אוףףףףףףףף,נמאס לי

שיר w

New member
אוףףףףףףףף,נמאס לי

מישהו יכול להסביר אולי פעם אחת ולתמיד(אלק תמיד,למחר) מה ההבדל בין תמרור 15 ל-16 בעניין הזכות קדימה והפניות לכבישים?? אני מקווה שאני אבין.... תודה...

../images/Emo104.gif פשוט מאוד-

הכיוון ממנו את באה. בתמרור 15 את באה מהכביש השמאלי שמשתלב עם הכביש המרכזי ובתמרור 16 את באה מהכביש המרכזי. לכבישים האלו יש כיוון אחד וכמו בתמרור 15- באים מהכביש השולי ומשתלבים במרכזי, אי אפשר למשל לעשות פרסה בכביש כזה (דוג' לצורך המחשה). אם יש לך שאלות ספציפיות יותר זה יהיה יותר טוב. בהצלחה!

../images/Emo104.gif זו השתלבות בתנועה שוטפת

אבל לאילו שבאים מהכביש הצדדי-שמאלי יש זכות קדימה (אני כותבת את זה על פי שאלה שהיתה לי באחד האתרים ללימוד נהיגה).

../images/Emo104.gif ההפך-

זה שבכביש הצדדי הוא זה עם הזכות קדימה למרות שהגיונית קצת קשה לי לראות את זה בדמיון, הרי אלו שבכביש הראשי לא יעצרו לו! נראה לי שזאת השתלבות, לא עוצריך במיוחד את הרכב אלא מאיטים או משהו כזה. אם מישהו נוסף יוכל להסביר בדיוק זה יהיה נהדר!

be_roo

New member
מדובר על שני תמרורים שמתארים

את אותו מצב, אבל משתי זויות ראיה שונות. כאשר כביש מתמזג עם דרך צדדית, צריך לשים תמרור גם לאלה שנושאים בכביש, למרות שיש להם זכות קדימה, יש לידע אותם שעומדים להגיע רכבים מימין. וגם לאלה שנוסעים בדרך הצדדית כדי שידעו שהם עומדים להשתלב בכביש וצריכים לתת זכות קדימה. לכן תמרור 15 יוצב על הכביש, ותמרור 16 יוצב על הדרך הצדדית. איך יודעים להבדיל? שימי לב שיש הטיה שונה של זוית הראה. בתמרור 15 הכביש הוא זה שמצוייר אנכית והתמרור מתייחס אל הנוסעים בכביש, והדרך הצדדית בהטיה. בתמרור 16 זה להפך, והתמרור מתייחס לנהגים שנוסעים בדרך הצדדית.

שיר w

New member
מצטערת,אבל עדיין לא הבנתי...

למי זכות קדימה בכל תמרור ולאן אסור לפנות??

be_roo

New member
תחשבי על זה ככה

אני אתן דוגמא פשוטה יותר. נניח שאת מתקרב לצומת טי, את מגיעה מהכיוון שבו ניתן לפנות ימינה או שמאלה, ולכן לך יהיה מוצב תמרור 11 עם הציור T. אבל למי שמגיע לאותה צומת בדיוק מכיוון אחר, יוצב תמרור 10 עם הציור |-. זו אותה סיטואציה משתי זויות ראיה שונות. כך גם במקרה שלך. יש כביש רחב שלנוסעים בו יש זכות קדימה, ואליו משתלבת דרך צדדית. אלה שנוסעים בכביש הרחב מקבלים תמרור שמודיע להם שלתוך הכביש שלהם משתלבת דרך נוספת, ושלהם נתונה זכות הקדימה. אלה שנוסעים בדרך הצדדית מקבלים תמרור דומה, רק מזוית הראיה שלהם הם אלה שצריכים להשתלב בתנועה ולתת זכות קדימה. מדובר על השתלבות ולא על צומת, כמו שני נהרות שמתאחדים וזורמים יחד במורד הזרם, ולכן אי אפשר לפנות לכיוון שמנוגד לזרם התנועה.

idandi

New member
מותק צריך לצלם לה את איילון צפון

שם איפה שדרך השלום שאת יורדת מדרך השלום לאיילון צפון זה בדיוק ההסבר הכי מובן ויש שם גם את השלט המתאים :) כך היא תבין יותר נכון

driver2b

New member
תשובה קצרה:

התמרורים יוצבו לקראת התמזגות דרך ראשית עם דרך צדדית: תמרור 15 יוצב בדרך הצדדית. תמרור 16 יוצב בדרך הראשית. זכות קדימה לנוהג בדרך הראשית. דרור, צוות Driver2b.

פרטנר

New member
שימו לב

שבתמרור מסומן הכביש שבו אתם נמצאים ע"י חץ (דמויי זנב סנונית), וכמובן שזכות הקדימה תהיה לנמצאים בכביש הרחב תמיד.

idandi

New member
מה המתרור הבא אומר?!

בחיים לא ראיתי אותו מזה החרטא הזה מזה המשושה הזה השחור באמצע

be_roo

New member
"תמרור עצור לפניך"

הוא מוצב במקוות בהם מתקרבים לצומת אך לא רואים אותה אלא ברגע האחרון. על מנת שלא תגלה ברגע האחרון שיש שם תמרור עצור ותבלום לפתע, מציבים את התמרור הזה לפני כן כדי להכין אותך לעצירה. הוא לא נפוץ אבל קיים.

למעלה