אוסף קטנות 19.4

והקשר?

לא שאני מצפה ממך לאיזה תשובה ישירה לאיזו שהיא שאלה, אבל רק לרגע נניח שזה באמת מעניין אותך.

לשאלתך, לא, לא יצא לי, אבל יצא לי לשפץ כמה וכמה קלאצ'ים של אופנוע.
ויש לי קצת (ממש קצת) רקע טכני, וטיפה הבנה באיך העולם עובד.

ועכשיו, איך בדיוק זה קשור להתנפחות רפידות הקלאץ' הידני בDRZ400?

אתה אי פעם פירקת קלאץ' של אופנוע?

אתה אי פעם הרכבת ממסרה הידראולית של רכב על אופנוע?
נסע טוב?

a c t i v e X

New member
רפידות(חיכוך) או דיסקיות(מתכת)?

וברור שלא מדובר על שינוי מזערי בעובי דיסקיות, שינוי כ"כ זעום שאפילו מתכת שמתחממת הרבה הרבה הרבה יותר כמו הצילינדר לא גורמת ל"תפיסה"

תראה, יש קשר למציאות במה שהוא כתב

הוא לא תיאר את זה נכון, אלא העריך את מה שקורה.

יש קלאצ'ים זולים(קניתי אחד כזה) שמשנים את התכונות שלהם(מורם חשב שהם מתנפחים? נו ניחא טעות) ומתנהגים אחרת על שמן חם.

אני חווה את זה לא מעט באופנוע.(כן עשיתי טעות וקניתי בזול מוצר לא איכותי)

אז באמת יש שינוי בהתנהגות של הקלאץ', רוב הסיכויים שהוא יגמר מהר יותר.
אז הוא לא באמת מתנפח, אבל עדיין מורמ מתאר תופעה שקורה(שינוי ההתנהגות), ונותן עיצה לא רעה(אל תקנו בזול).

הבהרה:
אני לא חסיד של מורמ, לא חבר בקומומור(או איך שלא קוראים לזה), כן הוא כותב דברים שהם הרבה פעמים לא מדוייקים, עד לא נכונים.
אבל לא נראה לי שזאת סיבה לקטול אותו בכל הזדמנות שיש לך.

זה עושה לך טוב לתקוף אותו? למה?

a c t i v e X

New member
ואת שרשור מתיחת השרשרת לפי משקל הרוכב אתה

מכיר?
זה ברור לכולם מה מקור הטעות שלו אז, רק שבמקום להגיד אז אהה ואאלה בגלל זה, הוא התחיל לחפש צידוקים מתחת לאדמה, הלך ושאל מכונאים בניסוח אחר ובסוף טען שזה מה שהוא התכוון.
הפך את הנושא מ"לפי משקל הרוכב" ל"עם משקל רוכב" בלי להבין את המשמעות, רק כדי להוכיח איכשהו שהוא צדק.

בלי קשר, ההתנהלות שלו נפוחה מחשיבות עצמית, מלאה בהפרזות היסטוריות עצמיות (סליידרים בסדום ערד? מישהו ראה דבר כזה אצלו?) ומלאה בעלילות גבורה מהשטח היום כשמי שנתקל בו בשטח מספר שבמדובר בקריקטורת רכיבה.
לא שאני כוכב מרוצים, אבל כששומעים את הסיפורים בשרשור של 50 תמונות של עצמו זה יוצא מהחורים

מה לעשות, אני לא היחידי שחושב ככה, פשוט לאחרים כבר אין כח להגיב

mushdubi

New member

ועדיין, להתנגח ולרקוד על כל טעות

זה לא מוציא אותך גדול.
לדעתי, תרשום שהוא טועה.
תסביר למה הוא טועה.
ותעזוב, תמשיך הלאה.

ככה גם אתה תעביר את הידע שלך.
גם לא תצא מחרחר ריב ומדון.
וגם במקרה ותיתקע ומורם יעבור לידך בטעות הוא יתן לך כלים לתקן לעצמך את האופנוע.(רק אל תיתן לו לנסות, זה לא ממש מומלץ)

gsxr77

New member
תחליף ל 5-40 כיוון שזהו שמן תערובת סינטטי

synthetic blend ולא שמן סינטטי "רגיל".
ניתן כמובן להשתמש בכל תוצרת - כולל אג'יפ - כל עוד אתה שומר על סוג השמן.
העניין חשוב בקטנועים איטלקיים, זה שרכבת מס' עשרות ק"מ עם שמן אחר עדיף כמובן על חוסר שמן אך לטווח הארוך עדיף להחליפו. מה גם שאם נדלקה נורית, הוספת די הרבה שמן למנוע שכל הקיבולת שלו 1.2 ליטרים בלבד ועל כן ההמלצה בהחלפה.
מעבר לכך, בדיקת שמן שבועית קצרה תמנע תקלות חוזרות..

xxprowler

New member
תודה על העזרה, צודק לגבי הבדיקה

פשוט אני כבר יותר מ 4 שנים איתו ואף פעם לא הייתי צריך למלא אז מתרגלים לטוב.
הוספתי באיזור 500 מ"ל שמן למנוע.
האם 5-40 הוא תערובת או מה ששמתי ?

תודה רבה על העזרה.

sv4ever

New member
כלל ברזל, שנדלקת נורה כלשהיא עוצרים בצד.

יש כל מיני נורות בקטנוע, יש כאלה שבעצם מאותתות על טיפול קרב ובדרך כלל אחרי הטיפול עושים מן "ריסטראט" או נורית לחץ שמן מנוע או חום מנוע כמו במכונית. איזו נדלקה לך בדיוק? זאת של לחץ שמן או של "הטיפול קרב"? זאת של לחץ שמן מציינת שלחץ השמן אינו משביע רצון. זה נגרם עקב משאבת שמן שלא מתפקדת או במקרה הכי נפוץ של חוסר שמן לכן המשאבה לא יכולה לבנות לחץ מספיק במערכת ולכן הנורית נלדקת. היית צריך לתת לאופנוע להתקרר (דבר שעשית) ולבדוק את כמות השמן בעזרת המדיד. אם היא נמוכה משמעותית מהמינימום אסור אפילו להתניע את המנוע.
לגבי השמן, איך שאנשים אומרים, עדיף אפילו שמן קנולה לבישול במנוע מאשר בלי שמן בכלל. אחרי ששמת שמן איך המנוע הגיב? חזר לתחייה כמו שהיה ממקודם או מרגיש עייף?
לגבי השמן, באופנועים עירבוב של שמן כזה היה משנה מאוד וזאת למה? ברוב האופנועים שמן המנוע הוא גם שמן של תיבת ההילוכים זה בגלל שתיבת ההילוכים או הגיר נמצא בתוך הקייס של המנוע. בקטנועים לעומת זאת, המנוע הוא יחידה נפרדת ואילו הגיר או בעצם אוטומטי ואילו החיבור והניתוק בין המנוע לגיר מתבצע על ידי קלאץ אוטומטי מה שנקרא וריאטור. המנוע והווריאטור אינם חולקים את אותו השמן.
האם עד פה ברור? יופי. השמן שהיצרן מבקש הוא שמן סינטטי לאופנועים או קטנועים. ה ACEA A3 זהו בעצם תקן אירופאי שאומר שזהו שמן מנוע באיכות מסויימת שמתאים למנוע בנזין זה מה שהאות A ליד הסיפרה 3 אומרת. אתה לעומת זאת קנית שמן ACEA A3\B4 שוב פעם, האות A מצביעה על שמן למנוע בנזין ואילו האות B מצביעה על מנוע דיזל. בקיצור, מה שאתה קנית זה שמן 10-40 למנועי בנזין ודיזל קלים. השמן יתפקד בתור שמן וזאת אין ספק. בגלל שכאמור מדובר בקטנוע שכפי שרשמתי המנוע והגיר משתמשים בשמן נפרד. שימוש באופנוע שמשתמש באותו השמן לגיר ולמנוע היה גורם לקלאץ שלך להחליק ובסופו של דבר לצאת מכלל תיפקוד. בגלל שמדובר בקטנוע עם שמן מנוע נפרד ושמן גיר נפרד זה לא יכול להפריע בתיפקוד של הגיר.

שורה תחתונה, השמן הנ"ל אינו מסוכן או לא אמור לגרום לבעיות בקטנוע(שוב פעם, באופנוע זה סיפור שונה לגמרי) לעומת זאת, אני לא היצרן ולא היבואן ולכן לא הייתי לוקח איזה שהם ריזיקות. נתקעת בלי שמן, מילית שמן בכדי להגיע למחוז חפצך, אתה בריא ושלם? יופי אז עכשיו מומלץ לחזור לשמן שהיצרן המליץ עליו או לפחות לשמן שמיועד למנועים אופנועים או קטנועים על מנת לא לגרום לאיזה שהם סיבוכים (לא שאמורים להיות כאלה).
כולי תקווה שהנורית לא נדלקה בגלל מחסור בשמן ושאתה המשכת לנסוע בלי שמן.
אנא, עדכן אותי מה קורה ואיך נגמרה כל הדרמה הזו.
תודה ושבת שלום.

xxprowler

New member
תודה על ההסבר המלא על השמן, מזל שלי שאני לא

הייתי על אופנוע אלא על קטנוע.
הנורה לא נדלקה יותר מאז(נסעתי עוד 20 ק"מ עד הבית).
הנורה שנדלקה היא של השמן(נורה אדומה עם ציור של כד שמן קטן).
מה שמוזר הוא שהיא נדלקה לכמה שניות וכבתה, הקטנוע כבה באמצע הנסיעה, ואז הנעתי אותו עדיין באמצע הנסיעה והמשכתי עד שעצרתי בצד אחרי 10 שניות, מאז היא לא נדלקה.
יש לי טיפול עוד 900 ק"מ, האם אפשר להמשיך, או שעדיף להקדים את הטיפול (או לרוקן בבית ולשים חדש) ?

תודה רבה על העזרה.

xxprowler

New member
תודה על ההסבר המלא על השמן, מזל שלי שאני לא

הייתי על אופנוע אלא על קטנוע.
הנורה לא נדלקה יותר מאז(נסעתי עוד 20 ק"מ עד הבית).
הנורה שנדלקה היא של השמן(נורה אדומה עם ציור של כד שמן קטן).
מה שמוזר הוא שהיא נדלקה לכמה שניות וכבתה, הקטנוע כבה באמצע הנסיעה, ואז הנעתי אותו עדיין באמצע הנסיעה והמשכתי עד שעצרתי בצד אחרי 10 שניות, מאז היא לא נדלקה.
יש לי טיפול עוד 900 ק"מ, האם אפשר להמשיך, או שעדיף להקדים את הטיפול (או לרוקן בבית ולשים חדש) ?

תודה רבה על העזרה.

gsxr77

New member
תקדים את הטיפול ובדוק שמן בקביעות להבא

ה"תערובת" שדיברתי עליה למעלה היא בסה"כ תערובת שמנים שמגיעה בתוך מיכל יחיד. אין צורך למהול מס' סוגי שמנים.
וודא שעל המיכל רשומים התקנים שפיאג'ו דורשת ובנוסף אמור להיות כתוב synthetic blend. אם אתה עושה זאת במוסך דרוש מהמכונאי לראות מה רשום על מיכל השמן הגדול שהוא שואב ממנו את השמן. אם לא רשום את כל הנ"ל 5-40 ושאר הנתונים תעבור למוסך מורשה של פיאג'ו שאכן משתמש בסוג שמן הנ"ל ובשאר חלקי חילוף מקוריים של היצרן - תנאי לאריכות חיים של המנוע ותפקוד טוב שלו ביומיום.
תחזיק ליטר שמן כזה בבית על מנת להוסיף במקרה של חוסר!

הצלחת לבלבל אותי.

מהו synthetic blend? ה-5W40 שכתוב לו בהוראות יצרן?
לפי מה?

האם אתה אומר שהוא צריך synthetic blend ולא סינטטי מלא?
האם אתה אומר ש-synthetic blend עדיף על סינטטי מלא?
למה אתה מזכיר בהדגשה דווקא את אגיפ?

gsxr77

New member
תשובות

לפיאג'ו שלי אני משתמש בתערובת סינטטית 5-40 של חב מוטול.

אני לא אומר שצריך תערובת על פני "סינטטי רגיל" זה מה שיש ליצרנים בגלל (כנראה) הטווח הלא רגיל כמו 10-40, 20-50.
תבדוק גם באתר של AGIP (השמן המומלץ ע"י פיאג'ו - בגלל זה אני מזכיר אותו) וגם של מוטול, ותראה כי הוא לא מסווג תחת Semi-synthetic אלא סינטטי ואף של מוטול רשום בפירוש Blend כמו שכתבתי קודם.

מי עדיף על פני מי? לא בפי התשובה, בספר השירות של פיאג'ו נמצאת הדרישה לסוג זה של השמן.

synthetic blend, techno synthetic,

semi-synthetic, synthetic technology, technosynthese ועוד כהנה וכהנה התחכמויות לשוניות, הם כולם כינויים מסחריים לשמן סינטטי-למחצה, שאינו אלא תערובת של שמן סינטטי ומינרלי, שהתואר "למחצה" עוד עושה עימו חסד, כי הוא אף פעם לא מכיל יותר מ-30% סינטטי, וגם זה נדיר (בדרך כלל זה פחות).
על שמן סינטטי מלא רושמים בפירוש שהוא סיננטי מלא או 100% סיננטי, כי אין מקום וטעם להתחכם.

אם אתה משתמש ב-300V - אז זה לא synthetic blend אלא סינטטי מלא (100%synthetic אצל מוטול). אם אתה משתמש בסדרה אחרת אז זה כנראה לא סינטטי מלא.
בכלל, איפה ראית אצל מוטול שמן שרשום עליו Blend? באתרים של מוטול לא מצאתי כזה דבר.

לא יודע למה אתה קורא "סינטטי רגיל". לא מכיר כזה דבר.
מה זה סינטטי לא רגיל?
אם אתה מתכוון בזה לסינטטי מלא - 100%synthetic או fully synthetic - אז זה "הדבר האמיתי", וזה עדיף על כל blend (וגם עולה בהתאם).

מה לא רגיל בטווחים 10W-40 ו-20W-50?

gsxr77

New member
השמן הוא תוצרת REPSOL ולא מוטול

זה השמן והוא סינטטי מלא, על האריזה המשווקת בארץ מצויין Blend ולא Semi או Fully אך זהו כאמור סינטטי מלא.
למה התעקשו לקרוא לו כך אינני יודע, אך בוודאי יש לכך סיבה ואתה כמובן תסביר בהמשך.
רק לציין כי זהו השמן היקר ביותר של רפסול (למיטב ידיעתי) ולכן אין מצב שהוא 30 אחוז סינטטי או פחות.
חן חן על התשובה

למעלה