אוף-טופיק , מחאה

אוף-טופיק , מחאה

אל תדאגו זוהי הודעה חד פעמית. אני כותב אותה כאן כי לדעתי אנו, חובבי מס"ב האנשים היחידים היכולים להבין איכות של מד"ב אמיתי בניגוד לפנטזיה מח*****... היום יהיה פרק אחרון של סדרה שנכשלה, סדרה גאונית לדעתי וכשלונה רק מוכיח את טפשות העולם. אני מדבר על אודיסי5 מד"ב לתפארת. מושקע ועם סיפור אסיסי ביותר. הומור שחור, פרטים מדוייקים וללא תנזורה. הרעיון גאוני ועכשוי. כן..אכשוי לחלוטין. ולא מצאתי משהו כזה בשום מקום אחר. לא הרחיב יותר(אלא אם תרצו לשרשר) רק רציתי להוציא את התסכול. איזה בזבוז, גבירותי ורבותי.. איזה בזבוז...

[TNT]

New member
../images/Emo7.gif מוחה דמעה ומצתרף למחאה

זאת באמת היתה סדרה מעולה!! אתה יודע שבארה"ב אפילו לא שידרו את 4 הפרקים האחרונים.

גאוניות מבוזבזת.

אכן ידעתי. בושה. יהיה עוד סדרות על הטכנולוגיה הנוכחית..אבל הן יהיות רק חיקוי, ילדותיות או קומיות ומיותרות. כמה חבל...

Bufreak

New member
היה לה סוף סופי?

זאת אומרת, הפרק האחרון נראה גם כמו פרק שמסיים את הסידרה? או שזה בכלל היה אמור להיות פרק סוף עונה רגיל? וראיתי פרק אחד ממנה. לא נראתה לי גאונית, האמת. היו קטעים בפרק שהייתי מוותר עליהם. אבל ראיתי רק פרק אחד, אז מה אני מבין?
דוד.

[TNT]

New member
../images/Emo7.gif אאה אני לא מאמין

איך הם יכלו לגמור את הסדרה ככה. זה היה יכול להיות כל כך טוב עם היו ממשיכים. עכשיו בחיים לא נדע מה יקרה.

אני מודה, קצת הגזימו בלחץ העלילה

אבל הסגל והאבן הזאת..פתחו רעיונות אדירים. אני הולך לקבל תשובות גם אם אצתרך לתפוס את הכותב.

מה כבר לוק פרי יכול להציע לעולם המד

המד"ב? אני מהמר שזאת עוד דרמה אמריקאית..

TUVIX

New member
דווקא העונה הראשונה הייתה לא רעה

בכלל, למה ככה לזלזל זה הרי אחרי הכל עוד יצירה גאונית של ג'.מ. סטרצ'נסקי. וביינתיים יש לנו 3 עונות כבר בטוח גם בבאבילון לא בדיוק היו שחקני אופי ברמה בין לאומית(חוץ מג'אקר שבאמת ידע איך לשחק) והיא נחשבת לסדרה המעולה שבמעולות.

התוכניות של ערוצ 3 לא משהו

איפה הימים של בבילון?
ואגב סטארגייט זה לא עכשוי?? ומה עם פארסקייפ??? שיחזירו אותה למסך

סטארגייט מעולה אך קרוב לקיצו.

מעולם לא ראיתי פארסקייפ. בבילון יותר רוחני ממדעי (אין עקשנות על דיוק מדעי חוץ מכוח המשיכה שם בעקבות סיבוב התחנה) ערוץ 3 אינו מתרכז בסדרות יוקרה, הכל מרדף אחר רייטינג זול. אבל..יש להם כמה פנינים:)

sysiphus

New member
הדיוק המדעי בבבילון לא נופל

מזה של סדרות מד"ב אחרות, דווקא. יש דברים שהם נתנו להם את הדעת, כמו כבידה וכוחות-G, כלי נשק עתידניים, על-חלל, ויש דברים שלא.

Bajoran Priest

New member
אני לא יודע למה זה צריך לשנות...

(בהמשך לדיון מתחתית השרשור) "דיוק מדעי" הוא רק אלמנט אחד מעולם המד"ב, ולא נקודה עיקרית כלל ועיקר. מה גם שמדובר במדע *בדיוני*. ובכלל, אין סתירה בין "רוחני" ל"מדעי" בכל הקשור לסדרות מד"ב, בדרך כלל.

אז אתה מהמערבבים..אוקיי.

אז לדעתי לפחות יש הבדל והבדל גדול בין הז'אנרים. שניהם בדויים אך עיקרו של האחד מדע ולכן קשור יותר למציאות. ופה קבור הכלב.

Bajoran Priest

New member
ברור שיש הבדל

בגלל זה מדובר בז'אנרים נפרדים(בדרך כלל, לפעמים יש גם דברים מעורבים. למשל, רובוטים בבאפי, נבואות בבבילון5, כאלה). אבל- קודם כל אני לא מסכים שהקביעה של "אחיזה במציאות" היא אלמנט חיובי או שלילי. אני מסכים שהוא עשוי להשפיע על אנשים מסויימים לאוהב משהו או לא, אבל זה לא כמו להגיד "העלילה פה היא טובה, שם היא לא". ולמעשה, יש סיפורי פנטזיה בעלי יותר אחיזה במציאות מאשר סיפורי מד"ב מסויימים. הכל תלוי. למשל- סטארוורס, איזו "אחיזה במציאות" יש שם? ומנגד יש ספורי פנטזיה שמתרחשים בעולם כמעט מיינסטרימי, פרט לאלמנטים מסויימים.

אל תשכח שמדובר כאן במעריצים שרופים

בסטאר טראק... שמת לב כמה מאמרים טכניים יצאו? כל הנסיון הזה לדבוק בהסברים הגיוניים זה פשוט אומנות. אתה יכול לומר לי שיצאו ספרי לחש. אך האם תוכל לומר לי שמפנטזיה יצא משהו מציאותי? נתתי כמה דוגמאות לכך שממד"ב כן. הרי זה הכל חלומות ולפעמים חלומות מתגשמים. האחיזה במציאות תלויה בכותבים אך ככל שהסיפור קיצוני והאחיזה לא נחלשת בעקבות זאת... זה מגרה את המוח..מעורר איזה "אולי"... ניצוץ לדמיון בעקבות נקודת התחלה מציאותית.

Bajoran Priest

New member
בכל מקרה, אם אני אחדד את הנקודה

מה שאמרתי הוא שה"אולי זה יקרה" הוא לא ממד לאיכות. זה הכל.

למעלה