אבל מדגים את סוגי החשבונות שצריך לערוך כדי להוון הנאה וסבל).

בקיצור, זה לא חישוב פשוט. ולא מספיק לכתוב הוצאות והכנסות.
תראי איזה יופי: בסוף הגענו לאותו מקום. אבל הדרך, הדרך...

godanubis

New member
חברים אתם מפספסים את הנקודה

כל מה שאתם אומרים ברור לי, ובגלל זה רשמתי שיש לי שנתיים של ניסיון עם R6 ככלי יום יומי.

אני לא מחפש אחזקה זולה יותר (אבל החישוב הראה שאכן האחזקה של ה R6 הייתה זולה משמעותית מכל רכב..)

אני לא מחפש מה יותר כיף.

אני מנסה לחשוב מה ישרת אותי טוב יותר, אני רוצה אופנוע כי הנפש רוצה, והראש רוצה (אני גם כרגע רווק, בלי מחויביות מיוחדות.. אם לא עכשיו.. אז מתי ?) אבל כן, אני גם חושב מה יהיה בחורף, ומה יקרה שארצה לקחת עלמת חן לדייט, ומה פה ומה שם ..

לכן אני מחפש דעות, ולכן גם כתבתי כאן - כי היתרונות של הרכב ברורים, אני צריך להבין האם היתרונות של האופנוע שווים לי.

RaananC

New member
אינני רואה מה הבעיה, ענית לעצמך בפסקה הלפני

אחרונה, כי הנפש והראש רוצים נקודה. לגבי החורף, תגיד אתה רציני? איזה חורף יש בישראל....10 ימי גשם? טמפ' של 20 מעלות? זה בערך כמו הקיץ בשיקגו. להיפך בישראל הרבה יותר כיף לרכב בחורף מאשר בקיץ, אז עם הלחות והחום זה פשוט בלתי נסבל.

l coyote l

New member
עתידות: בחורף יהיה

גשם, ואתה תרכב בזהירות ועם חלפ"ס, או עם ציוד יקר יעודי לחורף (תלוי כמה תרצה להשקיע).

אם יהיה לך דייט, אתה תגיד לנערה שאתה אופנוען, ושאם היא רוצה להיות מורכבת, אתה תצייד אותה בקסדת ספייר שלך ובמעיל ספייר (כי אתה כזה בחור טוב ואחראי
) ותדריך אותה ללבוש מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות.
אם לא מתאים לה/לך, תפגשו שם. איזה עצמאיות הבחורות היום, זה לא יאומן!

*אתה לא מחפש דעות, אלא פתרונות. סתם בשביל הסמנטיקה.

sv4ever

New member
אם אין לך כסף רזרבי בצד שאתה יכול לבזבז

אז רכב עדיף בהחלט. הרבה יתרונות לעומת חיסרון אחד בלבד. פקקים. עם כל הכבוד אל תשלה את עצמך. מכונית משפחתית ממוצעת היא בעלת אחזקה נמוכה יותר מאשר אופנוע. טיפולים יותר רחוקים (10K ומעלה) לעומת אופנוע (6K ומטה), חלפים יותר נמוכים, ביטוח יותר זול, הכל יותר זול. אומנם רכב משפחתי זולל טיפה יותר מאופנוע ספורט 600 סמ"ק אבל בסופו של דבר שמקזזים עלויות מול חיסכון רכב משפחתי ממוצע לוקח אופנוע בקלות. אין טעם לאופנוע ורכב כאשר מדובר באדם אחד מבחינה כלכלית.

אתה מפספס נקודה חשובה במה שהוא כתב

אם הוא יבחר ברכב הוא לא יקח משפחתומטית סטנדרטית, ציטוט:
"רכב - טורבו ספורטיבי (כנראה איביזה \ קופרה \ לאון \ גולף GTI \ כל דבר אחר מעניין מספיק שיכנס בתקציב "

כנראה שבסקאלה הזאת הרכב יעלה דווקא יותר.

הבן-אדם לא משווה אגוזים לבמבה, הוא משווה אגוזים לאגוזים עם יותר גלגלים ופחות כיף.

Ridcully

New member
ברור שהכי פרקטי זה רכב

אממה הקופיקו רוצה אשר הקופיקו רוצה ...
ועדיין עם העמידה בפקקים עדיין הרכב הרבה יותר פרקטי במיוחד אם יש לך סבלנות מפלדה

wavelet

New member
אחזקה יותר זולה???

קטנוע/אופנוע 125, בהחלט. כל כלי מעל 250 -- אני מטיל ספק.
(וזה עוד לפני שסופרים ביטוח מקיף...)

למעלה