אופנוע לאחר הפסקה,

fazer_1000

New member
למר שואל ועונה יקר.

מבסוט? הנה, זכרתי את השם שלך, שהוא ניק חדש ואלמוני פה בפורום. לעניין עצמו, התגובה שלי הייתה מחולקת לכמה נושאים: 1. תגובה למה שאמר BULB, על כך שהבנדיט לא מתאים, לא תיור וכו'. 2. תגובה לך, על כך שלדידך הדבר החשוב ביותר מבחינת צריכת דלק זה פיירינג מלא ואוירודינמי (החברה מהממטסו ממש תפסו אותך שם עם הכונס אויר סטייל פרארי הזה, הא?). 3. דעתי בענין העליות לירושלים 4. המלצות לכלים נוספים שיכולים להתאים וכדאי לבחור לבדוק לגביהם. ועכשיו אליך - ראשית, מענין לי ת'ת#ת מה פופולארי ומה לא. הכוונה הייתה שאני לא בהכרח חושב כמו מורמ שרק ורק בנדיט על פי כל הסיבות שהוא נקט אבל כן מסכים שזו דווקא כן בחירה נבונה, פשוט שיש עוד אפשרויות. צ'טערת, אבל אני לא חוזר בי. אתה צודק שאווירודנימיות זה חשוב (אגב, זה אחד הדברים הכי משמעותיים מבחינת תוספת למהירות סופית). הענין הוא, שלא מדובר פה בשני כלים זהים שנבדלים רק בפיירינג. ניחא היית משווה בין בנדיט עירום לבנדיט עם פיירינג. אבל יש כל כך הרבה פרמטרים משמעותיים יותר שמשפיעים פה שזה פשוט לא רלבנטי כטיעון. קח דוגמה קיצונית - בוא ניקח RGV250 ואת הבנדיט העירום. לRGV פלסטיקים שמקטינים גרר ועדיין יש לי תחושה מסויימת שהוא יצרוך יותר דלק. למה? כי מדובר באופנוע עם מאפיינים שונים לחלוטין. כך גם בענין הVFR והבנדיט. ולגבי חוסר האחריות - אתה ואמא שלי זה משהו... אוסף של המלצות חסרות בסיס? בוא ניקח לדוגמה דווקא כן את האופנוע שיש לי, כאמור, ימאהה פייזר 600. טפו טפו טפו, במשך שנה וחצי לא עשה אף בעייה ולמיטב ידיעתי כל חייו עד כה היו נטולי בעיות. אז מה? זה אומר שזה כלי אמין? כי לי היה נסיון טוב איתו? או יותר גרוע, אם היה מדובר בלימון חמוץ ומלא בעיות, אתה חושב שזה היה אומר שזה דגם רע? כי שלי בעייתי? אפילו במונחי כל השוק שלנו, מעטים הם הדגמים שנמכרו בכזו כמות ואפשר ממש לבסס עליהם סטטיסטיקות. עכשיו, על כל אחד מהדגמים שרשמתי, אפשר לבדוק. לכולם יש פורומים ייעודיים בחו"ל עם אלפי משתתפים שחולקים ביניהם טריליונים של קילומטרים וניסיון. לכל כלי המחלה שלו, יש חולניים יותר ויש בריאים כמו שור. מרבית הדברים ידועים גם ככה לכל מי שמתענין והנה בא השפן מהכובע - אני התעניינתי בכל אחד מהדגמים שרשמתי, מספיק בשביל לחפור על כל אחד מהם שעות לא מבוטלות. בקיצור, עזוב אותך קלישאות, סיסמאות וחארטות של פורומים על אופנועים בכלל, אמינות מידע והמלצות אחראיות. WTF?

אתה לא יורד לסוף דעתי....

תזכור שמטרת השיחה היא לענות לבחור על השאלות שלו ולסייע לו מתוך הידע הנסיון שלנו בתחום. אני יכול להוכיח אותך בקלות, כל זמן שאתה ממשיך להתעקש ולהכניס את עצמך כדוגמה אישית ומתעלם לחלוטין ממטרת השרשור. פלא שאין שיחות איכותיות בפורום ויש "בריחת מוחות" ואנשים איכותיים לקומונות צדדיות? ואם אתה חוטא בכך, אז מה לך כי תלין?

fazer_1000

New member
אני באמת לא יורד לסוף דעתך.

אתה מסכם כל פוסט שלך במין חצאי אמירות סתומות, או שאולי יש להן הרבה תוכן ועומק אבל אני לא מצליח לחדור לתוכו. בעניין הזה, אני מזמין אותך להסביר לי במסרים. ברצינות, אשמח להבין אבל לא פה על דפי הפורום כי אין טעם לקלקל את השרשור של הבחור. בוא נניח אותי וחוסר הידע והנסיון שלי בצד לרגע ונתמקד בדברים הקונקרטים שאמרתי, בעיקר בענין צריכת הדלק. אתה חושב שאני טועה? אם כן, תסביר למה, בבקשה.

M O R M

New member
ממליץ שתשנה את הסגנון כתיבה

לא מכובד ולא יאה לכתוב כך בפורום - בטח שעם ניק חדש שמראה על אחת מהאפשרויות . א. כותב חדש חסר נימוס. ב. כותב וותיק חסר נימוס וגם מתחבא תחת ניק עלום. כך או כך הסגנון לא יאה ולא מכובד. אתעלם מהודעתך המעליבה זו הפעם עקב חמת הספק להיותך לא מודע לאופן הכתיבה בפורום .

bulb

New member
כן, באמת יש אנשים חסרי נימוס. פויה!

מה תגיד, כנראה שנמצא עוד אחד שלא מודע לאופן הכתיבה בפורום (;

M O R M

New member
ראש המרעילים אתה חוזר על עצמך

כבר הבנו שמגיע לך יחס כפי שכתוב . תמשיך להרעיל את הפורום הזה כפי שאתה עושה כאן ובעוד פורומים ועדיין תהיה זכאי לשמות התואר ככתוב בציטוט המעולה. טוב שאתה מזכיר לי כמה שפל ורעיל אתה - אין לך שום תקנה ושום סוף לרעל שאתה שופך סביבך. אינך מועיל ולחברי הפורום ואינך תורם דבר למעט רעל , כעס תיסכול וטימטום. התואר ראש המרעילים שנתן לך טל שביט ז"ל מגיע לך לאור הרעל שאאתה שופך סביבך. מרוב רעל ותיסכול לא מעניין אותך לעזור לרוכבים , לא מעניין אותך לקדם את הפורום כל עניינך תקוע אי שם בעבר ושילך הפורום והמציאות לעזאזאל.

bulb

New member
אם כבר אתה מצטט את טל"ש, אז: קשקשן

ככה הוא מיצה במילה אחת את כל ההוויה שלך. כנראה שאין לך כבוד לא לחיים ולא למתים, אלא רק לעצמך. נו טוב, זה לא חדש. דרך אגב, כמובן ששכחת לציין פרט פעוט - הוא אמר זאת לפני שירד לעומקך (או רדידותך, אם לדייק). אם אתה כבר מנצל את המתים בלי טיפת כבוד, אז להזכיר באילו כינויים ושמות הוא כינה אותך? אשמח לעזור במידה וזכרונך בוגד בך

M O R M

New member

= ב. כותב וותיק חסר נימוס וגם מתחבא תחת ניק עלום ובכן בא נניח שאתה כותב וותיק ומבין עניין (חסר נימוס ) שבחר מסיבותיו עימו לכתוב תחת ניק עלום. (בא ננסה יחד להתעלם מהרעש שמכניס המרעיל הראשי לשירשור ולהתרכז בדיון פרקטי שמטרתו לעזור לשואל ) אז מה אני המלצתי ומה אתה המלצת? זכור שמדובר בתקציב 30K ורכיבות ארוכות. שנינו יודעים ש- VFR זה אחלה תותח של אופנוע ומהכרותך ארוכת השנים עימי אתה יודע עד כמה אני מחבב הונדה. אבל בחייאתא'ק VFR ב- 30 זה יכול להיות נפילה לעניין.... נכון , כל אופנוע ישן ב- 30K יכול להוות נפילה כלכלית משמעותית הכל עניין של הסתברות. אבל עם בנדיט הנפילה יכולה להיות פחות כואבת מ- VFR. נכון , אני מסכים שהורנט 600 זה אחלה אופנוע שיעשה את העבודה מצויין - ושוב זה עונדה שאני אוהב מבחינת האמינות. אבל בחייאתא'ק - אתה רוצה להיות בעליות ירושליים יום יום ובטיולים עם מורכבת עם מנוע 600 או מנוע 1200? מה גם שההגיון אומר שלגמור מנוע של בנדיט 1200 טיפלה יותר קשה מאשר הורנט 600 אני לא רוצה לדון כלל על אופנועים מבית מטרו לכאן או לכאן - העניין מבחינתי מוצה . אבקש לשמור על ענייניות בתשובה ואם אפשר (לא חובה) גם על נימוס. מעולם לא הבנתי את משמעות "ניק אנונימי" לטעמי צריך לבטל אפשרות זאת בפורום כפי שביטלתי זאת בקומונה שלי הקומומור. (אגב מי שיכול לכתוב כך הוא ....אבנר/יריב/פומי/קולט/גידי/עמיר/נימיץ/עזרה/ג'ק/מיצו.)

bulb

New member
למה אתה מסתתר כמו פחדן תחת ניק עלום?

בדקתי בדפי זהב ואין אדם בשם MORM. מסקנה שאתה פחדן המסתתר תחת ניק עלום כמו אחרון הטרולים עלובים שאתה כל כך אוהב. הי, אפילו פתחת את קומונת הקומוטחור בשביל כל הכבשים שלך.
גם הנימוס רחוק ממך והלאה, אבל כנראה שמדובר כאן בגמל דו-דבשתי
או כמו שטל שביט הייטיב לתמצת את הוויתך: "קשקשן" (וכל מילה נוספת מיותרת). אם כבר מדברים על קבעונות, צט מהסרט של "מטרו", במיוחד כשניתן להשיג חלקים בשליש ואף רבע המחיר בחו"ל (זה בטח חדש לך. להסביר לך איך?). דרך אגב, VFR ב-30 יכול להיות עסקה לא רעה, כמו שבנדיט ב-40 יכול להיות נבלה סרוחה, אבל לא ניתן לעובדות לבלבל אותך, כרגיל.

bulb

New member
דרך אגב, אתה מפיץ יותר דיסאינפורמציה בפורום

(זה מידע מוטעה, במידה ומילים לועזיות גדולות עליך. ע"ע מושגים כמו DOWNHILL אם אתה זוכר) ומידע מוטעה (או כפי שטל"ש אותו אתה אוהב לצטט היטיב לנסח: קשקשן). אני גם נותן מידע בפורום, אבל אתה כרגיל לוקה בראיה סלקטיבית וגם זה לא חדש (גם את זה לומדים בלנדמארק?). אז מי פה לא מחובר למציאות, חביבי?

על זה בדיוק אני מדבר

על מידע מוטעה שנכתב בבטחון מופרז. חביבי, אנשים לא מכירים אותך ועלולים לעשות החלטות אוממלות על סמך הדברים שאתה כותב.

fazer_1000

New member
אני רוכב על פייזר 600, בערך פעמיים בשבוע

הלוך חזור (60 ק"מ כיוון) מירושלים ליהוד וחזרה. אין לו שום בעיה לסחוב במהירות ממוצעת של 130-150 קמ"ש, תלוי במצב רוח ובכביש. טיול בזוג אפשרי בכיף אבל בעיקר אם חברה שלך קטנה (שלי שוקלת בערך 45 ק"ג..), אחרת זה פחות כיף (אבל אפשרי, לאחרונה סחבתי את טל זהר לאורך 450 ק"מ כשהוא עמוס ציוד כולל קטעים זריזים. לא היה תענוג גדול
) בכל מקרה, תקציב שכזה מספיק למודל 2004-2005, רק שקשה למצוא כלים עם ק"מ נמוך במיוחד בשנים אלה בדגם הזה. היתרון שלו הוא מרווח טיפולים - כל 10,000 ק"מ (קטן, בינוני, קטן, גדול).

גיקסר

New member
אם ההתלבטות היא בין השניים

אני הייתי מעדיף את הVFR גם מבחינת כח וגם מבחינת נוחות נסיעה. מיגון רוח כמעט מושלם, מנוע גמיש וחזק בהשוואה להורנט אתה יכול להוסיף למשוואה גם CBF600 http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbf_600_s_2005.phpאומנם חלש יותר מה VFR אבל מחירי קניה נמוכים. אני מכרתי כזה משנתון 2004 בפחות מ 25000 ש"ח, להערכתי אם תמצא כזה 2006 יעלה סביב ה 30000 וקצת. (נדמה לי שהאחרונים הגיעו ב 2007 אבל לא סגור על זה)חצי פירינג אבל עדיין נותן שיוט של 160 -+ בלי בעיות מיוחדות. הוא אומנם חלש מההורנט בהספק אבל המיגון רוח נותנת לך לראות גם 200+ בלי יותר מידי בעיות אם תרצה אחזקה מאד זולה וכל מוסך יגע בו (סוג של סובארו)בניגוד ל VFR שיש מוסכים שלא הכי מכירים ויהססו לגעת תברר בסניף הונדה בשוקן אצל תומרקה או אצל בנדיטון בדרך השלום

gilbola

New member
באנדיט 1200. למה?

כי הוא מכוער מספיק בשביל שלא יגנבו אותו. כי בשביל חברה שלך כל האופנועים זה אותו הדבר. כי המהירות שיוט שלו נוחה מכל 600 אחר. כי הוא זול ובד"כ הרוכבים לא הצליחו להרוס אותו. כי אתה יכול לעשות טיפול קטן לבד גם אם חסרות לך 2 ידיים ורגל. יש עוד כמה סיבות, את כולן אפשר למצוא בפול גז ופה.. אני בעד הבאנדיט במיוחד גם כי חווית רק טעימה ממנו עם ה600 שהיה לך. רק באהבה

t d m 900

New member
שקול למשל TDM וגם בנדיט 1250

אלה אופנועים שתהנה בצרכים שלך מאד. וגם המחיר נמוך מאד בהשוואה למחירון: למשל בנדיט 1250 שנת 97 מחירון 45000 ובפועל 35000 זה גבוה בהשוואה למחיר השוק. גם בטדמ יש פערים קשה להאמין שהפערי מחיר כל כך גדולים זה כי השוק מת.

למעלה