אופטיקה גיאומטרית

bambipoop

New member
הסבר משוער:

לפי הגדרה מקדם שבירה (או צפיפות אופטית) היא היחס בין מהירות האור בריק למהירות האור בחומר המסוים (מהירות האור משתנה בחומרים שונים) אם נשחק עם המשוואה נראה שככל שהחומר צפוף יותר, מהירות האור בתוכו קטנה יותר, ומכיוון שהאנרגיה ביחס ישר למהירות ניתן לומר שככל שהחומר צפוף יותר, יש לאור פחות אנרגיה. ולכן ביציאה מצפוף לפחות צפוף, יכול להתקיים מצב שבו לאור לא תהיה מספיק אנרגיה אנכית כדי לחדור לתווך ותתבצע החזרה.

אבל יש גם החזרה מפחות צפוף לצפוף יותר

איך ההיפותזה שלך מסבירה את זה

bambipoop

New member
איזה החזרה יש?

איזה החזרה יש מפחות צפוף ליותר צפוף? n1sinα=n2sinß sinß=n1/n2 *sinα כאשר יש חדירה מפחות צפוף ליותר צפוף המשוואה הזאת תמיד תתקיים ולכן תמיד תהיה חדירה אני מדבר כמובן רק על חומרים שקופים אידיאלית

מאור למתכת מלוטשת.

באופן עקרוני ההחזרת אור נגרמת (בכל ההסוגים) מזה שהגל האלקטרו מגנטי פוגע באלקטרונים וגורם להם לפלוט גל חדש באותה תדירות אבל בכיוון שונה בפינמן I מראים איך מזה אפשר לקבל את המשואות של הגאומטריה האופטית .

אני לא יודע מספיק פיזיקה כדי לענות לך. אבל

א. לא יודע אם האור נזקק לאנרגיה כדי לחדור לתווך. הרי אורך הגל שלו הוא הרבה יותר קטן מאשר המרחקים בין המולקולות. ב. אם האנרגיה באוויר היא גבוהה יותר מאשר בתווך, אז מי מספק את האנרגיה הנוספת? שורה תחתונה: אני לא יודע להגיד אם מה שכתבת הוא נכון או לא.

למעלה