אוף-פיסט

frodo9

New member
אוף-פיסט

אשמח לשמוע מחברה מנוסים -
איך למדתם לגלוש אוף פיסט? ובאיזה שלב התחלתם להתנסות?

תודה!

Kicker Girl

New member
לצד גולש מנוסה

אחרי כ-5 שנות ניסיון כשכבר הייתה לי שליטה מושלמת בשחורים. גדלתי באירופה וגלשתי יותר מישראלי ממוצע. עד אז צברתי כ- 20 שבועות גלישה אם לא יותר. הייתי אז בין תואר ראשון לתואר שני וגרתי כל אותו חורף בסר שבלייה בצרפת לצורך קורס מדריכים. חברתי למדריך איטלקי ותיק ומנוסה שהיה גולש רק אוף פיסט להנאתו, כשלא היה עובד ואיתו התחלתי.

lunatick

New member
בכל הדרכה רצינית

אם רמת הכתה מתאימה יוצאים מהשביל. לפעמים זו גיחה קטנתונת בצד השביל ולפעמים טיול של חצי יום. בקלב מד קרה לי כבר שויתרנו על ארוחת צהריים.

natyh

New member
אכן

איל שחר

New member
זה מקרה חמור ביותר! אני תקווה שדיווחתם להנהלת הקלאב?

שהרי יש צ'יפס בצהריים!

lunatick

New member
מה שחמור פה

שזה כמעת חד פעמי. ירדנו מצינל (אם אני זוכר נכון 3000+) כל הדרך לעמק וחזרנו במונית (4 כולל המדריך).

כנראה שלא עשיתי אף פעם "הדרכה רצינית"

כי אף פעם לא הוציאו אותי מהמסלול בספונטני. וכשכבר הוציאו, החתימו אותי מראש על טפסים שאני יודע שזה מסוכן, שיש לי ביטוח מתאים, שהצהרתי נכון על רמת הגלישה שלי ושבאופן כללי הם מאד לא רצו לקחת אותי לשם אבל עשו את זה רק אחרי שאני לחצתי עליהם ממש חזק והתחננתי שיורידו אותי מחוץ למסלול.

natyh

New member
אתה צודק .

נחזור על התנאים למפולות :
הצטברות של יותר ממטר שלג ביממה .
ו או שכבת קרח שכבת החלקה מתחת למעטה השלג הנוכחי .
שיפוע 30 מעלות או יותר .
היסטוריה של היערמות שלג במדרון מתחת לרוח שלג שעבר מהמדרון מעל הרוח עלה במעלה המדרון ונערם בצד השני בצד אליו הרוח נשבה .

רוב האנשים אינם מסוגלים להבין את התנאים הללו ולכן צריך סייגים , לא יורדים מהמסלול ללא מדריך מיומן , לא יורדים מהמסלול בלי ציוד איתור , לא יורדים מהמסלול לבד , לא יורדים מהמסלול בלי את חפירה .

נוסיף כי בצרפת שנת 2013 נהרגו מספר אנשים קרוב מאד למסלול , נוסיף כי התאונה של שומכר למיטב הבנתי היתה קשורה לתנאים הללו מאד קרובה למסלול ויום לאחר שנהרגו שלושה אנשים ביניהם איש סגל באחת מבקתות ההרים , כלומר אחד מאלו המכירים את האזור הכי טוב .

יש כאן בפורום מדריך הרים טל ניב זהו מקצועו ורצוי להתיעץ עימו והאיש כבר הסביר כאן וכן הירצה בארץ בעבר , וכן קישר להסבר מורחב באתרו שאת חלקו ציטטתי כאן ,בענין מדריכים מיומנים שלעתים מורידים מהמסלול זה קורה במקומות מסוימים בשיפוע קל באזור בו אין הצטברות שלג מעבר לארבעים חמישים ס"מ , באזורים רחוקים מאד מקו פרשת המיים כלומר אזור הקרוב לעמק , לפני סוף המסלול , גלישת עפיפוני שלג מתחילה תמיד באזורים נמוכים ומשם עולה מעלה במדרון , העליה לא גוררת מפולות , כל בתי הספר מזהירים לא לחזור מטה בגלישה ראו אתר בית הספר בסוויה , וחוץ מזה אתה צודק בגדול ודאי שלא לבד , יש סיבה טובה שאתה הבוס ולא אחרים , תמשיך כך כל הכבוד .
, ואם כבר נכנסנו לענין הזה אז בכל אתר רציני יושבים הידרולוגים מהנדסי מיים העוברים על דוחות מטאורולוגיים בודקים היכן היתה הצטברות משקעים מוגזמת ושולחים מפוצצים מיומנים לבצע פיצוצים הגוררים מפולות מבוקרות , בפורום הזה עולות הרבה פעמים שאלות מהו אתר טוב ומהו אתר פחות טוב , מקצועיות תחזוקה וכסף הם ההבדל בין האתרים לא כל אתר יכול להרשות לעצמו אנשי מקצוע ברמה הזו ,
אתרי מזרח אירופה למיטב ידיעתי רובם לא יכולים , בכל האתרים הרציניים שפגשתי בפירינאים היו פיצוצים מבוקרים ודוחות גיאולוגיים , הזהרות על סיכוני מפולות , בבקירה למשל במאי 2013 הסיכון היה 3 בפארק אורדסה מונטה פרדידו שאינו אתר סקי אך מהוה יעד פופולרי לסקי טורינג ואוף פיסט ב 8 במאי 13 סכנת המפולות היתה 4 .

בפאל ארינסאל באנדורה פברואר 2006 היו פיצוצים מבוקרים כל הזמן .
כיף לקרא נושא כל כך מענין וחשוב כאן בפורום מקוה שתרומתי כאן תועיל במשהו .

http://www.flymountainsnowkite.com/apprendre_snowkite.html

eveik

New member
שומכר נפצע ליד המסלול

אבל לא הייתי אומר שזה קשור למפולות. הוא ניסה לעבור בין 2 מסלולים ולא יכל לראות שאין שלג בהמשך (היה בהתחלה, בהמשך חיכו לו סלעים).
&nbsp
לגבי תחזוקה ובקרת מפולות - זה בהחלט נקודה מאוד חשובה שלא מדברים עליה הרבה. מהניסיון שלי בשלושת העמקים - אחרי כל סופה רצינית סוגרים את כל המעליות הגבוהות לפחות לשעות הבוקר בשביל בקרת מפולות. לפעמים אפילו סוגרים מעליות לכל היום בשביל זה. הם לוקחים את זה מאוד ברצינות, ואפשר להבין למה.

natyh

New member
תודה על התיקון

מאחר ואתה נמצא שם , מן הסתם תוכל לאסוף יותר מידע המקורות שלי מכאן מצוצמים יותר
בעיקרון הוא נפצע מספר ימים לאחר סופה השלג הרך הסתיר מה נמצא מתחת , אבל שומאכר גר שם תקופה והיה אמור להכיר .

eveik

New member
חח עברה שנה מאז..

כבר לא נראה לי שאוספים מידע בנושא הזה.
&nbsp
חבר שלי הראה לי איפה הוא נמצא..הוא פשוט ניסה לעבור בין 2 מסלולים. ההתחלה כנראה הייתה בסדר אבל בהמשך חיכה לו דרופ עם סלעים, ואי אפשר לראות את זה בלי להתקרב ממש (ואז הוא כבר לא יכל לעצור אני מניח). זה באמת מוזר אם הוא גר פה תקופה..

natyh

New member
בת של חברים שירדה מהמסלול

ומאחר והוא הרגיש מחויב כנראה שהוא יזם את הגלישה שם , אז הוא חתך בין המסלולים כדי לעזור לה ואיבד שליטה על הזהירות .

eveik

New member
אוקיי..

נורא עצוב כל הסיפור הזה..כל פעם ששומעים על הדברים האלה זה תזכורת לסכנות שאורבות לנו על ההר.

אבל הסכנה זה חלק מהעניין, לא?

יש אמירה כזאת באנגלית anything exciting is either dangerous, unhealthy or immoral

eveik

New member
אני חושב שזה מסתכם בניהול סיכונים

ככה לפחות אני רואה את זה.

שמעתי כל כך הרבה ספקולציות

לדעתי צריך להשלים עם המצב שאף פעם לא נדע ממש מה היה שם.

נדמה לי שאנשים פה מתכוונים יותר לגלישה ליד המסלול

לא אוף פיסט "אמיתי", רחוק מאד מהמסלולים. מכאן נובעת אי ההבנה. לפי דעתי הסכנה הגדולה היא לא מפולות, ככל שהן מפחידות, אלא מלכודות מתחת לשלג דק. אבנים, גזעי עץ, אפילו מדרגה של מטר שאתה לא רואה בזמן.

esnow

New member
צריך לחכות

ככ הרבה זמן... אחרי 4 שבועות גלישה רציתי השנה לקחת מדריך בשביל להתחיל ללמוד לגלוש אוף פיסט
את חושבת (חושבים) שזה מוקדם מידי?
תודה

למעלה