אוף...

לא קראתי הכל...ריפרפתי וקראתי כאן שהוא כן

הולך זאת אומרת שהוא בוחר את רמת הדתיות שלו. אולי כדאי לאבא להבין שמוטב קצת מאשר בכלל לא.
קשה נורא להיות בתווך.

לאונידס

Active member
לדעתי כבוד שאיננו הדדי לא יצלח

לא מדובר בעשר דקות, מדובר בכמה שעות של שבת בבוקר שדורשים מהילד לשרוף בבית כנסת באקט שמבחינתו צבוע רק כדי לעשות כבוד לאבא שלא מכבד את הבחירות של הילד.
אני מבחין בין שמירת שבת בדרך האורוטודוקסית או כשרות בבית עצמו לבין מסע התעוררות בכל פעם שהילד יוצא שבת.

הילד עוד צעיר (יסודי), יכול להיות שתוכלו להכריח אותו ללכת לבית הכנסת, אבל להערכתי מירב הסיכויים שטוב לא יצא מזה.
להערכתי הרבה לפני גיל 18 הוא יעשה מה שהוא רוצה ולא בטוח שהוא ירצה קשר אתכם.

הילד אחרי בר מצווה

אנחנו חיים בבית שהוא דתי אבל לא אורתודוקסי, בעלי עובד בעבודה מסודרת
הילדים שניהם לומדים במסגרת חילונית אחרי אכזבה עמוקה שחווינו בחינוך הממלכתי דתי, שכחו שם שדרך ארץ קדמה לתורה....
וחינוך דתי תורני חרדי לא מתאים לאורח חיינו

r i n i

New member
גיל ההתבגרות הוא גיל קשה גם ללא קונפליקטים

מיוחדים.
זה גיל של מרדנות טבעית ללא קשר ל"דתי" או "לא דתי", זה קיים גם אצל משפחות דתיות "רגילות" בגיל בו הנוער מתחיל לעמוד על דעתו.
זה מגיע אצל כולם בצורה של צמחונות / טבעונות / מתירנות / חזרה בתשובה - כל מיני בדיקת גבולות וקצוות מסוגים שונים.
אצלכם הנושא נפיץ מאחר ואתם בית דתי שבו הילדים לומדים בחינוך חילוני.
הילד מקבל מסר רב משמעויות (שזה מסר בריא לדעתי אם יודעים "לנווט נכון את הספינה").

מבינה את הבעיתיות שלכם מבחינת בתי הספר, מכירה את הקושי של בעלך לקבל את רצונו השונה של בנך ובכל זאת, הייתי הולכת עם הנער בדרכי נועם על מנת לשכנע אותו להגיע לבית הכנסת בשלב כל שהוא ומצד שני מנסה לדבר על לב הבעל שידע להתרצות ולא להכנס לפינות שלא רוצה להמצא בהן בשלב כעת וגם מאוחר יותר.

גם אם הילד יחליט להפסיק להיות דתי עליו לכבד את אביו ומנהגיו ולא לנכר עיניים בחילוניותו ולדעת גם הוא להתגבר על ייצרו.

אין לי הרבה דברים מעבר לזה רק הרבה הרבה חיבוקים

לאונידס

Active member
דתי שאינו אורטודוקסי?

אני חושב שמדובר כמעט במילים נרדפות.

אתם יכולים לנסות לכופף את הילד אבל אתם לוקחים צ׳אנס שהכיפוף ישבור את הכל ותאבדו אותו.
יכול להיות שהלחץ יישר אותו לפי רצונכם.

אין לי מושג מה תהיה התוצאה, השאלה אם אתם מוכנים לקחת את הצ׳אנס

נומלה

New member
חיה משונה דתי שאינו אורתודוכסי

כמו מרבית העם היהודי. משונים שכמותם.

r i n i

New member
להיות דתי זה לא אומר להיות חרדי קיצוני

אף אדם בעולם לא יכול לקיים תרי"ג מצוות אבל יש מי ששואף לקיים עד כמה שמסוגל.
כל אחד מחליט לעצמו כמה הוא מסוגל.
מה מתאים לו.
יש אנשים שיעקמו את אפם אבל כל אחד מאיתנו חי ככה את החיים שלו.
יש אנשים ששומרים שבת כהלכתה ולא חובשים כיפה.
יש אנשים שחובשים כיפה אבל הם הרוע בהתגלמותו.
הקשת רחבה מאד.
כל אחד בוחר את רמת הדתיות שהוא רוצה לבחור בה ואת הכיוון המתאים לו.
לא כדאי לקטלג ישר ב"אורתודוכסי", "קונסרבטיבי" או "רפורמי".

לאונידס

Active member
קיבלת הגדרה שכוללת גם חרדים וגם לא חרדים

שכולם יהודים דתיים אורטודוקסים.
ההגדרה המקובלת בישראל רואה הקבלה בין דתי לאורטודוקס עד כדי כמעט מילה נרדפת.
לך יכולה להיות הגדרה פרטית משלך, את גם יכולה לקרוא לפיל חתול אבל אם את מפתחת שפה משלך אף אחד לא יוכל להבין אותך, אם תגידי חתול אף אחד לא יבין שאת מתכוונת בשפה שלך לחיה אפורה ששוקלת טונות.

אני לא נכנס לעניינים של אנשים טובים או רעים, דיברנו כאן רק צורה של אדיקות דתית.
דרך אגב בימנו אף אחד לא יכול לקיים תרי"ג ולו מהטעם הפשוט שבערך שליש עוסקות בפולחן בבית המקדש שלא קיים, מתוך אלו שנשארו חלק רלוונטיות רק לכהנים, מאלו שנותרו לכלל ישראל יש מצוות שקשה לקיים משום שקשה למצוא עמלקים או אפילו חיות משק של עמלקים כדי להרוג אותם ויש מצוות כמו בדיקת סימני חגבים או פטר חמור שאני לא יודע איזה אחוז מהציבור הן מעניינות (נראה לי שאחוז נמוך מאוד).

r i n i

New member
אני בכוונה לא נכנסת להגדרות

כי המון גוונים ביהדות:
יש את חובשי הכיפות הסרוגות
יש את החרדים הספרדים
יש את החרדים האשכנזים שמתבדלים בינם לבין עצמם

כולם דתיים וכל אחד נוהג כמנהגו שלפעמים פסול על ידי האחר מאלף סיבות.

אני ממש נגד הגדרות חד משמעיות.

לאונידס

Active member
זכותך, אבל אז את לא יכולה לדון בדברים

אם את לא נכנסת להגדרות אז השרשור של אמאשל נתנאל שמסבירה שהאבא דתי האמא חילונית והבן מתנדנד בינהם מבחינתך חסר משמעות.
הכלי האנושי הכל כך בסיסי שנקרא הגדרה מבחינתך לא קיים ולכן כדי שתוכלי לקיים דיון את צריכה פירוט מלא של נטיות הלב וההתנהגות של כל אחד מהגיבורים.

וביננו, נכנסת גם נכנסת להגדרות.
הסברת לי שיש הבדל בין מזרוחניקים לחרדים ספרדים.

אימם

New member
לגמרי!

בעלי החליט לחזור בתשובה. יש דברים איתם הוא מחמיר אבל הוא לא הולך עם כיפה ביומיום...
אז יש כמה חכמולוגים שמעירים (לי) שהוא "דתי מזוייף" כי יש להם תאים מרובעים והם חייבים לקטלג

תודה לכולם, היום יותר מאוחר אחרי שהילדה

תלך לישון אני אדבר עם בעלי, אסביר לו שוב מאיפה זה בא, כשהילד יבוא לשבת אדבר גם אתו ולבסוף נעשה שיחה משפחתית, אני מקווה שזה יצליח ושבעלי לא יתחפר בעמדתו וימשיך להאשים את כל העולם חוץ מאשר לחשוב על התנהלותו שלו...

למעלה