אוף!! נא עזרתכן

shey27

New member
אוף!! נא עזרתכן

אז קיבלתי מחזור בפעם השנייה ובאולטרסאונד הרופא ראה ממצא בחלל הקיר ברחם. שלח אותי להיסטרוסקופיה.
אוף!!! למה זה לא יכול להיגמר בשקט?
אני ממש מבועתת מזה! מה זה? זה עלול לפגוע בפריון עתידי?
הומלץ לי על ד"ר גדי בן שטרית או חן גולדשמיט. מכירות?

ד"ר גולדשמיט מצויין

ולא ברור לי מה מצא הרופא, אבל בדרך כלל לא מדובר בפגיעה בפריון.

שיהיה בהצלחה!

shey27

New member
ראה "ממצא בקיר האחורי"

רשם גם (רזידואה?)
למה זה לא עוזב אותי? אני מתה מפחד מזה. באותו מעמד גם מסירים את מה שיש?

רזידואה זה שארית הריון

וזה לא פוגע בפריון
רק צריך להוציא את זה
עברתי הליך כזה אצל ד"ר גולדשמיט- קודם היסטורוסקופיה אבחנתית- לא כאב לי בכלל, פחות מבדיקה גניקולוגית רגילה
אחרי שבוע כשראו שאכן זו שארית הריון- היסטורוסקופיה ניתוחית (בהרדמה מלאה) גןם אצלו ועבר חלק למדי
בהצלחה

shey27

New member
לעינב

למה רק אחרי שבוע הבינו שזה שארית הריון? לא רואים את זה במקום? האם ניתן באותו מעמד של האבחנה גם לבצע את הטיפול להוציא את הממצא?

יצא לא ברור

הייתי אצל רופא הנשים שלי שחשד ברזידואה (שארית הריון/שיליה) כשבדק באולטראסאונד (אצלי זה היה אחרי לידה אבל זה בדיוק התהליך גם אחרי הפלה)
הדרך לוודא אם זה שארית הריון/שיליה או קריש דם היא בהיסטורוסקופיה אבחנתית. יש רופאים שישר עושים הרדמה ויבצעו ניתוחית אם רואים שזו אכן שארית הריון. אבל... זה אומר שאם זה לא- עברת לחינם הרדמה וזה משמעוי לגוף
ד"ר גולדשמיט עושה קודם כל אבחנתית (שכאמור זה הליך מהיר למדי ולרב לא כואב בשיטה שהוא מבצע) במרפאה שלו, ללא צורך בהרדמה או בחדר ניתוח
אם רואים שיש שארית שיליה קובעים לך תור די מהיר להוצאתה (זה גם תלוי תזמון הוסת אבל אצלי זה לא היה רלוונטי מכיוון שלא היתה וסת חודשיים אחרי לידה)
אחרי שמסירים את הרזידואה צריך לוודא (אחרי המחזור הראשון ) שאין הדבקויות שהן תופעת לוואי של התהליך- בעוד היסטורוסקופיה אבחנתית (אבל יש דרך להמנע מהן במתן תרופת של אסטרוגן- אצלי זה לא היה אפשרי כי אסור לי באופן מוחלט לקחת אותה אבל גם בלעדיה בביקורת הכל היה בסדר)ממליצה בחום למרות הזמן שזה לוקח- לעשות את זה ככה ואצל ד"ר גולדשמיט שהוא מהבכירים בתחום הזה, וגם איש מאוד נחמד ועדין

shey27

New member
עוד שאלה..

האם אחרי כל התהליך הזה, אפשר להיכנס להריון? הדבקויות זה לא משהו שחוסם?

כל המטרה היא

שתוכלי שוב להכנס להריון
הדבקויות עלולות לגרום לבעיות בכניסה להריון אבל לכן מקבלים טיפול למניעתן ובודקים לאחר מכן שאין הדבקויות
בכל מקרה עם שארית הריון- לא ניתן להכנס להריון ככה שאין לך ממש ברירה

גם לי הייתה רזידואה (= שארית) אחרי גרידה

שאיתר הרופא שלי (מומחה לאולטרה סאונד) הוא שלח אותי ישירות להיסטרוסקופיה ניתוחית אצל ד"ר גולדשמיט (כלומר, לא עברתי אבחנתית בדרך) והוא עשה עבודה מצויינת בהוצאה שלה.

כמה חודשים אחר כך כבר הייתי בהריון ממנו נולד בני השלישי המופלא
.

shey27

New member
עדכון מהבוקר...

שוב הלכתי לרופא נשים שלי כדי שיבדוק לפני שאני הולכת לעשות היסטו אבחנתית. והוא אמר שזה נראה הרבה יותר קטן ממה שהיה לפני יומיים. (אז הייתי במחזור והיום כבר לא) אז שבשביל השקט הנפשי שלי שכדאי שאעשה...

shey27

New member
אז עדכון!

הייתי אצל גולדשמיט! הכל תקין!
לפחות זהמשהו טוב..
בעז"ה מעכשיו רק בשורות טובות . אמן!

למעלה