"אופן-אופיס"

חן 1111

Active member
"אופן-אופיס"

מישהו פה משתמש בזה לעבודה השוטפת? האם זה עובד כמו "וורד"? ומה לגבי התאימות? כלומר האם אפשר למסור עבודה שנעשתה עם אופן אופיס?

Milochka1

New member
התוכנה מאפשרת

לשמור קבצים בפורמט של WORD. התוכנה היא נוחה לשימוש ודומה לוורד, אך די כבדה (מבחינת המחשב).

חן 1111

Active member
ואחרי שאני שומר, ושולח ללקוח

שצריך לעבוד עליו ב-word, זה עובד בסדר? אני שואל כי בעבר היו לי בעיות של תאימות גם בין גרסאות שונות של word.

Milochka1

New member
אפשר לבחור באיזה פורמט וורד

אתה שומר (word 7,word 2000, וכו'). לא אמורה להיות בעיה, אבל כדאי קודם לבדוק את זה.

Y. Welis

New member
הכל RTF, כך שזה לא משנה במיוחד

יפתח בלי בעיה ע"י כל וורד.

tafustafus

New member
כמעט מדוייק

זה נכון לגבי כל הפורמטים של וורד עד עתה, אלא שמסמכי וורד כוללים גם, בנוסף ל-rtf ולכמה שדות מידע גלויים גם לא מעט אינפורמציה מתמיהה ביותר על המחשבים בו נערך המסמך, על שם המשתמשים שערכו אותו, על המקומות על הדיסק הקשיח שלהם שהקובץ אוכסן בו, וכן הלאה. יתרה מזאת, ישנה "התוספת המרסקת", הגורמת למסמכי וורד מגרסאות 2000 ואילך לרסק וורד 97 (ונדמה לי שגם 6) אם מנסים לפתוח אותו בהם. בהתרסקויות כאלה נחשף לפעמים חלק מן המידע הפרטי הזה (שקשה למצוא הסבר לשמירתו בקובץ למעט ריגול חולני בסגנון השטאזי. זה בדיוק מה שראיתי שמכונה "רוגלה", ובלע"ז: spyware). האמת היא שמאחר שעד כה לא מצאתי מעבד תמליל טוב יותר מוורד 97 (אם מתעלמים מתכונות הריגול שלו) זה עדיין מעבד התמליל העיקרי בו אני משתמש. במעבד התמליל של אופן אופיס אני משתמש כדי לפתוח קבצים ולשמרם מחדש כדי למחוק מהם מידע מיותר וכדי לאפשר לי לפתוח אותם במעבד התמליל החביב עלי אם מקורם בוורד מגרסה "מתקדמת" יותר.

Eldad S

New member
יפה, רעיון מוצלח

להמרות כלפי מטה! אז אתה משתמש במעבד התמלילים של OO רק כממיר לקובצי וורד, או גם לעבודה בפני עצמה? האם הוא אכן כבד?

tafustafus

New member
אני משתמש בו גם לעבודה של ממש

אבל אני פחות אוהב את ה-writer של אופן אופיס מאשר את הוורד הישן. בדומה לאופיס של מיקרוסופט, מתוך השאיפה לספק כל צורך כתיבתי אפשרי, הוא עמוס בתכונות לא נחוצות (אם כי בהרבה פחות מטרדים), ואלה, יחד עם הדרך השונה בה הוא בנוי ורץ, גורמים לו להגיב פחות מהר על מחשבים איטיים. אבל על מחשבים מהירים ה'כבדות' הזאת זניחה למדי. הבעיה היא שחסרות בו תכונות שאני אוהב, כמו מצב התצוגה בו נראה הטקסט באופן רציף ולא כמסודר על פני עמודים נפרדים; או החץ הקטן על הסמן המשמש כאינדיקטור לכיוון הכתיבה; או התנהגויות כמו מעבר לשפה הראשית כאשר לוחצים על end בסוף קטע בשפה המשנית. אבל בסופו של דבר, למעט במקרים מיוחדים, אין כיום למעבד התמלילים של אופן אופיס שום מגבלות המונעות ממנו להחיליף את וורד. וכדאי להתרגל אליו לא רק מפני שהוא בחינם והולך ומשתפר (ולא רק תופח), אלא מפני שלאחר שמתרגלים אליו, למי שמשתמשים במחשבם לכתיבה, גם אין בעצם שום סיבה להישאר עם ווינדוז, אם כי בעצם יש אמצעים די פשוטים לגרום לאופיס של מיקרוסופט לרוץ גם בלינוקס. בקיצור -- בשלב ההיסטורי אליו הגענו, כלו כל ההצדקות לנאמנות לאופיס של מיקרוסופט.

tafustafus

New member
OpenOffice פותר חלק מבעיות התאימות

כפי שצויין, OpenOffice אכן "כבד" יחסית לאופיס של מיקרוסופט, אך דווקא עם בעיות התאימות (המכוונות, לפי החשד) בין גרסאות וורד, אופן אופיס מתמודד היטב: הוא פותח קבצים שנשמרו בכל גרסה של וורד ללא בעיות, ושומר אותם כך שהם נפתחים בכל גרסה של וורד. אמנם פה ושם יכולות להתפספס הגדרות במעבר בין וורד לבין אופן אופיס, אך מספר השיבושים קטן מאשר במעבר בין גרסאות וורד שונות. במיוחד אם דרך עבודתך הפגישה אותך עם בעיות תאימות, אלא אם כן ישנה תכונה מיוחדת של וורד שחסרה לך באופן אופיס (ויש מעט כאלה), קרוב לוודאי שלאחר תקופת הסתגלות לא ממושכת תמצא שמעבד התמליל של אופן עדיף עבורך על פני וורד.

עובדת עם OO על LINUX

זה מצוין - אין בעיות של מסמכים שנאבדים/ מתרסקים/ לא נשמרים. אלגנטי וסימפטי. אם תעבור בכלל ללינוקס אז אפשר בעזרת תוכנת קייל לעבוד ולצור מסמכים מסובכים, להפוך ל -PDF, ואין צורך לדאוג לעריכה הגראפית שלהם. לא נתקלתי עד היום במסמך מיקרוסופטי שלא נפתח. לא היו לי בעיות עם לקוחות. אם עוברים ללינוקס - אז הכובד אינו משנה, כי הבנתי שלינוקס מנצלת את המחשב בצורה הרבה יותר יעילה. אבל לי אין מושג איך כל המחשב הזה עובד - אני רק מדליקה אותו. החבר אחראי על כל השאר.

../images/Emo45.gif אני יכול להעיד ממקור ראשון

שהתוכנה הזאת נותנת לי את כל הפונקציונליות שהייתי רגיל לקבל מ- Office XP - על חלונות. התאימות שלה ל-Word, Excel. PowerPoint, Access וכו' פשוט מדהימה. על לינוקס היא מדהימה לא פחות (אותי בכל אופן, מכיוון שלא הייתי מודע להתפתחות הענקית של לינוקס בכל מה שקשור לתמיכה בעברית) - אלא שיש דבר אחד שלא עובד באופן מושלם בגירסה הלינוקסית של OpenOffice והוא הַנִיקוּד. הניקוד בלינוקס עובד מושלם בפיירפוקס ובאפליקציות אחרות, אך ב-OpenOffice יש משום מה באג לא פתור עדיין שמשום מה מונע את הצגת הניקוד בצורה מושלמת (הניקוד עובד, ונשמר נכון - אך לא מוצג נכון ביישומים של אופן אופיס). גילוי נאות: הודעה זו נכתבה באמצעות פיירפוקס על לינוקס.

למעלה