אוף אחד גדול

Orange Queen

New member
אוף אחד גדול

אני מצטערת שאני ככה מתפרצת לפורום שלכם, קראתי פה כמה פעמים.. אני בת 24, סטודנטית באחת האוניברסיטאות הגדולות, שנה ראשונה. איכשהו אני מרגישה שלאף אחד לא אכפת ממני יותר, יש לי חברות בלימודים אבל עכשיו, לפני המבחנים, כל אחת מתכנסת בעצמה ולא אכפת לה ממני, אני יודעת שזה די אגואיסטי לכתוב כזה דבר אבל חברוּת לא אמורה להיות רק בזמנים הטובים כשקל לכולם. אני נתתי מעצמי וחשבתי שהחברות הזו היא אמיתית וכנה ולא רק בשביל הכיף. אני מוצאת את עצמי כבר כמה ימים תקועה בבית עם החומר למבחן ופשוט מתוסכלת, יש חברות שלמדתי איתן למבחן לפני כמה ימים אבל עכשיו הן לומדות עם אחרות. יש לי חברה טובה מאוד שהיינו רגילות להיות כל הזמן אחת עם השנייה, אבל עכשיו היא נמצאת בבית אצל ההורים ולא מתכוונת לחזור אל העיר לפני המבחן. אני מנסה לחשוב על המצב באופן הגיוני ולהגיד שזה בסדר שיש תקופות פחות טובות ושזה לא אומר שהן הפסיקו להיות חברות שלי או שלא אכפת להן ממני. ההגיון שלי מסכים, אבל ההרגשה על הפנים. אני צריכה את החיזוקים החיוביים האלה מהן, ואני לא מקבלת.

נשמע שלא קל לך ושאת מרגישה בודדה למרות החברות

כי את מרגישה שהן לא שם בשבילך. עלייך אבל להבין משהו שאני גם הבנתי לגבי בעלי היקר: הוא מאוד אוהב אותי,אני מאוד אוהבת אותו אבל למרות שהוא מאוד מאוד מאוד היה שמח להיות שם בשבילי תמיד ולהגיע הבייתה מוקדם כשצריכה אותו-לא תמיד זה אפשרי,בין העבודה שלו ללימודים שלו. אז כן זה מאכזב,כן זה מתסכל... אבל אני מבינה שלא הכל יכול להיות סובב סביבי ושיש נסיבות שהן בגדר "אין ברירה" ופשוט מנסה לעודד את עצמי בדברים שעושים לי טוב בלב. מה דעתך?

Orange Queen

New member
מאוד יכול להיות שאת צודקת.

אבל אני מניחה שבעלך מראה לך שאכפת לו. וכרגע, הן לא. אני חושבת שאני בעיקר מתוסכלת מהחוסר עניין שלהן בי, ומהעומס בלימודים. ובעיקר חוששת ממה שיקרה כשהשנה תסתיים ואז אני, מבחינה פיזית, בטוח יהיה לבד בעיר. המון תודה!

ואולי הן פשוט לא מודעות לזה?

לדעתי מאוד יכול להיות שהן כל כך בלחץ והיסטריה מהבחינות והעבודות שפשוט אין עם מי לדבר. מצפה לי למשל שבת כזאת שהבחור לא יתקשר בכלל בגלל מבחן שיש לו ביום שני-אני כבר מוכנה עם מה לעשות כדי לא להתחרפן
. אני חושבת שאת צריכה אולי להתמקד בלמצוא חברות/חברים שלא קשורים ללימודים,אולי שיהיו יותר פנויים עבורך כשתצטרכי את התמיכה שלהם-אולי חברים מהבית,חברים מחד"כ וכו'.

Orange Queen

New member
כנראה

שזה נכון. אחרי כמה שיחות עם חברות לא מהלימודים, הגעתי למסקנה שאני ממש צריכה למצוא עבודה ולפתח עוד מעגל חברים שלא קשור ללימודים. תודה רבה לך, אני מאחלת לך שבת ללא התחרפנות :)

בזוגיות יש ויתור

שבונים זוגיות ועיש יתר הדדי , מי שצריך את תשומת הלב מקבל מהשני מה שאפשר ויש סדרי עידיפות שנובעים מלחצים של לימודים ולחצים שנובעים מהתחיבות בעבודה אני עברתי מצבים דומים למה שאת מתארת בזוגיות שהיתה לי שאני הייתי פנויה כי הייתי בחופשה מעבודה, חופשת מחלה, לפעמים הייתי צריכה אותו לצידי והייתי צריכה לחכות שהוא יתפנה עבורי, גם שרציתי לחגוג את הנצחון שלי את הסרטן שהבראתי חיכיתי שהוא יסיים את תקופת הבחינות , והתעסקתי בשלי, הייתי דיי עצובה שלא השתתף בשמחתי זה לא בנאלי לנצח את הסרטן שלא היה ברור בהתחלה אם אצא מזה אז שחזרתי לעבודה ועבדתץי עבודה דיי מחייבת בקבע שנדרשתי להשקיע שעות כי זה היה תפקיד של ראש גדול הוא אמר את לא פנויה עבורי, עניתי לו שמישהו צריך לפרנס אותנו , ואתה לא עובד כרגע , הוא היה בחופשה בבית ומצאנו את הזמן להיות יחד , ככה שהעבודה לא תיפגע, וגם הוא יקבל תשומת לב ווזה דרש ממני לחית מפוצלת, בין הבית של ההורים שאני מסיימתץ מאוחר את המשמרת שלי, ולהגיע אליו בימים שהוא היה צריך אותי לצידו , וככה הבנתי הזוגיות היא ויתור וזרימה הדדית אבל חברות זה משהו הרבה פחות מחייב , ולכל אחת הסדרי עדיפות שלה בחיים אני רןואה את זה עם חברה שלי שעוזרת לי מאד כיום, ואני מתמרנת על הזמן הפנוי שלה ומשתדלת להשתלב לבוא לקראתה מתי שנוח לה נפגשים , לא מתי שנוח לי כי היא עמוסה יותר ואולי כל החיים זה התמרון בין האנשים בצורה של סדרי עדיפות והתחשבות בין שני אנשים וככה מגיעים רחוק שנוח וטוב לשני הצדדים , התחימרון הוא הסוד לחברות וזוגיות טובים

accipiter

New member
היי

זה בהחלט נכון לומר שחברות צריכה להיות, והיא נמדדת בזמנים הקשים. תראי, אפשר לדון אותן לכף זכות ולומר: הם עסוקות, רוצות ללמוד לבד, ככה זה יהיה יותר מהר, מפחדות על העתיד שלהם ללא הצלחה במבחן וכו', אבל אפשר גם לומר שפה הם מראות לך את פרצופן האימיתי, שטוב להם איתך הם איתך, ופתאום שלא טוב-בורחות "כל אחת למחילתה". לעשות קלוז'ר לסיפור שלהם, לא היייתי ממליץ, בכל זאת, עדיף זה מאשר כלום, ואני בהחלט בעט משהו שירחיב את מעגל חברותייך. קורס נוסף וזול באוניברסיטה יכול להיות משהו, תחום שאת מחבחבת אותו וניסיון להכינס לסדנא שלו או מפגש של אותם אנשים עם המכנה המשותף הזה, בעבודות אפשר בהחלט להכיר חברים חדשים אם כי הסיכויי למצוא חבר/ה אמיתי, שדואג/ת ואכפת לה/לו ממך, לא הכי גדול, (הוא גם לא הכי קטן אגב, פשוט זו די מלאכה קשה). א. הרבה בהצלחה במבחן. ב.נסי לשקול את האופציה שהם די חרדות לגורלן אז, ואולי, רק אולי את ממהרת להסיק מסקנות. גלמקרה שהם בהחלט לא מפגינות מעשה חברותי-זה לא סוף העולם!, רק חסר לי שתשקעי באיזה דיכי מיותר ולא נצרך ולא הגיוני!. שוב בהצלחה!!!! שתפי אותנו אם תרצי ויהיה חדש בעניין זה. שנשמע גם דברים טובים!. :)

Orange Queen

New member
תודה על התגובה

אני מרגישה כאילו חלף נצח מהזמן בו כתבתי את ההודעה. אני חושבת שבעיקר ניפחתי את הסיפור, באותם רגעים הרגשתי מאוד מאוד לבד, בגלל כל הסיבות שרשמתי, אבל החברויות הללו נמשכות והכל בסדר.

accipiter

New member
וואו>

אני ממש שמח לשמוע, את רואה, לפעמים רגע אחד בונה לנו סיפור שהוא לא הכי מדוייק. כיף לשמוע. רק בשורות טובות!!!.

למעלה