אוף הצילו!

Glenfiddich

New member
אוף הצילו!

טוב אז קיבלתי (עוד) הצעת עבודה למסיבה קטנטנה (עד 30 איש בעך 20 שישתו)עם תקציב עוד יותר קטן (350 שקל מקסימום+משקאות קלים
בכל מקרה רציתי להתייעץ. אה ומה שהכי גרוע בכל העניין זה שהם רוצים קוקטיילים "יפים וטעימים"
בכל מקרה רציתי לשאול אם זה יצא בסדר אם יהיה אני יקנה בתקציב משקאות זבל זבל (ע"עL טקילה סומבררו וודקה קגלביץ) עקרונית אני יעשה רק טקילה סנרייז סקרודרייברים ודברים בסגנון זה יצא בסדר? אה וגם אם יש לכם הצעות לקוקטיילי וודקה\טקילה צבעוניים אני אשמח

thenewone

New member
לפי דעתי אין לך שום ברירה

אתה חייב לקנות דברים זולים. אתה גם יכול להכניס לזה ליקר קפה ואייריש קרים של פיניס, ואז יש לך אורגזמות וסקרימינג אורגזמות בזול. אתה יכול לעשות את כל הסקרודרייברים, סולטי דוג וכו'. קנה וודקה מלון ואז תוכל לעשות ווטר מלון ומלון בול. קנה שנפס אפרסקים זול, או אפילו קגלביץ' אפרסקים (גם יעשה את העבודה במסיבה זולה) והנה לך סקס על החוף או WOO WOO. יש עוד מלא מלא אופציות. אבל להערכתי אתה חייב את המשקאות הזולים. משקאות סבירים, רק שני בקבוקים מכל אחד מהלבנים, וודקה ג'ין רום טקילה, יעלה לך בערך את כל התקציב.

hermis1

New member
תמיד תזכור את העיקרון הבא:

בדרינק מתוק מאוד/חמוץ מאוד/קר מאוד מרגישים פחות את טעם האלכוהול (הזבל שתקנה) ולכן כדאי אולי שתתרכז בסאורים לפי המתכון 1משקה 1/2לימון סחוט(לא ליים!)1/2 מי סוכר(ביחס 1/1 או כף אבקת סוכר) ובקוקטילים מתוקים מאוד (גרנדין ביד רחבה) כאשר כל כוס מלאה עד הסוף בקרח, נשאר קר ליותר זמן, תעשה ניסוי ותראה שטעם הלוואי מיטשטש פלאים.

siete

New member
שירשור ברמנים במסיבות פרטיות ../images/Emo42.gif

נראה לי יש הרבה פה שעוסקים בזה מפעם לפעם, וחלקנו חובבנים מתחילים. אולי כדאי להתחיל שירשור בנושא? אולי עם עצות לעבודה מקצועית ומוצלחת. הרבה מהפרטים הטכניים מפריעים לי למשל: 1. איך מעבירים את הכוסות לאירוע בקלות? (לא משתמשים בפלסטיק נכון??) 2. מה קורה אם אין כיור כלכך קרוב? 3. כל מיני אילוצים טכניים לגבי מיקום - איפה כדאי למקם את הבר? 4. להביא שולחן מהבית? 5. איזה כלים נוספים כדאי לקנות שיקלו על העבודה? 6. כמויות לגבי משקאות, מיקסרים, ו... קרח!!! 7. איך לחייב? מראש? בסוף לפי הכמות ששתו? או לתת אפשרות לבעל המסיבה לפתוח עוד בקבוקים אם נגמר? יש בכלל חוקים לדברים הללו?

rustynail

New member
תשובות!

1. יש כוסות חד פעמיות לונג טובות לאירועים מסוג זה! כוסות שוט יש להביא לא נורא 10 שח 6 כוסות ואולד פאשיין להביא כ10 ולבקש עליהם תשלום או להכליל בחשבון יישבר בקלות! כוס שעזבה את הבר דינה מוות .. אין מה לעשות בנידון! יש כוסות חד פעמיות גם לבירות של חצי ושליש! 2. לגבי כיור...תשיגי גיגית וצינור זה קריטי או מטליות לחות ומטלית לחה! 3. מיקום: ליד כיור ומקרר או צידנית ואם התכוונת למשקאות:משקאות קלים לידך או במקרר צידנית אם אין קרח אלכוהול קריטי מולך נגיש אלכוהול פחות קריטי יענו לדיספליי מאחוריך על מדף או כוננית או בצד רחוק אבל נגיש שלא יפריע לסביבת עבודה, בירות תמיד בקירור! 4.אם אין שולחן כוננית משהו מאולתר אז כן להביא שולחן פשוט או ארגזי עץ או אילתור מהבית, חייבים משטח עבודה! 5. סכין חד,קרש חיתוך,קשים,כלים לסוכר\מלח\פלפל,מלקחיים לא צריך כוויות קור מהקרח! 6. כמויות: תלוי בכמות האנשים! מיקסר רצוי כל עוד הוא חזק ועמיד אחרת חבל עליו, שייקר חובה קרח לקנות שקיות מיסטר אייס כל עוד יש מקפיא אז למלא אותו זה לא מתקלקל ולא יקר 8 שקל לשקית של 2 קילו 7. חיוב תמיד מראש בהתאם למלאי המבוקש ,המלצתי לא להביא ספיירים זה נושא טעון ניגמר אז ניגמר כי אם פתחת ספייר איך תחייב את בעל המסיבה ומה פתאום יש לך ספייר כמיות מדויקות לתשלום בהתאם!

siete

New member
../images/Emo24.gif יופי של תשובות!

1. איפה אפשר לקנות כוסות לונג מפלסטיק? לא ראיתי אותם אף פעם. מה עם כוסות מרטיני? יודע על איזו שיטה להעביר אותם ממקום למקום בקלות? (מלבד לעטוף בהמון עיתונים? אני רואה בעיני רוחי איזו כופסא פילאית של מקצוענים המאחסנת אותם... 2. גיגית! רעיון גאוני! ואיך מרוקנים אותה? נראה לי בלאגן - אלא אם כן זה ליד איזה עציץ...
(וכשכתבת מטליות לחות ומטלית לחה, למה התכוונת?) 7. "נגמר זה נגמר" נשמע קצת מבאס. עצוב שנגמר האלכוהול באמצע, לא? איזה נושאים טעונים יכולים לעלות בעקבות עניין ה"ספיירים"?

קרח כתוש....!

מצאתי דרך לארגן הרבה קרח ואז לשבור אותו לגושים או אפילו כתוש... ממלאים שקית מים ושמים אותה במקפיא אפשר לעשות הרבה שקיות כאלו, חוסך המון...

siete

New member
ואיך שוברים?

עם איזה אבו-נבוט? או כותש קרח? (גוש קרח הוא ממש... קשה!) וזה לא בעיה שהחתיכות לא אחידות? או שאתה רק משתמש בזה לבלנדר?

rustynail

New member
1.לונג פלסטיק אצל ספקי כלים של בתי

עסק כאלה...דיי יקר אגב הפלסטיקים הללו כוסות מרטיני אני ממליץ להימנע עדיף להגיש בלוג או באולד פאשן חזקה אגב יש קופסאות לכוסות מן ארגזי קרטון עם חלוקה לתאים ששהפרדה היא קרטון עבה שאפשר לעבות עם נייר בד"כ בקופסאות הללו קונים כוסות. 2. להביא 2 גיגיות אחת לדאוג לריקון בזמן שהשניה מתמלאת(שירותים מקום טוב) 3.מטליות לחות חד פעמיות לידיים + מגבת כמובן ומטלית לחה סמרטוט מטבח שכזה לניגוב השולחן יש חד פעמי אגב וכמובן נייר מטבח סופג רצוי גליל ואם עסקנו בניקוי אז לא יזיק איזה סבון ניקוי בספריי עם ריח טוב וכמובן מאפרות! 7.עצוב שנגמר כאשר העיסקה כוללת משהו אי אפשר להביא עוד על חשבונך אחרת מה הטעם בעיסקה במיוחד אם ניקבעו רמות משקאות וודקה פינלנדיה ולא וודקה אלסקה! נושא טעון: תפתח תמשקאות אני כבר אשלם ..מי למה ואיך אחרי שזה נפתח קשה לקבוע מחיר חוץ מזה שאנשים שמחים שיכורים הם לא תמיד בוחרים לזכור מה שהם עשו והבטיחו! רוצה חבילת גיבוי בצד במחיר שניקבע מראש אחלה אבל אם את צריכה גיבוי למה לא לכלול אותו וזהו ואז אין צורך בגיבוי אגב נהוג שהבקבוקים נשארים אצל המזמין אבל לרוב לא איכפת לו וניתן לקחת את השאריות...

siete

New member
בגלל המחיר והשבירות?

אני מניחה שאתה נמנע מכוסות המרטיני בגלל הסיבות הנ"ל? אולי כדאי בכ"ז לסחוב איזה כמה מעטים - לפחות עבור קוקטיילי מרטיני, לא? יש קערות כאלה עם תחתית כפולה עבור קרח, זה שווה את זה? כדי שהקרח ימס פחות מהר? (או שיש טריקים אחרים להמנע מקרח היושב בקערה מלאה מים...)

rustynail

New member
הממ...

המרטיני שבירות וזהו אהה ויקרות! בקשר לקרח זאת האופציה הכי טובה התחתית הכפולה אין לי יותר אופציות

siete

New member
היה לי רעיון גאוני...

למה לא עושים קערה עם תחתית כפולה, אבל בתחתית יש חורים כדי שהמים יתנקזו - כי אויר מעביר חום הרבה פחות ממים ועדיף שהקרח בקערה יהיה יבש מאשר מוקף מים - שיגנבו לו את כל החום.

rustynail

New member
קונים מוצרים מקבלים צ'ופרים

כמו קופסא לקרח של JB עם תחתית נשלפת עם חורים...

siete

New member
תשקיע בעיקר בפינלנדיה ולימונים

תוכל להכין משקאות טעימים איכותיים וזולים כאחד! (למשל קייפירושקה) הנה רשימת קוקטיילי וודקה (פירסום סמוי!) מיצים זה ממש זול (למשל כופסא של פרימור, פריגת, או ספרינג זה בסביבות ה3 ש"ח - למרות שעבור מיץ תפוזים כדאי להשקיע טיפה יותר שיהיה סחוט טבעי) - אפשר להשתמש בשמנת לקפה של תנובה בתור הH&H. ולדעתי תוותר בכלל על טקילה. כבר עדיף לעשות טקילה סנרייז עם פינלנדיה במקום טקילה זבל...
למרות שזה לא ממש אותו דבר!

למעלה