אונס

• פותח הנושא mnm6
  • פורסם בתאריך

uri80

New member
ולכן מקומו בכלא כמו כל עבריין, אבל זהו עדיין

סוג של לינץ'. לפני עסקת הטיעון שלו גם אני אמרתי שאולי הוא חף מפשע - פשוט בגלל שמשפטים שבהם אנשים מורשעים מראש הולכים אמנם ממש טוב בסוריה, אבל רצוי שלא כאן. מקווה שחברות הכנסת המכובדות במקום לעלות על במות, לזעוק ולצווח יתחילו לעבוד ולהגיש הצעות חוק לגבי החמרת הענישה לעברייני מין, החמרת הענישה כנגד סחר בנשים, נגד סרסורים ודומיהם -ואז אולי יצא משהו מכל הטררם הזה. בינתיים יותר קל להוציא כותרות צעקניות מהפגנות פופולריות.

ShakeSpearE

New member
ולכן הזעקה - מקומו בכלא, אכן.

זה לא סותר - אתה חושב שאף אחד לא מקדם חקיקה? מנסים בכל המישורים. אבל באמת נראה לך שהיה קל לקדם חקיקות כאלו בנושא אם בשבת שעברה היו רק מאתיים אנשים נוכחים בהפגנה? לא ברור לך למשל שניצלנו משר אוצר עבריין מין בזכות זעקת העם בכיכר? זוהי דמוקרטיה, ומלבד ללכת להצביע כשיש בחירות, הדרך היחידה של הציבור להביע את דעתו הינה דרך חופש הביטוי. לא ברור למה יש לנזוף בו בציבור שהזדעזע ולא לנזוף בו בציבור שלא הזדעזע. אני בוחרת באופציה השניה. כי אותי מטריד שהיו שם *רק* רבבות ולא מאות אלפים. ואותי מטריד שיש יותר מדי פרטים (כמו לדוגמא כאן בפורום) שעושים יותר מדי רעש לטובת עברייני המין, הנובע מסיבות שריח רע עולה מהן.

uri80

New member
ניצלת משר אוצר כדי לקבל אותו כמשנה לראש

הממשלה?
אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק עכשיו. יש סיכוי שעבריין מורשע (רמון) עוד יהפך להיות ראש הממשלה בפועל ,אבל כאן אף אחד לא פוצה פה. הייתי אומר שזה נראה לי קצת יותר חמור אבל איכשהו, אינני רואה את העם ברחובות. עולם הזוי. ידו בכל בהחלט צודק כאן אבל הוא מדבר על צדק, אחרים על נקמה.

ShakeSpearE

New member
זה גם מזעזע אותי, אבל לפחות זה תפקיד פתטי

ובהחלט אני מוכנה ומתכננת לצאת לרחובות על כך. לצערי יותר מדי אנשים עסוקים בלהגן על עברייני מין. מעוות ה"צדק" שלכם. אבל מה לעשות, כשפחד מעורב בנושא אי אפשר לדון בהגיון. לא איתך, לא עם ידו, ולא עם מזוז.

סלסרו

New member
חושב שקצת נסחפת

לא כל הפשעים נצבים באותו מישור, ואני מתפלא עליכם שכך אתם חושבים. שום אזרח שהיה עושה את מה שרמון עשה לא היה מקבל את העונש שרמון קיבל. הוא קבל את עונשו בגלל שהוא דמות ציבורית + חיסולי חשבונות פוליטים. לא בגלל שהמעשה שעשה כל כך מזוויע ומזעזע. אתם מדברים עליו כאילו שהוא אנס מישהי. כולה - כן, כולה - מדובר בנשיקה שארכה 2 שניות, לאחרי שבחורה פלרטטה איתו (לפחות כך ניתן באופן סביר להבין), אמרה לו דברים כגון "אני לא יכולה לעמוד בפניך", וחיבקה אותו חיבוק מלא. אז נכון, מה שהוא עשה היה גס, בלתי הולם, מאד לא ראוי (בפרט לאדם במעמדו). נכון. לא ראוי להצדיק דברים כאלה. במצב כזה, ראוי שיקבל נזיפה חמורה ממעסיקיו (הממשלה), ואם יעשה זאת בשנית אז להענישו. מה שהוא קבל היה דיספורפוציונלי לפשעו. לולא מעמדו ומצבו הפוליטי, כל הפרשיה היתה מסתיימת בלא כלום. קצת פרופורציה חבר'ה.

ShakeSpearE

New member
מה שאתם לא מבינים זה שדברים שנראים לכם

"גבוליים" הם לא בסדר נקודה למישהו כמוהו. זה לא דיספרופורציה. זה שורש הבעיה סלסרו. שאתה ודומיך הייתם עושים את זה גם בלי למצמץ ובלי להבין כמה אתם פוגעים. בגלל זה אתה כה סלחני לדברים המחליאים האלה. להזכירך, בית המשפט הרשיע אותו. נקודה.

סלסרו

New member
הבנתי כבר שבעינייך אין הבדל,

ןלדידך כל פיפס שלא נח לאשה איתו שווה בחומרתו לג'ינוסייד או משהו כזה, אבל רוב האנשים הסבירים בעולם מבינים שיש הבדל בין מעשים. יש דברים חמורים יותר ויש דברים חמורים פחות. לא כל "עבירות מין" זהות. יש קלות מאד מאד, עבירות קלילות, ויש עבירות חמורות מאד מאד, עבירות מפלצתיות. רוב האנשים הסבירים בעולם גם מבינים שיש פסקים ויש פסקים, לא כל מה שבית משפט קובע בהכרח נובע מהסיבות הנכונות, ולא כל מה שבית משפט קובע זו אמת לאמיתתה של תורה. גם השופטים הם בני אדם. לא חסרים מקרים בהם פסקים בוטלו, לא חסרים מקרים בהם חקירות ותיקים נתפרו כחיסולי חשבונות פוליטים (ראי למשל את "שברנו את הראש במה ניתן להאשים אותו"), וכפי שחשין עצמו אומר, השופטים בעצמם מושפעים מהלך הרוחות ומלחצים. בכך שאינך מבחינה בין הדברים, מראה לי שאינך חושבת על הדברים בבהירות. כידוע מה שחז"ל אמרו על מי שלא מבחין, אבל מאחר שאינני חושד בך שאין בך דעת, אני רק יכול להסיק שאולי אינך משתמשת בו כעת.. זה לא כל כך משנה מה הקורבן מרגיש. פעם גנבו לי רכב, והרגשתי כאילו אנסו אותי. אז מה? מה משנה מה הרגשתי? אז בא לי לרצוח את הגנב. אז מה? מה משנה מה אני מרגיש? אני מקווה שאת מבינה שאת מוציאה עלי דיבה, בכך שאת מאשימה אותי בדברים שאין להם שחר.

דסדס

New member
בגדול מסכימה מאוד

בקטן לא היה לי כוח להיכנס לעומק הדברים אז לא מתחייבת להסכמה על כל פרט קטן. הלכתי לישון, לילה טוב. מעניין מה יקרה לשירשור הזה עד מחר בבוקר, לילה טוב שייק, לילה טוב סלסרו, לילה טוב ידו ולילה טוב אוריאל, שיהיה לכולם יום מוצלח מחר.

ShakeSpearE

New member
כן. *כל דבר* שלא נוח לאדם השני בהטרדות מיניות

לא ראוי שיהיה!!! "קלות" ככל שייראו לך. מה לא ברור. *כל דבר*. בהחלט. ומחרידה אותי הזילות בדברים הללו שנותנת גם לגיטימציה לקיום עבירות מין חמורות יותר. ולא האשמתי אותך בדבר רק אמרתי כי נראה שאין לך בעיה רצינית עם הטרדות מיניות מסויימות. וכדבריך: "כולה - כן, כולה - מדובר בנשיקה שארכה 2 שניות" ................. "קצת פרופורציה חבר'ה" אז - סליחה באמת שאני מנסה להבין, באופן פסיכולוגי, מהיכן מגיעה הסלחנות הזאת ובייחוד סליחה אם הובנתי שלא כראוי. פשוט לדעתי בדיוק משם הסלחנות הזאת מגיעה, מהפחד שתעשו משהו שנחשב גבולי "בלא לשים לב" או "מתוך תמימות דעת" ותואשמו. מה שאין האנשים מבינים, זה שהפתרון הוא לא להמשיך ולהגן על אנשים כר' (ואף כ-ק'), אלא פשוט לא לעשות דברים כאלו גבוליים, להיזהר עשרת מונים, ולא לתת לגיטימציה לאנשים שזלזלו בהטרדות המיניות הנ"ל. (אגב בנוגע לר', אם תסתכל על פסק הדין תראה, כי השופטים - שראו את מכלול הראיות - היו חריפים כלפיו הרבה יותר.)

סלסרו

New member
לדעתי בכך שאינך מבחינה בין הדברים,

את פוגעת במטרה שלשמה את נלחמת. כי אם את כל כך מזדעקת על דברים פעוטים את מאבדת מאמינותך כשאת מזדעקת על דברים חמורים באמת. סתם הערה, כצופה מן הצד.

ShakeSpearE

New member
לדעתי הבעיה היא כי אף אחד לא מזדעק על

הדברים הנ"ל, וזה מה שגורם להם ללגיטימציה (כפי שנובע גם מדבריך) ולכך שאנשים מרשים לעצמם להטריד הטרדות מיניות הנחשבות "קלות". ובכך סוללים את הדרך להטרדות החמורות יותר.

האם כל גבר צריך להסתובב עם חוזה בכיסו?

מהם מעשים גבוליים? מאיפה לכל צד לדעת אם זה נח או לא? לפעמים אתה יכול לפספס את הרגע בזה שאתה עוצר - חכי! את מסכימה שאני אנשק אותך? לכמה שניות? עם לשון או בלי לשון? טוב, עכשיו תחתמי. יש שני צדדים למטבע, כמוב;; מצד אחד כל דבר שנעשה ללא הסכמה הוא לא בסדר, את התעכבת על זה די, ולא רואה מקום לומר מילה נוספת. מצד שני אי אפשר לדרוש הסכמה על כל פרט, ולפעמים ניתן רק לשער. אולי חיים רמון חשב שהיא רוצה את הנשיקה. אם מישהו היה מפלרטט איתי כך, אולי גם אני הייתי חושבת כך. את חוזרת ללא הרף על כך שכולם סלחנים לעברייני מין. לא ראיתי סלחנות אלא ניסיון להבין אם אכן זו הטרדה מינית ודרישה להביא את השאלה הזו לבית המשפט ולא לציבור בכיכר רבין. אני לא מבינה למה צריך תמיד להיות סלחנים כלפים הבחורה. לפעמים היא המטומטמת, ובגלל שהיא לא ידעה לשים גבולות, הגיעה למצב הזה. כאשר הגבר יודע שזה ללא הסכמה, זו אשמתו הבלעדית, אך כשהבחורה משתפת פעולה במידה מסויימת או מלאה, גם אם שיתוף הפעולה מבוסס על תורה ארוכה ומגוחכת של "מדוע הן נקשרות אליו?" מנין לגבר לדעת שהיא לא מעוניינת ושמעשיו מטרידים אותו?? רק כשהוא מפטר אותה, כנראה. הנפגעות, כמובן, הן אלו שבאמת הוטרדו מינית ולא מקבלות את היחס הראוי.

uri80

New member
לא. הנורמות להן אני מצפה מאיש ציבור הן הרבה

יותר גבוהות מאלו שלהן אני מצפה מהאזרח הרגיל. פעם היו כאן ראשי ממשלה שהתפטרו בגלל חשבונות דולרים לא שלהם. כנראה שהנורמות הדרדרו משום מה עם השנים. כן, אני יודע שאני חולם לאור החומר האנושי היום בכנסת.

סלסרו

New member
כעיקרון אתה צודק, בעולם מושלם,

ועדיין, צריך פרופורציות. בעיניי השחיתויות העצומות הקיימות בצמרת הפוליטית הרבה יותר חמורות מאיזו נשיקונת, ואני לא רואה שהמושחתים מועפים. להפך, הציבור הישראל מצביע בעבורם שוב ושוב והם מנהלים את מדינת ישראל..

דסדס

New member
למה מבחינתי אין זעזוע?

כי תחאלס בסקלה שלי של חומרה אומנם אני לא בקיאה בכל הפרטים, אבל יש מקרים של אונס הרבה יותר חמור, ואם צריך להיות זעזוע ציבורי זה לגבי מקרים כאלו. אם צריכים להיות הפגנות ברחובות זה בשביל להחמיר בחוק את הענישה לעברייני מין ולא בשביל להפעיל לחץ ציבורי להעלות למשפט אדם אחד ספציפי. חסרים פשעים בעולם? חסרים פושעים בעולם?

ShakeSpearE

New member
מותק ההפגנה הייתה בנודע ל*כל* עברייני המין,

כולל הנשיא לשעבר שלך. שוב, אני מציעה לך ללמוד את הנושא. ובכנות, התגובות שלך *זועקות* בורות. כי הנשיא שלך לשעבר, לפני פחות משבוע, הודה כי במשך תקופות ארוכות ביותר הוא נהג להטריד מינית מספר בנות. שתדעי. ואם *הוא* יכול להתחמק מעונש, אזיי כל אחד יכול. לא חסרים פשעים ופושעים, ואם אנשים כמוך, שאינם בקיאים בפרטים ימשיכו להגן על הפושעים, המצב הנוכחי שציינת, בו לא חסרים פשעים ופושעים יימשך. אם זה לא מזעזע בעינייך, אין לי מה להוסיף לך מלבד זאת - שחבל ועצוב לי ביותר על אנשים עצובים ומסכנים כמוך, המנסים לתת סוג של לגיטימציה למעשים מזעזעים, וזאת בלא לדעת את הפרטים, אך בדרך לפגוע ברבים שכן נפגעו ביותר, הן בתיק הזה (מדובר בעשר נשים), והן במקרים אחרים (בעולם מדובר באינספור מקרים, מאות מליונים ואף יותר מכך.)

דסדס

New member
איפה?!

איפה נתתי לגיטמציה?! איפה כתבתי שאני לא חושבת שצריך להעניש כל עברין מין באשר הוא? לא יודעת מה גורם לך לחשוב שאני עצובה ומסכנה, אני דווקא בנאדם דיי מאושר פחות או יותר, אפילו שתקופת המבחנים בפתח.

ShakeSpearE

New member
סוף סוף חזרת לעצמך. אני גם בעד להעניש

כל עבריין מין באשר הוא.

דסדס

New member
אני אחזור על השאלה,

מה זאת אומרת "סוף סוף חזרתי לעצמי", מתי אי פעם טענתי אחרת? אם תקראי מה שאני כותבת ולא מה שאת רוצה שיהיה מובן ממה שאני כותבת זה יהיה יעיל לכולם! ואני עדיין נגד העלהום הציבורי שעשו לקצב.

ShakeSpearE

New member
"ההפגנות ברחובות" היו נגד כל עברייני המין

להחמיר את הענישה על כולם. זה הכל. אם ימשיכו לתת כאן ובעוד מקומות לגיטימציה לעבירות מין מסויימות, כולל של נבחרי ציבור, אל תתפלאי שימשיכו להיות עברייני מין ופושעים רבים. אגב "ההפגנות ברחובות" היו הפגנה אחת ברחובות. הלוואי שהיו "הפגנות ברחובות". נקווה שעוד יהיו.

למעלה