אוף-טופיק , מחאה

sysiphus

New member
מלחמת הכוכבים היא פנטסיה טהורה

שהרובוטים, החייזרים והחלליות לא יטעו אתכם. שימו לב לסיפור של הסרט המקורי... האביר השחור חטף את הנסיכה והאביר הלבן בא להציל אותה. לאחר מכן הוא נלחם כנגד אימפריית הרשע בכדי להציל את העולם? יש לו "גנדלף" שעוזר לו וחבורת הרפתקנים שהאירועים הצמידו אותם יחדיו והפכו אותם לחברים טובים. ולגבי בבילון 5 - הרבה שם מצוץ וגם שם יש הרבה יסודות פנטסטיי, ללא ספק (רוחניים לא שווה לפנטסטיים, אגב). יחד עם זאת, תראה לי סדרת מד"ב עם יסודות מוצקים במדע? מסע בין כוכבים? I don't think so, ואם יש משהו שאני מבין בו זה מדע במסע בין כוכבים...

Bajoran Priest

New member
מסכים

והייתי אומר, בקשר לסטארוורס, שמדובר במד"ב אשר נמצא בתוך תבנית של סיפור פנטזיה נוסחתי(חבורת גיבורים בעולם דמיוני)

riku

New member
מלחמת הכוכבים מסווג כמדע בדיוני

זה למה הם אומרים תמיד בהתחלה In a galaxy far far away... בנוסף בטרילוגיה הראשונה הוא השתדל לא להגיד humans כי הם מגלקסיה אחרת בכלל, אבל באימת הפאנטום אנקין אמר שהוא human, שזו פשאלה בתסריט לדעתי...

Lu Tze

New member
ברור שמלה"כ מסווג על ידי המיינסטרים

כמד"ב. הרי יש שם חלליות וחייזרים. למעשה, היא פנטזיה שמתרחשת על רקע מדע בידיוני.

אל תלכלך...

מס"ב מאוד נצמדים למדע וכמובן שלא הכל הגיוני אבל תשווא סדרות אחרות .. בכמה מהן יש טכנולוגיה הגיונית ואפשרית? במס"ב יש הרבה דברים שכיום פשוט לא מושלם: לדבר עם המחשב מדיות נתונים גדולות(שם: שבבים איזולנרים) אנרגית חומר-אנטי חומר תקשורת על ידי מכשור מזערי בינה מלאכותית ביו-טכנולוגיה מתקדמת ...ועוד... הכל קיים או בתאוריה שעובדים עליה ברצינות. אני אומר שנאנו-מכונות יהיו קיימות עוד 50 שנה, מדענים טוענים שעוד 10. הנקודה היא שזה לא הוקוס פוקוס. זה..בקרוב

Bajoran Priest

New member
רק הערה

למרות שגם אני אוהב יותר מד"ב מאשר פנטזיה, ככלל, אני רוצה למחות על הקביעה שמד"ב הוא בהכרח איכותי יותר. כלומר, מה שאני מנסה להגיד הוא שגם המד"ב וגם הפנטזיה הם רק שני ז'אנרים שונים במקצת של אנטי-מיינסטרים, אשר משמשים, כל אחד לחוד ושניהם ביחד במסגרת לסיפורים הנרקמים באמצעותם. סיפור מד"ב יכול להיות גאוני או זבל, וגם פנטזיה יכולה להיות גאונית או זבל. תלוי רק מי המספר ומה הסיפור. (לפעמים גם בתקציב, מה לעשות).

Bufreak

New member
מה? אייסיקיו?

ואני, מן הסתם, מסכים עם מה שאתה אומר. דוד.

קשה לי עם החיבור בין פנטזיה ומד"ב

במד"ב אני יכול להגיד: היי זה יכול ליהיות. ואפילו ההיסטוריה חייבת קצת לז'אנר. ג'ול וורן הוכיח זאת וגם ג'ן ווסלי רודנברי (63: כרטיסי מידע מוזרים, כיום: דיסקים. 63: קומיוניקטור, כיום: טלפון סלולרי..ומשוכלל יותר) אבל פנטזיה? רוחות וקסמים..תעשו מזה משהו אמיתי או מעשי.. תוכיחו ..אי אפשר. אז עם כל הכבוד(ויש כבוד:) למה לערבב?

Bajoran Priest

New member
בוא ואסביר לך...

החיבור בין מד"ב ופנטזיה הוא טבעי מהסיבה הפשוטה שלמעשה שני הז'אנרים הללו מתאחדים לז'אנר הכללי של הבדיון, ה-fiction, הנון-מיינסטרים, ובמילים אחרות- סיפורים ועלילות אשר מתרחשים בסביבה, בתנאים או מכילים אלמנטים שאינם עולים בקנה מידה אחד עם המציאות כפי שהיא מוכרת לנו כיום, או עם העבר. מכאן זה אך טבעי שרבים יאהבו את שני הז'אנרים במידה שווה, או את שניהם בדרגות שונות, מפני שמדובר בחתכי אוכלוסייה חופפים. עם זאת, כמובן שישנם גם אלו שמתים על אחד מהשניים ומתאבים את השני, הכל עניין של טעם אישי. ולא כל דבר מדעי בדיוני הוא בהכרח "יכול להיות". קיו של סטארטרק לא "יכול להיות" יותר מאשר סאורון של שר הטבעות(סתם שליפה מהאצבע).

אם הכל יכול ליהיות זה לא מד"ב

אבל לך תדע אם יש צורות חיים אנרגטיות
הנקודה שלי שבפנטזיה..אין "יכול ליהיות" אבל זה טעמי..ובחירתי. אני אדם הגיוני.

Bajoran Priest

New member
לא הבנתי.

מה זאת אומרת "אם הכל יכול להיות"...הרגע אמרתי שיש דברים במד"ב שהם לא פחות "פנטסטיים" מאשר בפנטזיה. ואגב, יש הרי אנשים שמאמינים שכל מיני אלמנטים מתחום הפנטזיה קיימים במציאות, אז כך שגם הנקודה הזאת היא סובייקטיבית משהו... ובכלל, אני לדוגמא, לא אוהב מד"ב בעיקר בגלל הקטע של "אולי זה יהיה באמת" אלא בעיקר מסיבות אחרות לגמרי.. ו

מד"ב מבוסס על מדע. זאת הנקודה.

אהבתי לנושא היא מטעמי האישי. ובעקבות זאת איני רואה בפנטזיה כל טעם מכיוון שאין תחום מציאותי מוכח ואובייקטיבי העוסק בכך.

Bufreak

New member
../images/Emo35.gif

סיפור עם יסודות פנטסטיים יכול להיות לא פחות טוב מסיפור "הגיוני" יותר(לא שאני מסכים שמדע בדיוני הוא תמיד הגיוני ותמיד מעוגן בעקרונות מציאותיים, אבל לא משנה). כל עוד הדמויות הן טובות והעלילה משכנעת אז הסיפור הוא טוב ואהוב. וכשאני אומר "משכנעת" אני לא מתכוון למשכנעת בעולם שלנו, אלא למשכנעת בעולם שבו מתקיים הסיפור. תדע לך שסיפור פנטזיה יכול להיות מציאותי והגיוני, ממש כמו בחיים האמיתיים, גם אם הדמות היא של רוח, ערפד או של שדה לשעבר. זה קורה כשהסיפור מהווה מטאפורה לאירועים שיכולים לקרות לכל אחד בעולם שלנו. אבל גם אם אין מטאפורה, אני לא מבין למה אי אפשר לאהוב סיפור רק בגלל שזה לא יכול לקרות במציאות... חוץ מזה, אתה חושב שיצור כמו קיו יכול להיות קיים? כפי שאמר בעל הרשיון, יש גם כאלה שיגידו לך שרוחות רפאים קיימות. חבל שאתה שולל את הז'אנר הזה. 7. דוד.

כל מעשיה יכולה לעניין

ז'אנר הפנטזיה אינו לטעמי כי אין נסיון ליצור קשר עם מציאות היום יום. אי שם בנבכי דמיוני איני רואה את עצמי מטיל קסמים אך אני יכול לדמיין את עצמי עף בחלל מכיוון שזה אפשרי ומוכח וכמו שניתן היה לחלום וליישם מכונית יהיה אולי ניתן ליישם תעופה בין כוכבית אזרחית. קיו הוא חריגה קיצונית מגבולות המדע בדיוני אך הוא רק חריגה אחת גדולה בין הרבה קטנות ובין המון רעיונות מדעיים שהם כן ישימים, אם לא היום אז עוד 50 שנה.. כמו נאנו טכנולוגיה לדוגמה. לאחר פרק מסע בין כוכבים כשאני רואה את ג'ורדי עושה "פלאים" במנועי החללית, אני יכול לעצום עיניים ולדמיין את עצמי ממציא דלק טילים חדש ועושה מליונים בנאסא:) והכל מתוקף ההשראה. אך... לאחר פרק של "מכושפות" או סרט כ"שר הטבעות", מה אוכל לדמיין שלא יכניס אותי למחלקה סגורה?

Bufreak

New member
טוב, אם אתה רואה "מכושפות" ולא..

משהו אחר.. אז מקומך באמת במחלקה סגורה
אתה יכול לראות פרק של באפי שבו היא מתמודדת עם קושי במציאת עבודה ולהזדהות איתה(למרות שמקום העבודה היה שד שאכל את העובדים). מישהו, שקרוב משפחה שלו מת, יכול לראות את "הגופה" ולהזדהות עם הדמויות הקרובות למנוח ועם התגובות הריאליסטיות להחריד שלהן, גם אם יש ערפד שנקטל בשלב מסוים של הפרק. נערה, שחבר שלה זרק אותה אחרי שהם שכבו, יכולה להזדהות עם באפי ש"נזרקה" ע"י אנג'ל, חברה הערפדי, אחרי שהם שכבו. כל מי שגילה שהוא מאומץ יכול להבין את כאבה של דון, אחותה של באפי, שגילתה שהיא בעצם "מפתח בן כמה אלפי שנים שנועד לפתוח את השער שמפריד בין המימדים" ושהיא לא באמת הבת של אמא שלה, או האחות, שהיא בכלל לא שייכת למשפחה הזאת. כל מכור לסמים יכול לקבל מנת "אסור!" צדקנית אחרי שהוא יראה איך דמות מסוימת מבאפי התמכרה לקסמים. אישה, שחברה מכה אותה, גם תרגיש שהצרה היא לא רק שלה כשהיא תראה את הפרק שבו פיט, חבר של נערה בתיכון, הופך למפלצת בכל פעם שחברה שלו מרגיזה אותו, מרביץ לה ואחר כך חוזר להיות בעל פרצוף אנושי ותמים שמתחרט על מעשיו. אלו היו רק הדוגמאות הברורות לכך שגם בפנטזיה יכול להיות קשר אל המציאות. אולי הקשר הוא לא למציאות אידיאלית(שמדברת על האפשרות של ריחוף בחלל..), אבל אפשר להגיד שהיא קשורה למציאות שבהחלט כבר קיימת, לא למציאות שיש אפשרות שתתקיים. דוד.

אני רואה מכושפות רק בגלל

השלישיה הפותחת
(אופסי) וגם שרה מישל גלר נמצאת ברשימת ה..וואוואוויווא..שלי. חוץ מזה לא מתחבר לעניין, מכושפות הן דוגמה סקסית. אגב, אתה מודע לעניין שבאפי היא דמות טיפשעשרה, ילדה וזהו... אני בספק אם יהיה מצב בו נערה בגיל אותה דמות תתנהג כך ותהיה חסרת צלקות נפשיות. מילא..אם היא הייתה איזו חיילת על או משהו.. אבל לא, הדמות בנויה על ילדה.

Bajoran Priest

New member
טוב, נו, בוא נגיב

(אבל ממש בקיצור. כלל- להביע דעה בנושאים שיש לך מושג עליהם) זהו בדיוק העניין בבאפי- שתפקיד הקוטלת הוטל על נערה שלא מבחירתה ואיתו "משקל העולם". אין לה צלקות נפשיות??.. אההמממ. אני חושב שאין הרבה דמויות בבאפי ש*אין* להן צלקות נפשיות, כולל באפי עצמה.

למעלה