אופן הלימוד באו"פ

Xboy123

New member
אופן הלימוד באו"פ

שלום. יש לי שאלה! בתכנוני ללמוד באו"פ מדעי המחשב. בתור קורס ראשון עליי לעבור את הקורס "ריענון במתמטיקה", או שלפניו בא "אשנב ללמידה". שאלותי הן: מהם המחירים של כל קורס. איך בכלל אני יכול לברר זאת באינטרנט או בידיעון או בשנתון(לא רשומים המחירים בידיעון ובשנתון) איך אני יכול לבדוק בעצמי אם אני כשיר ללמידה באו"פ? איך אני יכול לבדוק אם אני מסוגל ללמוד לבד ע"י קריאת ספרים? תודה רבה למי שיענה!!!

skyhawlk

New member
מה זאת אומרת לא מופיעים?

הכל מופיע ב"הנחיות הרשמה". גם אני אתחיל את לימודי באו"פ בסימסטר הבא (מדמ"ח) ומצאתי שכל האינפורמציה שאני צריך לגבי הרשמה ותכנון מסלול תואר נמצאת באתר שלהם. גם לי לקח כשבוע עד שהצלחתי לעכל את כל האינפורמציה ולהצליב נתונים מכל הטבלאות והדרישות - בסוף אתה לומד לעבוד עם המערכת הזאת - אל תתייאש. אני לקחתי לסימסטר הראשון את "אשנב למתימטיקה" ואת "מבוא למדעי המחשב" על סמך יעוץ גם עם אנשים בפורום וגם יעוץ אישי (יש לי רקע בתכנות אבל אני חלש מאוד במתימטיקה). אם אתה לא בטוח שתוכל להתמודד עם הלימודים, קח קורס אחד ברמת פתיחה ("אשנב למתימטיקה" למשל) ואם תעבור אותו, צברת לך כבר 6 נק'.

SilentWave

New member
ללמוד באו"פ

בקשר למחירים - באופן עקרוני כל קורס כ-1800 ש"ח. את כל הפרטים תוכל לקבל באתר האופ. איך תדע אם אתה כשיר או לא? קח קורס אחד בתור נסיון ותראה.

מה זה?

הקורס הראשון הוא "אשנב למתמטיקה". איך אתה יכול לבדוק אם אתה כשיר ללמידה באו"פ? פשוט מאוד, להתחיל ללמוד ולראות איך אתה מסתדר...

Xboy123

New member
דווקא הקורס הראשון שלי יהיה אשנב

ללמידה ולאחריו קורס ריענון במתמטיקה, למרות שאני לא מתכוון ללמוד מדעי החברה...(באתר של האו"פ כתוב שהקורס מיועד לתלמידי מדעי החברה) איפה ביררתם את המחירים? איפה אני בעצמי יכול לברר את המחירים לא ע"י התקשרות לאו"פ?

Xboy123

New member
אין פה שום מידע על שכר לימוד לקורסי

מדעי המחשב ומתמטיקה בכלל.... חיפשתי ולא מצאתי...

דיסוצ

New member
אני מניחה שזה אותם סכומים

על קורסים שהשכ"ל שלהם שונה יש פירוט. אם אין פירוט, זה כמו כל הקורסים.

Xboy123

New member
אבל בטבלה 2 לא רשום על קורסי מדמ"ח

ומתמטיקה בכלל פרט למשהו אחד שאני מכיר וזה אשנב ללמידה...

zagzagzag

New member
שים לב

הקורסים שבחרת לא נכללים בתוכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב (כלומר, הם לא יחשבו לך כחלק מהתואר)

Xboy123

New member
אני יודע שהקורסים שציינתי לא נכללים

ברשימת הקורסים לקראת התואר, אבל הם יעזרו לי בעתיד כי יש דברים בקורס ריענון במתמטיקה למשל שלא למדתי בחיי! אני בכיתה ט' ולכן עוד לא למדתי טריגונומטריה, פונקציות, נגזרת, לוגריתמים ועוד דברים שנכללים בקורס הזה וייתכן שאני אפגוש דברים כאלה למשל פונקציות, בקורסים מתקדמים יותר... לכן אני מתכוון קודם ללמוד בקורס ריענון במתמטיקה ואשנב ללמידה.

זו טעות

אין שום צורך בדברים האלה, ולו טיפה. את כל מה שצריך לדעת על הנושאים האלה יהיה לך בקורסים עצמם, הם לא יניחו שאתה יודע אותם. זה פשוט סתם מיותר, תתחיל עם אשנב וזהו. מי לכל הרוחות ייעץ לך את השטות הזאת?

Xboy123

New member
הנה מפרט הקורסים שלי לקראת התואר

מצורף כקובץ. הוא ניתן לי ע"י מורתי לפסקל. למנחה קוראים מוטי רוסו, וגם אין לי מושג איפה המקום הזה ששם אני אלמד. בדף כתוב: מקווה ישראל אבל המורה שלי אמרה שיש איזשהו מקום ליד בי"ח וולפסון ששם אלמד, אבל נראה לי מוזר כי זה בכלל לא האו"פ עצמו אבל המורה אמרה לי שזה לא האו"פ אבל המבחנים עצמם יתנהלו באו"פ... חוץ מזה יש לי שאלה נוספת: מתי כבר התחילו הלימודים באו"פ השנה? האם אני אפספס הרבה?

מורתך לפסקל?

מה הקשר שלה? נראה לי שכבר אמרתי את זה בעבר, אבל יש לאו"פ יועצים אקדמאים לתחום מדעי המחשב, ואפילו כאלו מיוחדים לצעירים. תעשה לעצמך טובה, תתקשר, תברר, תקבע פגישת יעוץ ואז תחליט למה להירשם, ואל תחליט על סמך המלצותיה של מורה לפסקל מהתיכון. האם יכול להיות שאתה לומד במעין מסגרת מאורגנת שבי"ס דואג לה? מוטי רוסו - שם שמעורר בי בחילה קלה.

למעלה