אוף

אוף

טוב אז היום התחלתי לשחק ב- KGS במשחק אחד המחשב שלי קרס אז הוא נשאר לא גמור (עד שהמחשב חזר לעבוד זה ששיחקתי נגדו התנתק, ודווקא הוא רצה להכנע
) בשני המחשקים האחרים אלו ששיחקו נגדי כל הזמן רצו לסיים את המשחק למרות שהוא לא היה גמור כשאמרתי להם שאם הם לא חושבים שיש להם סיכוי שפשוט יכנעו הם אמרו שאם נסיים את המשחק נוכל לראות מה התוצאה עכשיו זה היה לי מוזר לא היו שטחים מוחלטים ופחדתי שמא המחשב יתן ליריב שלי ניצחון בגלל הקומי ובגלל שהיה לאחד מהם יותר שבויים, למרות שלי יש הרבה יותר טריטוריה ושליטה רחבה בלוח (שמפצה על היתרון של היריב שציינתי למעלה) בסוף אחד נכנע ואחד הצלחתי לשכנע לסיים את המשחק סיימנו את המשחק הוא אמר לי שהמחשב מחשב אוטומטית את האבנים המתות אבל התוצאה שהוא רשם והטריטוריה שהוא סימן הייתה בלי התחשבות בכך שהאבנים של היריב שלי מתות (לי לא היו אבנים מתות אצלו ^_^ ) הבנתי שצריך לסמן, וכשסימנתי אותן כמתות היריב שלי כתב לי שאני מרמה והיינו צריכים להביא אנשים לחדר שיאשרו לו שהאבנים שסימנתי הן באמת מתות וכך ניצחתי בהפרש של 110 או משהו כזה (אני לא טוב, פשוט הוא היה יותר גרוע) תמיד זה כל כך מתיש לשחק בשרת הזה? אי אפשר פשוט להפסיד בכבוד ולנצח בצניעות? גם ביאהוו נתקלתי בדברים דומים אנשים שמסמנים את כל האבנים שלי כמתות למרות שהן לא כל מיני כאלה זה לדעתי היתרון הגדול של לשחק פנים אל פנים אפשר לדבר להסביר אחד לשני הכל יותר אישי נחמד ומנומס אני מניח שזה לא מעניין ממש אף אחד אבל רציתי לפרוק קצת תסכול מהעניין

Ryuusuke

New member
אני מנחש ששיחקת נגד מתחילים...

תשחק נגד שחקנים חזקים יותר, הם גם לא מרמים (לרוב) וגם תלמד הרבה יותר.

Snake Plissken

New member
כן יש אנשים טפשים עכשיו.

לפני כמה שנים זה לא היה ככה. בלי לפגוע או משהו, רוב הילדים שעושים ככה זה הישראלים שמשחקים שבועיים.

dannyshadow

New member
הממ, למדתי

שלנח זה לא חשוב. בהתחלה גם אני חשבתי כמוך. אני זוכר שמישהו כאן אמר לי "עדיף לי לפגוש יריב חכם שינצח אותי מאשר לנצח" או משהו כזה, ולמרות שאני די מתחיל, אני מתחיל להבין את זה. ברגע שאתה רואה יריב שבורח\רוצה לגמור משחק מהר זאת אומרת שסביר להניח שהוא בן 10 שראה היקארו נו גו, באותו הרגע אפשר כבר לסגור את המשחק כי לא יצא לך ממנו כלום. גם לשחק נגד יריבים חלשים בכללי זה בזבוז זמן. למשל, עכשיו היה לי משחק נגד אחד שהיה בדיוק כמוני לפני שהבנתי את הקונספט של הטרטוריה. נצחתי אותו ב120 נקודות ולמעשה הייתי יכול לנצח ביותר, אבל לא כיף לשחק לבד (הוא לא התנגד כי הוא חשב שהוא הקיף אותי. כנראה שהוא עדיין לא הבין שכדי לצבור טרטוריה צריך להקיף נקודה לגמרי ושברגע שיוצרים שני עיינים הקבוצה חיה) היה לי חבל עליו כי גם אני הייתי כזה פעם, רציתי להסביר אבל הוא ברח מהר.. בקיצור-אתה משחק בשביל להשתפר. יש כמה דברים בסיסים שצריך לעשות בשביל זה: 1. לשחק משחקים. ככול שתשחק יותר (ותמהר לשחק על לוח 19*19!) הלוח יתחיל להראות לך קטן יותר; אם בהתחלה הוא נראה מפחיד בסופו של דבר הוא יראה יחסית קטן ולא מאיים. בזמן המשחק, נסה לבדוק אילו טעויות אתה עושה. הרבה פעמים אחרי שאני משחק מהלך, אני שם לב לטעות שלי. בסופו של דבר אולי בגלל טעויות כאלו אתה יכול להפסיד, אבל תנסה להפנים לפעם הבאה. זה קורה לי בעיקר עם לכידת קבוצות. 2. לפתור בעיות. גם את הכוח הזה גיליתי רק לאחרונה כשיריב הרג לי קבוצה של 20 אבנים, ובעצם הפסדתי במשחק (+40 נקודות ליריב). תתחיל מבעיות קלות ותתקדם למורכבות יותר כעקרון אפשר לעבור על בעיות, אבל לפתור הרבה בעיות, וקח לקבל כמה בעיות "מושלמות" (זאת אומרת- בעיות שאתה יכול לפתור אותן רק בראיה.) ביינתים אני ממליץ לך להתמקד בבעיות חיים ומוות, כי זה מה שיכול להפיל אותך ומצד שני גם להציל אותך, אם תשחק ראשון בנקודות מפתח. 3. לצפות במשחקים- בדרך כלל אני צופה במשחקים בשביל הכיף, לפעמים במשחקים של דאנים בחדר האנגלי, רק כדי לראות איזה מהלכים הם עושים ואיך הם משחקים ואולי ללמוד מזה משהו. צפה במשחקים של שחקנים חזקים, תוכל ללמוד מזה ולהינות- אבל אל תשקיע את רוב הזמן שלך על זה. חלק מההגדרה הזאת היא גם לצפות בהדגמות או לקבל שיעורים פרטיים. למשל, ביקשתי משחקן חזק, אבל שעדיין אפשר להבין אותו (בסביבות 10 קיו), להעביר לי שיעור על מהלכי פתיחה. בסופו של דבר הוא פתח שיעור אם מספר רב של אנשים; השיעור הזה עזר לי יותר מ10 משחקים אפילו, כי הוא נתן לי תפיסה קצת אחרת לגבי הפתיחה והטרטוריה. צריך לנסות ללמוד בכול הזדמנות. בטח שביפן יותר קל כי יש להם ארגון ענק ומועדונים מאורגנים, אבל בגלל שאנחנו לא מיפן, מנסים להשלים את הפאר באינטרנט=) וכמובן בהצלחה.

קודם כל

תודה ^_^ אני משתדל לשחק כשאני יכול (מתכונות ובגרויות) עכשיו אני מחשיב רק משחקים של 19 על 19 שאר המשחקים הם פשוט קצת מנוחה בשבילי אני בינתיים ניצחתי כל המשחקים ששיחקתי ובהפרשים גדולים (חוץ מבליץ ארבע על ארבע שעבר לי הזמן למרות שהייתי יכול לנצח [עשיתי סקירה אחרי זה וליריב שלי לא נותר מה לעשות] וחוץ ממשחקים שהיריבים שלי ברחו) כי שיחקתי רק נגד שחקנים חלשים אני מודה- המחשבה של לשחק נגד יריב חזק מרתיעה וכל פעם שאני חושב לשחק נגד אחד כזה אני משכנע את עצמי לעשות עוד משחק נגד יריב חלש בעיות גו אני פותר המון, שוב מתי שיש לי זמן- כל פעם שאני פותר שלושים בלי לאבד את החיים אני יורד לרמה הבאה (שמתי לב שבאיזור השלושים כבר לא מוצאים ממש מצבים חדשים). בינתיים הגעתי לקיו 15 (למי שתהה- אני יודע שזה לא אומר שאני קיו 15) ד"א לא ממזמן שמעתי שיש מועדון גו בירושלים (איפה שאני גר) אבל זה רק פעם בחודש. אז אני אנסה ללכת לפגישה הבאה ואראה איך יהיה...

dream ca7cher

New member
בקשר להודעה הראשונה בשרשור

אמרת שסימנת את האבנים המתות איך עושים את זה, ובאיזה שלב במשחק?

אחרי ששני הצדדים מוותרים על תור

כלומר המשחק נגמר אתה יכול לסמן אבנים שאתה חושב שהן מתות על ידי הקלקה עליהם (הקלקה עם שיפט מחזירה להחשיב אותן כחיות) כמובן צריך שתהיה הסכמה של שני הצדדים על האבנים המתות ולא חסרים אנשים שסתם מסמנים את כל האבנים שלך ובכלל לא יודעים מה זה אומר אבל זה בדרך כלל מסתדר זה מה שאהבתי ביאהוו אם אין הסכמה על אבנים מתות המשחק נמשך ואסור לוותר על תור למשך המהלך הבא כך שאם אתה צריך לאכול את האבנים המתות השחקן השני צריך בינתיים לשחק בטריטוריה שלו והתוצאה נשארת מאוזנת וגם אם יריב בורח ביאהוו זה נחשב כניצחון שלך...

למעלה