אוסף בולים

tamarc

New member
אוסף בולים

לאבא שלי שהוא היה צעיר היה אוסף בולים יש שם בולים מכל ארצות העולם והבולים ממש ממש ישנים אפילו משנות ה20 ועוד קצת לפני ממה שהסתכלתי.! עכשיו אנחנו לא ממש מעוניינים בו ורציתי לדעת מה עושים אם אוסף כזה ... אם יכול לצאת מי זה משו?

תמיר1991

New member
בולים ישנים הם לאו דווקא יקרים.

לפי מה שאמרת זה נשמע "אוסף ילדים" , שלא שווה יותר מכמה עשרות שקלים גג. נשמח לראות תמונות! תמיר.

tamarc

New member
זהו שזה לא

אולי זה נשמע ככה אבל זה אוסף ענק של בולים מכל העולם ונכנסתי למלא ספריות פה באינטרנט והסתכלתי על הבולים ורק חלק מהבולים שיש לאבא שלי באוסף נמצאים שם ... ולא באתי להראות תמונות כי אין לי ממש סורק שעובד כרגע אני רק רוצה לדעת למי אני פונה כדי לדעת מה עושים ואם אפשר לתרום את זה לאנשהו אם זה בכלל שווה משו!

תמיר1991

New member
אני חושב שאני מבין מספיק בבולים

כדי לנפץ לך את האשליה. אם תרצי להעריך אותם תצטרכי לשלם כסף וזה לא יהיה שווה לך, לכן אני מציע וממליץ בחום שתתרמי אותם לנוער דרך ה.ב.י. תמיר.

powo

New member
תמיר אתה מטעה.

ונראה לי לא מקצועי לזרוק באוויר סכומים מבלי לדעת כלל במה מדובר. ואני ממליץ בכל זאת להפגש עם מישהו שלפחות יש לו קטלוג ולא חייבים ללכת ישר למעריך מקצועי.ושוב אליך תמיר לא צריך לזלזל בשום אוסף לפני שראית אותו בעיניך

ואני חושב שאתה לא מבין מספיק.

וליתר דיוק, אני לא חושב שיש איזה בן אדם בעולם שיכול להעריך משהו בלי לדעת עליו כלום, וזה בדיוק מה שאתה עשית. בוא נראה. מה כתבה תמר" את זה: "לאבא שלי שהוא היה צעיר היה אוסף בולים. יש שם בולים מכל ארצות העולם והבולים ממש ממש ישנים אפילו משנות ה-20". מה אתה לומד מזה? שום דבר. תמר בעצמה לא מבינה בבולים, אחרת לא היתה פונה אלינו. כך שיכול להיות בהחלט שאבא שלה אסף בולי פני שחור ופני אדום, מאוריציוס, ג'ני הפוך וקרוניג ירוק משבדיה, וביחד כל האוסף שלו שווה שמונה מליון דולר. תמר לא יודעת את זה, ואתה ממליץ לה בחום לתרום את האוסף בלי לדעת עליו שום דבר. חוסר אחריות יותר גדול אני לא מכיר. ואגב, רק לידיתך: כבר קרה שפנו אלי שני אחים כדי שאקח את האוסף של אבא שלהם, שלדעתם לא היה שווה כלום כי היו בו רק בולים ישנים, וכמעט כולם אותו דבר. כשהגעתי הברר שהיו שם כארבע מאות בולי פני אדום, חלקם בוריאנטים נדירים במיוחד. לא היה להם מושג, כי אבא שלהם מעולם לא דיבר על הכסף שהשקיע באסף, מתוך צניעות. האוסף "שלא שווה כלום" נמכר בסכום גבוה מאוד לסוחר בלונדון. זו לא פעם ראשונה שמישהו כותב שיש לו אוסף מאבא או סבא, ואתה, בלי לדעת כלום על האוסף, קובע ש"מדובר באוסף ילדים שאינו שווה כמעט כלום". מה היית עושה לו התברר לך שבאוסף של אבא של תמר יש, למשל, אוסף כמעט מלא של שוויץ מוקדמים? או אסטוניה מוקדמים? היית משלם ומפצה את תמר על מה שהפסידה, אם היתה פועלת לפי עצתך הבלתי אחראית, שלא לומר די טיפשית? ועכשיו, אחרי שגמרתי לכעוס, תשובה לתמר - ואני מקווה תמיר שתלמד, ובפעמים הבאות זה ממ שתענה: שלום תמר. בולים שנרכשו בכסף, שווים בדרך כלל כסף. בולים שהתקבלו ללא תשלום - מחברים או ממעטפות שעברו בדואר, בדרך כלל אינם שווי כסף משמעותי. יש לנו בפורום תשובה לשאלה ששאלת ב"שאלות נפוצות". באופן עקרוני, אל תפתחי ציפיות, ומצד שני - אל תמסרי את האוסף בלי שמישהו שמבין ראה אותו ונתן הערכה, אפילו כללית. אם תרצי לקחת את האוסף בעצמך לאחד מסוחרי הבולים, תוכלי לקבל מושג כללי על שוויו, ובדרך כלל (בניגוד למה שכתב תמיר, ואיני יודע על מה התבסס) הערכה כזו אינה עולה כסף. מה שעולה הן הערכות מדוייקות לצרכי ביטוח, ואת זה את לא צריכה. אם תוכלי לתת לנו יותר מידע - נוכל לעזור יותר. והכי טוב - חוץ מתשעה מליון, זה שתשמרי את האוסף - אולי מישהו מבני המשפחה ירצה בעתיד להמשיך את התחביב של אביך? ילדים, נכדים - מישהו? בהצלחה.

תמיר1991

New member
קודם כל מצטער ששפטתי מוקדם,

אלו פשוט הדברים שלימדו אותיח כאן בפורום. האמת שהתכוונתי יותר למה שכתבת בפסקתך האחרונה ולא הבהרתי עצמי נכון. אל תשכח שהסיכוי שיש לה בולים ששווים כסף משמעותי קלוש, אבל בכל זאת שווה לנסות. לגבי הערכה בכסף - על כך שמעתי בפורום של אסף בוואה. תמיר.

אוי, תמיר, מה יהיה?

מצד אחד אתה מצטער ששפטת מוקדם, ומצד שני - חוזר על אותה טעות בדיוק. כאן אני כבר לא מאשים אותך (ואתה יודע שאני לא כועס פעמיים על אותו דבר אף פעם...), פשוט ידיעותיך בסטטיסטיקה אינן מספיקות. למה אני מתכוון? מה הסיכוי שאם תזרוק קוביה, יצא אחד? סיכוי של אחד לשש. אם זרקת קוביה, ויצא שתיים, וזרקת שוב ויצא שלוש, זרקת שוב ויצא חמש, וכך עוד מאה פעמים - האם הסיכוי שיצא אחד בפעם הבאה משתנה? כמובן שלא. הוא נשאר אחד לשש. וחזרה לאוסף של אבא של תמר, ולנמשל: אם ראית כבר מאה אוספים אחרים, וכולם היו ללא שווי כספי משמעותי, האם זה מלמד משהו על האוסף הזה? כמובן שלא. "הסיכוי שיש לה בולים ששווים כס משמעותי קלוש" הוא משפט שאין לו על מה להתבסס, אין לו שום קשר לעובדות שאינן ידועות לך, הוא אולי נכון ואולי לא - ואין לך שום דרך לדעת את זה בלי לראות את האוסף בעיניים. אתה פשוט לא יכול ללמוד ממאות אוספים אחרים על האוסף הזה (ונדמה לי שבעצם, בכלל עוד לא ראית מאות אוספים של אבות וסבים, ספק אם ראית ממש יותר מאחד או שניים). עד כאן שעור בתורת הסיכויים. אתה חייב לי שכר לימוד. אני ממליץ לך להפסיק להיות כל כך נחרץ, וכל כך פסקני, בעיקר בקשר לדברים שלא ראית ואין לך עליהם שום מידע.

תמיר1991

New member
כבר יותר מדי פעמים ביקרו

בעלי "אוספי ילדים" פה ובפורום וואלה, ובחיים לא ראיתי דברים נדירים... למדתי לבד להיות נחרץ... אני מקווה שטעיתי ושיש לה דברים נדירים. תמיר.

הערה אחרונה,

גם אם יבקרו המון "בעלי אוספי ילדים", כבודם במקומם מונח ולא צריך בכלל לזלזל. אם אני לא טועה, גם את האוסף שלך (ואני מתכוון לאוסף החלל, לא האוסף שקיבלת מאבא, של בולי ישראל) אפשר עדיין להגדיר כאוסף ילדים. כל אחד מתחיל מההתחלה, גם האספנים הכי מפורסמים. מעולם לא שמעתי על אספן שהתחיל בגיל מבוגר, ישר מאוסף מקצועי. ככה מקבלים מושג, לומדים, מתקדמים ומגיעים. באמצעות עיניים ואוזניים פתוחות, וסבלנות לראות כל דבר, מכל אחד, ותמיד למצוא משהו ללמוד. הביקורתיות לא תתרום לך כלום: אתה עצמך לא תלמד, ולא תהיה לך הזדמנות לעזור לאחרים. ועוד משהו קטן: תמר כתבה שזה היה אוסף של אבא שלה. למה חשבת על ידלים? הוא בטח לא היה ילד. אולי היה מנוי בשרות הבולאי? אולי קנה באופן קבוע במכירות פומביות כל טעות הדפסה שנתקל בה? אולי אסף הוצאות מיוחדות של דואר אוויר סמי-פוסטלי? אולי היה לו אוסף תולדות הדואר, עם חותמת היום הראשון מכל סניף דואר שנפתח בארץ בזמן התורכים? אין דבר כזה "יותר מידי פעמים ביקרו בעלי אוספי ילדים פה". אין יותר מידי. הם מוזמנים, כולם, לבוא כמה שהם רוצים. ואנחנו ניתן להם כבוד, כמו שכל אחד - כולל אתה - מקבל פה תמיד. גם אני מקווה שיש לה דברים נדירים, ובעיקר מקווה שתמר תחליט להמשיך את האוסף של אבא שלה. משום מה יש לי הרגשה שזה מה שהוא רוצה.

powo

New member
יופי אריק

אני ממש אוהב את הניסוחים שלך וכל מילה בסלע.

גם אני אוהב אתכם - זה הדדי.

ואני מנצל את ההזדמנות לענות למשהו ששאלת מודם, על הטיול הבוקר. אני לא יודע מה עם האחרים - אני חזרתי הביתה, ואחרי שתי דקות נרדמתי. החום פשוט גמר עלי לגמרי, ולא הרגשתי עד שראיתי את הכרית. עכשיו יש לי יותר מרץ: היה ממש כיף. אבל, כמו שאמרתי לרחל, מעבר למפגש והחברה הנעימה, אם רוצים באמת להנות מהשוק ולהפיק ממנו את המקסימום, צריך להגיע באמצע השבוע, מוקדם בבוקר, ולבד. ללכת כשרוצים, לעצור כשרוצים, בלי לפחד לאבד את החברה, או להתעכב על משהו שלא מעניין. גם מבחינת מחירים - אני בטוח שבמשך השבוע הם יותר נמוכים מיום שישי. ואז בניחותא אפשר לנבור ולנבור, להתקשקש עם המוכרים, ולמצוא הפתעות. ביום שישי, בחום ובדוחק, אפשר בקושי למצוא חלק ב' של מילון בצרפתית. מה שלומכם? מה שלום איימי? איך היא עוברת את החופש?

ke1234

New member
הטיול לשוק היה מאוד מהנה על אף החום

הכבד ששרר,המפגש הבא שיערך יקח בחשבון גם את מזג האויר , תודה לרחל על הנמר האולימפי הוא כבר מצא לו פינה נחמדה . אין לי ספק שבשוק כל אחד צריך להסתובב לבדו מאחר ולכולנו תחומי התענינות שונים והרי לא יתכן שנתקדם יחד ונעכב האחד את חברו, ועם כל זאת היה נחמד להפגש ולבצע כמה החלפות מענינות .

oren*

New member
אפשר לשאול באיזה נמר אולימפי מדובר?

אולימפיאדת סיאול 1988?

ke1234

New member
אורן צדקת זו הבובה,עשויה מפרווה

עם כובע פלסטיק ונשענת על סטנד פלסטיק . גיל.

בּני

New member
../images/Emo45.gif

מה שהוא אמר...

תמיר1991

New member
אין לי מה להגיב. זו גם תחושתי

לגבי תמר ואני מקווה שתצליח באיסוף, אם תבחר בו. יישר כוח! תמיר. נ.ב. - לגבי אוסף החלל, יש לי בו כמה פריטים שראיתי בכמה עשרות שקלים במרכז הבולים. בטוחני שאין זאת לכל ילד באוספו. אוסף ילדים זה ה"אוספים" שראינו היום בדוכנים מסויימים בפשפשוק ("ספר בחמישים שקל", כשה"ספר" או ליתר דיוק האלבום מלא החלודה, לא שווה יותר מ- 10 שקלים). תמיר.

python 4

New member
תמיר, אל תדאג..

אני בעליו הגאה של אוסף ילדים מרהיב. זה אחד מהתסמינים של משבר גיל העמידה אותו אני חווה כרגע - מתחילים לאסוף אוסף ילדים. בעוד 50 שנה, כשאני אהיה בן 67 ואתה בן 63 (הפער בנינו הולך ומצטמצם), ואתה תהיה בטח מנהל הפורום (תירש אותו אחרי שאריק יפרוש לגימלאות), יעלה פה מישהו עם הכינוי "הנכד של ירון" וישאל כמה שווה האוסף שהוא קיבל הרגע מסבא שלו - אני מרשה לך בזאת להגיד לו שלא יפתח ציפיות, יש לו אוסף ילדים ביד (אבל עם מחומשים, לא סתם).

אני ממש מתנצל, תמיר - אבל אני לא

מסכים להגדרה של "אוסף ילדים". אם אני מבין נכון את מה שכתבת, פריטים בכמה עשרות שקלים מעבירים, לדעתך, את האוסף מדרגת "אוסף ילדים" למשהו אחר (שאני בעצם לא יודע איך לקרוא לו - אוסף רציני? אוסף של מבוגרים? אף אחד מהשמות לא ממש מתאים). לדעתי ההגדרה צריכה להיות אחרת - לא כמות הכסף שעלה האוסף היא שהופכת אותו מאוסף ילדים למשהו יותר רציני. תאר לעצמך שהיית ממש עשיר, ויכולת להכנס לחנות הבולים של דורון, או של סגל ולומר: "תארוז לי בבקשה את כל מה שיש לך שנראה כמו חלל. הנה שיק פתוח, שלח לי הכל הביתה". האם אז היה לך אוסף רציני, או אוסף ילדים? ההבדל בין אוסף התחלתי, וזה שם הרבה יותר נכון מאשר אוסף ילדים, לאוסף מתקדם הוא לא בכסף ששולם עבורו. הנה, ידידי היקר אלי כרמל ז"ל, שהלך לעולמו לפני שנה וחצי, והיה בעליו של אוסף עצום ונהדר בתחום החיות. אלי ידע הכל על בולים וערכם. הוא גם ידע הכל על חיות. הוא ידע באיזה בול יש שגיאת עיצוב, שגיאת דפוס, שינויי נקבוב או כל וריאנט אחר. הוא אסף רק בולים - לא חותמות ולא שום פריט אחר, בכוונה מלאה. הוא נהג לקרוא ספרות בולאית וספרות תימאטית, התווכח עם חברים בדואר ויכוחים שנמשכו שנים רבות, על כל שן או פינה בבולים. הוא גם זכר וידע כל בול שהיה לו, וכל בול שהיה לחבריו - בהם אני. מידי פעם היה מתקשר אלי ומזמין אותי לקחת בול שעדיין אין לי, שקיבל מאחד מחבריו הרבים. ואלי כמעט מעולם לא קנה בולים. הוא התכתב במשך עשרות שנים עם חברים בעולם כולו, והחליף אתם בולים. האם בשל כך אפשר לומר שהאוסף שלו היה אוסף של מתחילים? לא, מה שהופך אוסף התחלתי למתקדם אינו הכסף, אלא הידע. נחזור אליך: האם אתה מרגיש שאתה כבר יכול לספר סיפור באמצעות האוסף? האם הידע הבולאי שלך מספיק כדי לדעת מה צריך להיות לך באוסף, ומה עדיין חסר בו? האם הידע הבולאי שלך כבר מספיק על מנת שתדע לזהות בול מיוחד כשאתה רואה אותו? האם אתה כבר יודע את הסיפורים מאחורי הפריטים הבולאיים המיוחדים שהתחום אותו אתה אוסף? האם אתה כבר יודע מספיק על התחום שבו החלטת לאסוף - החלל - כדי שתבין מה צוייר בכל בול או חותמת, האם הציור מתאים למה שהוא צריך להיות, ואם לא - מה ההבדל? אם אתה לא עונה על השאלות האלו ב"כן", אתה עדיין מתחיל. וזו בכלל לא בושה - זה מה שצריך להיות. אני מזכיר לך משהו שכתבתי כאן לא מזמן - עד לפני שנתיים הייתי אומר תמיד שאני אספן בולים מתחיל. בשנתיים האחרונות אני רק חושב כך, אבל כבר לא אומר את זה. וקח בחשבון שאני אוסף כבר, בוא נראה, שלושים שנה... (ועוד מחשבה לסיום - מה זה "הרבה כסף"? עשרות שקלים זה הרבה? אלפי שקלים זה הרבה? אלפי דולרים זה הרבה? תלוי את מי שואלים. אם זה היה קנה המידה, אז יוסי חכמי היה חושב עלי שאני מחזיק אוסף ילדים, ועליך - שאתה בכלל לא מחזיק כלום...)

למעלה