אוףףףףףףףף,נמאס לי

שיר w

New member
שאלה נוספת....

נתקלתי כמה פעמים בדבר מוזר.. נאמר בו משהו כזה-אם רוצים לעצור את הרכב צריך ללחוץ על הבלם עד שיעצר... אבל ידוע שצריך ללחוץ על הקלאץ!!!למה לא מתיחסים לזה?? הרי אי אפ]שר לעצור את המכונית בלי הקלאץ... למה התכוונו כאן??

../images/Emo104.gif נראה לי שרוצים לבדוק

ידע על הרכב. אם אני לא טועה התשובה היא ללחוץ לחיצות קצרות כדי לא לנעול את הבלם בזמן החלקה.

../images/Emo104.gif אם מתעללים בהם-

בעיקרון- לחיצות ארוכות, חזקות ופתאומיות. אבל מכיון שהבלמים יחסית רגישים וחיוניים אז יש את הבדיקות התקופתיות של הרכב (אם שמים לב לכך שהם לא כ"כ בסדר אז חשוב לבדוק את זה).

be_roo

New member
למה הכוונה ב"נעילת בלמים"?

נראה לי שיתכן פה בלבול מושגים. אם ב"נעילת בלמים" התכוונת ל"נעילת גלגלים", הרי שזהו מצב שהגלגלים מפסיקים להסתובב אבל הרכב ממשיך לנוע קדימה מהתאוצה. אם רכבת פעם על אופנים מהר ובלמת לפתע, והגלגלים נגררו על הרצפה, זו בדיוק אותה תופעה. תופעה זו אינה קשורה לשום התעללות, אלא לדרגת החיכוך בין הצמיגים לכביש. דרגה זו משתנה בהתאם להרבה פרמטרים (כביש יבש או רטוב, צמיגים חדשים או משופשפים, טמפ' הכביש ועוד). אם הכוונה היתה לכשל בבלמים בגלל התחממות יתר, הרי שאין מדובר ב"התעללות" שהוזכרה כאן, אלא פשוט שימוש מאומץ. זהו דבר שקורה לעיתים רחוקות במכוניות פרטיות, בעיקר כאשר נוסעים בירידות ארוכות ובמקום להוריד הילוך ולהעזר בבלימת מנוע, משתמשים בבלמים. כתוצאה מכך הם מתחממים ומאבדים מיעילותם. בנסיעה רגילה זה לא קורה, ואין סיבה "לחסוך" בבלמים בגלל הפחד שזה יופיע.

be_roo

New member
כי אין קשר בין הדברים

השאלה מתייחסת לעצירה. הלחיצה על הקלאץ' בסוף אינה קשורה לבלימת הרכב, האוטו יעצור גם אם לא תלחצי על הקלאץ'. פעולה זו נועדה למנוע מהמנוע להכבות בעמידה.

שיר w

New member
שאלה נוספת....

נתקלתי כמה פעמים בדבר מוזר.. נאמר בו משהו כזה-אם רוצים לעצור את הרכב צריך ללחוץ על הבלם עד שיעצר... אבל ידוע שצריך ללחוץ על הקלאץ!!!למה לא מתיחסים לזה?? הרי אי אפ]שר לעצור את המכונית בלי הקלאץ... למה התכוונו כאן??

idandi

New member
ברור אבל הקטע ש:

אד מהתמרורים אומר שלי יש זכת קדימה - כמובן שאני נוסע בכביש הרחב והשתמרור השני אומר שאתה צריך לתת זכות קדימה לאלה בכביש הרחב ואגב אתה יכול להבדיל בין התמרורים לפי כך שיש להם כזה מין \/ כזה אתה תסתכל ותבין זה אומר איפה נמצא התמרור יענו כשיש בכביש הרחב \/ למטה זה יימצא בכביש הרחב וזה מכוון לכל הנוסעים בכביש הרחב שיש את זה בדרך הצידית זה ההפך :)

be_roo

New member
אין פה שני מקרים

זה מה שניסיתי להסביר, זהו אותו כביש, ואותו מקום באותו זמן, ושני התמרורים מוצבים בו זמנית. האחד מכוון כלפי הנוסעים בכביש ה"רחב" והשני כלפי נוסעי הדרך הצדדית.

idandi

New member
כמו בציור שלי :) אגב לא הבנתי את זה

לפני תודה על ההסבר

Ibiza1800

New member
כן ב"שני מקרים" התכוונתי ל

כך שבמיקרה שאם אתה נוסע בכביש הרחב או בכביש הצר זכות הקדימה היא למי שנוסע בכביש הרחב!

למעלה