זה לא מפתיע
נקסין, וולטרן, נורופן - כולם מאותה משפחה. זה נקרא: NSAID (ראשי תיבות של משפחת התרופות). כל התרופות במשפחה זו, עלולות לגרום בדרגה זו או אחרת לכיב בקיבה. לכן ההמלצה היא תמיד ליטול אותן על קיבה מלאה. גם כשהם מופיעים באמצעות נרות - הפגיעה בקיבה היא לא מעצם בליעה של התרופה והגעתה לקיבה, אלא באמצעות התהליך הכימי בו התרופה פועלת. יש היום תרופות חדשות יותר מהמשפחה שפוגעות פחות בקיבה. אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי תרופות אלו. עם זאת, חלק מהתרופות האלו הוצאו משימוש זמן מה אחרי שהיו בשוק היות והתגלו לגביהן תופעות לוואי משמעותיות אחרות.... בכל אופן, אני מסכימה עם גלים שכל תרופה שנוטלים אותה בכמות גדולה ולזמן ממושך, זה עשוי להיות בעייתי. לתרופות האלו למשל, לטווח ארוך במינון גבוה יש פוטנציאל לפגוע בכליות. לאקמול במינון גבוה יש פוטנציאל לפגוע בכבד. לאופטלגין במינון גבוה ולטווח ארוך יש פוטנציאל לפגוע במח העצם. לכן תמיד, אבל תמיד (!!) רצוי להתייעץ עם רופא שמכיר את המטופל בכל הנוגע לנטילת תרופות, גם תרופות הנמכרות ללא מרשם. ותמיד צריך לבדוק מה משמעותי יותר - התועלת שיש לתרופה או הנזק שהיא עלולה לגרום. לפעמים התועלת גוברת על הנזק, במיוחד כשיש כאבים כרוניים חזקים.......................... אני יכולה להעיד על עצמי שאני נוטלת לעיתים קרובות תרופות חזקות, בלי ממש "לדפוק חשבון"...... ליאתי, מקווה שאת מרגישה יותר טוב, ושתמצאי את הדרך להקל על עצמך עם מינימום כאבים ונזקים.... מצטרפת לגלים בכל הנוגע להמלצה על רפואה משלימה. זה אכן עוזר פעמים רבות.......