אוף, ממש לא הולך...

jessy19

New member
אוף, ממש לא הולך...

היי בוקר טוב לכולם, אני מנסה כבר שבוע להתחיל לשבת וללמוד לפסיכומטרי ואני פשוט לא מצליחה: אני חיילת וחוזרת מאוחר כל יום ובמהלך היום אני לא ממש יכולה ללמוד בצבא ועכשיו פשוט אין עצבים וסבלנות לשבת וללמוד וכל פעם אני מוצאת סיבות חדשות למה להפסיק את הלימודים.... יש לכם טיפים מה לעשות כשחסרי סבלנות וצריכים לשבת וללמוד לפסיכומטרי? תודה.

ginni

New member
הכי חשוב

זה לסדר לעצמך איזשהו לוח זמנים ולהגיד: אוקיי.. יש לי ככה וככה חומר להספיק, אני יחלק אותו בצורה שתהיה ריאלית ככה שיהיה לי זמן גם ללמוד בצורה רצינית וגם לחיות קצת (גם זה צריך..
). אישית לא עשיתי קורס אבל חברות שלי שכן עשו קיבלו מן מערכת כזאת של חלוקת החומר לפי נושאים וכמה צריך לתרגל אז צילמתי מהם את הדף ולפי זה למדתי (מומלץ ביותר!). אם אין לך כזה דף- יש בספרים של הפסיכו תוכן עיניינים פשוט שבי וחלקי את החומר לפי התאריכים ככה שתוכלי ללמוד בכל ובצורה מקיפה. טוב עכשיו אחרי שחילקנו את החומר מגיעים לחלק הקשה באמת... לשכנע את עצמנו לשבת לחרוש... זה באמת קשה אחרי יום שלם בצבא (או במקרה שלי בביצפר) וצריך כוח רצון, אין מה לעשות. סגרי את הדלת בחדר, תדליקי לך מזגן, סדרי שתייה וכל מה שאת צריכה (הכי חשוב למנוע הפרעות כמו אחים קטנים, טלפונים באמצע וכל דבר אחר..) ותתחילי ללמוד... אצלי כל החברות והידידים שלי ידעו שמשלוש עד שבע אין מה להתקשר אליי כי אני לא עונה.. אחר כך חופשי.. (אני הייתי תמיד יוצאת להתאוורר אחר כך... לנקות ת'ראש..). אין מה לעשות, זה באמת קשה להתרכז כל כך הרבה שעות... אבל בתור חיילת את בטוח מכירה את המשפט: "קשה באימונים קל בקרב".. אני לא בטוחה אם הבחינה קלה, אבל אם לומדים אליה כמו שצריך היא בטוח פחות מאיימת... שיהיה בהצלחה!! ואם את צריכה עזרה, אני תמיד פה לענות!

new user

New member
המדריך השלם ../images/Emo13.gif

קודם כל זה ממש לא פשוט ללמוד לפסיכומטרי (לפחות לרובנו אני חושב) ולכן הדבר הכי חשוב הוא סבלנות, אם אין לך סבלנות ללמוד, ברגע שתגיעי לשלבים המתקדמים יותר שמחייבים אותך לעשות בחינות שלמות או לבזבז זמן רב על כרטיסי המילים אני חושב שיהיה לך מאוד קשה להצליח, לדעתי יש לך שלושה אופציות: הראשונה היא לפתור את הבעיה: זה מאוד קשה!! לעשות אבל זה אפשרי (שיטה "מדעית" מוכחת ממש). המפתח לזה הוא התמדה ואת צריכה להתייחס לזה כמו להיגמלות, תפלי פעם אחת ורוב הסיכויים שזה רק הידרדר משם. את צריכה זמן מוגדר שבו את יודעת שאת לומדת, את הזמן הזה רק את יכולה לקבוע, קחי בחשבון את האופי שלך ואת המטלות שלך, תקבעי משהו שלא יהיה קשה לך במיוחד, תתחילי בזמן קצר יחסית ותתקדמי עם הזמן לזמנים ארוכים יותר אבל אל תקבעי מראש מתי את עוברת לשלב הבא, את צריכה להרגיש שאת מוכנה. כמו שאמרתי קודם המפתח הוא התמדה ולהתמדה יש מפתח נוסף וזה כנות, ברגע שאת לא רוצה לעשות משהו זה מאוד!! קל למצוא תירוצים הינה כמה מעטים: למדתי חזק אתמול כואב לי הראש אני צריכה לנוח כי מחר אני צריכה לקודם מוקדם עבדתי היום קשה אין לי זמן יש סרט יפה בטלויזיה, אני ידחה את זה בחצי שעה קוראים לי לרדת למטה, אני ישאף אוויר ויעלה רגע, אני רעבה, אולי אני יאכל משהו בדיוק פתרתי שאלה קשה, אולי אני ינוח כמה דקות תעשי עם עצמך הסכם כזה: 1. כדי לשנות חוק שקבעת את צריכה להסכים עם השינוי לפחות במשך שבוע, אם במשך השבוע הזה החלטת שהשינוי לא רצוי תוותרי עליו או קבעי לעצמך שבוע נוסף אבל אל תרמי את עצמך, אל תוותרי על השינוי כי ככה תוכלי לגמור יותר מהר את הלימודים או לקבל עוד כמה נקודות במבחן אלה תוותרי על ביטול החוק כי את באמת מאמינה שאת יכולה לעמוד בו. 2. אם נסיבות מיוחדות עולות תאבקי כדי "להשלים את החסר עוד באותו היום (אל תלמדי יום לפני או יום אחרי) ותקבעי את זה מראש, לדוגמא: אם את יודעת שיש לך אירוע עוד שבוע או אפילו מחר ואת לא יכולה ללמוד כרגיל את יכולה להחליט לדוגמא: "אני יחזור ב 24:00 וילמד שעה במקום שלוש" כל עוד את מחליטה מראש זה לגיטימי לחלוטין להיות ראלית ולקצץ בשעות או להעביר לשעה אחרת אבל לעולם אל תוותרי על רצף ההתמדה או שתחליטי דברים על המקום. 3. במצבים קיצוניים לכאורה, כאלה שמופיעים פתאום כמו כאב ראש חזק עדיין אל תוותרי על לעשות משהו, קודם כל כדי לנסות לשחרר קצת את הכנות תשאלי את עצמך מה את צריכה לעשות ולא מה את רוצה לעשות(בלי התחבטויות, פשוט תחליטי ותעשי), אפילו אם החלטת שאת לא צריכה לשבת את מלוא הזמן אל תוותרי על לעשות משהו, אפילו אם זה רק רבע שעה, עדיף רבע שעה משום דבר ולא בגלל שזה חיזק איזה משהו בלימודים אלה רק בגלל שהקפדת להתמיד. 4. בדיוק כמו שאת לא מקצצת שעות סתם אל תוסיפי לעצמך שעות או משהו נוסף, כשהזמן נגמר את מפסיקה ללמוד אלה אם כן החלטת מראש (אפילו שעה לפני שאת מתחילה) שאת מוסיפה זמן וגם זה רק כשאת חושבת שזה הכרחי. כל החוקים האלו (ואולי עוד כאלו שתוסיפי) נועדו כדי לגרום לעצמך להאמין בעצמך, אם תהיי כנה עם עצמך ושלמה עם מה שהחלטת אני מבטיח שתגיעי רחוק ולא רק בלימודים. האופציה השנייה היא להיכנס לקבוצת לימוד במסגרת הצבא, מה שיכול מאוד לעזור כדי לשמור על התמדה ועל סדר לימודים האופציה השלישית, גם היא על דרך הכנות, היא לדחות את הלימודים, אני לא יודע מה עובר עליך בצבא אבל לפעמים זה פשוט קשה מדי ולא שווה את הסבל שאולי יהיה אם תנסי לשלב. קורס עורך לא יותר מכמה חודשים, אפשר בהחלט לעשות את זה גם אחרי הצבא. מה שכן את עדיין בינתיים יכולה לחסוך לעצמך קצת כאב ראש ולהתחיל ללמוד את אוצר המילים. נב: לא חשבתי שאני יכתוב כל כך הרבה אז שיניתי את הכותרת מקווה שזה יעזור ואם מישהו רוצה אפשר להוסיף עוד כמה כללית ואולי ליצור איזה מאמר או משהו

אליחי

New member
../images/Emo45.gif למאמרים...

אני השתמשתי ברוב התירוצים האלה, ולצערי, כנראה אבחן שוב במועד אפריל... אז אל תדחי את הלמידה, ותשקיעי- זה משהו שעושים פעם בחיים וזהו.

Arie18

New member
היי ../images/Emo24.gif

היה לי גם בדיוק אותה בעיה הכי טוב,לדעתי, זה פשוט להתחבר לחומר שלומדים (כן, כן, נשמע מטורף)... בהתחלה באמת שלא היה לי כוח ולמדתי ולא הבנתי כלום והרגשתי שאני מתרגל כי צריך וכי יש מבחן וככה באמת לא מתקדמים אז חזרתי פשוט על מה שלמדתי שוב פעם, ממש ככה, וזה היה יותר קל ואז הצלחתי ככה לזכור הרבה טריקים ולהתחיל לאהוב ללמוד לזה. אז פשוט תלמדי חומר פעם אחת, תחזרי עליו כמה פעמים עד שתזכרי את כל הטריקים - ובגלל שזה "אתגר" את אפילו תחפשי זמן ללמוד לזה, כלומר שיהיה לך זמן פנוי אז תמיד תפני אותו בשביל זה
בהצלחה

000שירה000

New member
אין לך אופציה לחכות לשחרור...?

לא שאני בקטע של לעודד לדחות... אבל אולי בעצם כן... בשביל ללמוד לפסיכומטרי צריך מוטיבציה, לפחות בהתחלה (כי רובנו מאבדים אותה איפהשהו באמצע הלימודים בכל מקרה....אבל לפחות שיהיה תמריץ בהתחלה זה חשוב!). כל עוד את מרגישה שאת לא רוצה ללמוד (וזה הכי נורמלי בעולם כשכל יום את חוזרת הביתה מאוחר אחרי יום עמוס ומתיש בצבא) זה יהיה ממש קשה להושיב את עצמך על התחת... שזה משהו לא קל גם לכאלו שיש להם מוטיבציה ללמוד. זה לא אשמתך שאין לך כוח- כשאת חוזרת מהצבא מגיע לך את הזמן לנוח ולשבת על הספה קצת, או לחילופין להתפרק ולצאת קצת החוצה. לדעתי, אם זה מתאפשר לך לדחות את הלימוד לאחרי השחרור, או אפילו לתקופת האס"ק שתיהיה לך לפני שתשתחררי
שבה כבר תיהיי פחות לחוצה אולי- אז זה עדיף! ואם זה לא מתאפשר- אז תעזרי בעצות שנתנו לך כאן לפני, אנשים השקיעו בהן הרבה!!!!

למעלה