אוסף שאלות

israelmiv

New member
אוסף שאלות

שלום. אני מתכונן לעשות פסיכומטרי במועד הקרוב ויש לי מספר שאלות. אני משער שכבר שאלו אותן בעבר אבל לא בצורה מרוכזת. אני אודה למי שיוכל לענות לי.

1. האם אפשר להתכונן למבחן באמצעות מבחנים מהשיטה הישנה? אני ודע שחלק מהשאלות לא קיימות, אבל האם רמת הקושי נשארה אותו דבר?
2. מישהו אמר לי שאותו דף תשובות נשאר איתך בכל המבחן, המשמעות היא שאין לחץ לנחש את מה שאתה לא יודע מיד, ואפשר לעשות את זה בהמשך. האם זה נכון?
3. החוברת של המרכז הארצי כתוב שאין הפסקה בין פרק לפרק. האם זה ממש ככה, כלומר, אין איזה שלושים שניות לנשום בין פרק לפרק?

תודה רבה.

jaromor

New member
תשובות

1. כן, אבל צריך להתאים אותם (בעיקר להוריד שאלות שכבר לא רלוונטיות בפרק המילולי).

2. אפשרי, אבל מאוד לא מומלץ- אחרי שתעשה כמה פרקים לא תזכור האם פרק 1 היה כמותי (20 שאלות), מילולי (23) או אנגלית (22) ולכן לא תדע כמה לנחש. זה יצור בלבול ויפגע בך (חוץ מזה שזה גם בעיקרון אסור, אבל אי אפשר לבדוק את זה ולכן הסיבה הקודמת יותר משמעותית).
לכן, אם לא הספקת שאלות בפרק מסוים- נחש את התשובות שלהן בסוף אותו פרק.

3. בדיוק ככה, במהלך שמונת פרקי הברירה אין אפילו שנייה של הפסקה בין פרק לפרק.
יוצא הדופן היחיד- בין פרק החיבור (הפרק הראשון) לבין פרקי הברירה יש הפסקה של כמה דקות שנובעת מכך שמשגיחי הבחינה צריכים לאסוף מהנבחנים את החיבורים, לחלק להם את חוברות הבחינה ולתת כמה דגשים והוראות.

בהצלחה!

israelmiv

New member
מהתשובה שלך אני מבין

שהסדר של הפרקים הוא בלתי צפוי, הבנתי נכון?

israelmiv

New member
מצטער על גשם ההודעות

פשוט עולה לי כל פעם שאלה חדשה. שאלה נוספת: אותו מישהו גם אמר לי שאמנם מותר להשתמש במחק אבל כמעט בלתי אפשרי, או לוקח המון זמן, למחוק תשובה מהדף תשובות (באופן שלא יבלבל את הסורק) האם זה נכון?

hod194

New member
תשובות

הסדר של הפרקים אכן אקראי, כמו גם אילו פרקים הם פרקי פיילוט.

אני השתמשתי במחק ולא נתקלתי בקושי מיוחד במחיקה.

למעלה