אוףף אחותי הזאת....

אוףף אחותי הזאת....

אני שונא שהיא מתנהגת אל האביר שלה כמו לזבל... רק בגלל שהיא יפה היא מרשה לעצמה להתנהג ככה. ממש חורה לי ההתנהגות שלה ואתמול דיברתי עם אבא שלי על ההתנהגות שלה והוא התרגז עליי שאני מכפיש את שמה הטוב בגלל שאמרתי שזה גועל נפש שבזמן שיש לה חבר היא מסתגרת בחדר עם ידיד. ואמר לי שכמו שהם מקבלים אותי ככה אני צריך לכבד אותה ואת הפרטיות שלה ושאם עוד פעם אני ארמוז דבר כזה אז אבוי לי
. אבל בכל זאת אני לא מסוגל להרגיש אליה קרבה למרות שאני רוצה
. אני גם לא מבין מה יש לה לעשות בחדר עם ידיד לבד כ"כ הרבה זמן.. אני בטוח שהיא עשתה משהו איתו וזה מעצבן אותי שאף אחד לא מגביל אותה היא בגדה בחבר שלה בטוח

white star

New member
אתה ראית אותה בוגדת בו?

אתה יודע מה קרה בחדר הזה?
לא.
שני בני אדם יכולים להסתגר ממלא סיבות ולא בהכרח על מנת לבגוד.

חוצמזה גם אם היא כן בגדה, אתה לא יכול באמת לדעת מה הולך בינהם ומה טיב היחסים בינהם (בינה לבין הבן זוג שלה)
הכי קל ללכת על ההסבר השלילי הברור מאליו, אבל הרבה פעמים טועים.
קל להיות שיפוטי, זה לא בהכרח נכון.

http://www.youtube.com/watch?v=ugZqkQU_2gE

אני ממש בטוח בזה שהיא

שכבה עם אותו ידיד כי כשהם יצאו הם גחכו כזה והרגשתי שקרה משהו ביניהם. לגבי החבר שלה יש לה את החבר הכי מקסים והכי חתיך שקיים בעולם הזה הוא באמת גבר מדהים וחלמו של כל בנאדם. ולא מגיע לו שהיא לא מכבדת את מקומו. אם הוא היה חבר שלי הייתי מתייחס אליו כמו למלך. גם כ"כ רע לי מהמריבה עם אבא שלי בעקבות כך שרמזתי עליה שהיא לא נוהגת כשורה.

Mr Fahrenheit

New member
אני אעלה רגע תיאוריה שאולי מטופשת, אבל...

"אם הוא היה חבר שלי הייתי מתייחס אליו כמו למלך." - יכול להיות שהרצון שלך לחבר מהסוג שיש לה גורם לך לחשוב שהיא לא אוהבת אותו כמו שאתה אוהב מישהו כזה כי היא לא עושה את הדברים שאתה הייתה עושה, אבל תזכור שאתם שני בני אדם שונים, וכל בן אדם מתנהג אחרת ומפרש ומביע את אותם דברים אחרת. גם אהבה.

white star

New member
חלילה לא נתתי לגיטימציה לבגידה

פשוט רציתי להגיד שזה לא. הכרח מה שנראה
או מה שרוצים לראות

aשרון

New member
אוףףףףף............

טוב, אז אתה בטוח, יופי לך.....

אפילו אם אחותך בוגדת בחבר שלה, אסור לך להתערב, זה לא עניינך . עד כמה שזה מעצבן אותך ועד כמה שאתה "חושב" שאתה צודק אסור לך להתערב או להגיד מילה .

ועכשיו אתה שואל למה ?, אז ככה ידידי :
אפילו אם אתה לא מרגיש קרבה לאחותך אתם עדיין משפחה וכמשפחה אתם צריכים קודם כל לעמוד אחד בצד של השני ולתמוך האחד בשני בטוב וברע וגם בלא נעים והמעצבן.
עלה בדעתך שאולי אחותך צריכה ללמוד על בשרה איזה שהוא שעור מהחיים שבלי ההתנהגות הזו היא לא תוכל ללמוד ולהעריך את מה שיש לה. כמו כל דבר בחיים הדברים חוזרים אלינו בצורה כזו או אחרת וזה לא מתפקידך לחנך את אחותך, אלא רק להיות שם בשבילה, לשמוע את הצד שלה ואתה לא חייב להסכים עם מה שהיא עושה, אבל לעולם אל תבייש אותה מול העולם.
לא משנה כמה אתה כועס . אל תעשה דווקא...

ניסית בכלל להתקרב אליה ?, מהם טיב היחסים ביניכם ?, *אל תשכח אתם משפחה

Mr Fahrenheit

New member
אני לא מסכים איתך שאסור לו להתערב.

חייבים להתערב, אבל במידה. אני לא אומר שילך לחבר שלה ויגיד לו שהיא הסתגרה עם מישהו בחדר, אבל אני כן חושב שצריך לבוא אליה ולהגיד מה הוא חושב שקרה ושאם זה אכן ככה, אז לדעתו זאת טעות מכמה סיבות:
1. חבר שלה מקסים הרבה יותר.
2. אם היא לא אוהבת אותו אז שתפרד ממנו.
וכו'...

אני מסכים שצריך לתמוך בבני משפחה בכל מצב, אבל אסור לתת לגיטימציה (גם בשתיקה) למעשים שנראים לנו (והאמת, זה די אובייקטיבי, לא רק סובייקטיבי) לא מוסריים.

Acoustic 3

New member
בפירוש אסור לו להתערב. לא רק שאסור לו -

אם הוא היה האח שלי, לשם בריאותו, כדאי מאוד שלא יתערב.
מי הוא בכלל שילמד אנשים אחרים מוסר? ועל בסיס מה הוא?

איכס. החטטנות הבלתי נסבלת הזאת והיומרה המגעילה הזאת להתערב בחייהם של אחרים רק כי יש קשר דם פשוט מגעילות אותי.
אף אחד לא שאל אותו מה השעה. אז שישב בשקט ויתן לה לעשות את ההחלטות שלה בעצמה כל עוד היא לא בקשה התייעצות. פשוט ככה.

Mr Fahrenheit

New member
היי היי, לא צריך לתקוף

אני אסביר יותר למה לדעתי אפשר להתערב.
קודם כל, כשאמרתי "להתערב" הכוונה היא להגיד לאחותו איך הוא מרגיש ממה שהוא רואה ואיך זה גורם לו להרגיש.. הוא לא שותף שלה לדירה, הוא אחיה.
כמו שאני מצפה מחבר שיגיד לי איפה אני טועה כשאני טועה לדעתו (אם אני אשתכנע או לא, זה כבר עניין אחר).

ואני לא מתכוון שזה יבוא מהמקום של "אני צודק, אני מוסרי ואת לא", אלא ממקום של להבין מה קורה שם. אם אח"כ היא תגיד שזה לא עניינו ושלא ידחוף את האף שלו - אז הייתי עוזב את זה, לפחות בידיעה שאני את שלי עשיתי..

להבדיל אלפי הבדלות, אני זוכר שכתבת הודעה על חבר ללימודים שאמר איזה משהו על ידיעה שאמיר פיי גוטמן ובן זוגו רוצים להביא ילד ואז כן התערבת והבעת את דעתך. שוב, המקרים מאוד שונים אבל אני כן רואה איזהו קו דמיון, לפחות בלגיטימציה של להביע את הדעה שלך גם אם לא שאלו אותך ישירות...

לסיום, רק אציין שחשוב באמת להכיר את האדם לו מגיבים ולראות אם הוא יכול להבין את המקום ממנו מגיעים הדברים שלך, לא מחטטנות נטו (מקום רע) אלא מדאגה או אהבה (מקומות טובים) או אולי אפילו ניסיון לחינוך (לא ממש מקום טוב אבל לא רוע) ואיך הוא יגיב. אולי באמת עדיף לפעמים להיות בשקט.

Acoustic 3

New member
כן אתה צודק, מתנצל על התוקפנות.

בכל מקרה, אני לא מסכים אם דעתך בנושא הזה.

באשר למקרה שנתת - באותו מקרה לא התערבתי וזאת משום שהחבר שלי אמר לי שהוא לא מסכים עם הרעיון והדיון על הומואים ונטיות מיניות התפתח בינינו ולא בינו לבין אנשים אחרים.
אח"כ אנשים התערבו והצטרפו לדיון שנוצר. ההבדל הוא שפה זה דיון שעשינו בציבור - קרי, מול כל הסטודנטים האחרים שהיו בהפסקה איתנו. לכן ההצטרפות של האחרים לדיון התקבלה בברכה ולא היתה נראית בעיני להתערבות.

המקרה פה הוא אחר.
יש פה בחורה שחיה באותו בית עם בני משפחתה ובגלל שזה המצב, האח מקטרג עליה על החלטותיה בנושאים שלא קשרים לאף אחד אחר מלבדה.
נכון שהוא אחיה והוא לא זר מהרחוב - אבל גם במקרה הזה, הוא לא יכול להביע את דעתו על מקרה פרטי מבלי שנתבקש לכך.
מעבר לזה, התצפיות שהוא עושה עליהם, "קריאת הסימנים" (או היומרה לעשות את זה) לא מציגה אותו באור חיובי בכלל. בכלל, ניכר מאוד שהוא כועס על אחותו שהיא עושה זאת משום שהוא מאוד אוהב את החבר שלה והיה רוצה אחד כזה לעצמו (או את אותו אחד, לך תדע).

אחותו היא אדם בוגר וזכותה לעשות מה שהיא רוצה עם הזוגיות שלה מבלי שבני משפחתה יעשו "התערבות" על מה שנראה להם.
בין אם היא בוגדת ובין אם היא לא, אלה היחסים שלה וההתערבות של האח החטטן היא בלתי נסבלת.

אנחנו אנשים בוגרים ובהתאם לזה יש לכבד את הנישה של כל אחד ולתת לו לעשות ככל העולה על רוחו.
קשר דם לא מקנה לאף אחד זכות להתערב לך בחייך. גם לא האהבה או האכפתיות.
כל עוד אתה לא הולך לפגוע בעצמך או באחרים, אז זהו עניינך. ואם תשאל את דעתי, רק אז אענה לך. לא אכפה עליך את דעתי וגם לא אקטרג עליך עד אז.

ובאשר ל"פגיעה באחרים" שאנשים בטח ישימו על זה עין - לא מדובר פה על פגיעה מסוג בגידה. מדובר על פגיעה מסוג פיזי.
בגידה מינית זה דבר שכולנו חופשיים לעשות, גם אם זה נורא פוגע. איש איש וגבולות המוסר שלו.

Mr Fahrenheit

New member
אז כנראה שנצטרך להסכים שלא להסכים..

אבל זה בסדר. דווקא חוסר ההסכמה הוא לפעמים מעניין יותר מאשר להנהן ולהגיד "כן, צודק".
בנוסף הוא קיבל כאן טיעונים מנומקים (אני מקווה) לבעד ונגד, וככה יותר קל לקבל החלטה.

אני לא חטטן

אני פשוט דואג לו שלא יסבול. אם היא רוצה לשכב עם גברים שתעשה זאת אבל כואב לי שהיא פוגעת במישהו שאני מאוד מעריך ואוהב, זאת אהבה אמיתית. אני אוהב גם את אחותי למרות שאולי זה נראה שלא. אני רוצה שהוא יהיה מאושר ואני רוצה שהיא תגרום לו להיות מאושר בדיוק כמו שאני הייתי מעניק לו.

Mr Fahrenheit

New member
הדאגה שלך צריכה להיות לאחותך, לא לחבר שלה.

ליאור, חמוד, תניח לזה אם זה ככה. זה לא טוב לך לחשוב על זה.. תתרכז בזוגיות שלך באמת. אני חייב להודות שבמקרה הספציפי הזה אני נוטה להסכים עם מה ש-Acoustic 3 כתב.

שלום

אני דואג גם לאחותי וגם אוהב אותה, אבל בסיטואציה הזאת היא הפוגעת ולכן אני חש יותר אמפטיה כלפיי החבר שלה. בלי קשר לרגשות שלי להפך דווקא בגלל אותן רגשות אני רוצה שהוא יהיה מאושר וגם שהיא תהיה מאושרת.

Acoustic 3

New member
הגיוני שתחוש אמפטיה..

אבל מכאן ועד להתערבות זה משהו אחר לגמרי..

במקומך, ההערכה שלי לאותה אחות הייתה יורדת פלאים כתוצאה ממעשה כ"כ לא בסדר כלפי אדם אחר (בהנחה ובאמת זה נכון), אבל לא הייתי מתערב כי אין לי שום זכות לעשות את זה.

כאמור, אתם גרים באותו בית. זה לא מקנה לך את הזכות להכתיב לה מה לעשות או להביע את דעתך מבלי שנתבקשת לכך.

אגב, זה משהו שמאוד קשה להבנה. אנשים שחיים באותו בית חושבים שהחיים הם משותפים. לכן כשמישהו מבצע אקט מסויים - כולם סוקרים ולוטשים עינים - בדיוק כמו שאתה עשית ובחנת את הבעות הפנים שלהם ותנועות הגוף.
זה לא בסדר.

תניח לזה, ליאור.

למעלה