אוף-טופיק , מחאה

sysiphus

New member
ועצוב לי שאתה מגדיר את זה

כאנטי-מיינסטרים. תסתכל על כל התוצרים הכי גדולים של הוליווד בשנים האחרונות. כל הסרטים הבאמת גדולים הם אחד משניים: מד"ב או פנטסיה. רק הקיץ האחרון: שליחות קטלנית 3, אקס-מן 2, שודדי הקריביים, הענק הירוק ומה עוד היה? לא זוכר. שלא לדבר, כמובן, על שובו של המלך. ואם אתה רוצה לדבר ספרות... טולקין הוא אחת מעשר היצירות החשובות של המאה ה-20. גם חולית. וגם 1984. וכן, למקרה שלא שמתם לב, 1984 הוא ספר מדע בדיוני... אבל בכל השאר אתה on the button. כל אחד מהם יכול להיות זבל ויכול להיות גאוני. הכל תלוי במי מספר לך את הסיפור ואיך הוא עושה את זה.

[TNT]

New member
הרבה ספרים שנחשבים מד"ב

הם הרבה יותר ספרי ביקורת חברתית למשל 1984 וחולית. בעצם אין הרבה חשיבות לאלמנטים המדעיים או הבדיונים. עולם בדיוני עם הוא פנטזיה או אם הוא מד"ב הוא דרך נוחה להעביר ביקורת לכן כותבים רבים בוחרים בז'אנר זה. אגב יש אנשים שלא מוכנין לקרוא לחולית או 1984 ספר מד"ב ואני מתכוון גם לאנשים שאוהבים מד"ב וגם לכאלה שלא אבל אוהבים את את הספר.

Lu Tze

New member
הא?

שאני אבין, אתה לא מגדיר ספרים מסויימים כמד"ב כי יש בהם ביקורת חברתית? this is wrong on so many levels...

[TNT]

New member
אני? אני לא אמרתי כלום

אבל יש כאלה שכן. הרעיון הוא שלספר כמו חולית אין ממש חשיבות למתי זה קורה ומה הטכנולוגיה. למעשה אפשר לספר את זה כסיפור רגיל בלי שום אלמנטים מד"בים

[TNT]

New member
אני מרגיש שלא העברתי את הנקודה

אני לא אומר שבגלל שבספר מסוים יש ביקורת חברתי אפשר להגיד שהוא אינו בד"ב לאומת זאת יש ספרים שכל כולם ביקורת חברתית ובמקרה מתרחשים בעולם עתידני ויש אנשים שמסרבים לקרוא לזה מד"ב. אני אישית מנסה להמנע מקביעות כאלה כי באמת לא נראה לי שאני מוסמך להחליט איזה ספר שיך לאיזה ז'אנר.

Bajoran Priest

New member
הייתי אומר

שכל סיפור מד"בי הוא כזה ש"יכול להתרחש" במציאות שלנו, רק תוריד את הדברים הבדיוניים. זה כל העניין, שבמרבית הפעמים משמשים הדברים הבדיוניים כמטפורה למציאות, או שאלה של what if. אבל, באמת, איך אתה בדיוק רואה את הסיפור של חולית בלי המד"ב? פול אטרייאדס, בנו של נציב מושבות בריטי במזרח התיכון הופך למנהיג של חבורת בדואים רכובה על גמלים קטלניים, או משהו כזה?

deathcaster

New member
ניתן להניח

כי כל סיפור מד"ב , גם סטאר טרק וגם סטאר וורס , יש בו מין הביקורתיות . סרטי מס"ב : מס"ב 1 - הדיון האין סופי במהות החיים , מהי הגדרתם ? האם יש הגדרה בכלל ? מס"ב 2 - " זעמו של קאהן" ( ריקרדו מונטבלאן מצויין , לא יותר מזה ) , למרות שאפשר לתאר בסרט זה את הדילמה של - מה זה להיות מפקד , ולקבל החלטות פיקודיות שלא תמיד מתבררות כצודקות או כהטובות ביותר . מס"ב 3 - " החיפוש אחר ספוק " - מאויב לאוהב - שיעור בפסיכולוגיה על הפלוראליזם למול האינדיבידואליזם , מה יותר חשוב ? למשל - מס"ב 4 - הצלת הלוויתנים - האין זו אמירה חברתית הנגד ההרס העצמי של המין האנושי ? , אם לא הייתי יודע יותר טוב הייתי אומר ש"גרין פיס " עשו את הסרט. מס"ב 5 - " הארץ הלא ידועה " - התרסה כנגד האמונה , או תמיכה בה , תלוי מאיזה צד של המתרס אתה נמצא. מס"ב 6 - "הארץ הלא ידועה" - צחוק בפנים מול הפלוטיקה הבין לאומית , תככנות דיפלומטית במירוץ לכוח , שאיפות אימפריאליסטיות למול מניעים הומניטריים. מס"ב 7 - " דורות " עבור , אתה החוליה החלשה , שלום. מס"ב 8 - " מגע ראשון " - הפלוראליזם למול האינדיבידואליזם - קורס למתקדמים ! - ללא ספק אפוס רחב יריעה על יתרונות וחסרונות האנושיות , אין סוף אנקדוטות להשוואה בין המין האנושי לבין הבורג , לא צריך להרחיב נכון ? מס"ב 9 - "המרד" - הצגה נחמדה הבאה להמחיש מה באמת חשוב בחיים ? האם כוח וכסף ? או שאהבה , חוכמה וידידות ? , האם עדיף חיים שלמים של חיפושים ותלאות או שמא עדיף לחוות רגע אחד מושלם של שלווה והבנה ? מס"ב 10 - נמסיס - גירסה עתירת אפקטים של " איש הנצח" - THERE CAN BE ONLY ONE
, סרט שדי מתאים ל- AXN עם הולק הוגאן ושאנון טוויד

Bajoran Priest

New member
כשאמרתי אנטי-מיינסטרים

התכוונתי רק מהבחינה של סוג הסיפורת, ולא כמדד לפופולריות : ) למשל, ספר מיינסטרים יכול להיות כל כך לא פופלרי שרק קומץ אנשים יכירו אותו. מאידך, אחרי הארי פוטר\ספיידרמן\שר הטבעות ושאר שוברי קופות לא מיינסטרימיים נוערים מיליוני בני אדם... אהמממ. אם כבר אני חושב על זה, יכול להיות שאפשר להגדיר גם מיינסטרים ולא-מיינסטרים בתוך עולם המד"ב\פנטזיה. למשל, שר הטבעות, שליחות קטלנית, מאטריקס- מיינסטרים, ולעומתם, נאמר, בבילון 5- לא מיינסטרים. אבל אני לא סגור על ההגדרה.

למעלה