אוסף קטנות 19.4

לא, לא ידועה. לאיזה הונדה 400 אתה מתכוון?

אתה יכול לתת שם דגם מלא מדויק או קישור?

בועז בר

New member
אז לאינובה יש סנדלי סחיבה טבולים בשמן, כן?

kalorit35

New member
אשמח ללמד גם ציידי טרולים.

צנטרפוגלי לא חייב להיות עם סנדלי סחיבה ,כעת צא לרשת חפש ,או תנחש .

אז מהו אוטומטי?

בוודאי שהוא תלוי בך. מה רצית, שהוא יפעל באופן בלתי תלוי בפעולת הקטנוע? שהוא ישתלב וישתחרר באופן אקראי? מתי שבא לו?
איך אתה יכול לחברו ולנתקו באמצע נסיעה ב-90 קמ"ש?
מה זה הפעולות האישיות האלה? זה בניגוד לפעולות ציבוריות? או קבוצתיות?
וגם אם אתה אכן יכול לגרום לניתוקו וחיבורו בעזרת פעולות אישיות כאלה, זה אינו אופן הפעולה הנורמלי שלו. באופן נורמלי, לרוכב הרגיל שאינו יודע או מעוניין לבצע פעולות אישיות, פעולת המצמד היא שקופה. הוא רוצה לנסוע - הוא נותן גז. הוא רוצה לעצור - הוא בולם. המצמד משתלב או מתנתק בהתאם ע"י מנגנון פנימי, מבלי שהרוכב יצטרך לבקר את פעולתו או לשלוט בו, או להיות מודע כלל לקיומו. זה נקרא "אוטומטי".

מה זה משתנה יותר מפעמיים? מה זה המסירה האישית שלך? מה הקשר לגובה הצמיג?
יחס מסירה של הואריאטור יש רק אחד, והוא משתנה, ברציפות, בכל פעם שיש שינוי בסל"ד או בעומס, על ידי שינוי הקטרים האפקטיביים של גלגלי הרצועה שלו בכניסה ובמוצא.
והשינוי מתבצע בהתאם לאלגוריתם שקבע המתכנן שלו, להשגת פרופיל ביצועים מסויים, והוא מתבצע אוטומטית מבחינת הרוכב - כלומר הרוכב לא צריך לבקר את פעולת הממסרת בעצמו, לא צריך לתת לה פקודות לשינוי יחס המסירה כמו בממסרת ידנית, זה מתרחש "מאליו".

אז יש צנטריפוגלי יבש, צנטריפוגלי רטוב וצנטריפוגלי טהור?
או שאחד מהם טהור והשני לא?
או שגם היבש וגם הרטוב יכולים להיות טהורים ולא-טהורים?

kalorit35

New member
הוא אינו אטומטי

כי במצבים מסויימים הוא אינו יודע מה לעשות או איך לפעול ,אלא בהתערבות הרוכב בלבד והחלטה אישית שלו ,תחשוב קצת תגיע לאותה מסקנה ,לכן הוא אינו אוטומטי .

ונכון ,יחס יש אחד ,אך הוא משתנה ברציפות .אבל הוא לא תמיד מתבצע אוטומטית ולכן אינו אוטומטי .
שים לב שממסרות של סובארו אינן נקראות אוטמטיות אלא רציפות .
שים לב שממסרות הדראוליות נקראות אוטומטיות .
אולי כעת יהיה לך קל להבין את ההבדל .

תחשוב בשקט ובסבלנות .
וקרא איך מכנים זאת היצרנים בלי להזכיר את המילה אוטומטית
http://www.google.co.il/#hl=iw&q=cv...on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=f4c0a1dc0e10ccf3

לגבי השאר נסה לנחש ותעזר בהבנת הנקרא שלך .

איך בהתערבות הרוכב?

איך הרוכב מתערב?
יש לו ידית או רגלית או אמצעי אחר לשלוט במצמד באופן ישיר?
באיזה מצבים הוא אינו יודע איך לפעול? אם הוא צנטריפוגלי אז מעל סל"ד מסויים הוא משולב, ומתחת - מנותק.
חשבתי קצת ולא הגעתי לאותה מסקנה.

אם יחס המסירה "לא תמיד מתבצע אוטומטית" - אז באותם מקרים בהם הוא לא מתבצע אוטומטית, איך הוא מתבצע?
הרי שוב - לרוכב אין ידית או רגלית או אמצעי אחר לשלוט ביחס המסירה, או לעקוף את המנגנון האוטומטי, וגם אין מצב שיחס המסירה לא מוגדר (שגלגל המוצא כאילו לא יודע כמה סיבובים להסתובב פר סיבוב של גלגל הכניסה). אז זה לא ברור.

לא ברור לי על איזה ממסרות של סובארו אתה מדבר. אבל זה שממסרת מכונה "רציפה" לא אומר שהיא אינה אוטומטית. יכולה להיות אוטומטית רציפה ולא-רציפה, ויכולה להיות לא-אוטומטית רציפה ולא-רציפה.
אם קוראים להן "רציפות" זה בטח בשביל להדגיש שהן רציפות ולא שהן לא-אוטומטיות.

לא יודע על איזה ממסרות הידראוליות אתה מדבר. למה מתייחס התואר "הידראוליות"? למנגנון העברת הכח? למנגנון הפיקוד או החלפת ההילוכים? למנגנון המצמד?

הקישור שנתת מביא אותי לדף הראשי של גוגל, אז אני לא יודע לאן רצית להפנות אותי.

kalorit35

New member
לאט לאט חבר יקר

אל תמהר ללמד את היצרנים ,אל תמהר לשלול מהרוכב את האופציות המעידות שהמצמד המדובר אינו אוטומטיו ,היצרנים לא מכנים זאת אוטומטיות אז אתה עוד רחוק בידע שלך מלהחליט איך הן נקראות .

שוב ,שב ותחשוב ,לאט לאט חביבי ,למה אתה רץ ?
אני אוביל אותך לשם ,רק סבלנות, או שתוביל את עצמך .

טוב, אז בוא נעזוב את היצרנים.

במקום לתהות למה הם קוראים לזה איך שהם קוראים, אתה יכול לענות לי בפשטות על השאלות הפשוטות ששאלתי?

איזה "אופציות המעידות שהמצמד המדובר אינו אוטומטי"?
מהם האמצעים באמצעותם הרוכב שולט במצמד וביחס המסירה של הואריאטור?

אולי אם נבין את זה, נוכל גם להבין את הרציונל מאחורי השמות בהם היצרנים בחרו לקרוא לזה?
למה מתייחס התואר "הידראוליות" שציינת קודם? למנגנון העברת הכח? למנגנון הפיקוד או החלפת ההילוכים? למנגנון המצמד?
לאיזה הונדה 400 התכוונת?

אני לא רץ, אבל כבר מאוחר, ואני לא יודע מתי שוב יהיה לי זמן או הזדמנות לנהל איתך דיון כזה.

Vaderom

New member
חבל על האנרגיות שלך, זה

שמת לב שהוא לא נתן אף תשובה ישירה לאף שאלה שאתה שואל, כן?
קלאסי. הוא משתפר ד"א, יש מצב קרא איזה ספר מכונאות ומנסה להשתלט על המונחים הבסיסיים כדי לא לצאת ד.ביל כמו פעם שאפשר היה לקלוט אותו בשניה.

kalorit35

New member
לא עדיף לך ללמוד משהו נוסף ?

בסדר אמרת אמרת ,אני טרול ,אבל בוא תפתח הראש ותלמד משהו .

kalorit35

New member
ממש לא ,אתה לא חושב

שתמסורת רציפה של קטנוע למשל אינה יודעת לעשות מה שעושה תמסורת אוטומטית הדרולית ,אין שום כונה לשגע כאן איש .
במקום לחשוד תהה על ההבדלים בתמסורות ושאל עצמך מדוע יצרני תמסורות רציפות אינם מכנים אותם אוטומטיות ,כמו כן תהה על החסרון שבממסרה הרציפה של הקטנוע שלך על ידי לימוד המערכת .

הבעיה שאתה לא מלמד אותנו.

הנה אני משתוקק ללמוד, אבל אתה לא עונה לי על השאלות הממוקדות מאוד שלי, עונה בכל מיני תשובות עמומות, עקיפות, מסתוריות ולא-ענייניות, מסתובב סחור סחור, מושך אותי ב"לאט לאט", "שב תחשוב" וכד'.
כבר הגעתי לאן שיכולתי בכח מחשבתי, וזה שתגיד לי "שב תחשוב" לא יביא אותי למחשבה אחרת.
בשביל להתקדם אני צריך תשובות לשאלות שאין בכוחי לענות עליהן.
אם אתה רוצה ללמד אותנו (אותי לפחות) - אז זו הדרך.

מיצו

New member
לקח לך קצת זמן אבל בסוף הבנת

כמו שאמרו פה מעלי, הוא משתפר, אבל בסופו של דבר זה עדיין הוא, ובסוף זה יצא לו החוצה. זה בטבע שלו. ככה זה. הוא מעולם לא יענה ישירות לשאלה נוקבת, הוא תמיד יעלם ויצוץ בחלק אחר של השרשור, איפה שלא נוח לו הוא יעבור למקום אחר. הוא אוהב לגרום לאנשים להזיע, להתעצבן, וברגע האחרון הוא מנתק מגע.

ככה זה.

מיצו

New member
אגב, אם טרם הבנת, הוא מפעיל פה כמה ברצף

בו זמנית. זה נחמד, זה אפילו משעשע לראות את זה מהצד, וכמו שכתבתי לו כמה פעמים בשבועיים האחרונים (והוא כמובן התעלם ועבר לשרשור אחר) - כל עוד הוא לא מחרבן בסלון אין לי בעיה שימשיך, כי לפעמים זה אפילו תורם למהות של הדיון. ברגע שיצא לו, הוא וכל הנספחים יעלמו כהינף עכבר.

kalorit35

New member
שים לב שגם תשובה מגומגמת

אתה לא מקבל ,בניגוד לעבר הלא רחוק שמספר כסילים קפצו ללא מחשבה במיידית .אבל זה ממש לא חשוב ,מהות הדיון היא החשובה ,לך יש לי משהו להעיר לא על אופן הצגתו של MORM כאויל ,אלא ממש לנושא עצמו והוא התנפחות הרפידות הרטובות ולא רק במצמדי אופנועי שטח אלא גם בממסרות הדרוליות שבהם תפקיד הרפידות הוא הפוך.

אופן הנסיון של הצגת MORM במקרה הזה (בתפוצת רבים) הוא דיון אחר לחלוטין .ואני לא מצדד בו .(באופן) .

כשאני כותב התנפחות זה לא כמו ניפוח של בלון אלא משהו מזערי ביותר .

למעלה