אוףףףףףףף כבד לי...!!!

אמאלה2010

New member
אוףףףףףףף כבד לי...!!!

אני מרגישה כבר המון זמן מועקה בגוף. רע לי בנשמה.ואני יודעת שמשהו בחיי לא נכון.ואני יודעת שזה קשור לעבודה.ואני נמצאת במקום הלא נכון כבר שנים.ואני לא ממצה את הפוטנציאל שבי. אבל לצערי יש גם נסיבות חיים.וצריך כסף,כי נקלענו לחובות,ויש לנו ילד קטן שצריך לדאוג לו,אז אי אפשר בדיוק להתפנק. אבל למרות כל זאת...רע לי וכל הזמן רע לי,ואני מרגישה שאין לי טעם בחיים,שאין תכלית.וכל יום כמו רובוט,אני קמה לעבודה שאני לא אוהבת,ואני משועממת רצח שם! אומנם היא זמנית,לשלושה -חצי שנה,אבל עדיין זה משפיע עליי מאוד. נמאס לי להיות במקום לא נכון.נמאס לי לסבול. אבל מה עושים??? איך פותרים את הקונפליקט הזה,שמצד אחד חייב כסף,ומצד שני רע בנשמה? אני פשוט מרגישה תקועה,כמו איזה ג'יפ 4X4 בתוך בוץ טובעני... מקווה שתוכלו לעזור לי...כי אני באמת זועקת לעזרה מבפנים! תודה.

אולי תנסי לעבור מקצוע בהדרגה

אין לי כ"כ עצה יותר מועילה למצב כזה. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לעשות מאמץ וכן לעשות מה שאת אוהבת כי זה הכי בריא וחשוב ואם זה לא מתאפשר אז לפחות כמה שעות ביום. אפילו כמה שעות בשבוע זה גם ישתלם לך בעתיד אם זה מדובר במקצוע עם רווחים גדולים יותר

אמהלה2009

New member
העכשיווי הוא זמני,ואני מחליפה מישהי לחל"ד

בבנק. וזה שאני רוצה הוא בתחום העיצוב.

היי

אני גם לומדת עכשיו בתחום העיצוב ויש איתי מישהי בכיתה שגם עד עכשיו עסקה במקצוע שונה לגמרי עד שהיא החליטה ללמוד את מה שהיא באמת אוהבת. אז קודם כל זה אפשרי, אמנם קשה ודורש כח רצון גדול אבל אפשרי. וגם דןןקא בתחום של עיצוב יש לך מלא אפשרויות. קודם כל ברב תחומים העיצוב קיימים מלבד מסלולי התואר הארבע שנתי גם מסלולים מקוצרים. יש לימודי תעודה, הנדסאי וברב התחומים יש אפילו מסלולי לימוד בערב כך שאת יכולה לבחור את המסלול שמתאים לך וגם לעבוד תוך כדי. מלבד זה את יכולה גם לפתוח עסק עצמאי בתחומים שאפילו לא דורשים לימודים לפני. כמו למשל עיצוב כיסויי ראש. עיצוב קישוטי עוגה, תכשיטנות והיד עוד נטיוה.. בקיצור מה שאת צריכה זה קצת יוזמה, אומץ וכח רצון, לחשוב מה הכי מתאים לך ולהתחיל מחדש.. מאחלת לך בהצלחה. ואני ישמח לעזור לך אם יהיו לך שאלות בתחום העיצוב..בכיף

נשמע שאת באמת לא במקום הנכון ולכן גם לא טוב

לך במקום העבודה. מה מעניין אותך? איפה הכי היית רוצה לעבוד? מה עוצר אותך בעצם לעסוק במקצוע בו את מעונינת? זה לא קל להיות במקום שבו את נמצאת, אני בעצמי יודעת זאת

אמהלה2009

New member
הי פרפרי אהבה...

אני אכן לא במקום הנכון עבורי. אני תמיד נמצאת במקומות עבודה,כברירות מחדל,סוג של פשרה ...כי צריך כסף וזהו! אבל תמיד אני איכשהו סובלת שם,ולא טוב לי,ואני נהיית חולה,כי הנפש סובלת.ומתי יהיה לזה סוף? אני נמצאת במקום מאוד בעייתי,כי אנחנו נמצאים במשבר כלכלי ,בעלי ואני,כתוצאה מזה שלא עבדתי שנה פלוס,מאז שבני נולד.ונקלענו לחובות ענקיים. אני כרגע מחליפה מישהי לחופשת לידה.אומנם בבנק,אבל התפקיד משעמם אותי נורא,ואני לא איש של מספרים.אני אדם הומני,שאוהב עיצוב,יצירתיות. הייתי מאוד רוצה לעבוד במקומות כאלו לא שיגרתיים,שדורשים יצירתיות. אני יודעת שאני אפרח שם שחבל על הזמן. אבל איך עושים את זה? איפה מוצאים את זה? בלי נסיון בכלל? אני כל כך מפחדת לחיות חיים שלמים מבלי לחוות את האושר הזה,בלהגשים את עצמך!!!

ומה מושך אותך?איזה תחום מעניין אותך?

אולי שווה לעבוד במשהו הומני יותר-מה לגבי עבודה בגן ילדים כסייעת? אולי לעבוד כמזכירה?

אני רואה שעיצוב מעניין אותך-אולי משהו שקשור

לתחום הזה? אילו אופציות קיימות? בואי ננסה לחשוב ביחד.

פירוק לגורמים

הי, בדרך כלל, כשאנו במצוקה, קשה לנו להפריד בין בעיות שונות ובין ענייני החיים השונים. התוצאה, על רגל אחת - הקשיים השונים, ההתמודדויות השונות, כל אלה הופכים לגוש אחד גדול ושחור שגורם לך להרגיש כפי שאת מרגישה. קשה מאד להתמודד עם הגוש הזה, עם המסה הכבדה והסמיכה הזו, שאנחנו לא מבינים מאיפה בכלל להתחיל לתקוף אותה. לדעתי, כדאי לנסות לפרק אותה לגורמים. גם אם לא לכל הגורמים, אז לפחות פירוק ראשוני שיאפשר יותר הבנה של השאלה עם מה בדיוק מתמודדים ובעיקר עם מה מתמודדים קודם. את מתארת גוש כזה. מועקה אחת גדולה וכבדה, אבל את בעצם מתארת שתי בעיות שונות כרגע. האחת - הפער בין מה שאת עושה בפועל לפרנסתך לבין הפנטזיה על מה שהיית רוצה לעשות. הפער בין העבודה המשעממת והסיזיפית, לבין החלום על הגשמה עצמית. הבעיה השניה - העובדה שמצבך הכלכלי הנוכחי אינו מאפשר (או נתפס ככזה שאינו מאפשר) שינוי. כך שמצד אחד את עסוקה בשאלה איך להגיע להגשמת החלום. איך למצוא עבודה בתחום היצירתי, איך להרוויח ממנה כסף, איך לעשות את כל זה בשעה שלדעתך אין בידך את הכלים לעשות זאת. מצד שני ברור לך שהחלום לא ניתן להגשמה, כי המציאות חזקה יותר ובמציאות הזו יש לכם חובות כבדים. בעיניי, שאלת ההתמודדות עם המצב הכלכלי הנוכחי קודמת לשאלה איך להגשים את עצמך. אפשר להניח שרק יציאה מהמצב הנוכחי (שניתן להתיחס אליו כאל מצב משברי ו/או סוג של מצב חירום) תאפשר לך, בהמשך, להתחיל להתמודד עם שאלת ההגשמה העצמית. וכן, למרות הפנטזיה של רובנו להצליח להתמודד ולפתור את בעיותינו במקביל (כלומר, בפחות זמן), לפעמים בחיים אין ברירה אלא לעבוד בטור. קודם לפתור את "א" ורק אחר כך את "ב". זה מתסכל, כי זה בדרך כלל אומר שהתהליך ממושך יותר וזה מאלץ אותנו לדחות סיפוקים, אבל תכל'ס - גם עכשיו את דוחה את הסיפוקים. כביכול מחוסר ברירה, אבל עדיין דוחה אותם. ממה שאת מתארת אני חושב שאפשר להתרשם שהמצב חוזר על עצמו ומזין את עצמו. נוצר כאן איזשהו מעגל שאת כל הזמן בתוכו. כרגע את חולמת לצאת מהמעגל הזה, אבל לא באמת מגדירה לעצמך את נקודת היציאה. אני לא יודע מה גובה החובות שלכם, מהי יכולת ההחזר שלכם (כלומר, כמה כסף פנוי להחזר החובות נשאר לכם אחרי כל ההוצאות שלכם), האם העבודות בהן אתם עוסקים כרגע באמת מספקות את הפתרון הטוב ביותר וכו'. אלו שאלות שיהיה עליכם לתת עליהן את הדעת. אני מניח שחלק מהתשובות לשאלות הללו כבר נמצאות בידיכם. מה חסר? הגדרות. מה זה הגדרות בהקשר הזה? למשל: "בעזרת הכסף שאנו מרוויחים בעבודות הנוכחיות שלנו נצליח להחזיר את החוב תוך X חודשים". או: "בעזרת הכסף שאנו מרוויחים נוכל להחזיר את החלק העיקרי של החוב שלנו תוך Y חודשים, ואת היתרה תוך Z חודשים נוספים." וכו' וכו'. לדעתי, רק אם תהיה בידיכם תוכנית מאד ברורה, מוגדרת ומדויקת של האופן בו אתם מתמודדים ובסופו של דבר מחזירים את החוב שלכם (שזה אומר, כמובן, גם הגדרה של טווח הזמן), תוכלו להמשיך הלאה להתמודדויות הבאות (למשל - איך אני מגשימה את החלום שלי לעסוק בתחום העיצוב ולהתפרנס ממנו). אחד הדברים שהגדרה מדויקת נותנת ומאפשרת זה אופק. תקווה. נקודת ציון לשאוף אליה. כיוון, מצפן וכל כינוי אחר שתמצאי שמתאים לך. כאשר תוכלי להגיד לעצמך משהו כמו: "תוך X זמן נהיה במקום טוב יותר מבחינה כלכלית" זה ייתן לך קצת שקט. זה בעיקר ייתן לך אפשרות להתמודד עם עבודה שאת שונאת לעשות. באיזשהו מקום זה ישנה את אופי העבודה שאת עושה. זה לא אומר שפתאום יהיה נורא מעניין לעבוד בבנק, זה רק אומר שפתאום אולי יהיה פחות קשה לעבוד שם. לעבור ללמוד תחום חדש ומלהיב, לחפש ולמצוא עבודה בתחום הזה, לעשות כל מה שצריך כדי להצליח להתפרנס מהעבודה הזו - כל אלה הם דברים אפשריים. ברור שכדי להשיג אותם נדרשים מאמצים רבים, אבל זה חד-משמעית אפשרי. אלא שכרגע זה לחלוטין לא אפשרי, כי על הפרק עומדות התמודדויות דחופות בהרבה (קיומיות אפילו) ולכן כרגע צריך לשים את החלום On hold, לגייס כוחות, לפתור לפחות את החלק הארי בבעיה האקוטית של המצב הכלכלי ואז להמשיך. בהצלחה, פיני

אמהלה2009

New member
תודה רבה על תשובתך

היא תרמה לי מאוד! אני מעריכה את המאמץ בכתיבה שלך... תאמין לי שאני כל כך רוצה להרגיש טוב,ולעשות דברים טובים למען עצמי.כי נמאס לי כל הזמן להתפשר,אבל גם יש פה ילד קטן שזקוק לי,ואני לא יכולה להיות אגואיסטית,אבל אני גם צריכה להיות לו אמא שפויה שטוב לה,אז צריך למצוא את האיזון. אני מאוד רוצה להתחיל טיפול עם איש מקצוע,ובשל הבעיה הכלכלית שלנו,אני מחפשת משהו בעלות סבירה.אם אתה מכיר,אשמח שתמליץ לי.באזור המרכז. תודה ענקית.

../images/Emo13.gif בשמחה רבה

הי, משמח לשמוע שמצאת ערך בדברים שכתבתי. ברור שאת רוצה להרגיש טוב וברור שיש למצוא את האיזון. מאחר ואת מחפשת, אני מאמין שגם תמצאי. נדרשים סבלנות, אורך רוח ואופטימיות, אך השינוי לטובה נמצא שם. לשאלתך בעניין טיפול, הרחבתי במסרים. חג שמח ובכלל ימים טובים, פיני

MOTHERHOOD2011

New member
היי פיני

החלפתי שם משתמש,אז זו עדיין אני. אני לא מצליחה להיכנס למסר שרשמת. אשמח אם תוכל לרשום לי אותו שוב. תודה וחג שמח

גם אם לא תתחילי טיפול מיד....

אני חושבת שדבר ראשון אתם חייבים(כמו שפיני כתב) לשבת ולהסתכל לחובות בעיניים. אני בהטוחה שאם תדעו זמנים מדויקים לזמן שבו תחזירו את החוב, יהיה לך יותר קל להתמודד. ממליצה גם להתחיל לנהל תוכנית כלכלית יותר מסודרת. חפשי לך תוכנית ריאלית של צעדים קטנים לקראת חיים יותר נעימים עבורך. אולי תוכלי להרשות לעצמך קורס קטן בנתיים? אולי לעשות דברים בצורה עצמאית בבית... ללמוד מהאינטרנת? אולי למצוא דרכים נוספות פשוט להקל על הכבדות שאת חשה בחייך. בהצלחה.

למעלה