אוסטרליה \ ניו זילנד

keren1877

New member
הי גפן

טוב, אז אני ובעלי לעתיד נורא רוצים לעבור לכמה שנים טובות (אולי ליותר אם יתאפשר...) לאוסטרליה ואנחנו נורא מתלבטים לאיזה חלק - מלבורן, פרת´, סידני או ויקטוריה. לשכר לימוד יש השפעה מכרעת על העיר זה נשתקע, אבל נורא חשוב לנו שגם בעלי לעתיד יוכל למצוא עבודה, ככה שחשוב לנו להגיע לעיר שבה יש לו סיכוי טוב למצוא אחת בתחומו (הנדסת מערכות מידע), למרות שאין לו ניסיון עבודה בתחום (אנחנו עדיין סטודנטים ונסיים ללמוד רק בסוף השנה הזו). היינו מעוניינים לדעת מהם פערי המחיה בין האיזורים השונים באוסטרליה, כי הבנתי שפרת´ לדוגמא הרבה יותר זולה ממלבורן ומלבורן מסידני, ורציתי לדעת האם מדובר בפערים משמעותיים. לגבי האוניברסיטה עצמה, ותודה לד"ר מקס, אני מכירה את האתר שלהם, אבל רציתי לדעת האם מישהו שמע משהו עליה, מלבד המידע שניתן באתר, כי הרי ברור שהמידע שהם נותנים לי יראה מעולה. השאלה היא אם הם באמת טובים... אוניברסיטת מלבורן נשמעת לי מדהימה, אבל השכר לימוד בה נורא נורא גבוה (65,000 ש"ח לשנה), אז נראה לי שאנחנו נוותר על מלבורן... בנוסף, כל מידע שהוא על החיים בכלליות באוסטרליה. איך זה באמת? האם המעבר שלכם היה קל? איך מצאתם דירה? חתמתם על חוזה השכרת דירה וכדומה. בקיצור, יצאה לי מגילה שלמה, אבל כמו שאת רואה, אנחנו מעוניינים ללקט כל מידע שניתן לקבל בנושא... ושוב, המון המון המון תודה על העזרה!!!

Gefen

New member
היי קרן שוב אני...רק עכשיו

מצאתי את ההודעה שלך ואני כל כך מבינה אותך.... רק לפני כמה חודשים הייתי בארה"ב, וניסיתי ללקט כל פיסת מידע על מלבורן בפרט ואוסטרליה בכלל, ומה שמצאתי ברשת זה בעיקר אנשים שמעוניינים להגר אבל בקושי רב אנשים שממש חיים שם. מה שמחזק אצלי את ההרגשה שיש צורך דחוף בפורום "ישראלים במלבורן" או "ישראלים באוסטרליה". ולשאלותייך- אני ובעלי הגענו הנה מטעם חברה ישראלית שבוודאי שמעת עליה - "אמדוקס". שנינו עובדים פה בחברה ואנחנו בסטטוס של Temporary Visa, ויזה שתופסת לכמה שנים ומאפשרת לנו לעבוד פה. אני לא מכירה את האוניברסיטאות באוסטרליה וגם לא את כל נושא ויזות סטודנט וכד´... המעבר שלנו , לא רק שלא היה קל, אלא היה קשה מאודדד.... מכל הבחינות. למעשה רק עכשיו אני מתחילה באמת ליהנות מנפלאותיה של מלבורן, אחרי ההלם וקושי ההתאלקמות הראשונית. לדעתי רוב הקושי שלנו נבע מזה שהגענו הנה מארה"ב ולא מהארץ - אחרי שנתיים בארה"ב התרגלנו לנוחיות, לשירות והאדיבות (יש הקוראים לה צביעות וכו´ אבל אני מעדיפה שיהיו נחמדים ואדיבים כלפיי מכ´פת לי שזה לא אמיתי..?). אוסטרליה מבחינה זו עומדת איפושהו באמצע- בין הישראלים לאמריקאים. בכלל, המעבר שלנו היה חד בטירוף ובתקופה קצרה מאוד כל עולמינו השתנה. תוסיפי על זה שני ילדים קטנים שצריכים גם הם להתרגל שוב לגן חדש, בית חדש וסביבה שונה.. ועבודה חדשה, נהיגה בצד שמאל והצורך הדחוף למצוא בית שזה בפני עצמו....היה משימה קשה במיוחד!!!!!! ואיך מוצאים פה בית? יש לי רשימה של סוכנויות נדל"ן במלבורן (אבל הבנתי מדברייך שלא תגיעו הנה ...). אם תכנסי ל- www.yellowpages.com.au ותחפשי תחת real estate בכל עיר שתבחרי, תקבלי רשימה מכובדת... של סוכנויות, ולרובן סביר שיש גם אתר ברשת. מלבד זה,יש לי גם כמה אתרים טובים לחיפוש בתים עם תמונות ומידע שמתעדכן כמעט מידי יום (כך מצאתי את הבית שלי..ברשת), כך שאוכל לעזור לך בזה אם תרצי. המשימה של חיפוש בית לא היתה פשוטה אצלי מכיוון שחיפשתי את בית חלומותיי, שיהיה קרוב לאיזור היהודי בגלל הגנים של הילדים ולא רחוק מדיי בגלל העבודה ושגם יהיה גדול מספיק ובמחיר שנוכל לעמוד בו.. וזה היה בהתחלה כשעוד די פחדתי לנהוג פה, והנסיעה לראות כל בית בפרבר אחר ותיאום הפגישות והאכזבה כל פעם מחדש- זה לא קל, אבל לא להתייאש בסוף מוצאים.. לגבי יוקר המחיה- אחח... יקר פה מה אגיד לך. אומרים שזה יותר זול מהארץ, אבל אני לא בטוחה. אולי קצת.. ושוב, אני באתי מקנזס, ומלבורן בטוח יותר יקרה מקנזס. ויפה פה. כל כך יפה פה. מלבורן מהממת - יש בה משהו אירופאי מעודן, עיר סואנת והמון פרברים שקטים שהם בעצם כמו שכונות של מלבורן (לא פרברים..מרוחקים ומנותקים זה מזה, כך אני חשבתי אבל לא.. זה כמו פסיפס שמורכב מהמון שכונות, חלקן שקטות חלקן פחות, ובמרכז- הסיטי של מלבורן.. ואם מתרחקים מכאן רק טיפה..שעה נסיעה מכאן, מגיעים לנופים מדהימים, חופי ים משגעים ובכלל, אין מילים.. יש פה רחובות בוהמיינים כאלה עם המון בתי קפה ומסעדות, יש פה רחובות של יהודים עם המון מאפיות כשרות, גני ילדים יהודיים, בתי כנסת, בתי ספר ויםםם של ישראלים. ואומרים, כך אומרים - שסידני הרבה יותר יקרה!!! זהו, אני מקווה שקצת עזרתי. אם תרצי אוכל לקשר אותך עם מישהי פה שבעלה סטודנט ואולי היא תוכל יותר לעזור לך (אולי הם יודעים משהו על האוניברסיטה בסידני). שיהיה לכם בהצלחה... גפן

keren1877

New member
מקפיצה שוב...

לא מבינה למה, אבל ההודעה שכתבתי קודם לא הקפיצה את השרשור, אז אולי עכשיו...

RBA

New member
מצטרף לשאלות...

אני גם שוקל להגר לאוסטרליה והייתי מעוניין לקבל פרטים על המחיה והלימודים שם. תודה.

למעלה