אוי ואבוי....
תשמעי, קראתי את כל השרשור, א ת כל מה שסיפרת... אני יכולה להגיד לך שכל האימהות הן כאלה. כולן בטוחות שיש להן זכות להיות מעורבות בחיים של הילדים שלהן, ובעיקר של הבנות שלהן..הן רוצות לדעת הכל ובטוחות שמגיע להן לדעת הכל. העניין הוא לדעת לחנך אותן, פשוט מאוד. אני יכולה להגיד לך שאני לאט לאט פשוט חינכתי את אמא שלי שיש דברים מסויימים שלא מדברים עליהם ושהם לא עניינה. כשהיה לי חבר רציני בפעם הראשונה (בגיל 18), היא התיחילה פתאום לדבר איתי על קונדומים..רציתי פשוט לרצוח אותה! כאילו, מה לעזאזל היא חושבת??? שאני ילדה קטנה ומפגרת שלא מבינה כלום מהחיים האלה?? שאני לאיודעת שצריך להשתמש באמצעי מניעה אם מקיימים יחסים?.. ובכלל, למה את מדברת איתי על זה?? את אמא שלי, את לא אמורה להזכיר מילים כמו 'קונדום' בפניי.....אוך. ככה זה. היא גם לא רצתה שאני אשן אצלו בהתחלה..משום מה ההורים לא קולטים שאם רוצים לעשות סקס, אפשר לעשות את זה גם באמצע היום, ולאו דווקא בלילה....אבל ככה זה הורים. וכמבן שהיא רצתה שאני אספר לה כל מיני דברים אישיים ודברים שקשורים אליי, וכמובן שניסיתי למעט בדברים עד כמה שאפשר... וגם העניין עם החדר, זה פשוט נוראי. אמא שלי נכנסת אליי לחדר ופשוט עושה שם מה שהיא רוצה..היא יכולה לקחת ממני תמונה או חפץ ולשים אצלה בסלון, או לקחת תמונה מכוערת מהסלון ולשים אותה אצלי...פשוט נורא. אבל היום זה כבר קורה פחות ופחות, פשוט כי 'חינכתי' אותה. בכל מיני דברים. תשמעי, גם לאמא שלי יש בעיות בריאותיות ותמיד אחרי שהיא מתרגזת וצועקת (שזה כל הזמן בערך) היא מרגישה לא טוב וגורמת לרגשות אמשה כאלה..אבל מה לעשות, אם היא לא רוצה להתעצבן ולהרגיש לא טוב, שלא תתרגז. אני מבינה שזה בעייתי אצלך כי את בת יחידה ועוד לאמא רוסיה.. זה אכן מצב לא קל. אבל את חייבת ללמד אותה שאת ילדה גדולה, שמגיע לך פרטיות ושזכותך להיות בחדר מבלי שאף אחד יפריע לך או ינסה להיכנס אלייך. מצב כמו שאת מתארת זה פשוט מוגזם. אני חושבת שלאמא שלך יש בעיות, לפי איך שאת מתארת אותה... בכל מקרה, תדברי איתה, שוב ושוב ושוב. במצב כזה רק שיחות שחוזרות על עצמן בלי סוף יעזרו. פשוט תכניסי לה את זה לראש, שוב פעם ושוב פעם עד שהיא תתחיל לקלוט.