אוף-פיסט

lunatick

New member
אין מוקדם או מאוחר

קח מדריך אם הוא יראה שאתה מתאים לשלג עמוק הוא יקח אותך לשם. אבל: אחרי 4 שבועות אתה כבר משתעמם על השבילים? ואם מותר שינוי קטן: אין מוקדם .... והחפזון מהשטן!.

esnow

New member
אני כבר בן
35

וסתם צוחק לא עניין של משתעמם חשבתי בחופשה הקרובה לתת לזה יום מתוך הנחה שזה ישפר את הגלישה שלי

lunatick

New member
אם 35 =1 אני כבר עם 2 אז כבר אין

בעיה עם הפרלל. (אבל אולי הגיע זמן להחליף לסנובורד?)

Kicker Girl

New member
יש הדרכות ייעודיות לאוף פיסט

חפש בגוגל את האתר איפה שאתה רוצה לגלוש + אוף פיסט (באנגלית כמובן). בתי הספר הגדולים לסקי גם הם מארגנים לפעמים קבוצות לאוף פיסט.

יש כל מיני סוגים של אוף פיסט החל מסתם לקחת סיבוב ליד המסלול בשלג הבתולי איפה שלא עברו החתולים ועד קבוצות מזוכיסטיות במיוחד שעולים רגלית לאיפה שאין ליפט בכלל (או מסוק) וירידות מסלולים קשים במיוחד עם קטעים כמעט אנכיים, סלעים שבקושי בולטים מהשלג ומלכודות אחרות.

אם אתה מוכן או לא רק אתה יכול לדעת. תלוי ברמה שלך ורמת הקושי של המסלול. יש אנשים שארבע שבועות עושים רק כחולים באיזי ויש אחרים שדוחפים עצמם קדימה. אני מאמינה שאתה מהסוג השני אבל הכי טוב שתתיעץ עם אלה שמארגנים את הקבוצה או המדריך הפרטי אם אתה יכול להרשות לעצמך. חשוב מאד שהמדריך יכיר טוב את ההר. במיוחד בשנה בעייתית כמו השנה הזאת. אפילו לירידה בין עצים לא רחוק מהמסלול כדאי להכיר את השטח כדי לא להיכנס לקטע יער צפוף סבוך מדי (מניסיון אישי
). חוץ מלהכיר את ההר (מצוקים, קטעים בלתי עבירים) המדריך גם מעדכן מישהו על המסלול המתוכנן לדעת איפה לחפש אותכם אם קרה משהו, לוקח אמצעי קשר ובודק סכנת מפולת.

talniv75

New member
הי פרודו- אוף פיסט, הסבר, קצת פרסומת ומה שבינהם

סקי אוף פיסט בדרך כלל מתחילים ללמוד כאשר רמת הגלישה על הפיסט היא טובה מאד- ירידה בטוחה של מסלולים אדומים ושחורים למשל, קארבינג יפה, תחושת שליטה בסקי וכו' הם אינדיקציה טובה לכך שאתה עומד טוב על הסקי.
שיעורים ניתן תמיד לקחת באתר (שיעור סקי הוא בדר"כ מספר שעות) ואח"כ לתרגל.
אני מוצא ששיעור אחד נותן תמונה טובה על היכולות שלך או העדרן, אך לא ממש משפר- ז"א שתצטרך כל יום להשקיע על מנת באמת ללמוד ולקבל יכולות בגלישה מחוץ לפיסט שזה לא תורה מסיני אך גם לא נושא של מה בכך.
אם זה באמת מעניין אותך- תעיף מבט כאן- http://www.harim-mountains.com/from_the_pist_outwards_plus_hebrew
פעילות "מהפיסט החוצה" שכשמה כן היא- מלמדת את גולשי הפיסט המנוסים לצאת מהפיסט או במלים אחרות, מקנה יכולות גלישה מחוץ לפיסט במהלך שבוע אינטנסיבי ובתנאי שלג הטובים ביותר שיש לאלפים להציע.
אני מצרף תמונה משנה שעברה של אב, שלשה בנים ובת שעברו איתי בגרסוניי/אלאנייה את ההדרכה.
בברכה
טל

drz400e

New member
פשוט צא מהמסלול , או תקח טיול חתולי שלג

מה שלא תבין לבד - תלמד שם. לא ביג דיל. למעשה , יותר קל וסלחני מלגלוש במסלולים. רק תזהר -זה תענוג ממכר

החלק הקשה זה לדעת לאן אתה גולש

אבל יש המון מפות וחומר כולל חינמי באינטרנט. בניגוד לעצה שקיבלת פה, אסור לעשות את זה לבד אלא אם יש לך משאלת מוות. כי אם קוראת לך תאונה ואתה לבד באמצע שום מקום הלך עליך.

eveik

New member
אבל אתה לא הולך לאמצע שום מקום - אתה נשאר קרוב למסלולים

ואם אתה רואה שאף אחד לא יוצא מהמסלולים - כנראה שיש לזה סיבה. בד״כ אפשר לראות קבוצות של אנשים שיוצאים מהמסלול ואתה יכול לגלוש באיזור שלהם, ככה שאתה עדיין יחסית קרוב למסלול ואתה גם לא לגמרי לבד.
&nbsp
לדעתי גם רצוי לגלוש איפה שאנשים כבר גלשו (לא שלג בתולי לגמרי), במיוחד אם אתה לא מאוד מנוסה או מכיר את המקום טוב.
אף אחד לא שולח אותך לצד השני של ההר שהוא ריק מאנשים ומסלולים. לשם אתה הולך רק עם מדריך מנוסה שמכיר את המקום מאוד מאוד טוב (ויודע אם התנאים בכלל מתאימים לעשות את זה).
&nbsp
עוד משהו - אני לא יודע מה רמה שלך אבל קח בחשבון שאם אתה נופל רחוק מהמסלול בdeep powder יהיה לך בין מאוד קשה לבלתי אפשרי לקום ולהמשיך לגלוש. מעבר לסכנות שכבר צויינו - זאת לדעתי סיבה דיי טובה להישאר קרוב למסלולים אבל כן להתאמן על גלישה בתנאים כאלו.

רמת הגלישה שלי מצויינת, תודה על הדאגה

אני לא יודע לאן הוא הולך. אתה רק מחזק את מה שאמרתי, שלהתרחק מהמסלול צריך לנקוט באמצעים. אגב זה תענוג גדול אבל צריך להיערך נכון. מבחינתי לגלוש מטר ליד המסלול זה לא אוף פיסט (למרות שטכנית אולי נכנס להגדרה).

eveik

New member
זה היה מיועד לפותח השרשור..

חשבתי שהוא רשם את התגובה הזאת. אני מסכים שלגלוש ליד המסלול זה לא אוף פיסט אבל ביום של סופה (או אחריה) כשיש לך deep powder מחוץ למסלול זה בעיניי התחלה טובה לקבל טעימה של מה זה.
&nbsp
לצאת מהמסלול סתם בשביל להגיד ׳עשיתי אוף פיסט׳ כשהתנאים לא להיט נראה לי קצת מגוחך, ומשום מה נראה שלא מעט אנשים עושים את זה.

drz400e

New member
הכל תלוי לאן אתה הולך

באיזורים פתוחים , בין מסלולים , או בין עצים , כשהכל במרחק ראיה וקול , לא ביג דיל לנסות לבד.

מעבר לזה , ההמלצה של הסקי פטרול היא קבוצות של שלושה לפחות.

למעלה